- 25 Ağustos 2011
- 18.321
- 13.421
- 298
hava deni gibidir .ilk balon tasarımlarıa bu düşünüş yer vermiş . bu modelde sonda bulunan yelpaze ,dümen vazifesi görüyor .yelkenler hıızı arttırmaya yarıyor ,pruvadaki gaaga ise havayı yormaya.bu fantastik hava gemisi herhale hiç gerçekleşmemiş .fakat bazı balonlarda durum farklı .*balonun altındaki paraşüt hızlı düşüşü engeller kürek gibi kantlarla da balona yön verlir.*diyordu .jeon pierre balnchard.
bu parçada için aşağıdakilerden hangisi söylenemez
a.benezetmeye başöurulmuştur
b.tanık gösterilmiştir
c.niteleyicci ögelere yer verlimiştir
d.açıklama yapılmıştır
e.eksiltili cümleler kulllanılmıştır
Aşağıdakilerden hangisi Türkiyede toprak tiplerinin oluşmasında en fazla etkili faktördür?
a-akarsular
b-yerşekilleri
c-anakaya cinsi
d-iklim
e-bitki örtüsü
quitt mesaj kutun dolu:)
yağış mikarı neyle alakalı? sağların uzanış yönümüdr?
gibidir diyerek A şıkkı
jeon pierre B şıkkı
yarıyor vb D şıkkı
nasıl hava deni hava buda sanırım C
cvb E diorum
cvb iklim
evek canım cevaplar ın doğru
ama neden iklim bana bir açıklarmışın ben anakara demiştim de
bnde ana kara arasında gittim geldim. sonra dedimki iklim olmazsa yer şekilldeki sade olmazdı. hani sana yapabilceğim mantıklı bi açıklamam yok malesef:S
Bir eğlence partisinde beş erkek ve 8 kız bulunuyor. Eğer Canan
ve Alev, Orhan ve Zeki ile dans etmek istemiyorlar ve Ahmet de Canan ve Ayşe ile
dans etmek istemiyorsa kaç farklı şekilde dans edecek çift meydana getirilebilir?
cvb 34?
evek canım cevaplar ın doğru
ama neden iklim bana bir açıklarmışın ben anakara demiştim de
iklim sıcaklık ve yagışıyla etkılıyor canım
canım haklısın
ama anakara nin cinside önemli değil mi peki
mesela antalyada kırmızı tera rosa topraklar
erz.kars da çernezyom topraklar .ama bunlar yağmurlardan oluşmadı ki ,anakara bu maddedenn olduğu için parçalanmayla oluştu..
birde bu şorumu cevaplarsan çok mutlu olurum canım .
Merhaba hanımlar iyi geceler herkese bugün bol bol gezdik kocacigimla baya bir alışveriş yaptık Bay bir kıyafet aldım aldım ayakkabı aldım ama kitap alamadım :) internetten sipariş vericim bu hafta ins.:)neler yapıyorsunuz ben gezmeden gelince bir coğrafya denemesi coZdum 12 doğru 2 bos 4 yanlış çıktı sonuc ama sorular zordu bayayarın vatandaşlığa başlıyorum sabahtan türkce tarih coğrafya çözücem sonra Allah nasip ederse vatandaşlığa gecicem Pazartesi'ye kadar ilk konuyu bitirip sorularını bitirmeyi planliyorum
terra rosa sıcaklıktan dolayı olusuyor dıye bılıyorum . Aslında o soru bıraz garıp sende haklısın
tamam canım
bende ikilemde kaldım
bu soruyu sabun dersane çoğrafya öğretmenine sorsun
sabunnnnnnnnnnn
hava deniz gibidir .ilk balon tasarımlarına da bu düşünüş yer vermiş . bu modelde sonda bulunan yelpaze ,dümen vazifesi görüyor .yelkenler hızı arttırmaya yarıyor ,pruvadaki gaga ise havayı yormaya.bu fantastik hava gemisi herhale hiç gerçekleşmemiş .fakat bazı balonlarda durum farklı .*balonun altındaki paraşüt hızlı düşüşü engeller kürek gibi kantlarla da balona yön verlir.*diyordu .jeon pierre balnchard.
b.tanık gösterilmiştir
d.açıklama yapılmıştır
ama siz de sor u paylaşın
kendimizi geliştirelim beraber
benim türkçem hala kötü
1,eserin konusu ,şairin yapıtındaki o büyülü atmosfere gölge düşürmüş (eleştiri)
2,şair milli edebiyatın en başarılı örneklerini bize sunmuştur (karşılaştırma )
3,evlediğini bir de ankara merkeze atandığını kabul edelim (varsayım )
4,hayatı dolu dolu yaşamak için her şeyi akışına bırakın (öneri )
5,böyle bi r durumda size hiçbir yekilde laf söylemek düşmez beyefendi ,(çırarım )
numaralanmış cümlelerin hangisi ,ayraç içinde verilen kavramla uyuşlmamaktadır
1,2,3,4,5,
hava deniz gibidir .ilk balon tasarımlarına da bu düşünüş yer vermiş . bu modelde sonda bulunan yelpaze ,dümen vazifesi görüyor .yelkenler hızı arttırmaya yarıyor ,pruvadaki gaga ise havayı yormaya.bu fantastik hava gemisi herhale hiç gerçekleşmemiş .fakat bazı balonlarda durum farklı .*balonun altındaki paraşüt hızlı düşüşü engeller kürek gibi kantlarla da balona yön verlir.*diyordu .jeon pierre balnchard.
b.tanık gösterilmiştir
d.açıklama yapılmıştır
ama siz de sor u paylaşın
kendimizi geliştirelim beraber
benim türkçem hala kötü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?