2012 mart anneleri doğum listesi-doğum hikayeleri

canım senindemi doğum yapacağın tarih 26 mart :) hayırlısı olsun cnm aynen beklemekteyiz bakalım ne zaman gelirlerse :)

benımde 26 mart canım doktor 22sınde kontrole cagırdı ama ben nedense hergun doğurcam gıbı benımde bırden suyum gelsın dıye beklıyorum mıllet doğurdukca benımde doğurasım gelıyo

çook geçmiş olsun canım. Sağlıkla kurtulmuşsunuz ya ikiniz de çok şükür. Allah ım analı babalı büyütsün

azeri cnm çok geçmiş olsun.. neden olmuş ki bu krizler? birdaha olmaz inşallah.. Allah analı babalı büyütsün...

cnm çok geçmiş olsun yaa umarım şuanda o hastalığın etkisi kalmamıştır bebeğine kavuşmana sevindim güzelim allah ikinizede sağlıklı ömür versin

Çok sağol canım.. evet normal bekliyorduk hikayemi en kısa zamanda yazıcam..

Canım çok geçmiş olsun, şükür kavuşmuşsun yavruna... Allah analı babalı büyütmek nasip etsin

Çook Çok geçmiş olsun.Sen atlatmışsın çok şükür,inş bir daha tekrarlamaz ve rahatsızlanmazsın...Allah şifa versin....

ahhh yavrum kıyamam çok geçmiş olsun
neyseki sağlıkla yavrunu almışın kucağına
ve sende sağlığına kavuşmuşsun
inanki şok oldum okurken tekrar geçmiş olsun

Çook sağolun kızlar hepinize teşekkür ederizz

benımde 26 mart canım doktor 22sınde kontrole cagırdı ama ben nedense hergun doğurcam gıbı benımde bırden suyum gelsın dıye beklıyorum mıllet doğurdukca benımde doğurasım gelıyo

inan bende öyle düşünüyorum ama bekledikçede acaba gününüde gececekmi diyorum benimde 26 mart :)

Hamilelik donemim boyunca cok fazla paylasimda bulunamasamda mart annesi olarak bende hikayemisizlere anlatmak istiyorum
6 mart sali gunu rutin kontrolumde sancim vardi doktorum dogumun basladigini 1 cm acilmam oldugunu soyledi ama sancilarimin daha siklasmasi gerektigini soyledi
eve donduk ogun iccamasirimi islaticak sekilde suyum geliodo ama ben bu durumun endise edilecek birsey olmadigini dusunuyodum neyse ertesi gun yani crsamba gunu aksam sancim artti ve aksam 11 gibi hastaneye kostuk acilmam 3 cm olmustu
Eve gondermediler damar yolu falan acildi serum taktilar sabaha kadar birsey yemeden seum aldim sancilarim dahada artmisti buarada gece boyunca acilmam varmi yokmu diye devamli alttan muayene ediliyor ve nstye baglaniyordum
sabaha kadar heyecandi korkuydu derken gozume uyku girmedi, devamli dua okuyordum kismetse normal dogum yapacaktim.persembe sabahi suni sanci aldim 8 damlayla baslayip 24 damlayla devam ettim, sabah 9 gibi sancilarim iyice artmis dayanilmayacak bi hal almisti,nihayet doktorum tesrif etmisti artik tekrar muayene edip acilmamin 9 cm oldugu soyledi tabi ben bu surede acidan bagriyor beni alin diye yalvariyordum sonunda dogumhaneydim malum masada ikiniyodum cigliklarim hastaneyi inletiyomus annem esim herkes duymus sesim ve ben icerde onlar disarda dogurmus epeyce aglamislar (( nihayet ikinmalar sonuc gostermis bebegim 15 dk icinde dunyaya geldi hemsire aldi bakimini yapti buarada dikislerim atiliyordu
bebegimi hemen odaya getirmediler maalese ((
suyumun az az geldigi donemde hemen hastaneye gelmedigim icin herhangi bir hastalik riskine karsi yavrucugumu kuveze aldilar cok sukur saglikliydi ama onlemde alinmaliydi
bu 3 gunluk sure icinde belli araliklarla sdc emzirmek icin onun yanina gidebiliyordum daha babamiz bile yakindan gormemisti yogunbakima girmesi yasakti bende fotografini cekip hasretlerini dindirmeye calisiyordum
Buarada hemencik toparlandim dikislerim sanciyordu ama hicbir onemi yoktu tek arzum kizimizi biran once evimize goturmekti ve sukurler olsun suan evimizdeyiz ve melegim yanimda yuzunu her gordugumde icimi kapayan sonsuz mutlulugun keyfini yasiyorum

(Telden girip yazdim kelime hatalarimin kusuruna bakmayin lutfen daha ayrinti verirdim ama bu sekillde yazmak zor oluyo)
rabbim hepimizin evladini bizlere bagislasin ins.

