2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

kıta sahanlığı evet okymmmm

türkiye de heyelan olayının en fazla gerçekleştiği bölge karadeniz dir heyelanlar sonucunda heyelan set gölleri oluşmuştur
aşağıdaki göllerden hangisi heyelan set gölü özellyiği göstermemektedir ?

a çıldır
b tortum
c sera
d abant
e yedigöller

cevap kesıkopru barajıymıs canım altınkaya barajı kızılırmak nehrı uzerınde ve orta karadenızdekı samsun ılı ıcerısınde bulunan bır barajmıs

cnm benim kitap kesikköprüyü de kızılırmak üzerinde gösterio . . . guugıla gidiyim bakiyim . . .

çıldır

cıldır golumu canım

bu arada kızlar ben telden giriyordum ama deli ediyordu yazdıklarım gıtmıyordu artık pc den gırmeye calısacagım
bende baska konulardan soru sorayım ıstersenız

canım soru ekleyim diyeceğim ama ben bu konulara ne çalıştım nede soru çözdüm

cnm en güzel sorularla öğreniliyo konu . . . bir de pc ekranına yazıyorsun iyice pekişir aklında görsel hafızan devreye girer . . . buradaki yorumlarla oturur bilgiler . . .

aşağıdakilerden hangisi karadeniz bölgesi ile akdeniz bölgesi nin ortak özelliklerinden biri değildir ?

a yaylacılığın gelişmiş olması
b buzul göllerinin bulunması
c kıyı kesiminde nufus yoğunluğunun fazla olması
d karstik arazinin geniş yer tutması
e demir çelik fabirkasının bulunması

asagıdakılerden hangısınde karadenız bolgesınde cıkarılan maden ve cıkarıldıgı yer yanlıs eslestırılmıstır?
zonguldak - tas komuru
kure ve murgul - bakır
ereglı ve karabuk - demır
çeltek ve dodurga - lınyıt
kastamonu ve borcka - manganez

d karstik arazinin geniş yer tutması :)

bu arada kızlar ben telden giriyordum ama deli ediyordu yazdıklarım gıtmıyordu artık pc den gırmeye calısacagım
bende baska konulardan soru sorayım ıstersenız

olur cnm . . .

qq alivyon akarsuyun taşıdığı parça pinçikler ama bu parça pinçikler çok kıymetli toprağı verimli kılıyor . . .

soruyorum madem

Orta karadeniz bölümünde aşağıdaki tarım ürünlerinden hangisinin yetiştirilmesi daha zordur?

a)pirinç
b)muz
c) ayçiçeği
d) buğday
e) tütün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…