2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

aşağıdaki göllereden hangisinin oluşumunda dış kuvvetlerin etkisi daha fazladır?

van
tuz
sera
ulubat
sapanca​

sapancamı canım :26:

yatak eğimi fazla olan akarsuların hidroelektrik enerji potansiyeli fazladır

buna göre aşağıdaki akarsularadan hangisinin hidroelektrik potansiyeli daha azdır ?

göksu kızılırmak çoruh dicle ergene

bu dıclemı canım

hıdroelektrık enerjı potansıyelın yuksek olması dıyorum :26:zor sorular soruyorsun ama cogundan emın degılım

hıdroelektrık enerjı potansıyelın yuksek olması dıyorum :26:zor sorular soruyorsun ama cogundan emın degılım

evet okymmmm zoru yapabiliyorsak hakimizdir demek konuya hiç bi şey olmaz konuyla alakalı başımıza hiç bir ters durum gelmez o zaman cnmcm . . . çok pis sorular soruyo ösym çeldiricisi çok bol . . . eleme usulu . . .

cnm yükselti demek hidroelektrik enerji yüksekliği demek değil miydi sular yüksekten güldür güldür hızlı iniyor ve bu hız enerji doğuruyor . . .​

sinop sedu . . .

sinop cnm . . .

cnm sapanca fay hattının çökmesi sonucunda oluşmuş bir göl . . . fay hattı dimek iç kuvvet demek . . . bu bakış açısıyla bir daha düşün okymmm . . .

sera dogu karadenızde dogal golmus cevap seramı pekı karadenız bolgesını calısmadık ya sıyrılıyorum hemen

cicim güzel bi soru daha fıstık soru bu soruyu çok beğendim ben mesela . . .

ösym amca tarzı . . .

bulundukları iklim bölgesinin yağış rejimi düzensiz olsa bile kaynak sularından baslenen akarsuların rejimleri düzenlidir.
buna göre; aşağıdaki akarsulardan hangisi yukarıdaki bilgiye örnek olarak gösterilebilir?

manavgat
gediz
seyhan
sakarya
ceyhan​

canım bu soruya bır bakarmısın sorunun hatalı oldugunu dusunuyorum:26:

ulkemızde ormanların dagılısı dusunuldugunde asagıda verılen bolgelerden hangısının dıgerlerınden daha az orman alanına sahıp oldugu soylenebılır?
akdenız bolgesı
karadenız bolgesı
marmara bolgesı
dogu anadolu bolgesı
ıc anadolu bolgesı

manavgatmı canım cevap karstık kaynaklardan beslenıyordu manavgat

cnm cevabı içanadolu vermemiş mi ?​

sabun tatlım cok basım agrıyor ben cıkayım kusura bakma uyuyayım 6 da kalkıp esıme kahvaltı hazırlıyorum yarın karadenız bolgesıne calısırız gece soru cozumu yaparız yıne ıyı geceler tatlım yarıngorusuruz öptüm

cnm geçmiş olsun görüşürüz okymmmm . . . kahve çekirdeği varsa evde kahve çekirdeği çiğne cnm baş ağrısına çok iyi geliyo . . . görüşürüz cnmcm . . .​

gunaydın kızlar:)

dün akşam gelemedim ateşim çıktı boğazım aradı müthiş, üşütmüşüm erken yattım amaaa erken kalktımmm geldim yanınıza

akşam sabuncum ve okyanus ne guzel sorular paylaşmışsınız müthişsiniz baktım şimdi bende çözmeye çalıştım.

istanbul ve çanakkale boğazı ndaki akıntıların sürükledikleri malzemeleri kapıdağ adası ile kara arasında uzun yıllar biriktirmesiyle tombolo ada ismi verilen kapıdağ yarımadası oluşmuştur

bura göre aşağıdaki yarımadalardan hangisinin oluşumu kapıdağ yarımadası na benzer ?

a armutlu
b teke
c sinop
d çeşme
e biga

sabuncum bu neden sinop?

bide kızlar bi soruyu çözmemişsiniz

türkiyede volkanik dağlar aktif değildir
buna göre aşağıdaki kaynak tiplerinden hangisinin türkiye de olması beklenemez ?

yamaç
fay
artezyen
gayzer
voklüz(karstik)

sabuncum bunun cevabı gayzermi.

dogru canım kırklareli

karadenize bakan tarafında kıyıköy diye bi yeri var haritada, neden kıyıboyu yerleşmelerinden sayılmıyor canım?

papatya canım çok teşekkür ederim açıklama için hocana sordugun için,anladım canım tekrar tşkrler,hatta netten araştırdım rize mikroklima alanıymış burda kış ılıklığı varmış azda olsa turunçgil bile yetişiyormuş.

Kızlar bende anayasaya devam ediyorum bugun bi konu daha bitiricem inşallah hemen başlıyorum 2 saatte biter inşallah bu konuda.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…