2012 Mayıs Annelerinin Montessori Uygulamaları

bayramdan önce aradım taradım bulamadım toyzz shopta ( benim de almam lazım , izmite gelişimde bi bakıyım buralarda yok malesef

puzzle ların olduğu rafın karsısında izmite geldiğinde haber ver belki görüşürüz, bıdıkları buluştururuz

teşekkürler ilkimcim..

valla fikirlere bayıldım... hemen yapacağım ben de.. ama bu akşam değil

oyun hamurunu biraz mıncıklayıp ağzına götürüyo, korkuyorum. o yüzden evde oyun hamuru yapıcam bu gidişle.. zararsız tariflerim var

Rica ederim canım bizimki de yedi hamurları yarısını da fırlattı. O yüzden ara verdim o etkinliğe
Ben de kendim yapmıştım, onların(zararsız olanların)hazırları da satılıyo canım bilgin olsun

Hayırlı olsun yeni aktivite topiğimiz şekersizim
Ben biraz da annelerin de işine yarayacak bir oyundan bahsetmek istiyorum
Sebzeleri yerleştirmek artık çok kolay oyunu
işten eve dönerken manavdan alınan 2kg dolmalık biber 1kg salatalık yıkanır ve tepsiye konur.
Buzdolabında yerleştieceğiniz sebzelik yada kap bebeğin yanına konur,önce sebze/meyve tanıtılarak
anne tarafından aktarma yapılır ve sayılır.Dolma 1 dolma 2...gibi.
Daha sonra bebişinizden yardım alınarak dolaba girecek kaba hepsini koymuş olursunuzTabi bunu yaparken meyvenin bebiş tarafından ısırılmayacağının garantisini vermeyen bir oyun bu
İş bitimindede size yardımcı olan bebişinizin kulağında sayılara aşinalık,aktarma yapabilmenin mutluluğu ve yüzünüzde sebzeliğinizi
yerleştirmenin tebessümü oluyorTabi bebeğinizle yapılan bu aktivitenin değeri paha biçilemez

yuppiii harikasın :) bi an pazara çıkıp alışveriş yapasım geldi

merhaba, ben de mayıs 2012 annesiyim.bir kızım var.ve de doğum öncesinden beri sizlerin takipçisiyim(2012 mayıs annelerinin yani).montessoriyle ilgileniyodum.böyle bir topik açtığı ve uygulamaları paylaştığı için şekersizyeşilçay arkadaşımıza çoookkk teşekkür ederim kendi adıma. çok faydalı etkinlikler.devamını bekleriz.

hoş geldin celibonn :) ne güzel bi adın var. bayılırım celibona

teşekkür ederim
hep birlikte paylaşırsak cok daha verimli olacağını düşünüyorum. kızını da öpüyorum

Cok eglendik mutlaka sizlerde deneyin normalde mama sandelyesinde yemek disinda hic durmayan cocuk bir yarim saat oyalandi sikilmadan inanin...

Him cok guzelmis umarim cok yararli olur kuzuma...bizimde yap bozumuz var ama uc boyutlu suan icin erken galiba bazi minik yapbozlari yapiyor dedigin gibi bende tasaduf mu olup olmadigini anlayamadim..

Eki Görüntüle 787460 Eki Görüntüle 787459 Eki Görüntüle 787458

Cok eglendik mutlaka sizlerde deneyin normalde mama sandelyesinde yemek disinda hic durmayan cocuk bir yarim saat oyalandi sikilmadan inanin...

maşallah mahirime yaa çokta kitlenmiş yani bravo kocaman öptüm yanaklarından :)

bizde denedik ama malesef başarılı olamadık.. azra daha çubuğu eline alıp deliklerden geçirmeye çalışırken çubuk kırıldı..
bizimki dururmu artık eline her verdiğim çubuğu zevkle kırmaya başladı.. kürdanıda azra almasın diye nereye sakladıyam bulamadım
halbuki çöp şişlerim vardı ve aktivite için çokta uygun olurdu ama aklıma sonradan geldi...
başka zamana artıkın

canım bizdede ahşap ayı giydirmece var :)
ama ben yaşına uygun olanını almamışım.. parçalar çok küçük zaten başından ayrılamıyorum..
birde yaş grubuna uymadığından sanırım, yapamayınca sinirlenip bırakıyor..
oyüzden tüm parçaları değil şimdilik 3 parça verip oynamasına yardımcı oluyorum..
resimdeki gibi böyle bir kutu parçası var bizimkinin benzeri..

biz böyle kullanıyoruz :)

şimdilik bunla idare etsin, yakın zamanda yaşına uygun olanından alıcam inşallah..

