2012 mart anneleri doğum listesi-doğum hikayeleri

canım öncelikle geçmiş olsun.
dediğin gibi bende doğumun her şeklinden çok korkuyordum ama bebeğimi gördüğüm o an herşey sil baştan oldu...
ben o sonda yüzünden 2. doğumu düşünmüyorum ameliyat stresinden çok kasıldım canım çok yandı...
spinal olmuşsun off onu hiç düşnmedim genel anestezi oldum ben... yazdıkların çok etkileyici gerçekten. ameliyathane çok itici ve soğuk... en iyisi narkozu alıp yatmak yarım saat dayanamazdım spinale...

yasamis gibi oldum,allah anali babali buyutsun,saglikli uzun omurler diliyorum,

günler geçiyor sabrım tükeniyordu erken gelmesini beklediğimiz bebeğim 41.haftayı doldurmuştu artık son 3haftayi o kadar zor geçirdim ki.. Yalancı sancılar vardı ama son hafta o da gitti hergün nst ne sancı var ne bişe muayene de ise açılma en başından beri 2cm (o da Enes'in doğumundan 21ay geçti o açıklık normalmis)
CUMA günü yine sabah nst için hastaneye gittik annemle.. Biraz yüksek çıktı 1saat sonra yine girdim nst'ye çok az sancı çıktı sükür sabah girdiğim usg sonucunu da aldık kanala girmek üzere dedi dr. Artık beklemeyelim bugün yatişini yapalım açılma olursa ne güzel olmazsa sezeryan çünkü bebek miyadini doldurdu kilosu 4025gr kafası 10cm çıktı usgde mecbur kabul ettim.

Saat 11:30filan di sanırım doğumhanenin kapısından girdim kayıt işlemleri kan alma damar yolu vs.lavman yapıldı çok çekindim ilk başta ama hasta bakicinin rahatlığı beni de rahatlattı 15dk sonra tuvalete çıktım nst'ye baglandim birazdan dr geldi birkaç soru sordu muayene etti suyumu açtı sancım vardı ama çok azdı sık değil suni verdiler 1saat sonra sancilarim sıklaştı saat 2:30filandı dayanamıyorum artık dedim ebe ıkin bakalım nasıl dedi ben bi ıkındim ooo süper dur ıkınma dedi doğum koltuğuna geçtik koşa koşa çıktım ıkındim kafasının indiğini hissettim bidaha ve kafası çıktı ebe dur yavaş yavaş dedi .. Sonra bidaha ve oğlum doğdu gerçekten bu anlarda acı çekmiyordum kolay doğum bu olsa gerek... ve benim ilk doğumdan dolayı korkutuğum ve kastığım dikiş bölümü başladı eskisinin yarısı kadar adı ne olucak dedi eyüp dedim o zaman göbek adı taha dedi ebe .yarım saat burda kalıcaksın serum bitsin gelicem dedi geldi içimdeki pisliklerin temizlendiğine emin olup beni kaldırmalarını söyledi ve tekerlekli sandalyeyle çıkış kapısına yöneldik benim suratımda anlamsız gevrek gevrek gülümseme kapı açıldı eşim bekliyodu oda gülümsedi sevindi bizi görünce ve odaya gittik. Sanki doğum yapan ben değildim maşallah hiç bi şeyim yoktu ..​

Allah herkese hayırlı kolay doğum nasip etsin insallah ben bebegimin sevincini tam olarak yaşayamadım doğum değil ama sonrasında ki sancılar beni mahvetti bi ilaç vardı metherjin galiba aşırı yan etki yaptı acillerde gezdik sancım hiç geçmedi 2gündür iyim çok sükür ayrıca Enes çok hasta oldu ağzına gram yemek koymuyo hep ağlıyo kıskandı bebeği o da küçük yavrum çok üzülüyorum ona baktıkça içim parçalanıyo bi anne deyişi var dayanamıyorum valla ..neysduygusaluygusala bağlamayâyim...

allah'a emanet olun

normal doğum yapmışsın anlat anlat bende normal istıyorum inşallah ama korkuyorum bırde:):)kızınada RABBİM hayırlı ömürler versin bizede nasıp etsın inşallah:)

Allah analı babalı büyütsün cnm en kısa zamanda anlat bekliyoruzzz..

