Selçuk demin çok kötü düştü..biyerede ayrılmadm yataın üstüne koyup hmn 1 adım ilerdeki çöpe bişi attm hatta adım bile atmadım ayamı uzattım çatt diye bi ses geldi..bi bktm Selçuk yerde kulak üstü..o ruh halimi kelimelerle tarif edemiyorm..o kdr kötü ağladıki..aldım kucama 1 saat inmk istemedi..bi yandan hırıl hırıl burnu tıkalı aspiratörle sümüklerini çekiim dedm onada sinir oldu.. okdr balgam varki çocuk nefes alamıyo..ağlayarak babamı aradım kusma fln yoksa bişi olmz takp et dedi..hepiniz düştünüz fln diye sakinleştrmeye çlştı ama bu direk parkeye geçirdi kafayı..off içim acıyo düşündükçe
Biraz geç oldu canım ama çok geçmiş olsun... düşmeleri saniye değil salise içinde oluyor zaten, Berra'da anlattığın gibi düşmüştü.
Burun konusundada şöyle yap, serum fizyolojik sıkıp otri ile çektin ya, sonrasında her bir burun deliğine 1 şişe serum fizyolojik sık ve bırak. Aşağıya doğru serum fizyolojik ile akıp gitsin, 2 saatte bir bunu tekrarla , 1 günde 1 bütün paket bitsin, baya fark edeceğini göreceksin. Berra'yı böyle iyileştirdim.
Evden geliyorum kızlar Gülnihalin ateşi düşmüş ama yavrum bi halsiz ne yemek istiyor ne bişi öyle uzanıyor halsiz halsiz gülmüyor bile ,dün yağmurdan sonra ev baya serin oldu üşttüm mü acaba çocuğumu yaa off

Selçuk da düşmüş ona da üzüldüm iyidir inş.şimdi neoldu bu bebişlere nazara mı geldiler
Canım benim, sizede geçmiş olsun, iyileşmiş şuanda biliyorum, ama geçmiş bu kadar birikince ancak böyle gecikmeli geliyor dilekler...
bir sürü alıntı yapmıştım ama kk nın azizliğine uğradık hepsi gittiiii

çok yorgunum çok uykusuzum yaa dün gece 11 de azra uyumuştu 2:30 da yeniden kalktı anlamıyorum bunu nedne yapıyo kucağıma alıyorum sakinleştirmeye çalışıyorum ama olmuyo içli içli ağlıyo ta ki memeyi ağzına alana kadar sonra yeniden uyuttum bu arada gözümden uyku akıyo 4:30 da yine çığlklarıyla uyandık yine aynı memeyle uyudu bu seferde 9 a kadar sonra uyandı gündüzleri 11 de uyumayı alışkanlık haline getirdi şimdi 11 den beri uyuyo bende bu arada ferber yöntemini daha detaylı incelemeye aldım sanırım ferber i deniycez bu gidişle gamze sen bu yöntemi denemiştin değilmi biraz detaylı anlatabilir misin bu konuyu
anlattığından tahmin etttiğim birkaç şey var, eğer her uyanması içli içli ağlamalı ise bir idrar tahlili yaptırın , o ihtimal çıksın aradan. Berra bir gece saat başı uyanmasının ardından yaptırdım enfeksiyon çıkmıştı.
eğer her gece aynı saatlerde uyanıyorsa ve sen aslında karnının tok olduğuna eminsen alışkanlık uyanmaları olabilir, ve sen her defasında emzirdiğinden "uyandım aslında aç değilim ama emmeden uykuya geçmeyi bilmiyorum" sinyali veriyor olabilir. yanına gidip sadece kucağına alıp sakinleştir yatağına bırak ve elin göğsünde veya sırtında durup şşşş yap eğer sakinliği devam edip uyursa bil ki alışkanlıktan o durumu, sakinleşmiyorsa gerçekten aç, beslenme rutininize ve miktarlarınıza göz at.
Ferber ile ilgili, blogda ayrıntılı yazmıştım ben ne uyguladım , ne şekilde ne geri bildirim aldım diye, ona bakabilirsin.
Yalnız lütfen ne uygularsanız uygulayın, buradan okuduğunuz 2 cümle ile eğitime başlamayın alt kırılım noktalarını öğrenmeden. Ben Tracy Hogg-Ferber- ve Kim West 'i okuyup, alt kırılımlarını iyice içselleştirip tek bir yöntem belirleyerek uyguluyorum hep stratejiyi ve en önemlisi hiç GERİ ADIM ATMIYORUM...
Canım 4 gündür hayret edilecek şekilde bi düzen oturtmuş durumda Gülnihal,Gülnihal diyorum çünkü biz bişi yapmadık düzen için.
Sabah saat 8 de uyanıyor saat 10 en geç 10:30 gibi uyuyor 12 de fln kalkıyor öğlen ben gidip emziriyorum 14:30 gibi uyuyor 5 gibi uyanıyor ve 9 da akşam uykusuna yatıyor bi tek dün gece sahurda emmek için uyandı ve uyudu hemen böyle işte
maşallah.... İdeal bebek Gülnihal....
Kitaplarda geçen bu aylardaki bir bebeğin ideal günlük rutnini yazayımda bir bak bakalım si bunun neresindesiniz :)))
07.00-07.30 uyanma-alt değiştirme-kahvaltı
09.00-09.30 en az 45 dakika en fazla 1 buçuk saatlik sabah uykusuna BAŞLAMA
12.30-13.30 yarım saat 1 buçuk saat aralığında öğlen uykusuna BAŞLAMA
15.30-16.00 bir önceki uyku süresine bağlı olarak 45 dk 1 saat arasında opsiyonel 3. uykuya başlama
17.00-17.30 besleme
18.00-18.30 uyku hazırlıkları başlangıcı
19.00-19.30 gece uykusu başlangıcı
saatlerde 1 saate kadar değişimler normal kabul ediliyor zaten ve Gülnihal bu programın neredeyse aynısını uyguluyor , tekrar maşallah diyorum...
:)))senin yorumlarına bitiyorum canım yaaa:)))birkaç günde 168.sayfaya geldim,valla heyecanlı gidiyor şimdilik

