Günaydın hanımlar.;
Kaç gündür kendimi ölü gibi hissediyorum.
Enerji arttıran bildiğiniz şeyleri yazsanıza bana
kolay gelsin papatyam programın yogun seninde bugun cnm.
kızlar vatdan bir soru sorucam anlamadım
1921 anayasası
1924 anayasası
1961 anayasası
1982 anayasası
yukarıda verilenlerden hangileri kurucu meclis tarafından hazırlanmıştır?
61 ve 21 anayasası mı?
61, 21 ve 82 cevap
ben anlamadım anlayasan varsa rica etsem anlatabilirmi bana kısaca.
Evet 82yide düşünmüştüm.
Şimdi kurucu meclis demek ;
Yeni bir anayasa yapmak için oluşturulan kuruldur.
!921 anayasasını biliyorsun.
Milli mücadele dönemi Rejim değişecek;Egemenlik değişecek vs.Bunun için bir anayasa şart.
O nedenle yeni yepyeni bir anayasa oluşturuyorlar.(bunu tarih dersinden bilirsin zaten)
!961 anayasası;
Bak bu dönemde ki askeri darbeyi hepimiz biliriz.
Darbeyle hükümet devrilir.
eski anayasa (1924) yetersizdir.
İçerisinde insan hakları ,sosyal devlet,hukuk devleti gibi kavramlar yoktur.Özgürlük yoktur.
Neyse darbe olur.
İki kanatlı hükümet oluşturulur.
Bİr cumhuriyet senatosu(Askeri taraf)
Bİr de meclis(Senin benim seçtiğim kişiler)
Bunlar yeni yepyeni anayasa yaparak İçinde hukuk devleti sosyal devleti insan haklarını özgürlüğü falan koyarlar.
Neyse aradan yıllar geçer.Ortaya gezmişler;inanlar çıkar.GEnçeler sendika kurar.İşçiler greve gider.Ortalık karışır.EN özgürlükçü anayasanın içine eder bu halk :)
Sonra evren gelir der ki heheyttt...Hükümet sen yapmazsan ben yaparım.Der ve darbe indirir.
Darbe oldu.Anayasanın değişmesi şart.Çünkü eski anayasa çok fazla özgürlük verdi.Bunlar sapıttı.Bunu biraz kısıtlayayım.Hatta yepyeni anayasa yapayım deyip 82 anayasasını yaparlar.
Şimdi günümüzde de bir anayasa yaparlarsa bu anayasa da kurucu meclis tarafından olmuş olacak.
canım çok teşekkür ederim
sadece 1924 anayasasını kurucu meclis yapmadımı ki?
yetersiz demişsin ama o da anayasa değilmiydi? bir tek onu anlamadım 1924 neden yaptıgı anayasalardan sayılmıyor
kolay gelsin papatyam programın yogun seninde bugun cnm.
kızlar vatdan bir soru sorucam anlamadım
1921 anayasası
1924 anayasası
1961 anayasası
1982 anayasası
yukarıda verilenlerden hangileri kurucu meclis tarafından hazırlanmıştır?
cnm transkript işini görecektir . . .
hiç bi zaman hiç bir şey için geç değildir bence . . .
Evet 82yide düşünmüştüm.
Şimdi kurucu meclis demek ;
Yeni bir anayasa yapmak için oluşturulan kuruldur.
!921 anayasasını biliyorsun.
Milli mücadele dönemi Rejim değişecek;Egemenlik değişecek vs.Bunun için bir anayasa şart.
O nedenle yeni yepyeni bir anayasa oluşturuyorlar.(bunu tarih dersinden bilirsin zaten)
!961 anayasası;
Bak bu dönemde ki askeri darbeyi hepimiz biliriz.
Darbeyle hükümet devrilir.
eski anayasa (1924) yetersizdir.
İçerisinde insan hakları ,sosyal devlet,hukuk devleti gibi kavramlar yoktur.Özgürlük yoktur.
Neyse darbe olur.
İki kanatlı hükümet oluşturulur.
Bİr cumhuriyet senatosu(Askeri taraf)
Bİr de meclis(Senin benim seçtiğim kişiler)
Bunlar yeni yepyeni anayasa yaparak İçinde hukuk devleti sosyal devleti insan haklarını özgürlüğü falan koyarlar.
Neyse aradan yıllar geçer.Ortaya gezmişler;inanlar çıkar.GEnçeler sendika kurar.İşçiler greve gider.Ortalık karışır.EN özgürlükçü anayasanın içine eder bu halk :)
Sonra evren gelir der ki heheyttt...Hükümet sen yapmazsan ben yaparım.Der ve darbe indirir.
Darbe oldu.Anayasanın değişmesi şart.Çünkü eski anayasa çok fazla özgürlük verdi.Bunlar sapıttı.Bunu biraz kısıtlayayım.Hatta yepyeni anayasa yapayım deyip 82 anayasasını yaparlar.
Şimdi günümüzde de bir anayasa yaparlarsa bu anayasa da kurucu meclis tarafından olmuş olacak.
transkript nedir cnm?
üniversitelerin karnesi diyeyim sana.
süper anlatmışsn cnm artık unutmam ben bunu..:)))))))
cevap ıc anadolu ama orman alanı en az dogu anadoluda degılmı benmı yanlıs bılıyorum
gunaydın kızlar:)
dün akşam gelemedim ateşim çıktı boğazım aradı müthiş, üşütmüşüm erken yattım amaaa erken kalktımmm geldim yanınıza
akşam sabuncum ve okyanus ne guzel sorular paylaşmışsınız müthişsiniz baktım şimdi bende çözmeye çalıştım.
istanbul ve çanakkale boğazı ndaki akıntıların sürükledikleri malzemeleri kapıdağ adası ile kara arasında uzun yıllar biriktirmesiyle tombolo ada ismi verilen kapıdağ yarımadası oluşmuştur
bura göre aşağıdaki yarımadalardan hangisinin oluşumu kapıdağ yarımadası na benzer ?
a armutlu
b teke
c sinop
d çeşme
e biga
sabuncum bu neden sinop?
bide kızlar bi soruyu çözmemişsiniz
türkiyede volkanik dağlar aktif değildir
buna göre aşağıdaki kaynak tiplerinden hangisinin türkiye de olması beklenemez ?
yamaç
fay
artezyen
gayzer
voklüz(karstik)
sabuncum bunun cevabı gayzermi.
dogru canım kırklareli
karadenize bakan tarafında kıyıköy diye bi yeri var haritada, neden kıyıboyu yerleşmelerinden sayılmıyor canım?
papatya canım çok teşekkür ederim açıklama için hocana sordugun için,anladım canım tekrar tşkrler,hatta netten araştırdım rize mikroklima alanıymış burda kış ılıklığı varmış azda olsa turunçgil bile yetişiyormuş.
Kızlar bende anayasaya devam ediyorum bugun bi konu daha bitiricem inşallah hemen başlıyorum 2 saatte biter inşallah bu konuda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?