hayırlısı olsun canım tebrik ederim,masallah bebişine Allah sağlıklıca büyütmeyi nasip etsin...evet vakit buldukça bizlere ayrıntılı doğumunu yaz olurmu :)

cook cok tesekkür ederiz canım arkadaslarımm hemen asağı anlatıyorum hikayemi...

canım yeni haberim oldu cok cok gecmiş olsun Allah baska sıkıntı dert yasatmasın nazarlardan korusun evladını da seni de güle güle büyüt yavrunu kuzumm

eveeet gelelim bizim hikayemize...6 mart sabahı 38+1 iken eşimi işe gönderdikten sonra evin içinde boş boş dolaşırken birden bacaklarımda bi sıcaklık hissettim bi baktım bişey akıyo ve ben engel olamiyorum yaklasık bi bardak kadar aktı ve durdu ben öle bi saflaşmıştımki oldugum yerde bacaklarıma bakıyodum ne yapıcağımı sasırmıştım hemen bizim güzel topiğimize girip durumu anlattım ve siz canım arkadaslarım içimi ısıttınız doğuruyosun diyerek:)) cok mutlu olmustum hemen esimi aradım hazırlandım sakin sakin indim dolmuşa bindim!!!! bu arada suyum gelmeye devam etmiyodu hastanede ebe çatı muayenemi yaptı hiç öle korktugumuz gibi diilmiş 2 cm acıklık oldugunu su kesesinin yukarılardan biyerden yırtıldıgı için suyun biraz gelip kesildiğini söyledi peki nolcak dedim beklicez acılman artıcak ve doğurcaksın dedi...cok saskındım 1 gün önce artık dogsun diye kendimi ev işlerine vururken şimdi acaba erkenmi ya bişi olursa diyodum doktorun yanına gittim hemen yatısını yapalım dedi yok dedim ben evde bekliim nolur...tamam dedi eve geldim bir gün önceden kalan ev işlerimi bitirdim cantayı tekrar hazırladım yemrk yaptım sürekli hareket halindeydim en son sıcak bi banyo yaptım ve oturup eşimle tv izledim uykum geldi yattım ama uyumak ne mümkün bi sancılar basladıki sormayın hani öle cok katlanılmaz acılar diil ama 15 dk bir bi giriyo 30 saniye falan panik oluyoruz geciyo sabaha kadar böle böle defalarca sancılandım ama inatla iice düzene girsin diye bekledim sabah saat 8.30da artık 6 dk bir giren ve dudaklarımı kemirten ciddi sancılar basladı kalktım bi güzel hazırlandım sac makyaj o biçimdi yani:)) eşim cok panikti ama ben bi okadar sakindim 9da hastaneye gittik ebe yine acıklıga baktı ve 4 cm olmuş dedi nasıl sevindimmm :)) hemen yatışım yapıldı biraz dolaştım inatla sancı odasına gitmiyodum artık 9.45te ebe zorla içeri aldı beni hemde camdan seslenerek " özleeeem bahcede doğurcan cabuk servise cık:))" tabi ben hiç üstüme alınmıyorum rezillik diz boyu:)) cıktım lağman yapıldı ve saat 10da bi serum takıldı ben elimde serum askısıyla koridorlarda eşimle sohbet ediyodum ki eşim zorla içeri yolladı beni "bi git geri gelirsin" diye...ya adamın içine mi doğmuş nedir içeri bi girdim bütün suyum boşaldı sanki o kadar cok aktıki korktum ebe geldi yine parmakladı ve 7cm acıklık olmuş bunu duyuncamı nedir anaaammmm bi sancılar bi sancılar delircem sandim nasıl bagırıyorum anlatamam ama inanın sancı dayanılmaz oldugundan diil tamamen korkudan yani hersey cok cabuk ilerlediğinden saat 11.30da doktorum yanıma geldi ama ben kendimi kaybetmiş gibiydim basımda 4 tane ebe ve 1 doktor vardı cok paniklemiştim öyle sacma sapan bi nefes alışım vardıki görmeliydiniz doktor " şu anda bebeğine hiç oksijen gitmiyo" dedi ve ben nefes almayı tamamen bıraktım adam afalladı "hayır hayır böle yapmıcan burnundan al agzından ver hızlı hızlı" dedi kızlar bu teknik acayip işe yarıyo sancıların acısını yarı yarıya kesiyo kendinize geliyosunuz...sonra ayaga kalkmak istedim nedense yercekiminin etkisiyle dogumun hızlanacagını düşünmüştüm ve haklıymışım ayakta sadece 10 dakika daha sancı cektim ve saat 11.55te acıklık 9 cm oldu hemen doğumhaneye girdik o ıkınma denen seyi önce beceremedim sadece ıngghh gibi acayip bi ses cıkarıyodum ama ıkınmıyomuşum sıkmışım kendimi sonra buyuk çişim geldi ben bi gidiim geliim dedim:)) ebe dediki " doktor bey dısarı cıksın ben buraya bi kova koydum içine yap sen olurmu özlemcim" baktım tutamıcam tamam dedim doktor da gercekten cıktı:)) ve ben tek gercek ıkınmayla saat 12.15te dünyalar güzeli yavrumu gözlerimle göre göre doğurdum hatta cocuk dogdu yanagıma verdiler ben hala ıkınıyodum o kadar şok edici bi olay yani:)) ama kızlar o sancıların bi anda kesilişini o büyük rahatlamayı o dünyalar sizin olmuş hissini asla tarif edemem mutlaka yasanmalı sancıları cekerken bi daha asla dogurmam beeeen diyodum ama bebeğim cıkarken ayyy ben hep dogururum dedim... sonra plesantayı falan cıkardıla o arada bana kesi de atmışlar ama inanın ruhum bile duymadı dikiş cok atılmadı 4-5 tane bişeydi o anda bebeğim koynuma yumulmuş oldugundan onları da duymadım zaten sonra dogum masasından kendim kalktım bebeğimi kucagıma aldım ve yuruyerek odamıza gectik eşim cok sasırdı sen niye yürüyebiliyosun diye bi soru sordu düşünün artık ne bekliyosa garibim:)) eşimin ve kızımın ilk buluşma anını görebildiğim için hatta eşimin kucagına bebeği ilk veren ben oldugum için bi kez daha şükrettim normal doğum yapabildiğime Rabbim isteyen herkese nasip etsin ne diimki Allah bekleyen herkese hayırlı kolay ağlıklı doğumlar yasatsın şimdilik bizden bu kadar teyzeler bi dahaki doğumda görüşmek üzereee