Beni de yazıııııııın :))

40+1. haftada - 7 mart 2012 - spinal sezaryen - 3270 gr - 49 cm - Miray hanım :)

Özlem, Melike Rabbim yavrularınızı size bağışlasın, geleceklerini güzel eylesin, doğum hikayelerinizi bekliyoruz

Azeri canım benim ya, Rabbim senide bebeğinide korumuş, sizi eşine bağışlamış, Rabbim bir ömür boyuda sizi birbirinize bağışlasın

listeye beni de ekleyin ben de 1 martta 38+6 da normal doğumla kızım Ahsen Erva'ya kavuştum. 2900 gr. olarak dünyaya geldi
canım gözün aydın, Rabbim bebeğinizi size bağışlasın, seninde doğum hikayeni bekliyorum
telden de olsa girip hikayeni paylaşman çok hoş tşk ederim, canım Rabbim bebeğinizi size bağışlasın, geleceğini güzel eylesin....

Darısıda bizim gibi bekleyenlere

canım Allah analı babalı sağlıklıca büyütün bebeğinizi,evden apar topar gitmemişsin hastaneye bu iyi olmus işte :) darısı bizlere artık

ah canım normal doğum yapmışsın tebrik ederim bebeğini sağlıkla büyüt inşallah darısı başımızaaa

geçmişi okuyamıyorum ama doğum yapanlara hayırlı olsun,yapacaklarada kolaycacık doğurmak nasip olsun..

7 martta 39+2 de, 3.450 gr.50cm boyunda oğlum Yiğit Sefayı spinal sezeryanla kucağıma aldım..Allah herekse yaaştsın.

Son düzenleme:
Merhaba Güzel Mart Anneleri...

İşte Bizim HİKAYEMİZ;;;

Hamileliğimin 36.haftasında rutin kontrolüme gittiğimde nst sonucu ve usg'ye göre plasenta yaşlanması olduğunu öğrendim.O zamana kadar sorunsuz bi hamilelik geçirmiştim ve doğumum normal görünüyordu...
Bu sorunun çıkmasıyla dr'um sezeryan olacağını ve 37.haftada bebeğin alınması gerektiğini söyledi.Tabiki bu durum bende şok etkisi yaptı.Bir yandan korku bir yandan bebeğime kavuşmanın heycanı sarmıştı içimi...
3 gün sonra tekrar nst için hastaneye gittim ve bebeğimin durumu güzel görünüyordu.Dr bu sonuca göre biraz daha bekleyelim dedi tekrar 3 gün sonra nst için yine gel dedi.İçim biraz rahatlamıştı.O 3 gün sonra nst ye tekrar girdim ve acilen spinal sezeryanla doğuma alınmak zorunda kaldım...

22 ŞUBAT 2012 SAAT 15:20'DE
RaNa BuĞLeM'immm MiNiK MeLeĞiMiZZZ ARAMIZDA OLDU...!!!
Doğumhanede meleğimin sesini duyduğum andan itibaren gözlerimden akan yaşlara engel olamadım...bu mutluluk gibisi yokmuş...o esnada hemşire bebeğimi yanıma getirip yanağını yanağıma dayayıp o sıcaklığını aldığım an dünya durdu...kelimelerle ifadesi yok...
Daha sonra odamıza çıktık ve hemen benim arkamdan bebeğimide getirdiler.İlk emme denememizden sonuç alamasakta hemen ardından başarılı oldu miniğim ve emmeye başladı...

Yaklaşık 3 saat sonra bebeğimin nefes alıp verişi hızlandı ve direk küvoze alındı.O an neye uğradığımızı anlayamadık yenidoğan takipnesi adı verilen bi durummuş bu. Tabi ilk kez yaşayınca insan öyle çok korkuyorki sanki bidaha hiç düzelmicek gibi geliyor.1 hafta küvozde kaldı ve durum normale döndü bebeğimizi alıp geldik evimize...ÇOK ŞÜKÜR HİÇ Bİ SIKINTI OLMADI...!!!

