2012 Mart Anneleri Bebek Bakımı Püf Noktaları

RUYASU

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2011
359
1
68
Şırnak
Arkadaşlar 2012 Mart anneleri konulu iki topiğimizde çok güzel fakat sayfalar o kadar çok oluyorki hepsini çoğu zaman okuyamıyorum ve birşey sorduğumuz zaman arada kaynıyor sorumuz ya da verilen cevapları o yoğunluktan dolayı göremiyoruz bile..
Bu konu altında bebişlerimizle ilgili paylaşımlarımızı yapalım,fikir alışverişinde bulunalım..

Örneğin; hepimizde muhakkak olmuştur, göğüs yaraları.. Bebişim 28 günlük oldu ve defalarca göğüslerim kanadı. Doğum öncesi Lansinoh amıştım ve onu kullanıyordum fakat çok etkili olmuyordu açıkçası ve sonrasında Bepanten Merhemi duydum ve kullanmaya başladım şimdilerde göğüslerim daha da iyi.. üstelik maddi olarakda çok iyi hepimiz için. ayrıca bebişlerimizin pişikleri içinde kullanabilirmişiz aklınızda bulunsun..

Çok faydalı bir topik olmuş... hayırlı olsun...
mutlaka bilgilerimiz sizinle paylaşacağım... ve sizdende şiddetle bilgi alacağım... :1:

Arkadaşlar 2012 Mart anneleri konulu iki topiğimizde çok güzel fakat sayfalar o kadar çok oluyorki hepsini çoğu zaman okuyamıyorum ve birşey sorduğumuz zaman arada kaynıyor sorumuz ya da verilen cevapları o yoğunluktan dolayı göremiyoruz bile..
Bu konu altında bebişlerimizle ilgili paylaşımlarımızı yapalım,fikir alışverişinde bulunalım..

Örneğin; hepimizde muhakkak olmuştur, göğüs yaraları.. Bebişim 28 günlük oldu ve defalarca göğüslerim kanadı. Doğum öncesi Lansinoh amıştım ve onu kullanıyordum fakat çok etkili olmuyordu açıkçası ve sonrasında Bepanten Merhemi duydum ve kullanmaya başladım şimdilerde göğüslerim daha da iyi.. üstelik maddi olarakda çok iyi hepimiz için. ayrıca bebişlerimizin pişikleri içinde kullanabilirmişiz aklınızda bulunsun..

lansinoh bende de işe yaramadı. en iyisi bepanthen. ben herşeyi denedim çareyi bepantende buldmmm

Eee kızlar hani nerede püf noktalarımız.., birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var halbuki..

Aşıları muhakkak biliyorsunuzdur, aman unutmayın 1. ay a girince hepatit aşısı yapılıyor bebişinize ve bu aşı ateş vs hiçbir yan etkide bulunmuyor..

Dr. kontrolümüzde bebişimize su verelimmi diye sordum,, dr da zaten anne sütü ve mamadan su ihtiyacını karşılıyor ama alıyorsa eğer arada verebilirsiniz hem bağırsaklarını iyi çalıştırır dedi.

4 gündür süren kızımın ağlama krizlerine, (galiba kolikti ) HİPP rezene çayı iyi geldi.

bugün 20 günlük olduk ve yarı kırkımız çıktı.. şuana kadar gaz ilacı kullanmadım. eğer bu çay her daim böyle iyi gelirse (inşallah) gaz ilacına gerek kalmadan atlatırız.

kimyon+su+şeker formulü bize hiç fayda etmedi.

Arkadaşlar bende deneyimlerimi paylaşmak isterim.Göğüs uçları için lansinoh krem almıştım ama bepanten daha iyi geldi.Ayrıca aile hekimimizde önermiş bebeğin belini ve karnını sardık gaz olayımız biraz azaldı.Kendi gazım ve ödem için maydanoz suyu ile nane çayı içiyorum.Anne sütü arttırmak için humana still tea faydalı geldi.Bebeğimin poposu 2.gün kızarmıştı onun için zeytinyağı iyi geldi.Bizim deneyimlerimiz bu kadar.