ay canım ya maşallah ne güzel anlatmışsın:) Allah biz doğurmayanlarada hayırlısıyla doğurup kucaımıza almayı nasip etsin

CANIM ÇOK GÜZEL DOĞUM HİKAYEN OLMUŞ KIZINI SAĞLIKLA BÜYÜT İNŞALLAH BENDE DOĞURABİLSEYDİM AMA 41 HAFTAYA GİRDİM KIZIMDA TIK YOKKK

4 mart günü kızımı teyzesiyle annannesine gönderirken içim çok fena olmuştu.. doya doya öpüp göndermiştim kuzumu.kayınvalidem bizdeydi. o gece 12 den sonra yiyip içmek yasak demişti doktorum. bende 12 gibi bi yarım ekmeği indirmiştim mideye:))
heyecanla yatıp sabahın 5inde uyandıktan sonrada uyuyamamıştım. kalktım yavaş yavaş saçlarımı düzleştirdim, makyaj yapmaya başladım.. 6 oldu eşimi uyandırdım kahvaltı yapmaları için. saat 7 de yola çıktık ve 7:10 da hastaeneye giriş yaptık, doğum salonuna çıktık. form doldurma işlemleri, soyunup önlüğü giymem, nstye bağlanmam, lavmanımın yapılması(burda biraz utandım) hepsi bir arada işliyordu ve çok heycanlıydı:))) ama makyajımı sildirmişlerdi, anesteziyi etkiler diye.

