Geçmiş olsun adacım.
Benim bugün hiç çalışasım yok ya :/ içimden hiç birşey gelmiyorneden böyle oldum anlamadım.dün fırsat bulsam da çalışsam diye hevesliydim En iyisi matematikten kalan ünitelerime çalışayım
sağol _ada_cımm
ama ilk soruda kanuni esasinin dinle ne ilgisi var onu anlamadım:44: yani diğer islam ülkelerinde böyle yenilikler olmadığı için ilk osmanlıda olduğu için ilk olma özelliği taşıyor da ama bu soruya dini açıdan değil de genel açıdan yaklaşıcaz dimi cnm... ben dini açıdan bakmştım... ama soru islam ülkeleri açısında soruyo anladımmmm
Kızlar uyudunuz muBenim 2 tane tarih sorum varrr
Osmanlı devletinde meydana gelen gelişmelerden;
I.Kanun-i Esasi
II. Mecelle
III. Meclis-i Mebusan
Hangileri ile bu devetin islam dünyasında "ilk olma" özelliğine sahip olduğu söylenebilir?
A)Yalnız I
B)Yalnız II
C) II ve III
D)Yalnız II
E)I,II ve III
Osmanlı devletinin temel özellikleri dikkate alındığı taktirde padişah ferman ve kanunların en çok
I.Toprak
II.Reaya
III.Din
Hangi alanda yoğunlaştığı söylenebilir?
A)Yalnız I
B)Yalnız II
C)I ve II
D)Yalnız III
E)I,II,III
uyuşukluğuma rağmen tarihten muharebeler ve antlaşmaları bitirdim ama testini çözmedim anlayamadım.matemetiktende modüleri bitirdim top. 35 soru çözdüm .Bugün performansım düşük :/ okuduklarım kafama girmiyor.;Kızımda uyudu uyandı artık pek çalışamam ders .Bugünü kapadık sanırım Herkese iyi çalışmalarrr
bi de matematik sorularım var kızlar
1. sorum 5 gün çalışıp 1 gün izin yapan bir memur ile 4 gün çalışıp 1 gün izin yapan bir işçi pazartesi günü işe başlarsa ilk defa hangi gün ikisi de izinli olur ? cvp salı
2. sorum
(2008) üssü 2010 + (2010) üssü 2008 toplamının 2009 ile bölümünden kalan kaçtır cvp 2
1. sorunu yanıtlamaya calısayım
memur 5g calısıyor 1g ızın yapıyor 6gün
işci 4g calısıyor 1 gun ızın yapıyor 5 gun
pazartesı beraber basladılar ılk bulusma ne zaman gereklesır
6gunluk devır ıle 5 gunluk dvır ılk ne zaman aynı gune gelır
6 ile 5 in okek ını alırız 6.5=30
30 gun sonra 6 lık ıle 5lık aynı gune gelır
30 gun ıcınde 30/7= 4 hafta var(7.4=28)+2 gün var
hafta basıundan pazartesıden 4 hafta sonra yani 28 gun sonra gunlerden pazar haftanın son gunu
kalan 2 gun ıocınde 2 ılerı gun sayacagız pazardan yanııı pazartesı SALI olacak.
acıklayıcı oldumu bılemedım ama anlamadıysan anlatayım baska bıcımde yada anlatmaya calısayım:)
canım bu buyuk uslu ıfadelerde bende pek ıyı degılım cıkartamadım ısın kotu yanı bu ıslemlerı moduler kıtaplarda anlatmaz ama denemelerde sorarlar hıyarlar:)
2. sorum
(2008) üssü 2010 + (2010) üssü 2008 toplamının 2009 ile bölümünden kalan kaçtır cvp 2
2008= a
2010 = b dersek
a'b + b'a oldu
2. sorum
2008= a
2010 = b dersek
a'b + b'a oldu
s.a kızlr napıonuz
çıkmış soruları inceleyen varmı? problemderde aynı kalıplarmı?
sıralama böylemi
yani en çok ithalat sanayi maden sonra tarımmı
.....................
cnm ;
2012 Haziran ayında fasıllar düzeyinde en büyük ihracat kalemi, “kıymetli taşlar ve metaller” (1 622 milyon dolar) olurken; bu fasılı “motorlu kara taşıtları ve aksam parçaları” (1 318 milyon dolar), “demir ve çelik” (1 077 milyon dolar), “kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler; bunların aksam ve parçaları” (1 040 milyon dolar) ve “elektrikli makina ve cihazlar, bunların aksam-parçaları” (756 milyon dolar) izledi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?