Perşembe gece verdim sipariş cuma sabah kattığımda baktım kargoya verilmişti Cumartesi öğleden sonrada geldi hemen
harika cnm . . . güle güle çöz . . .
okym senin bölümün neydi önlisans ?
Evet doğru demiş ama lise mezunları gidiyor 95 ile sen 90 aldinmi rahat atanırsın açıkta kalmazsin hedefimiz 90
İnşaat tekniklerini canım bilgisayar sertifikası var diye bilgisayar işletmeciliğimde yazabiliyorum olmadı 3001kadrosundan tercih edicem düz memurluk her yol Paris bana suanAma teknikerlerin maaşı düz memura göre 200 lira far ediyormuş teknikerlikten yerleşirsek daha iyi olur ama nasibimizde ne varsa o olsun senin bölümün ne sabuncum bide memleketin Yasin merak ettim ben Çanakkaleliyim 23yasindayim aslında Bulgar göçmenimiz baba tarafimdan herkez Bulgaristan'da ama babam 18 yasında gelmiş ben hiç gitmedim çoğu akrabamida tanımıyorum
cnm bende dış ticaret bitirdim özel sektörde çalıştım uzun bi süre sonra da hiç düşünmediğim memurluk için ayrıldım ve şimdi de asılıyorum bakalım . . . bu işim olmadan da evlenmek istemedim yani memuriyet . . . :) 28 yaşındayım cnm . . .
Özel sektör zor ben bir yıl çalıştırmasında alışmıştım evlenincede diye çıktım bir ay sonra düğün oldu şimdi is bulmuştum ama sonu yok yani esim askeri persinel onunla bir gidebilmem için memurluk şart tam ise giricem tayin çıkacak banada KPSS ye hazırlanmaya vesile bu oldu hakkımızda hayirlisi olsun ins. Allah hepimizin gönlüne göre versin
kaçim cnm brz yorgnum bu gün buradan arkadaş sormuştu coğrafyacıya sorar mısın diye onun sorusunu da sordum yarın inşallah yazar anlatırım . . . iyi geceler cnm . . .
aynen cnm ya sonu yok demişsin ya aynen öyle . . .
cnm sen çanakkalede miydin ya da o civar o kadar beğeniyor ve istiyorum ki oraları çanakkale edirne tekirdağ . . . ah ahhhhhhhhhhhh inşallah allah oralardan bir yer nasib eder . . .
Adilemir bacım kendini tanit 2cocuk annesinin onu biliyorum memleket nere yas kaç
kızlar ben elektronik meslek lisesi çıkışlıyım.sizce oratalama kaç puan almam gerekir?çünkü ben dersaneyler gitmiştim 75le girersin filan diyodu.osymden baktım arşivden puanlar 90 civarı kafam karıştı puanlar mı yükseldi acaba?
sorularım var
kızçeler toplanın
*a-3 ve b-2 aralarında asal iki doğal sayı olmak üzere
a-3/b-2=48/32
olduğuna göre a^2.^2 isleminin sonucu kaçctır
30 28 24 20 16
*(2a-b)ve (a+b)aralarında asal iki doğal sayı olmak üzere
4a -2b/a+b=56/32
olduğuna göre a.b çarpımı kaçtır
*15^x.7
doğal sayısının tam sayı bölen sayısı 144 olduğuna göer x kaçtıır
1 2 3 4 5
*52!-52
sayısının onlar basamağındaki rakam kaçtır
3.4.5.6.7.
*55!-5 sayısının sından 6 basamağının toplamı kaçtır
45,50,55,60,65,
Birinci ve 2. Soruyla uğraşından
3. Soruyu 5
4. Soruyu 4
5. Soruyu 50 buldum
Buda aynı sekilde 00000000000sorularım var
kızçeler toplanın
*a-3 ve b-2 aralarında asal iki doğal sayı olmak üzere
a-3/b-2=48/32
olduğuna göre a^2.^2 isleminin sonucu kaçctır
30 28 24 20 16
*(2a-b)ve (a+b)aralarında asal iki doğal sayı olmak üzere
4a -2b/a+b=56/32
olduğuna göre a.b çarpımı kaçtır
*15^x.7
doğal sayısının tam sayı bölen sayısı 144 olduğuna göer x kaçtıır
1 2 3 4 5
5[SUP]X[/SUP].3[SUP]X[/SUP].7
Canım 15[SUP]X[/SUP]i çarpanlarına ayırdık şimdi tamsayı degerleri toplamı dediği için bunun icinde hem pozitif sayılar var hem negatifler o yüzden 144u 2 ye böleceğiz pozitif ve ya negatif deseydi sayı aynı kalacaktı.
5[SUP]X[/SUP].3[SUP]X[/SUP].7=72
Bu tür sayıları bulurken çarpanlara ayırdığımız degerlerin uzerlerini bir arttırıyoruz
(x+1).(x+1).2=72burdan x leri bir arttırdık x+1 oldu 7 nin üzeri 1 di oda 1 arttı 2 oldu şimdi burda çarpanlara ayırma devreye giriyor
(X[SUP]2[/SUP]+x+x+1).2=72
(x[SUP][/SUP]+2x+1)=72
2x[SUP][/SUP]+4x+2=72
2x[SUP]2[/SUP]+4x=70 burda her iki tarafı 2 ye bölüyoruz
X[SUP]2[/SUP]+2x=35
X[SUP]2[/SUP]+2x-35=0 burda çarpanlarına ayircaz
(x-5) ve (x+7) çıkıyor ikisinide 0 a esitliycez
X=5 ve x=-7 burda negatif degeri alamayız degerimiz pozitif olan 5 sayısı olacak
*52!-52
sayısının onlar basamağındaki rakam kaçtır
3.4.5.6.7.
burdada52 faktörü hesaplamam zor bu faktoriyel 0000000000000 diye gider sonu bundan 52 yi çıkartıcam
00000000000000
52
--------------------
48 Buda bastan bir önlük aldik 0 lara aktara aktara geldik 999999oldu rakamlar umarım anlatabilmisimdir
*55!-5 sayısının sından 6 basamağının toplamı kaçtır
45,50,55,60,65,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?