yarım saat kadar sonra başka odaya alındım.. orda benimle aynı doktorda sezeryana girecek bi hamile daha vardı.. beklemeye başladık. bu arada ben uyukluyordum :)) saat 9 olduğunda doktorum geldi ve diğer hamilenin sancıları fazla olduğu için önce onu aldı.
saat 11 olduğunda 2 şişe serum bitmiş, içimde hiç bişi kalmamıştı:)) ve doktorumun sesini duymuştum.. hastamı hazırlayın diyordu.. hemen hemşireler geldi, sondam takıldı ve öyle çok acımamıştı. sonra ameliyathane yolunu tuttuk ve içeri girdiğimizde saat 11:17yi gösteriyordu. 3 dk içinde tüm hazırlıklar bitmişti ve ben yatmıştım. spinal iğnesinden sonra ayacıklarım sıcacık olmuştu:))

veee ameliyat başlamıştı.. doktorum kesiyi attıktan sonra ürkütücü manzarayla karşılaşmış ve senin ileri derecede yapışıklığın oluşmuş demişti ( zor dakikalar da böylelikle başlamıştı.. yapışıklık nedeniyle bebeğimi çıkarıcak yer yoktu doğumdan 3 gün öncesine kadar hiç bi şey yokken doğumda bebeğimin boynuna 2 kat kordon dolanmış olduğu görüldü.karnıma ve mideme doğru yaptıkları baskılardan canım çok yanıyordu.5 dk içinde bebeğin çıkması gerekirken tam 15 dk sürmüştü. ameliyat masasında resmen hırpalanıyordum, sallanıyordum( artık bağırmaya inlemeye başlamıştım.bi kaç saniye daha böyle devam etseydi genel anesteziye geçilmesini isteyecektimki uzun uğraşlar sonucu kızım çıkarmışlardı.sağ tarafıma doğru kesiyi uzatmışlar ve ordan yer bulunup yavrum çıkarılmıştı. Didemim saat 11:35te dünyaya gözlerini açmıştı. ve doktorumda maşallah hemen gözlerini açtı demişti:) meraklı kızım etrafı merak etmiş:))

dikişe başlanmadan öncede doktorumun jestiyle önceki sezeryandan kalan ortadaki sert ve kötü görünen bölge kesilip alınmıştı kesi yeri kapatılmaya başlanırken o rahatlamanın verdiği enerjiyle başımdaki anestezi doktoruma "niye müzik yok" diye sormuştum :)) sağolsunlar isteğim hemen yerine geldi ve ilk dinlediğim şarkı pek sevmesemde Hadise Aşk kaç beden giyer olmuştu:)))

ameliyatım çok zordu ama sonrası Defnedeki gibi zor olmadı şükürler olsun..
ilk yürüyüş defnede çok feciydi ama bu kez çok rahat yürüdüm. gaz çıkarmam biraz uzun sürmüştü ama taburcu olmadan gazımı da çıkarmıştım, diğerinide :))

şükürler olsun bende kızımda sağ salim çıktık.. bugün kırkımızıda yarıladık çok şükür..

Son düzenleme:
ben 39+1 de dogum yaptım
dogumdan 3 gün önce nişan geldi, nişandan 2 gün sonra suyum geldi ve doğuma almak istedi ama bende tık yok dedim beklesek. suyun bir müddet daha yeter dedi git ama eger biraz daha gelirse durma gel dedi.
ertesi sabah 4 gibi su geldi azıcık. yattım saat 9 u bekledim. dr geldi suni sancı verildi ve süreç başladı. rahim çok güzel açılıyor dediler. saat oldu 4 doguma hazır rahim dedi ebe. ama ben ölüyorum. nefes bile almak yok. allah ım o nasıl bir acı. o acı halinde iken kal ıkın dedi ama mümkün değil. ıkınmamda lazım cunku bebek inmiyor yukarda

4.40 da aldılar doğumhaneye biri bastırıyr olmuyo o gidiyo öteki geliyor, yine yok diğeri bu sefer. ben deseniz gözlerim kapalı son gücümle elimden geleni yapıyorum.
saat 5 oldu tahmınımce o ara dediler olmuyor erkek dr u çagırın, o gelene kadar bir daha bir daha derken 5.20 de bebek oldu. ama o 35 dk içinde devamlı geldi gitti yavrum ve sanırım sonunda vakumla aldılar.
dogdugunda ayaklarını gördüm sadece gözlerim kapalıydı zaten devamlı oksijen maskesi taktılar. bebek aglamadı.çok korktum öldu zannettim
sonra ince tız bir sesle hafif agladı sustu. rahatladım o an
beni bayıltın neolur dedim. zaten ne sen ne biz daha dayanamayacgız ddi. onlarda mahvoldu valla. uyudum uyandım saat 18.10

bebeğım persembe dogdu ama halen kuvezde
bekliyorum yavrumuuuu

dua edin ne olurrrr

keşke sezeryan isteseydim kendim.
dr hiç lafını etmedi etseydi derdim riske girmeyelim sezeryan olsun
bebek toplu maşallah beim ilk dogumum.

