özellikle kansızlıkla uğraşanlar gebeşler için bir önerim var ben bu tarifi sonbahardan ilkbaharın sonlarına kadar özellikle gripten korunmak için uyguluyorum son 3 senedir ve oldukça başarılı, kansızlık için ise tarifin mucizevi tarafı kırmızı pancar :)
katı meyve sıkacağınız olmalı öncelikle,
malzemeler,
havuç
elma
kırmızı pancar
zencefil
bu dört malzeme olmazsa olmazlarım, bunların dışında evde sıkılabilecek ne varsa atıyorum makineye, kavun,karpuz,armut,mürdüm eriği,üzüm taneleri,soyulmuş portakal, soyulmuş greyfurt...
mevsimine göre ne varsa elimde atıyorum dediğim gibi...
bir makaleden alıntı: "kansızlığa iyi gelenler:
Kırmızı pancar salatası yemek ve kırmızı pancar suyu içmek, elma yekk.mek ve suyunu içmek, ısırganotu yemek ve suyunu içmek,- taze veya doğal kurutulmuş kırmızı üzüm yemek,- üzüm, kara dut ve keçiboynuzundan yakk.pılmış doğal pekmez içmek (bilhassa kan gurubu "A" taşıyıcıları için),- bol yeşillik ve zeytinyağı yemek,"
Kırmızı pancar alyuvarların oluşmasında rol oynar. Kırmızı pancarın suyu en güçlü kan düzelticilerden biridir. Havuç suyuyla yarı yarıya karıştırılan kırmızı pancar suyu, günde 400 gr. içildiğinde alyuvarların sayısını kısa zamanda yükseltir.
Damarlarda toplanan mineral kalsiyumu en iyi eritebilen de yine pancar suyudur. Zerdeçal, mürrisafi veya tarçınla pişirilmiş kırmızı pancar, karaciğer ve dalaktaki tıkanıkları açar. Böbrek ve safrakesesi temizler.
Pişirilmiş ve ezilmiş kırmızı pancar şişliklere sarılırsa, şişlikleri indirir.
Kırmızı pancar suyu içmek, rahmin fibromlarını ve miyomları ile göz perdelerini eritir, yüksek kan şekerini ve tansiyonu indirir.
Prostat, verem ve sinir hastalıklarında faydalıdır.
Ilık pancar suyu kulağa damlatılırsa, ağrısını keser ve iltihaplanmayı durdurur.
Kafa derisine sürülürse kepeğe karşı çok iyi gelir.
Mide ve bağırsak üzerinde olumlu etkisi vardır.
Kemik zafiyeti olanlara çok fayda verir.
Karaciğer hastalıklarına karşı koruyan özelliği ile tanınır ve karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar. B vitaminleri ve fosfor ile sinirleri yatıştırır.
İçinde bulundurduğu radyoaktif madde ile vücudu şeker hastalığına, vereme ve kansere karşı koruyor.
Almanya’da Dr. Sigmund Schmidt ve Macaristan’da Dr. Ferenczi bu bitkiyi lösemi ve kanserde önleyici ve tedavi edici olarak kullanmaktadırlar.
pekmezde artık ticari sebeplerden dolayı şeker eklemesi yapıyorlar bu yüzden hamilelikte pekmez tüketimi sanıldığı kadar fayda getirmemekle beraber, şeker yükselmesi ve idrar yolu enfeksiyonu artırıcı etkisi var sebep şeker...