2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

tmm sabun başlayalım...bende çıakyımda işlerimi halledeym öyle başlıyayım..

görüşürz kızlar akşammm....

allh zihin açıklığı versn heppimizee

amin canım inşallah
haydi güzelce bi kahvaltı yapalım sonra ders başı

Canım vatandaşlığa ben haftaya başlıcam haftaya vatandaşlık çalışırız beraber gecelerinde soru çözeriz Aksam ilk basta biraz güneydoğu çözelim sonra inkılaplardan falan çözelim olurmu

Soru 1
Bu hafta türkce dersinde zarf ve dolaylı tümleri işledik.
Bu cumledeki anlatım bozukluğunun nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
Çatı uyuşmazlığı
Yüklem eksikliği
Tamlama yanlışlığı
Yanlış yerde sözcük kullanımı
Çelişin sözcüklerin kullanımı

Soru 2
Sana tüm sınıf adına teşekkür eder , tebrik ederim.
Bu cumledeki anlatım bozukluğunun nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
Nesne eksikliği
Çatı uyuşmazlığı
Gereksiz sözcük kullanımı
Özne eksikliği
Mantık hatası

Soru 3
Göktürklere ait yazılı kitabeleri ilk defa, batılılar okumuştur.
Bu cumledeki anlatım bozukluğun benzeri aşağıdaki cümlelerin hangisinde vardır?
Ali sır nevai Çağatay sahasının ünlü şairlerinin biridir.
Dün Tülin Hanım'dan bir mektup almış.
Genc kuşakların edebiyata bakışını değiştirmeliyiz
Şafak vakti kervan yola çıktı
Namık Kemal'in şiirlerinde hürriyet sözcüğünün adı sıkça gecer

1. soru zarflerı olması gerekiyo ama o yüzden açtı uyuşmazlığı diyorum
2. soru nesne eksikliği virgülden sonra seni eklenmeli.
3. soru son cümle canım.örnek soruda yazılı kitabe diyo zaten kitabe yazılı olur gereksiz sözcük.son vcümledede adı kelimesi gereksiz canım

1-c 2-a 3-e dir inş..

quietnrkn jön türkler kimlerdi ya?genç osmanlılarmı oluyor???yoksa onlardan apayrılarmı??
hemn cvp vereblrmsn okula gtcem ama aklıma feci takıldı..
bnnlar birşeylere karşıydı ama...yönetm filanmıydı..hangi dönem ama..off biri şunlardan biraz bahsetsn..nette çok uzun bişi anlamadım

canım biz genç osmanlılar diyos batılılar jön türk diyo bize aynı şey
2.abdülmecit rejmine karşı hareket.abdülmecitte azınlıklara baskı uyguluyo bu gençler de ona efelenmişler

canım biz genç osmanlılar diyos batılılar jön türk diyo bize aynı şey
2.abdülmecit rejmine karşı hareket.abdülmecitte azınlıklara baskı uyguluyo bu gençler de ona efelenmişler

ay sağol cnm...bir yerden takılmış aklıma senşn hesaba döndü..artk şıklarda görürsem bu bişşeydi ama ne dicem derdim
hadi görüşürüz

Canım ilk soru c olacakmış digerlerini doğru yapmisisin

1-c 2-a 3-e dir inş..

Evet canım cevaplar doğru Çözümlerini açıklarımısin

ay sağol cnm...bir yerden takılmış aklıma senşn hesaba döndü..artk şıklarda görürsem bu bişşeydi ama ne dicem derdim
hadi görüşürüz

valla ben geçen çözdüüğmüz tolunoğullarınıda öle buldum çünkü adı çok duyulmamış bişeydi dedim bide bunu unutma diye not ettiydim kendime ama neden unutmıcaktım
görüşürz tatlım

slm kızlar bende dün karar verdim kpss sınavına katılmaya fakat nerden nasıl başlayacagımı bilmiyorum banada yardımcı olurmusunuz lütfen

slm kızlar bende dün karar verdim kpss sınavına katılmaya fakat nerden nasıl başlayacagımı bilmiyorum banada yardımcı olurmusunuz lütfen

önlisans için giriceksen yada ortaöğretm tam zamanında karar verdin önümüzdeki ay başvurular başlıcak çünkü
ilk sayfada hangi konuların olduğu yazılı bi plan yapabilirsin.biz genelde ders bitirerek gdiyoruz canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…