2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

Ben geçenlerde çözmüştüm çıkmış soruları şimdi türkçe soru bankasından soru çözüyorum bakalım düzelir umarım ; çok soru=çok net,az yanlış :)

Sabahtan beri çalışıyorum mat bitti - tarihi tamamlamaya çalışıyorum ama çok bunaldım .. ara vereyim bir kaç saat snr tarihe devam edeceğim arkasından anayasa çalışacağım çok yoruldum inş. kazanırız

Anayasayi Yürütmeye kadar tekrar ettim 240 soru coZdum aksam tarih türkce mat karışık soru çözücem mola verdim çok sıkıcı bu anayasa

arkadaşlar bu saatten sonra nasıl çalışmalıyım bilmiyorum ,2 kere daha girdim kpss ye sıfır değilim ama vat. ve mat. sıkıntılı pratik önerisi olan varmı

Son düzenleme:
arkadaşlar bu saatten sonra nasıl çalışmalıyım bilmiyorum ,2 kere daha girdim kpss ye sıfır değilim ama vat. ve mat. sıkıntılı pratik önerisi olan varmı

Benim matta sıkıntı yok sayisalciydim temelim iyi ama vatandaşlık 0 di uzman kariyer çözümlu soru bankasını coZdum suan yargı coZuyorum ihtiyac yayınları pegem data yediiklim bende kaynak bol hepsini tarıyorum ama vatandaşlık çoklarını bol bol soruyla halledicm ins. İcim şişti valla bugün vatandaşlıktan matta bol bol çözümlu soru çöz önce sen uğraş çözüme bakmadan sonra çözüme bak daha yararlı olur

uzman kariyerin anayasa öğreten kitabı güzel..çözümlerde konuyu özetliyo..matematik içinde vardı sanırım o da işine çok yarar..

Kizlar su sorulara bir bakarmisiniz

X ve y tamsayı olmak üzere

Y=2x-1/x+3

Olduguna göre y nin alabileceği farklı degerler toplamı kaçtır? Cevap 8 olacakmış

X<0 olmak üzere

|-5x|-|3x|-|-4x| işleminin sonucu nedir? Cevap 2x olacakmış

Bir araç gideceği yolun 1/4 unu gittikten sonra hızını 3 kat arttırarak kalan yolu tamamlıyor.yolun tamamını 4 saatte alan bu araç, yolun ilk kısmını kaç satte almıştır? Cevap 16/7

canımilk soru bıraz muglak olmuus parantez kullanmak gereklımıydı acaba ugrasmadım pek yani 1/x mı yoksa (2x-1)/x mi yoksa (2x-1)/(x+3) mı anlasılmıyor acıklarsan belkı yapabılırım

2. soru
x negatif sayıymıs
|-5x|-|3x|-|-4x|
(+) - (-) - (+)
yani parantez içindeki işaretlerin mutlak değerin -+ durumudur - olanları - ıle çarpıp çıkaracağız ama parantez dışındaki işaretlerlede en son çarpacağız
-5x+3x+4x
7x-5x
2x sonucu cıkar umarım anlasılır olmustur.

3. soru
Bir araç gideceği yolun 1/4 unu gittikten sonra hızını 3 kat arttırarak kalan yolu tamamlıyor.yolun tamamını 4 saatte alan bu araç, yolun ilk kısmını kaç satte almıştır?

yol toplam 4x olsun
yolun 1/4 luk kısmı x olsun
x yolu v hızıyla(ılk hızımızla) gıdelım
kalan 3x yolu hızımızı 3 kat artırarak (dıkkat 3 katına cıkarmıyoruz 3 kat artırıyoruz) v+3v=4v hızıyla gıdıyoruz
x/v ilk kısımda harcadıgımız zaman
3x/4v ikinci son ksımda harcadıgımız zaman
toplam harcanan zaman 4 saat
4saat=x/v+3x/4v
paydadakı v lerı 4v de bulusturalım yani ilk bölumu 4 ile çarpalım
4 saat=(4x+3x)/4v
4 saat=7x/4v
bize sorulan ılk kısmı yanı x kısmını ne kadar zamanda aldık bunuda yolu yani x i hızımıza yanı v ye bolerek elde ederiz
sorulan=x/v
4 saat=7x/4v ise 4.4/7=x/v
yaniii 16/7=x/v

