kızlar uzun zamandır giremedim...ben artık memlekete dönüyorum..kepi fırlattım mezun oldum...
herkes kendine iyi baksın...iyi çalışnalar diliyorum..özlücem sizi :2:
kızlar nerelerdesiniz
Guiet ben buradayım sor bakalım sorunu ins. Cozebilirim
hoşgeldin tatlım
osmanlı devletinin ilk resmi tarihçisi kimdir?
evliya çelebi
katip çelebi
naima
nabi
nef'i
valla ben bilmiyodum yeni öğrendim
Naima mı
vallahi doğru ben bilmiyodum bunu :18:
bi de aklımı karıştıran bişey var canım ya
osmanlı devlerinde devlete yönetici yetiştirmek amacıyla açılan eğitim kurumu hangsidir?
birun mu enderunmu
Canım birun dış saray enderunda iç saray enderunda devşirme ile gelen kisiler eğitiliyor birunda sorunlar konuşuluyor memleket meseleleri faln yani birun toplantı amaçlı duşun enderunda saray okulu gibi bisi
soruda eğitim dedği için enderun alıcam o zman ben birun diye atladım çünkü
enderunda eğitilenler birunda görevli oluyo doğrumudur canım nette de okudum kafam karıştı :44:
Onun gibi bisi canım enderunda yetişenlerin kimileri devlet memuru oluyor kademe kademe biryerlerlere yerleştiriliyorlar bir nevi kendilerine devlet adamı yetistiriyorlar
Reaya :44::44::44:
nette yazılanlar kafamı karıştırdı benimde cnaım saol
osmanlı devletinde
1.ilmiye
2.reaya
3.kalemiye
4.syfiye
sınıflarından hangileiri askeri sınıfın dışında kalan yönetim görevi olmayan ve vergi verme yükümlüsü olan sınıflar arasında yer alır
biraz kolay oldu kabul ediyorum
tamamdır sen acilen vatandaşlığa geç okyonus şakır şakır biliyon maşallah
Ya bu tür seyleri biliyorum savaşları sonucları karıştırıyorum sorulardaVatandaşlığa nasipse yarın gecicem Pazartesi'ye kadar ilk konuyu bitirip sorularını çözücem Pazartesi 2.konuya başlıcam ins.
Guiet mat sorun yokmu çözelim ben denemeden denemeye mat coZuyorum artık aslında hergün çözsem iyi olacak ama sözlülere yüklendim sözeler bitsin her dersten çözeriz ozaman karışık soru
hadi bakalım
osmanlı devletinin toplumsal,hukuki ve siyasi, idari yapısnın ırk esasına göre değil inanç sistemine göre şekillenmesine ne ad verilmektedir?
iltizam
millet
devşirme
iskan
veraset
aynen bende çözmüyorum çok arabada giderken işte bi kaçtane vardı ekliyim havamız değişsin
x-(3kök içindex)=8 ise
x-(24/kökiçindex) kaçtır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?