2012 Mayıs Annelerinin Montessori Uygulamaları

selam kızlar epeydir yazamadım int. sorun vardı..
en kısa zamanda ekliycem yaptıklarımızı..
ama burası hiç ilerlememiş

evet haftasonları bu aralar yoğunuz biraz. aktivite yapmaya fırsatımız olmuyo. ancak haftaiçi yapıyoruz bişeyler ama onda da fotoğraf çekmeyi unutuyorum hep..
yoğunlaşacağım söz

ben senin o çalışmalarını da seni de yerim azra. çok tatlısın yaa..

devamını bekliyoruz..

uzun zamandır yazamadığım her şeyin fotoğrafı burada... sözlere gerek yok.. işte kuzumun aktiviteleri...

Eklentiler

• $IMG_8704.webp
    20,4 KB · Görüntüleme: 221
  • $IMG_8703.webp
    15,5 KB · Görüntüleme: 202
  • $IMG_8960.webp
    12,6 KB · Görüntüleme: 191
  • $IMG_8986.webp
    25 KB · Görüntüleme: 182
  • $IMG_8987.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 220
  • $IMG_8988.webp
    23,9 KB · Görüntüleme: 216
  • $IMG_8989.webp
    20,1 KB · Görüntüleme: 209
  • $IMG_9038.webp
    26,4 KB · Görüntüleme: 202
  • $IMG_9075.webp
    18,1 KB · Görüntüleme: 229
  • $IMG_9214.webp
    12,1 KB · Görüntüleme: 197
  • $IMG_9247.webp
    14,8 KB · Görüntüleme: 168
  • $IMG_9344.webp
    22,4 KB · Görüntüleme: 179
  • $IMG_9384.webp
    26,1 KB · Görüntüleme: 180
  • $IMG_9383.webp
    24,5 KB · Görüntüleme: 197
  • $IMG_9420.webp
    29,7 KB · Görüntüleme: 203
  • $IMG_9447.webp
    16,3 KB · Görüntüleme: 208
  • $IMG_9481.webp
    19,1 KB · Görüntüleme: 171
  • $IMG_9480.webp
    31,6 KB · Görüntüleme: 182
  • $IMG_9501.webp
    56,9 KB · Görüntüleme: 179
  • $IMG_9532.webp
    22,7 KB · Görüntüleme: 188
  • $IMG_9683.webp
    16,1 KB · Görüntüleme: 216
  • $IMG_9692.webp
    11,5 KB · Görüntüleme: 203
  • $IMG_9693.webp
    21,7 KB · Görüntüleme: 218
  • $IMG_9694.webp
    14,1 KB · Görüntüleme: 214
  • $IMG_9695.webp
    18 KB · Görüntüleme: 170
  • $IMG_9696.webp
    20,7 KB · Görüntüleme: 165
  • $IMG_9707.webp
    35,2 KB · Görüntüleme: 190
  • $IMG_9747.webp
    19,4 KB · Görüntüleme: 166
  • $IMG_9746.webp
    22,6 KB · Görüntüleme: 199
  • $IMG_9783.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 86
  • $IMG_9795.webp
    14,5 KB · Görüntüleme: 185
  • $IMG_9986.webp
    36 KB · Görüntüleme: 205
  • $IMG_0008.webp
    18,7 KB · Görüntüleme: 182
Son düzenleme:
eşleştirme kartlarıyla henuz ilgilenmiyor.

kreş etkinlikleri olarak suluboya, oyun hamuru, sinema aktivitesi, hikaye okuma vs..

birlikteyken gündelik hayata dahil ediyorum. dışarı çıktığımızda biz kahve içerken o aynı bardakla süt içiyor, birlikte portakal sıkıyoruz, kek yapıyoruz.. pipetle ve bardakla birşeyler içmeye bayılıyor. oyun hamurlarını çok seviyor. ilk kelimelerim kartlarını tekrarlıyor ama yemeyi daha çok seviyor.

sitemizin köpeği olan zeus un mamasını vermeyi, onunla konusmaya bayılıyor.

kalın deri ipten düğme geçirme aktivitesi yaptık. gayet başarılıydı.
son olarak odasını fotograftaki gibi düzenledik. boyuna uygun raflar koyup oyuncak ve kitapları ayırdık. eğitici oyuncaklar raflarda diğerleri kutularda. legolarla blokları ayrı sepetlere koyduk. şimdi masa sandalye siparişi verdim. gelince onu da paylaşırım.
bi de aklımda mutfak için ona özel bi alan yaratma düşüncesi var. karton buzdolabı fırın ocak yapmayı düşünüyorum tabi becerebilirsem. mutfaktaki en alt çekmeceyi onun için boşaltıp onun eşyalarını koyduk. sofra hazırlarken kendi tabağını kasesini bardağını alıp getiriyor. sofraya çatal bıçak bardak yerleştiriyor.
bi de çok güzel boyama yapıyor :)

artık bultak ların hepsini seri bi şekilde takabiliyor. bir sürü ahşap yapbozu var ve hepsini yerine koyabiliyor.

dostum ben de yavaş yavaş başlayayım diyorum ama sankim Orhan Cemal'le yaptklarımız bir çeşit "spontane Montessori" :26: evde yaptığım herşeyin bir boy küçüğünü de kendisine yaptırıyorum amma ve lakin, kaşık kullanmayı öğreteyim diyorum. aklıma, kaşığa makarna koyup, dökmeden tabağa boşaltma olayı geldi. dökülse de ziyanı yok nasıl olsa. baktım ki bu uygulama da bir çeşit Montessori "ipten boncuk geçirme" yi en kısa zamanda deneyeceğim bunları da fotograflarla belgelerim artık

mutfakta alt rafları çocuğa tahsis etme fikrini de beğendim. gerçi birkaç ay önce mutfak dolabının alt raflarını dökülecek eşyalardan arındırarak, kendilerine tahsis etmiştim. ben sofra hazırlarken sözümona kendileri de bana yardım ediyordu

