2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

dershaneye gidiyorum şimdi...
öğlen gelicem..gelince coğrafya öğreten kitabımı biraz yıpratmak istiyorum.tertemiz kaldı garibim
snra arkadaşım gelcek tez yazcaz...az kaldı oda..
o gidince inkılaba başlamk istiyorum..osmanlı bitti.. kültür medeniyet kaldı bi tek..
ama inkılap daha fzla yüklenmeliyiz..20-25 tanesi inkılap geliyor zaten
hadi iyi dersler yavru kuşlarım

kolay gelsin papatyam programın yogun seninde bugun cnm.

kızlar vatdan bir soru sorucam anlamadım

1921 anayasası
1924 anayasası
1961 anayasası
1982 anayasası

yukarıda verilenlerden hangileri kurucu meclis tarafından hazırlanmıştır?

Günaydın hanımlar.;
Kaç gündür kendimi ölü gibi hissediyorum.
Enerji arttıran bildiğiniz şeyleri yazsanıza bana

Son düzenleme:

61 ve 21 anayasası mı?

61, 21 ve 82 cevap

ben anlamadım anlayasan varsa rica etsem anlatabilirmi bana kısaca.

Evet 82yide düşünmüştüm.
Şimdi kurucu meclis demek ;
Yeni bir anayasa yapmak için oluşturulan kuruldur.
!921 anayasasını biliyorsun.
Milli mücadele dönemi Rejim değişecek;Egemenlik değişecek vs.Bunun için bir anayasa şart.
O nedenle yeni yepyeni bir anayasa oluşturuyorlar.(bunu tarih dersinden bilirsin zaten)
!961 anayasası;
Bak bu dönemde ki askeri darbeyi hepimiz biliriz.
Darbeyle hükümet devrilir.
eski anayasa (1924) yetersizdir.
İçerisinde insan hakları ,sosyal devlet,hukuk devleti gibi kavramlar yoktur.Özgürlük yoktur.
Neyse darbe olur.
İki kanatlı hükümet oluşturulur.
Bİr cumhuriyet senatosu(Askeri taraf)
Bİr de meclis(Senin benim seçtiğim kişiler)
Bunlar yeni yepyeni anayasa yaparak İçinde hukuk devleti sosyal devleti insan haklarını özgürlüğü falan koyarlar.
Neyse aradan yıllar geçer.Ortaya gezmişler;inanlar çıkar.GEnçeler sendika kurar.İşçiler greve gider.Ortalık karışır.EN özgürlükçü anayasanın içine eder bu halk :)
Sonra evren gelir der ki heheyttt...Hükümet sen yapmazsan ben yaparım.Der ve darbe indirir.
Darbe oldu.Anayasanın değişmesi şart.Çünkü eski anayasa çok fazla özgürlük verdi.Bunlar sapıttı.Bunu biraz kısıtlayayım.Hatta yepyeni anayasa yapayım deyip 82 anayasasını yaparlar.
Şimdi günümüzde de bir anayasa yaparlarsa bu anayasa da kurucu meclis tarafından olmuş olacak.

canım çok teşekkür ederim

sadece 1924 anayasasını kurucu meclis yapmadımı ki?

yetersiz demişsin ama o da anayasa değilmiydi? bir tek onu anlamadım 1924 neden yaptıgı anayasalardan sayılmıyor

canım çok teşekkür ederim

sadece 1924 anayasasını kurucu meclis yapmadımı ki?

yetersiz demişsin ama o da anayasa değilmiydi? bir tek onu anlamadım 1924 neden yaptıgı anayasalardan sayılmıyor

Anayasa Hukuku- 1924 Anayasası

bu siteye bir bak istersen.Bİr de bak 1921 anayasası 11 maddelik bir anayasaydı(Sayıdan emin değilim ama madde sayısı azdı.) 1924 anayasası 1921 anayasasının genişletilmiş hali.Üzerinde değişiklik yapılmış hali.Ve yetersiz.Bir çok kişisel hakkı barındırmıyor.Sosyal devlet ilkesi yok bir kere.İnsan hakları yok.En önemlisi hukuk devleti ibaresi yok.Bunlar bir anayasanın(demokratik) olmazsa olmazları.

Son düzenleme:
Günaydın kizlar Güne türkce sorunlarıyla başlıcam sonra tarih çözücem öğleden sonra Karadeniz bölgesine calisicam aksam sabunla soru çözümümüz var yine Herkez için çok verimli bir gn olur ins. Hayirli cumalar

21 61 82 anayasaları canım

süper anlatmışsn cnm artık unutmam ben bunu..:)))))))

derınlıgı az olan gollerın mevsımler arasındakı yuz olcumu farkları fazladır.Asagıdakı gollerden hangısınde mevsımler arasındakı yuzolcumu farkı dıgerlerınden daha fazadır?
van golu
tuz golu
hazar golu
cıldır golu
egırdır golu

soru yu dikkatli okursanız cevap içinde var

tuz gölü en siğ gölümüzdür
derinlik yok denecek kadar az diğer göllere göre

bu yüzden tuz gölü yağışlarla beraber geniş alana yayılmak zorundadır
çünkü derinlik yok
tuz gölü ülkemizin en sığ gölüdür

Son düzenleme:
kızlar 1982 anayasasını temel hak ve hurriyetleri de bitirdim yasamaya geçtim

yarın yasamayı, cumartesi yürütmeyi ve yuksek mahkemeleri

pazarda idare hukunu bitireceğim allah kısmet ederse.

uluslar arası kuruluşlarıda pazartesi bitirirsem

salı günüde güncel konulara bakarsam

haftaya salı vatandaşlığı bitirmiş olucam:))) ay inşallahhh salı günü gelirde bitirdim diye müjdemi veririm size çok az kaldı:)))

slm kızlar . . . bi hatırlatma . . .

KPSS 2010- ÖNLİSANS VE ORTAÖĞRETİM SINAV TARİHLERİ

Sınav tarihi:26.09.2008

Sınav Başvuru Tarihleri:

31.05.2008
02.07.2008

cnm merhaba dün okym de hastalandı erken çıkmak zorunda kaldı . . . geçmiş olsun cnmcm . . .

gelelim tombolo sorusuna dalgalar taşıdığı malzemelerle adayı karaya yapıştırıveriyo süpris yumurtam ada oluyo sana yarımada bu örnek türkiyede 2 tane akılda da kalır erdek yarımadası kapıdağ diğer adı balıkesirde bu cnm diğeri de sinopta . . . oluşumları aynı . adacıkmış ada olmuş.

kaynak tipi sorusuda gayzer cnmcm doğru.

kıyıboyu sorusunda da bize Türkçe yardımcı olur . . . kıyı boyu kıyı boyu kıyı kıyı kıyı istiyo bu kıyıda da yerleşme istiyo demek . . . soru değildir sorusu . e kırklarelinde deniz yok . deniz olmayan yerde kıyı olmaz kıyıboyu yerleşmesi heç olmaz . . .

cnm bi de vatandaşlıktan memnun musun ihtiyacın anlatımından yani faydalı oluyo mu dersler ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…