2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

Turk ordusu kutahya Eskişehir savaşında yenilmesiuzerine Sakarya ırmağının doğusuna çekiliyor

canım bende öyle dedim
cevap sakarya savaşı demiş
ama sık yanlış galiba
kitaptanda baktım kütah ya ekisehir savaşı

canım yol problemi 120 olacak mış
c sıkkı:26:

günaydın
çok keyiflisin maşallah
allah bozmasın
nasılısın
kahvaltını ettinmi

valla dün deneme yaptım ama sadece gy matın hepsini yaptım bugün gk ü nü yapıcam bakalım ne çıkıcak.iyice depresyona girmek üzereyeim gece 12de başladım gy için
uykum geldi yarım kaldı.ama orjinal sorular var eklicem
yok canım şimdi yapıcam

günaydın kızlar
bu soruda hızları hakkında birsey yok nasıl çözdünüz?

quittt ve sabun çok teşekkür ederim.quitt birtane soru çözdüm direk çünkü ve bu eledim :) peki hani bu parça sonuna hangisi getirilebilir sorularında anahtar kelimeler varmı ya aslında parçanın tamamına göre bazen yapabiliyorum ama bazen olmuyo ..huf bitsede kurtulsak.:18:

Son düzenleme:
günaydın kızlar
bu soruda hızları hakkında birsey yok nasıl çözdünüz?

Gunaydin canım hızları vermemiş diye ben hızları eşit aldım ab yolunu 360 diğer yolu 240 buldum hızları 60 aldım hızları vermeden nasil 120 çıkıyor ilginç

Son düzenleme:

... ortada olursa ... dan önce ve sonraki cümlelere bak sadece.eğer ... sondasysa ... dan bi önceki cümleye bak o cümleye yakın hangi cümle varsa şıklarda cevap o

ay
hızları vermemişim
a hızı 60
b hizi 20

pardon

canım şimdi a yola çıktıktan 2 saat sonra b çıkıyosa a=60km/sa.2sa=120 km ilerliyo
yani kalan yol 600-120=480 km yol kalmış

aynı saatte gidicekler saat x olsun
60.x+20.x=480
x=6 saat te karşılaşıyolar.

c noktası a ve b ortasında
cb bulucaz
6.20 =120 canım

slm kızlar . . .

kuit orcinal soruları bekliyos

Ben supurdum kocacigim arkamdan sildi şimdi banyoyu temizliyor bende toz alıyorum çok şükür bitirdik temizliği bir saat denize gidicez sonra ders calisicam

x ve y doğal sayılar olmak üzere
27!=2[SUP]x[/SUP].y eşitliğinde x kaç farklı değer alır

bunu yapamadım

x ve y reel sayı olmak üzere
-2<x<=4
-6<y<2 olduğuna göre x[SUP]2[/SUP]+y[SUP]2[/SUP] toplamının alabileceiği en büyük tam sayı değeri en küçük tam sayı değerinden kaç fazladır?

x reel sayı olmak üzere
x[SUP]2[/SUP]-8x+a ifadesinin alabileceği en küçük değer -1 olduğuna göre a sayısı kaçtır?

su ile dolu bir kabın ağırlığı 120 kgdır.bu kaptaki suyun ağırlığı boş kabın ağırlığının 17/3 katı olduğuna göre kaptaki suyun 2/17 si boşaltıldığında kabın ağırlığı kaç kg olur?

kilogramı 60 kuruştan alınan yaş incir kurutulduğunda ağırlığın %40 ını kaybediyor.kuru inciin satışındn %20 kar elde edilebilmesi için kuru incirin kg ı kaç kuruşa satılmalıdrı?

şekil çizemediğimiz için biraz düşüncez kızlar
şimdi dikdörtgenler prizması düşünün ama üstü açık.taban aygıtı 2cm ve 4 cm.yüksekliği 8 cm olan kalemlik bu.kalemliğin 1cm[SUP]2[/SUP] sini 3 kuruşa boyuyuo.buna göre bu kalemliğini içini dışını yani tüm yüzeyi kaç kuruşa boyar

Selam canım yarın musaitsen vatandaşlığa başlayalım

olur cnm fazla detaya girmeden halledeceğiz gör bak 12 de 12 yapıcaz . . . ben inanıyorum bize . . .

Ben supurdum kocacigim arkamdan sildi şimdi banyoyu temizliyor bende toz alıyorum çok şükür bitirdik temizliği bir saat denize gidicez sonra ders calisicam

cnm süpermiş ya . . . harika evi birlikte kirletiyorsunuz sonuçta birlikte temizlemeniz çok şık . bayıldım vallahi . . . yapabiliyo mu barı ?

benimkine bi gün dedim ki - soruyo napabilirim ???? napabilirim ???? (bi gün onlarda kahvaltıdaydık) bari çaydanlığı boşalt dedim yani eski çayı çöpe dökecek, başladı mı çaydanlığın içinde kalan çayıda çöpe süzmeye . . . hiç akıl kesmiyo yani, o çöpün dibine birikir bu çay sonra çöpü çıkaramayız kovasından şapur şupur . . . hiç ! dedim bırak bırak ve göz görüş alanıma da girme bi müddet . . .

su ile dolu bir kabın ağırlığı 120 kgdır.bu kaptaki suyun ağırlığı boş kabın ağırlığının 17/3 katı olduğuna göre kaptaki suyun 2/17 si boşaltıldığında kabın ağırlığı kaç kg olur?

kuit böle soruları sevdiğim için hemen yapim dedim cnm 30 buldum yanıtı eminim de ama sen onayla anlatim cnm . . .

cevap 108 canım

cevap 108 canım

cnm 102 su 18 kap ilk etapta . . .
suyun 2/17 si 12 kg eder bu 12 kg yi boşaltıyoruz yani 102 den çıkarıyoruz 102-12 =90 yani artık su 90 kg oldu ikisinin ağırlığı 120 ise kabada 30 kalır dedim . . .

bende 90 buldum.soruda şu nokta var boş kabın ağırlığı demiyo kabın ağırlığı diyo yani su ile birlikte.90 2.durumda suyun ağırlığı kap zaten 18 di 90+18 =108

sen bizim sınavda bu noktaları kçırmamızı engelle yarrabiim amin

yok artık ya bu kadar kalleşlik olamaz yani orada illaki belirtilir boş kabın ya da su dolu kabın diye bak soruya başlarken nasıl belirtmiş isterkende belirtir yani yok artık ya . . . ösym böyle alengilli her okuyanın farklı algılayacağı soru hazırlamaz . . .

hey 15 li denem 7 kaynak ihtiyaç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…