2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

gibidir diyerek A şıkkı
jeon pierre B şıkkı
yarıyor vb D şıkkı
nasıl hava deni hava buda sanırım C

cvb E diorum

Aşağıdakilerden hangisi Türkiyede toprak tiplerinin oluşmasında en fazla etkili faktördür?

a-akarsular

b-yerşekilleri

c-anakaya cinsi

d-iklim

e-bitki örtüsü

cvb iklim

Bir eğlence partisinde beş erkek ve 8 kız bulunuyor. Eğer Canan
ve Alev, Orhan ve Zeki ile dans etmek istemiyorlar ve Ahmet de Canan ve Ayşe ile
dans etmek istemiyorsa kaç farklı şekilde dans edecek çift meydana getirilebilir?

cvb 34?

quitt mesaj kutun dolu:)

yağış mikarı neyle alakalı? sağların uzanış yönümüdr?

evet canım ben dağların uzanış yönü ile alakalı olduğunu düüşünüyorum
ama tek başına yeterli değil dağların uzanış yönü ,yüksekte olmalı dağ ki dağ eteklerine bol yağışı bıraksın ,iç kesimlere gecemesin
ama dağ alçak ise orta karadeniz deki gibi iç kesimlere bulutlar geçer ve yağış kıyı ya daha az düşer

evek canım cevaplar ın doğru
ama neden iklim bana bir açıklarmışın ben anakara demiştim de

bnde ana kara arasında gittim geldim. sonra dedimki iklim olmazsa yer şekilldeki sade olmazdı. hani sana yapabilceğim mantıklı bi açıklamam yok malesef:S

of çok karışık
ben olasılık a yen i başladıml
hatta o konuda çok yeniyim
cevabı bende merak ettim
çok karışık görünüyor

canım ben çözemedim çözdürdüm

buyur

obeb=60
kenarlar ise ;
120/60=2 ve
180/60=3 olur..
doğru hesaplansaydı eğer ;
kenarlar 2 ve 3 parça halinde
(2+1).(3+1)=3.4=12 tane ağaç dikilecekti..
oluşan karelerin kenarı 60 idi
yanlışlıkla yarısı yani 30 olarak hesaplanmışş
yani..
120/30=4 ve
180/30=6
(4+1).(6+1)=5.7=35 tane dikilmiş..
35-12=23 tane fazladan dikilmiş..

iklim sıcaklık ve yagışıyla etkılıyor canım

canım haklısın
ama anakara nin cinside önemli değil mi peki
mesela antalyada kırmızı tera rosa topraklar
erz.kars da çernezyom topraklar .ama bunlar yağmurlardan oluşmadı ki ,anakara bu maddedenn olduğu için parçalanmayla oluştu..
birde bu şorumu cevaplarsan çok mutlu olurum canım .

terra rosa sıcaklıktan dolayı olusuyor dıye bılıyorum . Aslında o soru bıraz garıp sende haklısın

Merhaba hanımlar iyi geceler herkese bugün bol bol gezdik kocacigimla baya bir alışveriş yaptık Bay bir kıyafet aldım aldım ayakkabı aldım ama kitap alamadım :) internetten sipariş vericim bu hafta ins.:)neler yapıyorsunuz ben gezmeden gelince bir coğrafya denemesi coZdum 12 doğru 2 bos 4 yanlış çıktı sonuc ama sorular zordu bayayarın vatandaşlığa başlıyorum sabahtan türkce tarih coğrafya çözücem sonra Allah nasip ederse vatandaşlığa gecicem Pazartesi'ye kadar ilk konuyu bitirip sorularını bitirmeyi planliyorum

ben vatandaşlığa giriş yaptım bakalım ilk konu bitti sabah soru çözücem ve 2. konuya başlamayı planlıyorum

terra rosa sıcaklıktan dolayı olusuyor dıye bılıyorum . Aslında o soru bıraz garıp sende haklısın

tamam canım
bende ikilemde kaldım
bu soruyu sabun dersane çoğrafya öğretmenine sorsun

sabunnnnnnnnnnn

tamam canım
bende ikilemde kaldım
bu soruyu sabun dersane çoğrafya öğretmenine sorsun

sabunnnnnnnnnnn

hava deniz gibidir .ilk balon tasarımlarına da bu düşünüş yer vermiş . bu modelde sonda bulunan yelpaze ,dümen vazifesi görüyor .yelkenler hızı arttırmaya yarıyor ,pruvadaki gaga ise havayı yormaya.bu fantastik hava gemisi herhale hiç gerçekleşmemiş .fakat bazı balonlarda durum farklı .*balonun altındaki paraşüt hızlı düşüşü engeller kürek gibi kantlarla da balona yön verlir.*diyordu .jeon pierre balnchard.

bu parçada için aşağıdakilerden hangisi söylenemez

a.benezetmeye başöurulmuştur

b.tanık gösterilmiştir

c.niteleyicci ögelere yer verlimiştir

d.açıklama yapılmıştır

e.eksiltili cümleler kulllanılmıştır

ama siz de sor u paylaşın
kendimizi geliştirelim beraber
benim türkçem hala kötü

1,eserin konusu ,şairin yapıtındaki o büyülü atmosfere gölge düşürmüş (eleştiri)

2,şair milli edebiyatın en başarılı örneklerini bize sunmuştur (karşılaştırma )

3,evlediğini bir de ankara merkeze atandığını kabul edelim (varsayım )

4,hayatı dolu dolu yaşamak için her şeyi akışına bırakın (öneri )

5,böyle bi r durumda size hiçbir yekilde laf söylemek düşmez beyefendi ,(çırarım )

numaralanmış cümlelerin hangisi ,ayraç içinde verilen kavramla uyuşlmamaktadır

1,2,3,4,5,

Günaydın hanımlar Kahvaltı edip türkce tarih coğrafyadan 100 er soru çözücem öğleden sonrada vaandasliga basliycam hayirlisiyla Allah hepinize zihin açıklığı versin bol bol sorulu gun oldun hepimiz için

1) tanık gösterme
2) çıkarım
Diyorum ben :44:

cevap e :44::44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…