- 29 Aralık 2010
- 1.896
- 6
- 358
- 38
38.haftada yapılan çatı muayenesi sonucunda doktorum mçatımın çok dar olduğunu %30 normal doğurma şansım olduğunu söylediğinde ...gözlerim dolmuştu.çatalın tepesinde doktorla karşılıklı baya konuştuk.Senin ve bebeğin için en uygunu sezeryan dediği zaman çok üzülmüştüm.Ama hamileleiğim boyunca hep dua ettim hayırlısıyla doğum yapmayı kısmet sezeryanmış.neyse 05.03.2012 pazartesi kontrole gittik,bebişin hareketleri biraz yavaşlamış,suyu azalmış,plesantada artık miadını doldurmuş..birde doktor sölemedi ama bebişin kordonu boynuna dolanmış.doktorumuz 39+2 de 07.03.2012 çarşamba gününe gel bebişi alalım dedi..Ben baştan beri doğumun her türlüsünden korkuyordum ama Allah onunda kolaylığını veriyor.
Çarşamba sabahı uyandım namazımı kıldım Yasin ve Tebarekeyi okudum.,Zemzem suyumu içtim.Eşim,kayınvalidem ve halamla beraber 7.30da hastaneydik.hayatımda olmadığım kadar sakindim ..Hemşire serumumu taktı,beklemeye koyulduk.Sonra beni çatala aldılar,sonda takmak için ...Ameliyat elbisesini giymem istendi,sonra çatala çıktım ebe sondayı takacağı hiç canımın yanmıcanı söledi ..öle de oldu.Çataldan inip kapının onündeki sedyeye yatmam istendi..Ancak o an dizlerimin bağı çözüldü sanki tirtir titriyorum..Ebelerden yadım alarak çataldan indim...Sedyeye çıkmama yardımcı oldular..O esnada "eşini görmek istermisib-n" dedi ebe ama yok dedim ...görsem biliyorum ağlardımm...Neyse labirent şeklindeki koridorların tavanlarına bakarak ve korkarak ilerledik..Ameliyathaneye gelmiştim..içerde birsürü adam ..Kakakkikii sohbet ediyorlar..aman Allah!ım bunların elinemi düştüm diye geçiridim içimden..:))) Neyseki doktorumda ordaydı,onu görmek beni biraz rahatlattı..Anestesi uzmanı genel mi spinalmi diye sordu...Hiç bir fikrim yoktu ,korkağın biriyim zaten...Ağzımdan spinal lafı çıkıverdi..Tamam başlayalım ozaman dediler ozaman..Neyse dik oturmam sölendi Anestesi teknisyenin yardımıyla dik oturdum.Arkamda doktor belime bir iğne yapacağını ve hiç acı duymayacağımı söledi..İğneyi hiç hissetmedim.bu arada Ameliyata girene kadar ,çıkana kadar sürekli dua okdumAyetel kürsü,ihlas...Salavat getirdim..ayetel kürsüyü aklıma gelipde okuyamam diyordum ama okudum :))).Ayaklarımdan başlayan o sıcaklığı hissetmeye başladım..Ama doktoruma diyorum karnımı hissediyorum hala felan dediğimi hatırlıyorum...
Tavandaki ameliyat ışıklarından aşağısı görünyordu ama ben başka yere odaklandım..karnımın kat kat kesildiğini hissettim ama tabi acı duymadım...tuhaf bir his...15dk içinde işlem bitmiş oğluşumu yuvasından çıkarmışlardı.saate baktım..8:57 .....kordon boynuna dolanmış dedi doktorun biri ,bebişimin sesi niye çıkmadı ,saçları varmı dediğimi hatırlıyorum..arkasından oğluşum ses verdi..Ebe yanıma getirdi onu gördüm,elleri yüzünde ağlıyordu...:)Neyse bebişimi götürdüler...sıra dikişlere geldi..Ama inanılmaz bir kaburga ağrısı duydum...doktoruma sürekli söylediğimi hatırlıyorumm..kaburgalarım ağrıyor..üşüyorum diye.....az kaldı bitti tamam sakin ol vs..laflarıyla beni telkin etti..hayatımın en uzun dakikalarıydı.30dk da dikişim vs.bitti..ama insan ölüme nekdar yakın olduğunu duyumsuyor..Allah'a şükür çok güzel bir ameliyattı..Amelyathanden çıkıp odama götürüldüm..Herkes beni bekliyor ben gülerek selamladım herkesi..eşim çok şaşrımıştı nekdar sakindin sen öyle diye.en az 4 tane serum takıldı sanırım öyle ağrım sızım olmadı..Ameliyattan 2 saat sonra 3 litredn fazla su içtim..baş ağrım hiç olmadı...ben koridorda yürüyüş yaparken normal doğum bekleyen kadınların bağırması çok fenaydı..ama güzel yanı akşama doğurup eve gittiler..Biz 1 gecede hastanede yattık ertesi gün evimizdeydik...Anestezinin etkisi 4-5 saat sonra gecti ve ancak yürüyebildim,bi ara ayağa hiç kalkamama ihtimalini düşündüm(İnsan korkuyor...birdaha bebişim olursa yine spinal sezeryan isterim...hee şuan hala cesaretim yok korkuyorum ama doktorum bana o güveni verirse olur..Ben küçük bir ilçede devlet hastanesinde spinal sezeryan oldum ama inanın birçok özel hastaneye taş çıkartır,doktorumuz ve hemşireleimiz..He birde öğretmenim ..küçük yerlerde öğretmen,memur olmanın ayrıcalığı fazla...başlangıcta bebişin emme problemi vardı ilk 1 hafta ememedi sarılık oldu..Neyse gecti onlarda..şuan mışıl mışıl uyuyor bende bu satırları yazıyorumm..İnanılmaz birşey ...bebişim doğalı bugün 12 gün oldu ,zaman çok çabuk geçiyor..İşallah herkesin bebeği hayırlısıyla büyür ,hayırlı birer evlat olur..
canım öncelikle geçmiş olsun.
dediğin gibi bende doğumun her şeklinden çok korkuyordum ama bebeğimi gördüğüm o an herşey sil baştan oldu...
ben o sonda yüzünden 2. doğumu düşünmüyorum ameliyat stresinden çok kasıldım canım çok yandı...
spinal olmuşsun off onu hiç düşnmedim genel anestezi oldum ben... yazdıkların çok etkileyici gerçekten. ameliyathane çok itici ve soğuk... en iyisi narkozu alıp yatmak yarım saat dayanamazdım spinale...