Şimdi eşim ben ve BEBEĞİMİZLE hayatımıza devam ediyoruzzzz...Acı tatlı anlarla dolu herşeye rağmen güzel bi doğum hikayemiz oldu...Kızımın sağlıklı olması yaşanan bütün sıkıntıları unutturdu...Ve şuan tek mutluluğumuz KIZIMIZZZ...!!!

RABBİM isteyen herkese nasip etsin inş...Herkese hayırlı kolay doğumlar diliyorummm...!!!

Son düzenleme:
9 mart cuma günü kontrol için doktora gittik..ne nst de sancı nede rahimde açılma yoktu hala..usg de doktor kordonun boynuna dolandığını..kg sununda 3750 gr oldunu( doğduğunda dedğinden baya bi düşük çıktı o ayrı) söyledi..pazartesi kendi doktorum gelcekti şehir dışından istersen onu bekleyelim istersen gel bugün alalım dedi..2. çatı muayenesindede 1cm den fazla olmadığı için açılma suni sancıda veremeyiz dedi..kordonun boynana dolanması kg sunun sürekli artması beni korkuttu..doktorda normale pek istekli olmayınca eşimde annemde kararı bana bıraktılar..iki arada bir derede kaldım 1 saat düşünüp taşındık..kg su arttıkça normal doğumda zor olcanı düşündüm kordon işide canımı sıktı..tamam dedim sezaryene yarım saat içinde hemen amleliyata aldılar ben ne oldunu anlamadan..içeri girerken gözyaşlarım akıp gitti..dualar okuyorak girdim ameliyata..başlıyoruz dedi doktor çok kısa süre sonra canım kızımı gösterdiler gözlerini dikmiş resmen gözlerimin içine bakıyodu..o an hissetiğim duygu herşeye bedeldi..ameliyatta bi ara çok kötü oldum midem bulandı nefesim kesildi sanki hemen bi ilaç yaptılar geçti..beni odaya alıp arkadan hemen kızımı getirdiler..sezaryen sonrası sütüm gelmicek diye çok korktum ama şükürler olsun hemen geldi bebeğimle o güzel buluşmayı yaşadık..doğduğunda doktorun sölediği kg dan 500gr daha azdı ve şok oldum..yani benimki biraz sezaryenci doktorun eline düşmek oldu..hep dua etmiştim kızım için benim için hangi doğum şekli hayırlıysa o olsun diye demek nasip böyleymiş..ağrılarımdan birilerine muhtaç olmaktan çok bunalsamda elbet iyileşicem..kızımda sağlıklı çok şükür onun sevgisi herşeyi unutturuyo..rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah..annelik bambaşka bi duyguymuş..

39+4 28 Şubat 2012 2520gr kızımız BESTE dünyaya geldi bizide listeye ekleyin lohusalık o kadar zormuş ki ancak şimdi haber verebiliyorum. hemen de doğum hikayemi yazıyorum

38+4 pazartesi günü çatı muayenem vardı doktorumuz açılma olmadığını yumuşama bile olmadığını söyledi yıkıldım resmen, çünkü normal doğumu çok istiyordum. Doktorumuz çatı muayenesi sırasında yumuşamaya yardımcı oldu ve doğumu kolaylaştırmak için ikinci bir muayene yapması gerektiğini söyledi. Ayrıca suyum neredeyse yok sayılacağından 2 günde bir kontrole gitmeye başladık. Perşembe günü sancılarım geldi ama suratımı ekşitecek kadar değil 6 saat kadar 3 dk ara ile çektim sonra sancılar gitti . Ertesi gün kontrolde doktor 2-3 santim açılmam olduğunu söyledi yine bize biraz yardımcı oldu ,bugün yarın doğurursun dedi ve ekledi doğmazsa pazartesi başlatalım bu bebek emsin artık dedi.Çünkü kızım 1 haftada hiç kilo almamıştı ve suyum yok gibiydi. Sancılarım yine başladı yaklaşık 3 saat kadar sürdü 105 lere kadar çıktım ama yine suratımı ekşitecek kadar acısı olmadı .Tüm aile doğurucam diye bekledi o gece ama sancılar yine gitti.