ay canım ya maşallah ne güzel anlatmışsın:) Allah biz doğurmayanlarada hayırlısıyla doğurup kucaımıza almayı nasip etsin

CANIM ÇOK GÜZEL DOĞUM HİKAYEN OLMUŞ KIZINI SAĞLIKLA BÜYÜT İNŞALLAH BENDE DOĞURABİLSEYDİM AMA 41 HAFTAYA GİRDİM KIZIMDA TIK YOKKK

tesekkür ederim canlarıımmm darısı hayırlısıyla sğlıkla basınıza olsun inşallah Allah kolay doğumlar nasip etsin

kıyamam sana canım ya hırpalanmışsın ama Allah sağ salim kurtarmış ikinizi de cok şükür maşallah didemimize Allah sağlıkla hayırlısıyla büyütmek nasip etsin tatlımm

ne güzel okudum yaa kendımı hayal ederek:)RABBİM bizede böle kolay doğumlar nasip etsin inşallah.en güzel kısmıda yürüyerek cıkıp bebeği kendı ellerınle eşinin kucagına vermen o kısıma bayıldım gözlerım doldu işte tam hayalimdeki doğum:):):)bebişin ve eşinle sağlıklı bir ömrünüz olsun inşallah.

Son düzenleme:

canım inşallah hayırlısıya cıkar bebişin hastaneden.RABBİM tüm hastalara şifa versin.en kısa zamanda bebeğine kavuşman dileğiyle

Merhaba arkadaşlar,sonunda doğum hikayemi sizlerle paylaşabiliyorum
16.03.2012 sabahı 5:15 de uyandım.gece geç yattım ama maşallah rahat rahat uyudum..ankarada abimlerin evinde,eşim annem babam abim yengem uyandık..herkesten çok ben sakindim sanırımhastaneye 6:30 da ulaştık..eşimin ailesi bizden önce hastanedelerdiilk önce damar yolumuz açıldı..daha sonra sedyeyle ameliyathaneye götürüldüm..eşimle ameliyathane önünde fotolarımızı doktorum çekti.. ameliyathanede anestezi doktorum,hiç kımıldamadan oturmamı istedi..az da olsa bir yanmayla epiduralım yapıldı..o ara da hafif bir sakinleştirici yaptı..daha sonra sonda takdı hiç bir şey hissetmedim..doktorum geldi işlemlere başladı..ben foto makinesini isterken eşim makinayla geldison anda o da doğuma girmeye karar vermiş..ben heyecanlı olduğu için girmesini istememiştim ama tabi görünce çok sevindm..ufak ufak hareketlenmeler hissettim,ben hazırlıklar yapılıyor diye düşünürken bebeğimin sesini işittim..meğer kızım kucağa alınmış bile..yan tarafta kordonu falan kesilirken tam göremesem de ona baktım..ağlaması insanın içine çok dokunuyor..ondan sonra ameliyatı falan unuttum..herkese tek tek iyi olup olmadığı sordum,herkes iyi dedi..bilen akadaşlarımız vardır..biz koroid plexus kisti,böbrek genişlemesi,ense kalınlığına bağlı olarak amniyosentezler geçirdik..son haftalarda da burada da paylaşmamıştım kafada ödem var deniliyordu..eşim bebekten sonra biraz fenalaştı..tansiyonu düşmüş,içeri aldı anestezi doktorum..sonra biraz topladıktan sonra kendini tekrar içeri girdi..bebeğimin kafasında hakkaten bir ödem vardı..ben göremesem de o an sağ yan yüz ve boyunda daha da şişlik varmış..eşim bunun üzerine çok kötü olmuşben sesini işittikten sonra hiç bir şey fark etmedim..yanıma getirdiler ağlıyordu..yanağımla okşadım kızımı..içimde hiç olmadığı kadar çok derin bir şevkat..gözlerimde yaş..ilk buluşmamız böyle oldu kızımla..onu götürdüler..ben de daha sonra odama götürüldüm..ameliyathaneden çıkana kadar doktorum eşlik etti..kapıda teşekkür ettim kendisine..koridordan çıkarken başka hasta yakınları tebrik ediyorlardı..çok güzel bir andı...odadan ağlamasını işittim..ameliyathanede sütüm geldi mi diye anestezi doktorum bakmıştı..şükür vardı..bir uzman yardımıyla kızımı emzirmeye başladım..hayli uzun bir çabadan sonra küçük prenses emdi,uyudu..daha sonra çocuk doktoru gelip muayene etti..yüzdeki asimetrinin anne karnındaki duruştan kaynaklandığını ,düzeleceğini söyledi..şişlikler geçmeye başladıkça da şükür simetriyi yakaladık gibi..meğer kızım karnımda sıkışmış..bir tarafta baskı olmasından böyle bir durum olmuş..öğlen lavaboya gittiğimde tansiyonum düştü,hemşire yardımıyla yatağa geçtim..akşama doğru eşimin yardımıyla lavaboya geçtim..tekrar tansiyonumun düştüğünü fark ettim bu kez bayılmışım..gözümü açtığımda 2 görevli annem babam eşim çok telaşlıydı..sandalyeyle çıkarıp yatırdılar..Allahtan eşim tutmuş dizlerimin üstüne düşmüşüm..dikişlerime zarar görmedi..epiduralın yan etkisi olabiliyormuş böyle..2 gün sonra hastaneden çıktık..5. gün de kendi evimize geçtik..kızım koltukta uyuyor şu an..Allah herkese bu güzel duyguyu yaşatsın inşallah

