2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
bir arkadaşım benim ki 6 ayda tamamen geçti demişti şişlikleri
ama bünyeden bünyeye değişiyor olmalı canım yaaa

6 ay mı:53::53:
nassı ya doğumla gitmiyor mu o ödem??
ben geçen kitapta okudum nadir de olsa sezeryandan sonra şişlik olabiliyormuş
inşallah bizde yapmaz

kzlar bana deli diceksiniz belki ama küçük terier bi köpeğim vardı şimdi annemde bahçdelernde dolanıyo.çok kirlenmş çok bakımszlaşmış köpeğim.ben de annemdeym birazdan annem dışarı çıkacak diyorum ki o arada içeri alıp yıkasam mı acaba???

yani deli de demem ama çok da mantıklı değil sanki:50::50:
hayvan neticede kılları tüyleri çk zararlı hem de kirliymiş
mikrop olabilir bence bulaşma..

kızlarrr petuşu aradımmm konuştuk..yeni gelmiş hastaneden iyiymiş yağmurumuzda iyiymiş..heyecan yapmayın doğuma almamışlar:)))
biraz sonra gelicem dedi..

aynen cnm ya doğsalar da alıp bebeişleri dışarı gezmelere çıksak.işin kötü yanı nisan ortasında tam havalar güzelleşecek çiçekler açacak böcükler çıkacak ama biz en az 15-20 gün evden çıkamayacağız neredeyse:(

ben varım ben varım
dışarı çıkıp gezmek istiyorum hava süper
ayaklarım o kadar şişti ki 41 numara oldu
rahat yürüyemediğim için çıkmıyorum :(((

benim gibi varmış:) ya evet bir yandan bahar içime neşe veriyor. hemen dışarı çıkmak istiyorum, yürüyüş de yapmam lazım diye kendimi sokağa atıyorum. bir süre sonra hemen eve dönmek istiyorum. balkona mı çıkıp otursam:) bir de kalabalıktan rahatsız oluyorum o yüzden sabah erkenden dışarı çıktım çıktım yoksa sinir oluyorum, insanlar çarpıyorlar, yol vermiyorlar. kadıköy'e çok yakın oturuyorum, 1 ay önce yürüyerek gidip gelirdim şimdi yürüsem, dönüşte dolmuşa biniyorum. eski halime dönmekk istiyorummm

6 ay mı:53::53:
nassı ya doğumla gitmiyor mu o ödem??
ben geçen kitapta okudum nadir de olsa sezeryandan sonra şişlik olabiliyormuş
inşallah bizde yapmaz

canım ya bende hemen gider sanıyodum
2 arkdaşım var sezeryan 3-6 ayı buluyor yüzün elin ayağın şişliği dediler

kzlar bana deli diceksiniz belki ama küçük terier bi köpeğim vardı şimdi annemde bahçdelernde dolanıyo.çok kirlenmş çok bakımszlaşmış köpeğim.ben de annemdeym birazdan annem dışarı çıkacak diyorum ki o arada içeri alıp yıkasam mı acaba???

bencede biraz uzak dur canım...

slm kızlar ben çok fazla giremiyorum ama arada sizleri takip ediyorum sizlere sorum doğum çizelgesi oluşturdunuz mu ? eğer oluştuysa benide eklermisiniz :26:

eee hadı bakalım petuscuuk detayları beklyrz ..
pariste pırtlatmamıs ....sankım hiç erken dogurmıcaklar surpriz yapacak gibiii:27::37:

slm kızlar ben çok fazla giremiyorum ama arada sizleri takip ediyorum sizlere sorum doğum çizelgesi oluşturdunuz mu ? eğer oluştuysa benide eklermisiniz :26:

canım takip çizelgemiz başka bir topikte
yanılmıyorsam bayansu ilgileniyordu..
ama son zamanlarda pek girilmiyor galiba

sağolun kızlar bilmiyorum ne olacak muammalardayım valla doğuma kaldı maksimum 3
hafta ne olcak hiç bilmiyorum ilk olunca herşey korkutuor beni

Eşimin yengesi 2 hafta önce 3900 bebek doğurdu,normal doğumla,doktorunla konuşup karar verebilirsin,sonuçta sezaryen bu kadar yaygın değilken,evde ebeler doğurturken,bebeğin kilosu falan ölçülmediği zamanlarda 4 kg normal doğuruyodu kadınlar,çatının darlığına göre değşir bence doğurup doğuramayacağın,doktrunla ayrıntılı görüş,4 ün üstünü hiç bi doktor normal yaptırmıyo zaten ama 3800 falan normal de doğuyo

kaşıntıyla alakalı sorunu olan arkadaş kimseydi lütfen beni okuyunca yazsın lütfennnn :36::36::36:

bende bir de nazarboncuğu24 adlı arkadaşta karaciğer enzimlerinden kaynaklı kaşıntı vardı canım,gebelik kolestazı diyolar,ben 10 gündür ilaç kullanyorum,oldukça normale yaklaış değerlerim,doktorum gastroentelojiye yönlendirdi beni,karaciğer fonksiyon testlerini falan yaptı doktor,sarılık vs,negatif çıktı hepsi çok şükür,ostrojen hormonu safra akımını engellediğinden kanda safra birikiyoumş,ondan oluyomuş,ursafolk diye bi ilaç kullanıyorum,3 hafta sonra bi tahlil daha yapcak doktorum alt ve ast ölçümü için,kendi doktorum panik yapma,bebeğe bişi olmaz,zaten ilaçla da düşüyo değerler dedi,kaşıntılarım oldukça hafifledi zaten.hayırdır canım,seninki de mi kolestazmış?