Biz pazartesiye kadar bekledik ama kızım gelmedi. Pazartesi doktorumuz muayenede rahme doğumu hızlandıran bir ilaç yerleştirdi ve bizi hastaneye (TOBB) gönderdi. Saat 14 civarları hastaneye gittim. sancım yoktu nst ye bağladılar. Sohbet filan 16'da sancılarım başladı 4-5 dakikada bir 125 120 civarinda sancılarım vardı ama ben şikayet etmiyordum hemşireler falan baya dayanıklısınız derken 18.00 gibi içimde bir şampanya patlaması gibi bişey hissettim. ve o an sancılar coştu. 5 şiddetindeki sancıda eşimin kollarını tırmalamaya başladım :) okadar da dayanıklı değilmişim . ben epidural diye inlerken bide suni sancı taktılar. Doktorumda söyleniyor "Niye siz kadınlar dayanmaya çalışırsınızda baştan istemezsiniz epidurali diye " epiduralden sonrası mutluluk . saat 24 gibi doğum başladı ve 15 dakika içinde kızımla buluştuk. çok rahat çok güzel bir süreçti allah herkese nasip etsin. Doktorumuzun ismi Cüneyt Genç nasip olurda olursa ikinci hamileliğimde de ona gidicem. Ailece doktorumuzun hayranıyız. hayranıyız derken abartmıyorum annemin lafı "bir bebek bezleri için , birde senin doktorun için yine doğururum kızım " Ankarada doktor arayanlara hiç tereddüt etmeden tavsiye ediyorum.

canım tebrik ederim normal doğum olmuş bebişine kavuşmuşsun analı babalı büyüsünn darısı başımızaa inşallah

38.haftada yapılan çatı muayenesi sonucunda doktorum mçatımın çok dar olduğunu %30 normal doğurma şansım olduğunu söylediğinde ...gözlerim dolmuştu.çatalın tepesinde doktorla karşılıklı baya konuştuk.Senin ve bebeğin için en uygunu sezeryan dediği zaman çok üzülmüştüm.Ama hamileleiğim boyunca hep dua ettim hayırlısıyla doğum yapmayı kısmet sezeryanmış.neyse 05.03.2012 pazartesi kontrole gittik,bebişin hareketleri biraz yavaşlamış,suyu azalmış,plesantada artık miadını doldurmuş..birde doktor sölemedi ama bebişin kordonu boynuna dolanmış.doktorumuz 39+2 de 07.03.2012 çarşamba gününe gel bebişi alalım dedi..Ben baştan beri doğumun her türlüsünden korkuyordum ama Allah onunda kolaylığını veriyor.

Çarşamba sabahı uyandım namazımı kıldım Yasin ve Tebarekeyi okudum.,Zemzem suyumu içtim.Eşim,kayınvalidem ve halamla beraber 7.30da hastaneydik.hayatımda olmadığım kadar sakindim ..Hemşire serumumu taktı,beklemeye koyulduk.Sonra beni çatala aldılar,sonda takmak için ...Ameliyat elbisesini giymem istendi,sonra çatala çıktım ebe sondayı takacağı hiç canımın yanmıcanı söledi ..öle de oldu.Çataldan inip kapının onündeki sedyeye yatmam istendi..Ancak o an dizlerimin bağı çözüldü sanki tirtir titriyorum..Ebelerden yadım alarak çataldan indim...Sedyeye çıkmama yardımcı oldular..O esnada "eşini görmek istermisib-n" dedi ebe ama yok dedim ...görsem biliyorum ağlardımm...Neyse labirent şeklindeki koridorların tavanlarına bakarak ve korkarak ilerledik..Ameliyathaneye gelmiştim..içerde birsürü adam ..Kakakkikii sohbet ediyorlar..aman Allah!ım bunların elinemi düştüm diye geçiridim içimden..:))) Neyseki doktorumda ordaydı,onu görmek beni biraz rahatlattı..Anestesi uzmanı genel mi spinalmi diye sordu...Hiç bir fikrim yoktu ,korkağın biriyim zaten...Ağzımdan spinal lafı çıkıverdi..Tamam başlayalım ozaman dediler ozaman..Neyse dik oturmam sölendi Anestesi teknisyenin yardımıyla dik oturdum.Arkamda doktor belime bir iğne yapacağını ve hiç acı duymayacağımı söledi..İğneyi hiç hissetmedim.bu arada Ameliyata girene kadar ,çıkana kadar sürekli dua okdumAyetel kürsü,ihlas...Salavat getirdim..ayetel kürsüyü aklıma gelipde okuyamam diyordum ama okudum :))).Ayaklarımdan başlayan o sıcaklığı hissetmeye başladım..Ama doktoruma diyorum karnımı hissediyorum hala felan dediğimi hatırlıyorum...

