2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

nasılsın canım? Bugün ne çalışacaksın?

İyiyim Canin sen nasilsin?Bugün 100 türkce çözücem sonra 100 coğrafya sonra tarihten kronoloji haritası yapicam başlıklar halinde hangi hanginden önce hangi sonra bağlantı kurabilmek acısından o baya vaktimi alir hem tekrar yapmış olurum sonra kalan vakitlerde tarih çözücem

O kronoloji sıkıntı ya ben bi türlu ögrenemıyorum sen hangi konudan baslayıp sıralayacaksn

ooky niye sıralamakla uğraşıyorsun ki? tarih kitaplarına bi bak..mutlaka birinin arkasında vardır...benm ihtiyaç konu anlatımında var mesela

O kronoloji sıkıntı ya ben bi türlu ögrenemıyorum sen hangi konudan baslayıp sıralayacaksn

2. Mahmut'tan başlıcam mesela sana yazayım biraz tasarladigimi
2. Mahmut buraya önemli olan sorularda hep çıkan gazeteyi yeniçeriyi kaldırıp yerine ne kurduğu böyle önemli seyleri kisa notlar seklinde yazicam
Tanzimat fermanı neden yayinlandimamaci neydi ahengi fikir Kimi etkiliyi
Islahat fermanı neden yayınlandı amacı neydi
1. Meşrutiyet
İstibdat donemi Burda önemli gördüğümü seyleri not edicem
2. Meşrutiyet burda oalan 31 Mart olayı Bulgaristan'ın bağımsızlığını ilan etmesi
Trablusgarp savası kiminle oldu hangi antlaşma birkaç önemli maddesi
1. Balkan savası kiminle oldu hangi antlaşma mesela babı Ali baskını olmuş onu yazarım bu sekilde alıcı kalıcı notlar çıkartıcam kısa kısa yine Pegemin ders notlarından her hafta tekrar yapıyorum ama bunları hergün okuycam sırasını bileyim

ooky niye sıralamakla uğraşıyorsun ki? tarih kitaplarına bi bak..mutlaka birinin arkasında vardır...benm ihtiyaç konu anlatımında var mesela

Canım öyle degil ben olan antlaşmanın olayın yanına açıklama seklinde yapicam tarihe göre degil sırf

bende tekrar yaparken böyle yapıyorum ama sırayla değil

bende tekrar yaparken böyle yapıyorum ama sırayla değil

Ya soruda bir olayı soruyor mesela Paris barış konferansını birkaç madde daha veriyor Paris barış Konferansı'ndan sonra önce neler yapıldı bilmeden soru çözülmüyor bende bu yolu buldum bakalım bugün baya uğraşırım ama değecek ins.

değer canım çok faydası oluyor oyle ama çok zaman alır

değer canım çok faydası oluyor oyle ama çok zaman alır

Cuma guNude gunum var bugün baya bir yapmam lazı salı gunü sarma yapicam pazara gidicem bezelye alip ayiklayip soka atica m kisa hazirlik Çarşamba camları silicem mutfak dolaplarını silicem balkonları yıktıysam perşembede temizlik yapicamCumada gunum var

Ben yoruldum valla sen yazınca. işin zor canım allah kolaylık versin. böyle işleri falan okuyunca evlenmekten vazgeçiyorum annemin yanı ne rahat bu rahatlığı bırakmak zor geliyor

kızlar selam . . .
gunaydın herkese

sabun dündü sanırım coğrafya dersin, sorabildinmi soruları.

kolay gelsin kızlar

cnm öncelikle sorunun cevabı geciktiği için üzgünüm malum hoca soruyu yazılı olarak görmek isteyince 1 hafta sarktı . . . kusura bakma cnm ve her ne sorun olursa da sormaya gönüllüyüm unutma . . .

nemlilik ile ilgili sorundan başlayalım cnm hoca öncelikle kabaca bir tr haritası çizdi kuzey güney ve doğu batı dediği için her yönden değerlendirdik biz zaten bakı ve enlem üzerinde yoğunlaşmıştık o nedenle diğer şıklardan bahsetmeyeceğim . . .

bakı ve enlemde ikisi arasında bir karşılaştırma yaptık ve enlemin ŞIKLAR ARASINDA en az etkin olduğu sonucuna vardık .
nasıl ?

bakıyı açıklarsam asılnda yeterli olur galiba ; güneş ışığının daha dik geldiği yerlerde sıcaklık daha fazla olur cnm bunda hemfikiriz sanırım bu da güney yamaçlarda mevcut olan bir durum yani güney yamaçlar çok daha sıcak, , , kuzey soğuk olur. böylece güneye bakan yamaçlar yarı kurak kuzeye bakan yamaçlarda ise nemli bir iklim oluşur. yani bakı nemlilikte etkilidir. ama enlem daha afaki dedi hoca bakı enleme göre çok daha büyük faklılık yaratır nemlilik ve yağışta . . . enlemde ise enlem yağış için etkili bir zemin oluşturabilir belki ama şak özel konumdan kaynaklanan bir durum bölgenin etrafının dağlarla çevrili olması gibi yağışa ve nemliliğe engel teşkil eder . . .

gelelim hidroelektrik üretimi ve potansiyeli davasına . . .
cnm POTANSİYEL OLARAK DOĞU FAKAT ÜRETİM OLARAK GÜNEYDOĞU ANADOLU tespitimiz doğru . . . hoca dedi yani yayınlarla bence aklını karıştırma . . . POTANSİYEL DOĞUDA üretim güneydoğu anadoluda . . .

umarım yardımcı olabilmişimdir . . . çekinmeden tüm sorularını sorabilirsin cnm ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…