2012 Mayıs Annelerinin Montessori Uygulamaları

bizdede bu zımbırtıdan var:)çağla doğmadan 3 yıl kadar önce almıştık,ceren ablamız çok oynadı sıra çağlada:)

şimdilik sadece baykuşu yerine takıyo..

yine baykuşu takıyo:)

veee yine baykuş:)istese hepsini takarda canı istemiyo

veee the end:)sı kıl dımmmmmm:)

Seni dalgacı mahmut seni :)

Ne guzel yapıyo işte daha napsın cocukceğiz.

:)

Bu sayfayi acman gercekten cok iyi olmus cnm eminim cok faydali olacak. Harikasin cnm. Firsat buldukca takip edecegimve onerilerinizi fırsat buldukca gerceklestirmeye calisacagim.

Bugun yaren nur ile bu uygulamalarin dibine vurduk. Obce süzgeçten kurdan gecirme sonra da pet siseye ve bardaga pipet gecirme. Bardaktaki paz suyun ucine pipeti koyup ufleyip suyu fokurdatma pipeti yuze ufleyip hava verme vs. Bu oyunlarla yaklasik bir bucuk saat oynadik. Ama kurdan geçirmede basarili olmasina ragmen inatla delige dibine kadar sokup geri cekti icine atmadi cadi kizim. Sadece iki tane cani istedigi bir anda atti. Foto cektm bende ama telden yuklenmiyor is yerinde firsat bulursam yukleyecem.

Insallah güzel paylasimlarda bulunuruz.

Baykus demek favorimiz..hehehe bende cok severim bende olsam onu koyardim yerine...masallah ama cok seker nasilda oturmus guzel guzel oynuyor aferim sekerime..

Bende olurda ikinciyi yaparsam cok masrafimiz olmaz gayri oglana hersey aldik oda kullanir dimi...hatta bazen diyorumki bu kadar sey ziyan olmasin bir tane daha patlativersemmi:))

Evt ya bu aktivite bizide cok sardi..ne guzel cocuklar icin eglence oluyor..hemde motor gelisimleri icinde iyi oluyor..masallah senin kuzunun saclarida kivircikmis Doruk efendi ile tanis olmaktan da memnun olduk ayrica..

Evet hem de tek başına da oyalandı baya Doruk :) Haftasonu çöp şişten boncuk makarna geçirdik onu da çok sevdi ama fotograf çekemedim Biz de çok memnun olduk , Mahir miydi senin kuzunun ismi ?

Evet hem de tek başına da oyalandı baya Doruk :) Haftasonu çöp şişten boncuk makarna geçirdik onu da çok sevdi ama fotograf çekemedim Biz de çok memnun olduk , Mahir miydi senin kuzunun ismi ?

Evt cnm oglumun adi Mahir...biz daha cop sisten boncuk makarna geciremedik cunku cop bulamadim...cubuk makarnadan deniyelim dedim ooo oda hemen kiriliyor bende cop sis bulana kadar beklemeye karar verdim...

Evt cnm oglumun adi Mahir...biz daha cop sisten boncuk makarna geciremedik cunku cop bulamadim...cubuk makarnadan deniyelim dedim ooo oda hemen kiriliyor bende cop sis bulana kadar beklemeye karar verdim...

Oooo doruk sevmiş bu olayı. Aktivite aktivite üstüne hadi bakalım.

Meleğim ben de daha yapamadım onu bekliyorum ama neyi bekliyorum ben de bilmiyorum :)
Tembelliğim üstümde

Seni gidi seker ne yapiyon bakem orda...masallah Defne kapmis bu durumu ooo ruzgar gibi esiyor :)) masallah
Biz daha bunuda yapamadik bunun icin kutu bulmam lazim ...bende evde ne varsa atiyorum bak iste lazim oldu ..olmazsa kutulu yeni bir oyuncak aliyim oglusuma bu vesile ile :))kutuda isimize yarar artik..

ya evet şu aralar hiç bi kutuyu şişeyi atmıyorum. eşim yakında patlayacak. (kendisi hiç bir gereksiz eşyaya tahammül edemez) çalışmaya lazım olur diye saklıyorum... hadi hayırlısı. çöp eve dönmesin de evimiz

sürpriz kutu
görüleceği üzere kutumuzu kendim yaptım..

duyu balonları

ikisinide severek oynadık özellikle ben duyu balonlarını çok sevdim..
sürpriz sepetini şekersizimden biliyorsunuz zaten..
duyu balonlarınıda kısaca ben anlatayım.. balonların içine ayrı ayrı tuz nohut mercimek koydum ve bir diğerinede su doldurdum..
azra salladıkça her birinden ayrı ses çıkmasına bayıldı..
patlatma riskine karşı tabi yanından hiç ayrılmadım..
sevgiler, saygılar efenim..

süper süper süper... ben de bu balonlardan arıyorum... en kısa zamanda yapıcam... azra iyi mi ?

herkese iyi akşamlar,

daha eve gideceğim, patlıcan oturtma yapacağım.
Orhan Cemal'in battaniyesi küçük geliyor, kenarda depolanmış yumaklardan bir battaniye öreceğim.
hurç alıp, kıyafetleri koyup dolaba yerleştireceğim.
"su sinekleri" nin sonunu okuyacağım.
filan belgeseli izleyeceğim.
annemin bahçe ölçülerini alıp, çadır kiralayıcılarına bildireceğim.
badem şekerisi kutusu alacağım.
bir gömleğin üstüyle diğer gömleğin altını birleştirip elbise yapacağım
pantolonuma lastik takacağım vs vs vs vs

haydin bye

ahh chirokko ahh.. yine yanlış yerdesin :)

ahh chirokko ahh.. yine yanlış yerdesin :)

ay yine miiiiiiiiii

ama bu defa kesinlikle doğru yerdeyim çünküm konuyla tam alakalı bir paylaşımda bulunacağım. şöyleki:

kızı 2. sınıfa giden arkadaşım kötü öğretmenle, montessori uygulayan özel okul arasında kalmış ve bana telefon açmış. "hiç böyle birşey duydun mu" dediği an, "düşünmeden kızını o okula yazdır dostum " dedim. sanırım Ankara'da bir ilkmiş bu ilkokul özel kreş çok ama ilkokul duymamıştım :44:

2. haberim ise: yine arkadaşım, Ankara'da kamu kreşleri arasında X üniv kreşinin montessori ekolüylen çalıştığını ama o üniv mensubu olduğu için oğlunu yazdıramadığını üzülerek anlatırken sevinçten havalara uçacaktım zira biz de X üniv. mensubuyuz zaten o kreşin methini çok duymuştum ama inanamamıştım

bambucan hanım, önceki "hedefini şaşıran mesaj"ıma mahsuben bu paylaşımı yapıyorum. hatam varsa affola

Sekersizim dunyanin en sirine annesi ellerine saglik super olmus ya,bende kizimla nasil kaliteli zaman gecirecegim hep evde diye endiseleniyordum ama sayende bugun basladik etkinliklere,becerebilirsem eklerim

Malesef sorun ne anlamadim,ben artik foto ekleyemiyorum bir saattir ugrasiyorum hata veriyo,en son bi tane eklendi oda etkinlik bitimindeki zafer alkisimiz

Eklentiler

• $20130905_164937.webp
    17,1 KB · Görüntüleme: 79

yuppiii :) masal da geldi... rica ederim canım benim... yapalım paylaşalım... eğlenelim öğrenelim

olsun masalın bu fotosu da yeterli bize.. belli ki çok eğlenmiş yaparken :) önemli olan da bu zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…