- Konu Sahibi SekersizYesilCay
-
selam kızlar epeydir yazamadım int. sorun vardı..
en kısa zamanda ekliycem yaptıklarımızı..
ama burası hiç ilerlememiş
aktarma çalışması (bir kaptan bir kaba)
Eki Görüntüle 810294 Eki Görüntüle 810295
aktarma çalışması (bir kaptan 2 kaba)
Eki Görüntüle 810298 Eki Görüntüle 810297 Eki Görüntüle 810296
tuzluktan kürdan geçirme
Eki Görüntüle 810301 Eki Görüntüle 810300
koli bandının altından geçme ve gazeteden yapılmış toplarını toplama
Eki Görüntüle 810304 Eki Görüntüle 810305 Eki Görüntüle 810306 Eki Görüntüle 810308 Eki Görüntüle 810309 Eki Görüntüle 810311
kapak eşleştirme
Eki Görüntüle 810312 Eki Görüntüle 810313
(şuanda kolimizde boş yer yok, bitmiş halini henüz resimleyemedim)
kürdan batırmaca
Eki Görüntüle 810315 Eki Görüntüle 810314
kaşıkla aktarma çalışması
Eki Görüntüle 810316 Eki Görüntüle 810317
şimdilik bunları ekleyebildim kızlar....
devamı gelicek...
şekersizim nerelerdesin hadi kızlar sayfalar ilerlesin
dostum ben de yavaş yavaş başlayayım diyorum ama sankim Orhan Cemal'le yaptklarımız bir çeşit "spontane Montessori" :26: evde yaptığım herşeyin bir boy küçüğünü de kendisine yaptırıyorum amma ve lakin, kaşık kullanmayı öğreteyim diyorum. aklıma, kaşığa makarna koyup, dökmeden tabağa boşaltma olayı geldi. dökülse de ziyanı yok nasıl olsa. baktım ki bu uygulama da bir çeşit Montessori"ipten boncuk geçirme" yi en kısa zamanda deneyeceğim bunları da fotograflarla belgelerim artık
mutfakta alt rafları çocuğa tahsis etme fikrini de beğendim. gerçi birkaç ay önce mutfak dolabının alt raflarını dökülecek eşyalardan arındırarak, kendilerine tahsis etmiştim. ben sofra hazırlarken sözümona kendileri de bana yardım ediyordu
Eslestirme kartları en ustteki resimde hazırladıgım deniz hayvanları gibi. Her resimden iki tane var ve aynısını bulup eslestirmeye calışacak. Aynı aktiviteyi çamasır katlarken çoraplarla da yapabilirsiniz. Bunun esi nerde gibi sorular sorarak. Bultak ise hani sekiller var ya (daire ücgen kare yıldız vs... Onların yuvaları var. Her bir sekli doğru delikten atması gerekiyor. Satın alabileceğiniz gibi kendiniz de yapabilirsiniz.eşleştirme kartlarını ve "bul-tak"lar nedir :26:
cehaletime verin
Tum bunları basitten zora doğru aktivite haline getirebiliriz. Hatta isterseniz haftalık program yapaalım. Uygulayalım???
Eki Görüntüle 849786 evdeki bul tak
Eki Görüntüle 849789 babaannesindeki deböylebi sey. Cok cesitli varyasyonları var.
yukardakinden bizde 2 tane var. 2 ayrı arkadaşımız hediye getirmişti. bunlara da başlayabilirim dolayısıylan
aaaaaaaaa ben burayı daha yeni görüyorum.Şekersiz arkadaşım ellerine sağlık çok güzel bir topik olmuş. Geçen gün montessori ile arama yaparken daha önceki senelerde açılmış bir topik geldi önüme fazla da bakamadım açıkçası ama burası süper ,paylaşımlar çok güzel biz de kızımla bu yaptıklarınızdan kopyalar çekip uyguluycaz İnş. bu arada 2012 mayıs anneleri topiğine ara sıra buranın linkini verebilirseniz daha çok insan faydalanıcaktır diye düşündüm
günaydın dostlarım, dün eve geç gitmem nedeniyle başlayamadığımız "bul-tak" alıştırmamızı sabah 6 itibariyle yap(maya çalış)tık:
yalnız, bizim oğlan olayın mantığını anlamadı sanırım :26:kaplumbağanın sırtındaki deliklere uygun şekilleri uygun şekilde içeri atmayı gösterdim. kapağı açıp bütün şekilleri çıkardık. "hadi anneciğim sen de yap" dediğimde, kaplumbağanın sırtındaki kapağı çıkarıp bütün şekilleri içine koyup, kapağı kapattı
"şekilleri içeri koymak için deliklerden zorlamaya ne gerek var" der gibi baktı"ha yavrum, bir sen akıllısın. hiç düşünememiştik bunu" der gibi baktım
çalışmalarımız devam edecektir. daha kuantum mekaniğinin kalsik mekanik sınırlarını anlatacağım ya
ha bir de, kaşık kullanma alıştırması yaptık. onu güzel yapıyor maşallah. makarnaları kaşığa koyup devirmeden diğer tabağa koyabiliyor.
yaw, biliyorum bu çok basit bir alıştırma, çok az beyin gücü gerektiriyor ama bizimkinin ömrü (topu topu 1,5 yıldan ibaret olan) çift-çubukta, anneannenin bahçesinde tırmıklarla geçtiğinden ince işleri yapmakta zorlanıyor. kaptan mağara adamı kadar kaba bir çocuk anlayacağınız
ve ben ilk aktivemi buldum
iş yerinde 1.5 lt lik su şişemin bittiginde eve götürüp ortadan kesip bakliyat doldurmaca delikten aktıgını görmesini (şeffaf olması) seslerini şıkırtı dinletmece sallamaca bakalım akşam neler gelişecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?