Tavandaki ameliyat ışıklarından aşağısı görünyordu ama ben başka yere odaklandım..karnımın kat kat kesildiğini hissettim ama tabi acı duymadım...tuhaf bir his...15dk içinde işlem bitmiş oğluşumu yuvasından çıkarmışlardı.saate baktım..8:57 .....kordon boynuna dolanmış dedi doktorun biri ,bebişimin sesi niye çıkmadı ,saçları varmı dediğimi hatırlıyorum..arkasından oğluşum ses verdi..Ebe yanıma getirdi onu gördüm,elleri yüzünde ağlıyordu...:)Neyse bebişimi götürdüler...sıra dikişlere geldi..Ama inanılmaz bir kaburga ağrısı duydum...doktoruma sürekli söylediğimi hatırlıyorumm..kaburgalarım ağrıyor..üşüyorum diye.....az kaldı bitti tamam sakin ol vs..laflarıyla beni telkin etti..hayatımın en uzun dakikalarıydı.30dk da dikişim vs.bitti..ama insan ölüme nekdar yakın olduğunu duyumsuyor..Allah'a şükür çok güzel bir ameliyattı..Amelyathanden çıkıp odama götürüldüm..Herkes beni bekliyor ben gülerek selamladım herkesi..eşim çok şaşrımıştı nekdar sakindin sen öyle diye.en az 4 tane serum takıldı sanırım öyle ağrım sızım olmadı..Ameliyattan 2 saat sonra 3 litredn fazla su içtim..baş ağrım hiç olmadı...ben koridorda yürüyüş yaparken normal doğum bekleyen kadınların bağırması çok fenaydı..ama güzel yanı akşama doğurup eve gittiler..Biz 1 gecede hastanede yattık ertesi gün evimizdeydik...Anestezinin etkisi 4-5 saat sonra gecti ve ancak yürüyebildim,bi ara ayağa hiç kalkamama ihtimalini düşündüm (İnsan korkuyor...birdaha bebişim olursa yine spinal sezeryan isterim...hee şuan hala cesaretim yok korkuyorum ama doktorum bana o güveni verirse olur..Ben küçük bir ilçede devlet hastanesinde spinal sezeryan oldum ama inanın birçok özel hastaneye taş çıkartır,doktorumuz ve hemşireleimiz..He birde öğretmenim ..küçük yerlerde öğretmen,memur olmanın ayrıcalığı fazla...başlangıcta bebişin emme problemi vardı ilk 1 hafta ememedi sarılık oldu..Neyse gecti onlarda..şuan mışıl mışıl uyuyor bende bu satırları yazıyorumm..İnanılmaz birşey ...bebişim doğalı bugün 12 gün oldu ,zaman çok çabuk geçiyor..İşallah herkesin bebeği hayırlısıyla büyür ,hayırlı birer evlat olur..

