2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

Canım bende 2-3dedim cevap sadece 2mis :26:

ben şu şekilde düşündüm savaşla alınan yerlerde yerleşmeler yapılınca bazı bölümler asimile olmuş başka dinlere de inanmışlar.
ama bi yandanda şu şekilde düşünürsek türk toplumları hoşgörülü toplumlardı savaşla aldıkları yerdeki halkın dini inançlarına saygı duydular.ordaki halk sonradan türkleşti :26:

Canım bende 2-3dedim cevap sadece 2mis :26:

ben şu şekilde düşündüm savaşla alınan yerlerde yerleşmeler yapılınca bazı bölümler asimile olmuş başka dinlere de inanmışlar.
ama bi yandanda şu şekilde düşünürsek türk toplumları hoşgörülü toplumlardı savaşla aldıkları yerdeki halkın dini inançlarına saygı duydular.ordaki halk sonradan türkleşti :26:

sabun osmanlıyı parçalayamadınmı

ben nasıl parçalaıysam toparlayamıoyrum... (böyle olmk zorunda..yoksa yetşmeyecek konular...sorular üzerinde daha çk durmam gerek....) kurtulş savaşı hazırlık döneminde kdr geldm..

deli olcam...sorulara baktım çok yanlş çıktı...hele DATAnın soruları nasıl kazık öyle..

ağlamak istiyorum...daha datanın ilk testine baktım..konumzla ilgili baya test almış...dershaneye gidiyorum şmdi..gelince sorulara devm edicem..

hiçbişi anlamadım sonuçta ben bu parçalanma dönemndenn

kızlar sorusnu anlayamdığım bi soru var

vergilerden hangisinin toplanması osmanlı devletinde teokratik özelliğinden kaynaklanmaktadır?
öşür vergisi
cizye verdisi
resm-i gevare

cnm biraz karışık kesinlikle . . . ben sindire sindire gidiyorum 1. dünya savaşını yarılayacağım bu gün cepheler tam tamamlamadan yarında mondrosu bitirip cemiyetlere başlicam . . . yavaş yavaş cnm çok detay soruluyor çok . . .
1 saate buradayım inşallah . . .

kızlar sorusnu anlayamdığım bi soru var

vergilerden hangisinin toplanması osmanlı devletinde teokratik özelliğinden kaynaklanmaktadır?
öşür vergisi
cizye verdisi
resm-i gevare

önce teokrasiyi açıklamakta fayda var
teokrasi en yalın anlamda "devlet işlerinden bir tür ruhban sınıfının sorumlu olduğu ve devlet işlerinin dini temellere dayandırılmaya çalışıldığı sistem...

alıntı

buna göre yorumlarız ama nasıl???

o tamamda bende soruun sorulma tarzını anlamadım
yoksa cevap 1-2 öşür cizye ayrı düşünülemez

anladım cnm..bende yarın tkrar çalşıcam parçalanmya...anlamadım çnkü...

yine bugn sorulara eşlk edeblrm pek halsizim..yazabilrsem bnde yazarm...görüşürüzzz

cvp öşür ve cizye olamyacakmı?? cvp nee??? :26:

cevap öşür ve cizye canım ama teokratik özelliğile ne alakası var.tamam biri müslüman diğeri gayri müslimden alınıyo ama teokratik özelliğinden kaynaklanmaktadır diye soruyo.sorunu soruluş tarzı tuhaf

bu ne ye benzedi bilionmuuu

balbal a benzediii

soruyu ddiğin gibi tuhaf sormuş...bak şimdi viki sayesnde şunu buldum...anladım olayı..

Osmanlı devlet sisteminin önemli müesseselerinden biri olan mâliyenin, temel dayanağını teşkil eden vergi, genel mânâda iki ana bölüme ayrılır. Bunlardan biri tamamıyla şeriata dayanan ve esas itibari ile Kitab (Kur'an) ile Sünnet'ten kaynaklanan "Ser'î Vergiler"dir ki buna "Tekâlif-i Ser'iyye" denmektedir...

ser-i vergilerde;
Zekât, Öşür, Cizye ve Haraç gibi temel vergilerden oluşuyormuş...

hepte bana denk geliyo ya
saol papatya

kızlar yetiştiremeyeceğim konuları galıba.oğlum çok vaktimi alıyor.bunalmaya başladım.
bunalmak yok oğlun için çalışıcaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…