istanbul ve çanakkale boğazı ndaki akıntıların sürükledikleri malzemeleri kapıdağ adası ile kara arasında uzun yıllar biriktirmesiyle tombolo ada ismi verilen kapıdağ yarımadası oluşmuştur
bura göre aşağıdaki yarımadalardan hangisinin oluşumu kapıdağ yarımadası na benzer ?
a armutlu
b teke
c sinop
d çeşme
e biga
aşağıdaki göllereden hangisinin oluşumunda dış kuvvetlerin etkisi daha fazladır?
van
tuz
sera
ulubat
sapanca
yatak eğimi fazla olan akarsuların hidroelektrik enerji potansiyeli fazladır
buna göre aşağıdaki akarsularadan hangisinin hidroelektrik potansiyeli daha azdır ?
göksu kızılırmak çoruh dicle ergene
soru ilgimi çekti cevap veresim geldi
çeşme diyorum
sinop cnm . . .armutlu dıyorum
cnm sapanca fay hattının çökmesi sonucunda oluşmuş bir göl . . . fay hattı dimek iç kuvvet demek . . . bu bakış açısıyla bir daha düşün okymmm . . .sapancamı canım :26:
türkiye ortalama yükseltinin ve engebenin fazla olduğu bir ülkedir
aşağıdakilerden hangisi bu durumu kanıtlamaz ?
a erozyonun şiddetli olması
b akarsuların denge profiline uzak olması
c akarsuların yatak eğiminin fazla olması
d hidroelektriki enerji potansiyelinin yüksek olması
e gel -git etkisinin az olması
bu dıclemı canım
hıdroelektrık enerjı potansıyelın yuksek olması dıyorum :26:zor sorular soruyorsun ama cogundan emın degılım
sinop sedu . . .
sinop cnm . . .
cnm sapanca fay hattının çökmesi sonucunda oluşmuş bir göl . . . fay hattı dimek iç kuvvet demek . . . bu bakış açısıyla bir daha düşün okymmm . . .
cnm şıklar arasında yükseltisi en az hangisi ?
evet cnmmmmmmmmmm . . . işte bu !sera dogu karadenızde dogal golmus cevap seramı pekı karadenız bolgesını calısmadık ya sıyrılıyorum hemen
cicim güzel bi soru daha fıstık sorubu soruyu çok beğendim ben mesela . . .
ösym amca tarzı . . .
bulundukları iklim bölgesinin yağış rejimi düzensiz olsa bile kaynak sularından baslenen akarsuların rejimleri düzenlidir.
buna göre; aşağıdaki akarsulardan hangisi yukarıdaki bilgiye örnek olarak gösterilebilir?
manavgat
gediz
seyhan
sakarya
ceyhan
canım bu soruya bır bakarmısın sorunun hatalı oldugunu dusunuyorum:26:
ulkemızde ormanların dagılısı dusunuldugunde asagıda verılen bolgelerden hangısının dıgerlerınden daha az orman alanına sahıp oldugu soylenebılır?
akdenız bolgesı
karadenız bolgesı
marmara bolgesı
dogu anadolu bolgesı
ıc anadolu bolgesı
manavgatmı canım cevap karstık kaynaklardan beslenıyordu manavgat
cnm cevabı içanadolu vermemiş mi ?
cevap ıc anadolu ama orman alanı en az dogu anadoluda degılmı benmı yanlıs bılıyorum
sabun tatlım cok basım agrıyor ben cıkayım kusura bakmauyuyayım 6 da kalkıp esıme kahvaltı hazırlıyorum yarın karadenız bolgesıne calısırız gece soru cozumu yaparız yıne ıyı geceler tatlım yarıngorusuruz öptüm
evet canım afyon olacakmıs cevap dıgerıne ben cıldır golu dedım cevap tuz goluymus neden anlamadım bende
canım soruda derinliği az diyordu , şıklarda, yani yükseltisi en az olan göl olarak düşündüm ben,yuksek değil ki derinliğide az yani. o yuzden tuz gölü olabilir.
cnm bu kırklareli ya kırklareli değil deme senin sorular çok süprisli oluyo süpris yumurtam yaaaaaa . . .:18::18::18::18:
kızlar söyledikleriniz doğruymuş...bugün coğrafya hocası aynı şeyleri söyledi..
iç anadoluda gözükmesine rağmen sivasın yükseltisi fazla...ve dediğimiz gibi sebzecilik tarımına en AZ elverişli DOĞU ANADOLU bölgesi..sivas bu bölgenin özelliklerini taşıyormuş bi nevi..
NEDEN RİZE DEĞİL?hocaya dedim ki; hocam rize bol yağış alıyor ve karadenizde olduğu için güneşlenme süresi az değilmi...oda; ne kadar karadenizde olsa devamlı yağış almaz...yazın rize çok sıcak olur dedi..sebzecilik= sıcaklık+su ister.rize sebzecilk için uygun yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?