:) zaten montessori anadolu pedagojisine cok yakın oldugu için farkında olmadan bile yaptığımız seyler bu eğitim felsefesinin temelinde var. Bir de ilave aktiviteler var onları yapmaya calışıyoruz. Fermuar açıp kapama gibi mesela. Henuz denemesek de dugme ilikleme çıtçıt acıp kapatma ayakkabı baglama ince motor becerilerini ve el göz koordinasyonu acısından cok guzel. Bunun yanı da cesitli aktarmalar (kaptan kaba kasıkla masayla bardakla veya elle) zorluk derecesiarttırılarK yavas yavas yaptırılalir. Mesela defne katı corbaları içeliyo artık. Döke saca da olsa cok yol katetti. Duyu havuzları var mesela. Kum su vs içine nesne saklama ya da batan yuzen nesneleri ayırd etme. Doluboş buyuk kucukkavramları vs.

Tum bunları basitten zora doğru aktivite haline getirebiliriz. Hatta isterseniz haftalık program yapaalım. Uygulayalım???

eşleştirme kartlarını ve "bul-tak"lar nedir :26:
cehaletime verin
Eslestirme kartları en ustteki resimde hazırladıgım deniz hayvanları gibi. Her resimden iki tane var ve aynısını bulup eslestirmeye calışacak. Aynı aktiviteyi çamasır katlarken çoraplarla da yapabilirsiniz. Bunun esi nerde gibi sorular sorarak. Bultak ise hani sekiller var ya (daire ücgen kare yıldız vs... Onların yuvaları var. Her bir sekli doğru delikten atması gerekiyor. Satın alabileceğiniz gibi kendiniz de yapabilirsiniz.

Tum bunları basitten zora doğru aktivite haline getirebiliriz. Hatta isterseniz haftalık program yapaalım. Uygulayalım???

dostum, dün Montessori ile ilgili ciddi biraz birşeyler okuyayım dedim, okudum da. (ecnebi sitelerinden) eğitim materyalleri gayet güzel. birçoğunu zaten yapıyormuşum ama yapmadıklarımı da denemeye başlamak istiyorum.

haftalık olarak uygulamalar önerip, yapmaya çalışabiliriz. bizim oğlan akşam yemeğinden hemen sonra uyusa da, 20-30 dakika ayırabilirim sanırım :26:eşleştirme ve kaşıkla makarna taşıma olayıyla başlayacağım

araştırmalarıma devam edeceğimdir. paylaşımda da bulunurum tabikine

aaaaaaaaa ben burayı daha yeni görüyorum.Şekersiz arkadaşım ellerine sağlık çok güzel bir topik olmuş.Geçen gün montessori ile arama yaparken daha önceki senelerde açılmış bir topik geldi önüme fazla da bakamadım açıkçası ama burası süper ,paylaşımlar çok güzel biz de kızımla bu yaptıklarınızdan kopyalar çekip uyguluycaz İnş.bu arada 2012 mayıs anneleri topiğine ara sıra buranın linkini verebilirseniz daha çok insan faydalanıcaktır diye düşündüm

tesekkur ederim ama maalesef bu ara pasif kaldık zamansızlıktan... ama en kısa zamanda toparlicaz inşallah...
bi de şurası var... http://www.kadinlarkulubu.com/cocugum-buyurken/639313-montessori-anneleri-minikleri.html burada da cok guzel seyler paylaşıyo arkadaşlar... ama ben burdan devam etmeyi düşünüyorum...

günaydın dostlarım, dün eve geç gitmem nedeniyle başlayamadığımız "bul-tak" alıştırmamızı sabah 6 itibariyle yap(maya çalış)tık:

yalnız, bizim oğlan olayın mantığını anlamadı sanırım :26:kaplumbağanın sırtındaki deliklere uygun şekilleri uygun şekilde içeri atmayı gösterdim. kapağı açıp bütün şekilleri çıkardık. "hadi anneciğim sen de yap" dediğimde, kaplumbağanın sırtındaki kapağı çıkarıp bütün şekilleri içine koyup, kapağı kapattı
"şekilleri içeri koymak için deliklerden zorlamaya ne gerek var" der gibi baktı "ha yavrum, bir sen akıllısın. hiç düşünememiştik bunu" der gibi baktım

çalışmalarımız devam edecektir. daha kuantum mekaniğinin kalsik mekanik sınırlarını anlatacağım ya

ha bir de, kaşık kullanma alıştırması yaptık. onu güzel yapıyor maşallah. makarnaları kaşığa koyup devirmeden diğer tabağa koyabiliyor.

yaw, biliyorum bu çok basit bir alıştırma, çok az beyin gücü gerektiriyor ama bizimkinin ömrü (topu topu 1,5 yıldan ibaret olan) çift-çubukta, anneannenin bahçesinde tırmıklarla geçtiğinden ince işleri yapmakta zorlanıyor. kaptan mağara adamı kadar kaba bir çocuk anlayacağınız

ay cok guldum yaa... süpermiş.. orhan cemal e maşallah çocuk olayı cözmüş.. daha ne yapsın..

çocuğu fişlemeyelim lüütfen... ne zaman isterse yapar.. zorlama yok.. sabırr

ve ben ilk aktivemi buldum
iş yerinde 1.5 lt lik su şişemin bittiginde eve götürüp ortadan kesip bakliyat doldurmaca delikten aktıgını görmesini (şeffaf olması) seslerini şıkırtı dinletmece sallamaca bakalım akşam neler gelişecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…