keşke hamileyken alıp okusaymışız.tüm görüşlerine katılmasam da,kesinlikle ufuk açıcı bir kitap.öyle arap saçına döndü ki düzenimiz,bu hızla nice 500 sayfaları okurum.düzen şart:))))
canım ferber'ı uygulayacaksan kesinlikle kitabını alıp oku bence.bundan sonra okuncaklar listemde onun kitabı da var.ben internette bu tür konular hakkında çok okumuştum,tracy'nin kitabını da almadım o nedenle,gerek yok dedim(70 lira mıydı neydi,kıyamadım başta)ama kitabı okumak apayrı birşey.bir yöntemi deneyeceksen,onun hakkında gerçekten iyi bilgilenmek gerekiyor,hele bu yöntem ferber'sa.okuyup bilgilenmeli ama kendi içsesimize de kulak vermeliyiz.
canım bizim de bir düzenimiz yok.genelde 1.5 saat olunca ilk uyku sinyallerini veriyor ama uyuma vakti hiiiç belli olmuyor.bazan tam uyudu diye sevinirken 15-20 dakika sonra gözlerini açıyor ve dinlenmiş görünüyor,ne yapsam uyutamıyorum.son günlerde daha iyi ama,nankörlük etmiyim şimdi:))
canım tracy bacı'da şunu savunuyor ki bana mantıklı geldi:bir rutini olan bebekler ihtiyaçlarının ne zaman karşılanacağını bilirler ve bu nedenle özgüvenleri tam olur.aynı şeyi söylüyor aslında akova'yla.bilmiyorum bende daha serbest ebeveynlikten yanaydım ama bu emme ve uyku problemi bana bazı şeyleri sorgulattı.asla katı disiplinlerden yana değilim.bu işin bir orta yolu da olmalı sanki.zor valla zor.
.
şşş-pat yönteminin peşinden prop larla ilgili bir bölüm var, onu okuyunca bu kadar dikkat etmeme rağmen aslında bizimde prop kullanıyor olduğumuzu görünce şok olmuştum.
eşime seli okuyudum o bölümü, dedi ki, ne zararı var kucağımda 10 dakikada uyuyor işte, peki dedim bu bebek olacak 1,5 yaşında yine kucağında mı uyuyacak, kucağında dolaşabilecekmisin o ağırlıkla rahat rahat HER AKŞAM...
veya sen iş seyahatine gideceksin ben ne yapacağım...
veya memede uyuyor , allah korusun hastanelik durumum oldu, veya Berra'dan ayrı olmam gerekti bir iki gün, bakan kişi sen veya başkası bensiz ne yapacaksınız, bütün gece ağlayacak mı.
Bu sebeple bu çocuğun ne olursa olsun kendi başına HİÇ BİRŞEYDEN YARDIM ALAMADAN, TEK YARDIMCISI KENDİSİ OLARAK sorunsuz uyumayı öğrenmeli başka çare yok... Biz her zmana yanında olamayabiliriz...
Bu arada 15-20 dakika uyanıyor dedin ya, şşş-pat ve sonrasını okursan neden uyandığını anlayacaksın canım, sebebini tracy abla anlatmış
RUTİN-RUTİN RUTİN....
bu arada , dvd li seti mi aldın, vakaları izledin mi, çok çarpıcı değil mi?
bir sorum daha olacak bayannlar size sağlık ocağından kan damlası olarak VOLFAREN di sanırım ilaç yanımda değil şuan bebeğiniz için verdilermi ve kullanan varmı.İlacın üzerinde içeriği olarak krem esansı,parfüm,parafin yazıyor başka ilaç kullanan varmı tedirginim ve ilacı kullanmıyorum
bu kan ilacını ilk kez duydum, toplatılanlar yerine gelen demek ki. Ve o içerikli bir şeyi, bırak bebeğime, evde evcil hayvanım olsa ona vermezdim. Ferrumuda aynı sebeple kullanmıyorum paraben gibi müthiş bir düşman var.