Turk ordusu kutahya Eskişehir savaşında yenilmesiuzerine Sakarya ırmağının doğusuna çekiliyor
günaydın kızlar
günaydın
çok keyiflisin maşallah
allah bozmasın
nasılısın
kahvaltını ettinmi
allah kolaylıklar versin hepinize
allah yardımcınız olsun
bir mat. sorusu soracağım simdi kızlar
a ve b şehirleri arasındaki uzaklık 600 km dir a noktasındaki hareketli harekete başladıktan 2 saat sonra b noktasındaki hareketli a ya doğru harekete geçiyor her iki araç c noktasında karşılaşıyorlar
buna göre cb uzaklığı kaç km.dir
360
240
120
80
60
günaydın kızlar
bu soruda hızları hakkında birsey yok nasıl çözdünüz?
quittt ve sabun çok teşekkür ederim.quitt birtane soru çözdüm direk çünkü ve bu eledim :) peki hani bu parça sonuna hangisi getirilebilir sorularında anahtar kelimeler varmı ya aslında parçanın tamamına göre bazen yapabiliyorum ama bazen olmuyo ..huf bitsede kurtulsak.:18:
ay
hızları vermemişim
a hızı 60
b hizi 20
pardon
valla dün deneme yaptım ama sadece gy matın hepsini yaptım bugün gk ü nü yapıcam bakalım ne çıkıcak.iyice depresyona girmek üzereyeim gece 12de başladım gy için
uykum geldi yarım kaldı.ama orjinal sorular var eklicem
yok canım şimdi yapıcam
slm kızlar . . .
kuit orcinal soruları bekliyos
Selam canım yarın musaitsen vatandaşlığa başlayalım
Ben supurdum kocacigim arkamdan sildi şimdi banyoyu temizliyor bende toz alıyorum çok şükür bitirdik temizliği bir saat denize gidicez sonra ders calisicam
su ile dolu bir kabın ağırlığı 120 kgdır.bu kaptaki suyun ağırlığı boş kabın ağırlığının 17/3 katı olduğuna göre kaptaki suyun 2/17 si boşaltıldığında kabın ağırlığı kaç kg olur?
kuit böle soruları sevdiğim için hemen yapim dedim cnm 30 buldum yanıtı eminim de ama sen onayla anlatim cnm . . .
cevap 108 canım
su ile dolu bir kabın ağırlığı 120 kgdır.bu kaptaki suyun ağırlığı boş kabın ağırlığının 17/3 katı olduğuna göre kaptaki suyun 2/17 si boşaltıldığında kabın ağırlığı kaç kg olur?
cnm 102 su 18 kap ilk etapta . . .
suyun 2/17 si 12 kg eder bu 12 kg yi boşaltıyoruz yani 102 den çıkarıyoruz 102-12 =90 yani artık su 90 kg oldu ikisinin ağırlığı 120 ise kabada 30 kalır dedim . . .
bende 90 buldum.soruda şu nokta var boş kabın ağırlığı demiyo kabın ağırlığı diyo yani su ile birlikte.90 2.durumda suyun ağırlığı kap zaten 18 di 90+18 =108
sen bizim sınavda bu noktaları kçırmamızı engelle yarrabiim amin
yok artık ya bu kadar kalleşlik olamaz yani orada illaki belirtilir boş kabın ya da su dolu kabın diye bak soruya başlarken nasıl belirtmiş isterkende belirtir yani yok artık ya . . . ösym böyle alengilli her okuyanın farklı algılayacağı soru hazırlamaz . . .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?