Son düzenleme:

Ooo meleğim çok sevindim valla mahirin çalışmasına :) sen de biraz dinlenmiş olursun işte ne guzel

Hmm evet biraz küçük bunun için ama olsun alıştırma yapıyor kuzu

Bi dahakine yaparsın annesi üzülme :) bizim makarnalar da kırılmıştı boşver

Oh yakışıklı erkekim mahirimin de yüzünü gördük bu sayede aferin akıllı kuzuya.

Ay yerim onu ben demek kırdı hepsini olsun annesi o da aktivite sayılır. Uzun- kısa kavramını öğrenmiş oldu kuzucuk. Çok tatlısın azracım.

Sagol cnm, Azramin saclarindan gozumu alamiyorum masallah ahenkle dans ediyorlar...
Makarna suzgeciniz biraz fakli bunun delikli olanindan eminimki rahat aticaktir cnm..yoksa Azra dan kacmaz yani :)) yer oniii yeeer..
Bende Azrami kocaman opuyorum benim yerime siparisi yerine getirirsin dimi

ne diye sessiz sessiz takip ediyorsunuz celibon hanım :18: insan bir "merhabaaaa " der
şimdi içimize kurt düştü. bizi gizli gizli başka kimler takip ediyordur acaba :18:

madem uzun zamandan beri takiptesiniz ve madem mayıs annesisiniz. sizi test edelim, bakalım söylediğiniz gibi takip ediyor musunuz bizi geçmişe bakmadan cevap veriniz:

-- bambucan hanım hangi şehirde yaşıyor?

-- azraece hanımın ablasının adı nedir ve bebekleri hakkında bildikleriniz nelerdir?

-- şekersizyeşilçay hanım evine ne zaman taşındı?

-- biangel_kujum hanım nerde evlendi? kızına ve eşine nasıl hitap ediyor?

-- hejar hanımın kaç eltisi var? oğlunun adı nedir?

-- mutlu_anne hanımın eltisinin oğlunun sünnet mevlütünde konuklara hediye olarak ne dağıtıldı?

-- babyceren hanımın kaç çocuğu var? erkek kardeşi hangi ilde yaşıyor?

-- meleğim34 hanım Türkiye'ye ne zaman geldi? hangi şehirde oturuyor?

-- anneZEYNEP hanım, ömerin doğumgünü için kaç lira harcadı? mesleği nedir?

-- Planner hanım hani univ'den mezun? kızı Zeyno'ya kim bakıyor?

-- yavrukedii hanım tatilini nerde yaptı? kızının adı nedir?

-- dilberege hanım, çalıştığı firmadan neden ayrıldı? şuan nerde?

-- nagihan hanımın kızına şuan kim bakıyor? nerde oturuyorlar?
-- beykoz hanımın oğlunun adı ve oturdukları yerin adı nedir? (Beykoz değil )

-- topiğimizin "en dişli çocuğu" kimdir?

istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz

not: bu sorulara topikteki arkadaşlar da cevap verebilirler. maksat topiği tanımak

Son düzenleme:

cikirokkoo... önce sen doğru topikte olduğuna emin ol şekerim burası montessori topiğimiz... öteki tarafa gel muhabbet için :) yürü gidiyoruz

cikirokkoo... önce sen doğru topikte olduğuna emin ol şekerim burası montessori topiğimiz... öteki tarafa gel muhabbet için :) yürü gidiyoruz

ay inanmıyoruuuuuuuuuuuuuummmmmmmmmmm

bu, devirdiğim 2. çam oldu

ay ama siz de herşeye bir başlık açmayınız takip etmek çok zor oluyor

yakında "dahi anlamındaki de'yi ayrı yazan 2012 mayıs anneleri" topiği de açılır

tamam tamam, kızmayın ya kapıyı göstermenize gerek yok,no proplem. kendim çıkabilirim

maşallah mahiree bizimkinede denicem bunu mama sandalyesinde tutmak için iyi bir yöntem

merhaba herkese kızlar okuyorum ama yazamıyorum ya bende başka topiğe yazma fobisimi var acabaaa bizde dün akşam aktarma oyunu oynadık zeynoyla ama makarnayla tabaktan tabağa makarnaları tek tek taşıdı kuzum iyi bir oyalanma oldu birkaç değişimden sonra sıkıldı tabi olsun bu akşamda kaşıkla aktarma oyunu oynayalım birde kürdan geçirmeceyi deneyeceğim mahircik gibi mama sandalyesinde hemdee resim yanımda yok eşimin teli ile çekmiştim yarın hepsini eklerim bendeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…