2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

canım niye saçmalayasın :1:
bunlarda işçi işte küpe imalatında çalışıyolar :9::9:
vaaaayy beyin fırtınası :1:

ya peki işçi havuzda iki musluk beraber aktığında napıyorduk? çarpma mı toplama mı? hani 1/4 . 1/5 falan yapılıyordu liseden kalan bilgim bu :1: daha bakmadım problemlere :27:

36 doğru cevap, anlatır mısın nasıl yaptın :34:

canım burda işçi problemi mantığını kullanmak olabilirde o baya zahmetli bi işi bu soru için baya kafa karışır o yüzden en basit yöntemden yola çıktım
biri 3 günde 4 küpe yapıyor diğeri 4 günde 2 küpe yapıyor
bunların en küçük ortak katını aldım yani
3 günde 4 küpe yapan 12 günde 16 küpe yapar
4 günde 2 küpe yapan 12 günde 6 küpe yapar böylece her ikisi 12 günde toplam olarak 22 küpe yapar
e 22 küpeyi 12 günde yapan 66 küpeyi 36 günde yapar böyle buldum cevabı

canım burda işçi problemi mantığını kullanmak olabilirde o baya zahmetli bi işi bu soru için baya kafa karışır o yüzden en basit yöntemden yola çıktım
biri 3 günde 4 küpe yapıyor diğeri 4 günde 2 küpe yapıyor
bunların en küçük ortak katını aldım yani
3 günde 4 küpe yapan 12 günde 16 küpe yapar
4 günde 2 küpe yapan 12 günde 6 küpe yapar böylece her ikisi 12 günde toplam olarak 22 küpe yapar
e 22 küpeyi 12 günde yapan 66 küpeyi 36 günde yapar böyle buldum cevabı

:46::46::46::46: soal canım valla böle daha kolay oluyo.peki hepsinde böle uygulayabilrimiyis :44:

bazen çok zor gözüken soruların çözümü en basit şekilde oluyor fazla kafa karıştırmaya gerek yok yoksa içinden çıkılmaz hal alıyor

:46::46::46::46: soal canım valla böle daha kolay oluyo.peki hepsinde böle uygulayabilrimiyis :44:
canım hepsinde bu yöntem geçerli olmaz işçi havuz problemleri basittir aslında ama her zaman bu yöntemi kullanamayız çünkü ortak kat olayları doğru çıkmayabiliyor

yapamıyorum diye bişi olmaz canım üstüne düş mantığını kavramaya çalış matematik o kadar öcü bi ders değil :9:
sadece olayı kavramak gerek isteyen herkes herşeyi başarır
:38:

matta zor soru kaçırırım ama işçi havuz-faiz mutlak değer ebob ekoko benden uzak dursun :9::9::9:

bi tane havuz sorusu var onada bakın kızlar :32:

boş havuzu x ve y muslukları 3 saatte,x ve z muslukları 4 satte,y ve z muslukları birlikte 6 saate doldurmaktadır.bu havuzu x,y,z muslukları birlikte kaç saatte doldururlar :8:

matta zor soru kaçırırım ama işçi havuz-faiz mutlak değer ebob ekoko benden uzak dursun :9::9::9:

bi tane havuz sorusu var onada bakın kızlar :32:

boş havuzu x ve y muslukları 3 saatte,x ve z muslukları 4 satte,y ve z muslukları birlikte 6 saate doldurmaktadır.bu havuzu x,y,z muslukları birlikte kaç saatte doldururlar :8:

şıkları yazar mısın canım

Back
X