4 gündür süren kızımın ağlama krizlerine, (galiba kolikti ) HİPP rezene çayı iyi geldi.

bugün 20 günlük olduk ve yarı kırkımız çıktı.. şuana kadar gaz ilacı kullanmadım. eğer bu çay her daim böyle iyi gelirse (inşallah) gaz ilacına gerek kalmadan atlatırız.

kimyon+su+şeker formulü bize hiç fayda etmedi.

canım bizde kimyonun faydasını göremedik. nurse hurveys şurubu var gaz için şiddetle tavsiye ederim... çok iyi geldi bize...

:nazar::nazar:bizim pek gaz sorunumuz yok ama gaz sorunu yaşayan anneler nurse harveys şurup denesinler derim bu konuda çok dertli bir arkadaşımın derdine derman olmuştur :))kimyon yağıyla göbüşe yapılan masajda gaz konusunda bebişinizi rahatlatır ara ara kendini kastığında ben yapıyorum oğluşuma bir süre sonra rahatlıyo. Bebişi kabızlık yaşayan varsa popoya zeytin yağı yada bebe yağı masajı birebir benim tosunda arada oluyor bu şekilde yaptırıyorum kabızlıktan dolayı bebişin poposu çatlayabilirmiş bunun içinde altını bağlamadan önce yine popoya hafif bebe yağı sürmemiz gerekliymiş bunuda doktorumuz söylemişti.
:nazar::nazar:göğüs ucu yaraları konusundada hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar lansinoh kullanıyorum ama düzenli değil zaten pek düzenli bişey kullanma özelliğine bi sahip olamadım gitti :1::1: Ablam göğüs ucu yaraları için susam yağının işe yaradığını söylüyor sorun yaşayan anneler deneyebilirler.
Bi ara pamukçuk sorunu yaşadık karadut şurubu kullanmamızı önermişti annem doktorumuza sorduk oda onay verdi hem pamukçuk için hemde bebişin kolay toparlanması için işe yarar dedi şimdilik bizden bu kadar :emir_bebek::emir_bebek:

benim kızım yalancı emzik ve biberon almıyor bir türlü. her yolu denedim ama olmadı. emzik neyse de biberonu almasını çok istiyorum bazen süütümü sağıp veriyorum çünkü. bunun için ne yapabilirim? farklı önerileri olan var mı??

kizlar merhaba ben gogus uclari icin ari sutu kremi kullaniyorum doktor verdi iyi geldi duzeldi goguslerim
bebisimin poposu ve tum vucudu icin zeytinyagi kullaniyorum pisiklere kizariklara iyi geliyor
gaz sancisi cok oluyor bebegimin ilaclar fayda etmiyor surekli karnina ayaklarina sicak su torbasi koyuyorum zeytinyagi ile karnina masaj yapiyorum ama pek faydasi olmuyor:(
Benim bebegimde emzik almiyor sadece cok aciktiginda disaridaysak emziremiyorsam emzik veriyorum sadece o zaman aliyor
esperenza kasik biberonu dene istersen ben sutumu sagdigim za,an onunlaveriyorum
sut getirsin diye humana, boza ve malt icecek iciyorum. ozellikle boza sutu cok getiriyor
bebisimde konak oldu yine banyodan iki saat once saclarina zeytinyagi surup sapka takip daha sonra yikadim iyi geldi benden bu kadar simdilik:-)

öncelikle topiğiömiz hayırlı olsun
benim göğüs ucum da ilk günler yara oldu
hiç krem kullanmamıtım ama yaram o kadar da çok değildi..
ama canımı acıtıyordu arkadarşım göğüs ucunu sütün ile temizleyip üstüne strech film ile kapadım ... sonra da göğüs pedini koydum.. her emzirceğim zaman göğüs ucumıu önce sildim sonra sütüm ile temizledim..hemen geçti şimdi bol bol emzirdiğim için yara falan kalmadı çok şükür...

kızlar size bir şey danışacam oğlumda az biraz ishal var.. bugün sünnet yapan dr amcasınında üzerine yapmış adamın üstü başı gitmiş
ne yapmam gerekiyor.. dr normal dedi geçer dedi...
siz ne öneriyorsunuz?