Son düzenleme:
Bnde 3 cm açıklıkla bikaç gündür gezerken ve oğluşumun kendiliğinden gelmesini beklerken 10 mart cumartesi rutin gündüz uykumdan uyanmaktaydımki birden bi sızıntı hissettim iç çamaşırımda..panikle ayağa kalktım ve o anda suyum boşaldı..heycanla kayınvalidemin yanına gittim içeri tabi bi yandn pijamamın altı sırılsıklam paçalarımdan sular aka aka "anne suyum geldi" dedim. oda panik yapma sakin ol dedi..hemen eşimi aradım durumu anlattım oda iş yerinden uçarak geldi sanırım biz giyinene kdr kapıdaydı..bu arada su akmaya devam ettiği için altıma hasta bezi koydum..hızla hastaneye vardık..doğumhaneye girdiğimde ebe çatı muayenemi yaptı ve açılmamın 4 cm olduğunu söyleyerk yatışımı yaptı..kıyafetlerimi çıkardım önlüğümü giydim hemşire serumumu taktı..tam anlamadım ama hatırladığım kadarıyla düşük dozda suni sancı verdiklerini söyledi..hastaneye gidene kdr sancım yoktu ama hastaneye girmemle sancım başladı..kendi sancılarım tatlı tatlı gelirken bunlar azda olsa suni sancı verdiklerinde sancılarım yavaş yavaş şiddetlenmeye başladı..sanırım doğumu hızlandırmak için suni sancı verdiler belkide kendi sancılarımla çok uzun sürer diye düşündüler..neyse saat 2 de yatışım yapıldı..vakit nasıl geçti anlamadım 3 saat sancı çektim..sonlara doğru korktuğum başıma geldi hemşire elinde lavmanla yaklaştı..ama gerçekten hiçde korktuğum gibi değilmiş..hatta lavmandan sonra öyle rahatladımki içimin temizlendini hafifledimi hissettm..artık sancılarım dayanılmaz olmuştu..hemşire gelip "tekrar muayene etmem gerekiyo..belkide doğum başlamıştır boşuna sancı çekme" dedi..tekrar muayene etti.açıklığım 7 cm olmuştu.."kafası kanalda.şimdi tuvalete git otur ve orda 3 sancı geçir..her sancıda tüm gücünle ıkın" dedi amma velakin öyle bi sancıki geldiinde ne ıkınabiliyorm ne oturabiliyorm doğru dürüst...neyse 3 sancı geçirdikten sonra beni çatala aldılar ve bnm için ölüm gibi geçen yaklaşık yarım saat başladı..sancı gelince nasıl ıkınmam gerektini gösterdi hemşire..başladım sancı gelince ıkınmaya daha doğrusu çalışmaya çünkü sancı gelince hiç hareket edemiyodum ıkınmak çok zordu bnm için..neyse öyle böyle başardım ıkınmayı..baya bi ıkınma çabalarından sonra hemşire "bebek kanalda çok kaldı..düzgün ıkınamıyosun daha kuvvetli ıkın" dedi ve yandaki ebeden yardım istedi.. bu sefer sancı gelince bn ıkınmaya çalışırken ebe üstten yükelniyodu karnıma (ebede 100 kiloluk bi kadın)..o kdr baskı yapıyoduki artık gözümde yıldızlar uçuşuyodu..ama oğluma kavuşmak için tüm gücümle ıkınmaya devam ettim..artık gücümün sonuna gelmiştim sancı geçince baygın bi şekilde duruyodum..son kez denedim tüm gücümle oğlumun kafasını hissediyodum artık ama tam çıkcakken sancım gtti ve bi süre oğluşum çıkışta kaldı..son bi ıkınma daha ve o sırada dr. geldi kesiyi attı oğluşum pırt diye çıktı...aman Allahım nasıl bi rahatlama..çok şükür Allahım şükürler olsun diyip duruyodum..gerçekten dünyaya yeniden gelmek gibiymiş..oğlumu yanımdaki masada ağlatmaya çalışıyolardı..hemşire "çok yorgun düşmüş baksana kollarına" dedi oğlumun kollarını yuları kaldırıp bırakıyodu oda hiç hareket ettirmiyodu..ağlaması gerekirken kedi yavrularının çıkardığı seslere benzer sesler çıkarıyodu..sonunda hemşire ağlatmayı başardı..oksijen maskesi taktılar yaramaz oğlum hemşire takıyo o çıkarıyodu kafasından..kanalda çok kaldığında resmen doğduğunda kafası uzundu..sonra düzeldi Allahtan..1 saat dikişim sürdü..dışardan fazla yok sanırım ama içerden çok yırtılmalar olmuş..neyse herşey bitti doğumhaneden çıkarken eşim bni görünce korktu..herkes yüzüne ne oldu diye sorup duruyodu..odama gidince aynaya baktım ve olduum yerde kaldım..yüzüme olduu gibi kan oturmuştu çil çil..omuzlarıma kdr..ıkınmaktan..neyse çok zorlu bi doğum oldu bnm doğumum ama sonuca değerdi..inanın oğlum gözümde çok farklı..zorlu bi doğum olması onun kıymetini 1000 katına çıkardı sürekli ona bakıp ağlıyorum bn sni nasıl çıkarttım diye..o kdr güzel bi duyguki çektiin tüm acılar sıfırlanıyo gözünüzde onu kollarınıza alınca..sanırım bn normal doğurmayı beceremiyorum bidahakine sezeryan olasılını düşünmeliyim :)) şunu da belirtiyim normalde kendilinden ıkınma hissinin gelmesi gerek bni o ıkınma hissi gelmeden çatala aldıkları için bu kdr zorlandım...yani zorla olmayan bişeyi ıkınarak getirmeye çalıştım..halbuki kendilinden akışına bıraksalar belki böyle olmazdı..o yüzden bnde çok isterdim kolay bi doğum olsun gözüm korkmasın ama kısmet böyle oldu..

benim prensesimde 38+0da 3.400 gr olarak epidural sezeryanla dünyaya geldi. hastane doktorum ameliyat herşey mükemmeldi annelikse herşeyden mükemmel:))doğum sonrası herkesin bebeğin yanına gidip benim bi süre yalnız kalmam dışında güzel bir doğum hikayem var anlaşılan:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…