canım Allah analı bablı büyütsün inşallah

aa canım doktorumuz ve hastanemiz aynıymış senle..insana kendini hayran bıraktırıyor bu adam dimi ben de çok memnun kaldım doğum öncesi ve sonrası ilgisinden..bu arada senle muayenehanede karşılaşmış olabilir miyiz.44:
neyse canım hayli acı çekmişsin..ama başarmışsın..Allah analı babalı büyütsün inşallah...

canım Allah analı babalı büyütsün inşallah

canım normal doğum hikayelerini okumak da ayrı bir keyif..tebrik ediyorum seni..Allah analı babalı büyütün inşallah

canım maşallah sanane güzel almışsınkucağına yavrunu..Allah analı babalı büyütsün

canım ya ne tatlı anlatmmışsın..çok güzel bir hikaye..Allah analı babalı büyütmüşsün inşallah

canım benim çok geçmiş olsun..hayli zor bir doğum olmuşama çok şükür kızın iyiymiş ve sağsalim gelmiş..dikişlerinin iyi olmasına da sevindim..Allah analı babalı kardeşi büyütsün nşallah:)

merhaba arkadaşlar. buraya güzel bir doğum hikayesi yazıp doğum yapacak arkadaşlara iyi örnek olmak isterdim ancak doğumum ve sonrası çok zorlu geçti. 9 mart günü hastaneye son kontrolüm için gittim. doktorum o zamana kadar kendiliğinden doğmazsa suni sancı deneriz demişti ve öyle de oldu. saat 9.45 gibi doğumhaneye alındım 1 cmlik açıklığım vardı ancak sancım yoktu akşam 18.45 e kadar suni sancı verdiler açılmam çok iyi gidiyordu 9 cm e geldik ancak bebeğim stresten kakasını yaptığı ve iri bebek olduğu için sezaryen olmak zorunda kaldım. saat 19.00 da bebeğim dünyaya geldi. bebeğimin sesini duymak herşeye değdi. 2 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu olduk ancak ağrılarım çok fazlaydı. tuvaletimi yaparken bile ağlıyordum bebeğime doya doya sarılamamıştım kendi derdimden. 1 hafta sonra kontrole gittiğimde yağ nekrozu olduğumu öğrendim hemen hastaneye yatışım yapıldı. 10 gün hastanede kaldıktan sonra bugün taburcu olup evime geldim. çok ağrılı ve sıkıntılı bir tedavi süreci geçirdim. ama Allah'ıma çok şükür oğlum çok sağlıklı ve artık onu doya doya bağrıma basabiliyorum. Allah bütün anne adaylarına hayırlı doğumlar ve hızlı iyileşme süreci nasip etsin. çocuklarımızla beraber mutlu günler yaşayalım inşallah.