Saol canım anladım ilk soru (2x-1)/(x+3) seklinde olacak

Gunaydin hanımlar coğrafya tekrarına güne başlıyorum bakalım hadi hayirlisiKolay gelsin hepinize

günaydın oky

nbr nasılsın? az kaldı sınava valla...allah ziihn açıklığı versn hepinize

Gunaydin tatlım İyiyim çalısmaya devam konular bitti tekrar ediyorum tarih tekrarı bitti türkce coğrafya vatandaşlık tekrarı yapıyorum sıkıldım ya gelsin artık sinavDeneme coZuyorum hergün Ağustos sonu 2 ye çıkartıcam denemeleri öyle bakalım hayirlisi olsun sen napiyosun?

bende evde yat yat popo büyütüyorum sınv sonucumdan ümdiim yok pek ama her an ösymnin sayfasını yeniliyorum

allh kolaylık versn sana..yılmaadan çalıştın, umarım bu çalışmalarının karşılığını alırsın cnm

Günaydın :) Bende konularım bittiği için deneme çözeceğim şimdi :) sonra akşama kadar çalışmaya devam :)

Arkadaşlar Denememi çözdüm ve geldim :)
G.Y = 40 Doğru 7 yanlış
G K= 44 Doğru 9 yanlış toplam net = 80,5 oldu :) çok şükür bir hftdır sıkı çalışmamın karşılıgını aldım sanırım bu denemede :) hadi kızlar kolay gelsin sizlerde ... denemelerinizin sonuçlarını yazın hadi :)

Günaydın,,, Bende bugün önce vat.ı hallediyorum sonra mata geçice... bol bol sorulu ve bol bol netli gün diliyorum...

Coğrafyadan iklim ve beşeri coğrafyayı tekrar ettim şimdi sorularını çözücem öğleden sonrada deneme çözücem bende yazarım netlerimi çözdüğümde

Bende tarihi çalışacağım. Cumhuriyet dönemi iç olayların sorularını çözüyorum .İki gündür hiç kitap açmadım.Telafi etmem lazım Dün iftara misafirim vardı canım çıktı koca gün.Ondan önceki gün eşim evdeydi .Önceki gün misafirlikteydik çarşamba iftara gidicez .PErşembe günü dışarı çıkıcaz koca gün yok off off Neyse pepee başladı ben ders çalışayım .Herkese allah zihin açıklığı versin

merhaba arkadaşlar
nasılsınız
nasıl gidiyor
ben bu sabah anayasa konu tekrarı yaptım
canım artık çalışmak istemiyor desem yeridir
artık konu tekrarından sıkıntı geldi
son 10 yılın çıkmış olan sorularını çözuyorum .yeni geldi aslında ama ben bitirmek üzereyim .birde birşey farkettim ,sanki osym nin hazırladığı sorular daha anlaşılır nitelikte .cümleler daha anlaşılır ,karışıklığa meydan vermiyor .
acaba ne demek istiyor denilmiyor
ama firmaların soru bankalarında öyle değil .nasıl yapsamda çözemese der gibi
kpss çıkmış sorularda yanlışım az çıkıyor
matematik çalışmayı bıraktım desem doğru olur
bir ara ona yüklenmem lazım
matematikten konularım bitmişti ama netim az matematikten .10 un altına düşmüyor .ama 20 nin üzerine de çıkmıyor hiç.
bilmem sınavda nasıl olur
ben artık sınav olsun bitsin istiyorum
bu yoğun tempodan yoruldum artık
gece gündüz ders düşünmekten de....

canım ders çalışmak istemiyor
bende bir deneme çözeyim
hala önlisan s denemem yok
lisans deneme çözeceği mecbur
onun da matematikleri bana çok zor geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…