benim kızım yalancı emzik ve biberon almıyor bir türlü. her yolu denedim ama olmadı. emzik neyse de biberonu almasını çok istiyorum bazen süütümü sağıp veriyorum çünkü. bunun için ne yapabilirim? farklı önerileri olan var mı??

biberon için yassı uçlar var canım.. bide ondan dene denemediysen. Defnede normal ucu kabul etmemişti ben yassı uç denemiştim ve almıştı.

canımm ben yeni topiklerimizi bu gece keşfettimde orada biberon ile ilgili yazını gördüm. hala sorun devam ediyor mu bilmiyorum ama ben bi cvp atım :40:
ben minik kızımda ilk Medela nın kaşık biberonunu kullandım çok işe yaradı gerçekten. şekli de kaşık gibi. reddetmedi ben birde biberona alısmasın istedigim için ilk bunu aldım.
birde Dr. Brown un gaz yapmayan biberonu var geniş ağızlı, o da içindekini anne memesi gibi azar azar damlatıyor. bocalamıyor bebegin agzına. onuda kabul ediyor genelde bebekler. anne memesine benzetiyorlarmış. kızımın gaz sorunu yok,bu biberonla verince sütümü gaz çıkartmama gerek bile kalmıyor kızımdan.

Bebeğim bugün tam bir aylık oldu. Günde 7-8 öğün emiyor. Her öğünümüz meme + mama şeklinde.(sütüm çok az olduğu için) Göğsümü sağdığımda ikisinden toplam bazen 60 bazen 45 ml süt çıktığı oluyor. Bebeğim beni emdikten sonra doymadığı için ağlıyor ve ya 45ml ya da 60ml mama veriyorum ancak öyle doyuyor. Kısacası hesaplarıma göre benim oğlan öğünde ort.105ml süt içiyor. Sizde durum nedir?
Bir sorum da mama konusunda olacak; şuanda aptamil1 veriyorum ama sma'ya geçmek istiyorum. Sizin öneriniz, tecrübeniz nedir bu konuda?

aktardan aldığım muskatı kenarından soyduktan sonra bir çay tabağına rendeleyip bebeği beslemeden önce serçe parmağımla dilinin üstüne sürüyorum. bunu yaptığım sürece gaz sorunu olmuyor ama genelde unutuyorum beslenme bittikten sonra aklıma geliyor. o zaman da metsil (damla) veriyorum.
çaresiz kalanlar deneyebilir

Bebeğim bugün tam bir aylık oldu. Günde 7-8 öğün emiyor. Her öğünümüz meme + mama şeklinde.(sütüm çok az olduğu için) Göğsümü sağdığımda ikisinden toplam bazen 60 bazen 45 ml süt çıktığı oluyor. Bebeğim beni emdikten sonra doymadığı için ağlıyor ve ya 45ml ya da 60ml mama veriyorum ancak öyle doyuyor. Kısacası hesaplarıma göre benim oğlan öğünde ort.105ml süt içiyor. Sizde durum nedir?
Bir sorum da mama konusunda olacak; şuanda aptamil1 veriyorum ama sma'ya geçmek istiyorum. Sizin öneriniz, tecrübeniz nedir bu konuda?

ben sütümü sağarak verdiğim için sürekli ne kadar içtiğini biliyorum kuzumun,, bir öğünde ortalama 100-110 ml içiyor,,, tabii iki öğün arası azsa 60 ml falan veriyorum..

kızlar birde göğüs pedlerinden bahsedicem,, aventinkini kullandım fena değildi.. ama bebedorunkinden çok memnun kaldım, üstelik fiyatıda çok iyi. geçenlerde de markette bebedor yoktu dalin vardı aldım ama tavsiye etmem, çok yumuşak fakat dokusu güzel değil, fiyatıda oldukça pahalı..

ayrıca kızıma internetten biberon falan aldım, birkaç siteyi dolaştım ve siparişimi özelcan bebeden verdim, haberiniz olsun fiyatları çok uygun...

Back
X