Son düzenleme:
Bizim hikayemizde 18 mart pazar akşamı anneanne ile dedemiz yanımıza gelmişti.20 mart sezeryan günümüzdü.Amam o akşam karnım iyice şişmişti ve bütün gece boyunca bizim kız beni tepiklemişti.Hatta eşime ben yarın doğurucam demiştim.19 mart sabahı saat 5 gibi kanamam oldu hemen doktoru aradım saat 9 gibi gelmemi söyledi bu arada sancılarımda başlamıştı.Normal doğum sancıları gerçekten zormuş.Saat 9da doktora gittik nst falan çekildi ve saat 10 da hastaneye giriş yaptık.İşlemlerimiz yapıldı ve saat 12 de sezeryana alındım.Doktorlarım anestezi uzmanım hemşirelerim hepsi çok iyi çok neşeli insanlardı ne istediysem hepsini yaptılar sondamı uyuştuktan sonra takmalarını istedim çok rahat oldu bebek alındıktan sonra uyutmalarını iistedim onuda yaptılar dikiş aşamasını hatırlamıyorum.Doktorum yaptığı her aşamayı anlattı şimdi şu oluyor şimdi bu oluyor diye beni çok rahatlattı.Ve o mucize anı en güzel an kızımı çıkardılar hemen ağlamaya başladı.Burnunu kulağını aspire ettiler.Gerisini hatırlamıyorum.Sadece üşüyerek uyandım herşey bitmişti.Bekleme odasına aldılar acayip üşüyordum yanıma ısıtıcı getirdiler.Biraz orda kendime geldim.Daha sonra odama getirdiler.Herkes orda beni bekliyordu yatağıma alındım ve kızımı kucağıma verdiler meleğim kollarımdaydı dünyanın en güzel anıydı.Gözleri kapalı tombik yanaklı kızım kollarımdaydı.Hemen serumları ilaçları yapıldı ayrıca anestezik bir uyuşturucu takıldığı için ağrılarımı hiç hissetmedim.Hatta gece boyunca neşem yerindeydi.Gece saat 11 gibi ayağa kalktım ilk başta düştüm ama sonra topladım ve yürüdüm.Ertesi sabah gazımı çıkardım ve tuvalete çıkmıştım.Saat 2 gibi evimize geldik.Çok az sancılarım var oda hareket ettiğim için kaynaklanıyor ve göbeğim biraz rahatsız ediyor.Karnımı sardım inşallah kısa zamanda eskiye dönerim.Bi daha olsa yine sezeryanı seçerim sanırım normal doğum sancılarıda çektim gerçekten çok zor daha başlangıç sancıları olmasına rağmen.

ŞTE BİZİM HİKAYEMİZ....

2 mart cuma günü sabah 11.30 da suyum geldi ama çok az önce akıntı heralde diye düşündüm sonra olmadığını anladım azar azar devam etti..hemen dr.aradım kliniğe gittik annem kayınvalidem kaynım herkes çok heycanlı bense ağlıyorum çünkü eişim yanımda değil ben ankaradyım o mardinde en çok korktuğum şey o gelmeden doğum yapmaktı korktuğum başıma geldi diye ağlıyorum.annemler beni susturmaya çalışıyo.dr.gittik muayene etti bugün bebekle tanışırız dedi :) hastaneye gittim yatışımı yaptık 14.00 da...bu arada kliniğin altında kuför var ben hemen saçlarımı yıkatıp fön çektirdim :) saat 18.00 a kadar sancımın gelmesini bekledik ama sancım gelmedi 19.30 da suni sancı bağladılar veee eşim ilk uçakla saat 18.30 da yanımdaydı o kadar mutlu oldum anlatamam görür görmez ağladım tabi..o gün uçak bulması uçakta yer olması hiç bir aksilik olmaması hepsi allahımın yardımıydı kuş olup uçtu geldi sanki...doğumuma girdi her an yanımdaydı...veee artık doğum başlıyor...ara ara çatı muayenesi açılmalar...4 saat suni sancının sonunda 00.20 de bebişim canım oğlum kucağımdaydı :) nası güzel bir duygu ne güzel bir mutluluktur allahım isteyen herkese nasip etsin....

3 mart gecesi 37+1 de 3 kg 60 gr ağırlığında peruk gibi saçlarıyla hayatımıza bir melek geldi hoşgeldi :)
işte bizim hikayemizde böyleee:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…