vaaaayy beyin fırtınasıcanım niye saçmalayasın
bunlarda işçi işte küpe imalatında çalışıyolar![]()

ya peki işçi havuzda iki musluk beraber aktığında napıyorduk? çarpma mı toplama mı? hani 1/4 . 1/5 falan yapılıyordu liseden kalan bilgim bu

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
vaaaayy beyin fırtınasıcanım niye saçmalayasın
bunlarda işçi işte küpe imalatında çalışıyolar![]()
36 buldum ...........
vaaaayy beyin fırtınası
ya peki işçi havuzda iki musluk beraber aktığında napıyorduk? çarpma mı toplama mı? hani 1/4 . 1/5 falan yapılıyordu liseden kalan bilgim budaha bakmadım problemlere
![]()
canım anlatırmsıın ama tane tane36 buldum ...........
36 doğru cevap, anlatır mısın nasıl yaptın![]()
canım burda işçi problemi mantığını kullanmak olabilirde o baya zahmetli bi işi bu soru için baya kafa karışır o yüzden en basit yöntemden yola çıktım
biri 3 günde 4 küpe yapıyor diğeri 4 günde 2 küpe yapıyor
bunların en küçük ortak katını aldım yani
3 günde 4 küpe yapan 12 günde 16 küpe yapar
4 günde 2 küpe yapan 12 günde 6 küpe yapar böylece her ikisi 12 günde toplam olarak 22 küpe yapar
e 22 küpeyi 12 günde yapan 66 küpeyi 36 günde yapar böyle buldum cevabı
canım hepsinde bu yöntem geçerli olmaz işçi havuz problemleri basittir aslında ama her zaman bu yöntemi kullanamayız çünkü ortak kat olayları doğru çıkmayabiliyorsoal canım valla böle daha kolay oluyo.peki hepsinde böle uygulayabilrimiyis :44:
canım hepsinde bu yöntem geçerli olmaz işçi havuz problemleri basittir aslında ama her zaman bu yöntemi kullanamayız çünkü ortak kat olayları doğru çıkmayabiliyor
ben her ikisinide yapamıyorum![]()
yapamıyorum diye bişi olmaz canım üstüne düş mantığını kavramaya çalış matematik o kadar öcü bi ders değil
sadece olayı kavramak gerek isteyen herkes herşeyi başarır![]()
matta zor soru kaçırırım ama işçi havuz-faiz mutlak değer ebob ekoko benden uzak dursun
bi tane havuz sorusu var onada bakın kızlar
boş havuzu x ve y muslukları 3 saatte,x ve z muslukları 4 satte,y ve z muslukları birlikte 6 saate doldurmaktadır.bu havuzu x,y,z muslukları birlikte kaç saatte doldururlar![]()
3/8,7/3,8/3,2,3 canım![]()
3/8 diyorum o zaman :44:
bende aynı mantıkla yaptım değerleri alt alta topladın dimi
ama cevap 8/3![]()
ters çevirmeyi unuttuk canım![]()
ama niye ters çevircez ki :44:
çünkü işlemi 1/ x şeklinde yapıyoruz