Biz geldik kizlarrrr...yegenimle parkta guneslendik 3-4 saat kadar:)))
Dogurmadim hala, hicde niyeti yok benm yavrunun dogmaya..beklioz bakem.

Zeyneppppp höstttttt dieilirmiyim....

Masallah cnm....herseyin yolunda olmasida cok gzl

Dr una birak terihi cnm bence...
Bide dr un sezeryan diosa aten bi sekilde alir sezeryana...cektigin sanciyla kalirsn yani

haklısın bende öyle düşünüorum ama biyandan da normal olunca karnımda iz olmaz ama altta olcak olan bu defada diyorum bakalım bu cuma giderim belki kontrole artık konuşmak için hayırlısı. sen nasılsın bu arada kontrolün varmış minnoşun nasıl. öptük onu yanacıklarından.

canım benim bebiş kordonun birini açtı en son ama doğumda bile dolanabilirmiş ya da açabilirmiş..
doğum için riskten bahsetmedi ama sezeryan olacaktı zaten fıtığımdan dolayı..
kordon sadece normal doğumda risk taşıyomuş sakin ol..
bebek kilosunu ultrasonlar her zaman düzgün ölçmüyoki ablamı 3500 diye normal doğuma aldıar bebek 4 kg doğdu kadının 20 tane dikişi vardı altta:31:

işte bende o 20 vs dikiş korkusundan birazda olursa sezeryan daha mantıklı die düşünüodum amma:(

canım normal bunlar bebek agrlastıkca o gerilmeler kasılmalar oluyor .. halsızlık durumu bende de mecvut hep bi uyku halım var :31:

kaçıncı haftada kordon dolanması olmuştu yoksa yeni olan bişimi ? onemlı bisi olsaydı dr un solerdi herhalde :26:

kusura bakma ama canım sende işgüzarlık yapmısın k.validenın dogum gununu kutlatarak çok iyi niyet herzaman fayda etmiyor...

:53::53::53: senin kayınvalideni bana gonder sen canım ya stresimi onun ustunde atmak istiyorum ona yeri opturmek istiyorum geri z. bak ya soyledigi lafmı sımdı bu dengesizin allah ona verir hakettigini :47::47::47::47::47::47:

:nazar: maşallah bebegine cnmcım

nazarım hiç stres yapmana gerek yok dr un sezeryan onermiş hiç tereddut etme ol...

diyosun lollym sağolasın cnm bnm iyisindiri nşallah gözüm arıor seni her girdiimde. valla napcam bende bilniorum salıya dayanamıcam en iisi gidem cuma bakem konuşam kadıncağızxla da kendimi ona alıştırayım doğum geldi bu muammalar beni daha bi yoruor.

bende gittim aile hekimliğine,oğlumuda dedesiyle parka gönderdim..minik kızımın pıtı pıtı atan kalbini dinledi hemşire..kiloma bakt:16:ı 65,toplamda 12-13 civarı aldım:ssz:..tansiyonumda 12/7 iyyim yani,herşey yolunda:31:

maşallah ikinizedeeeee :nazar::nazar::nazar::nazar:

CANIM VALLA bence hiiiiiiiiiiiiççç normal diye tutturma bırak doktorun buna karrar versin sonuçta seninde bebeğinde sağlığı çok önemli..iki öğretmen arkadaşımda normal diye diretti biri 15 saat sancıdan sonra sezeryana alınmış bebk oksijensiz kalmış çıkamamış berbat ssaatler geçirmiş tabi 8 günde hastanede yattı bebek ,diğeride uzun süre sancıdan sonra normal doğurdu ama çocugun kolu sıkışmış omuzda problem olmuş doktor çekince daha 2 aylık bebek fizik tedavi görüyo koldan yani bizler aönce allaha sonra doktorlara emanetiz doktoru dinlemekte fayda var...benim bebeğimde çok iriii doktorumla hiç doğum konusunu konuşmadım normal doğum olacak gibi kafamda kuruyorum çogu şeyi ama sezeryan dese hiç ses çıkarmam sadece sezeryan şeklini seçerim .. zorlamanın kimseye faydasıı yok hayırlısı ve sağlıklısı neyse o olsunnnn hepimiz için

hmm sanırım çoğunluk riske atma diyor ol kurtul diyor sezeryan dimi, iyi oldu bu konuyu sizlere danıştığım böyle muammalara iyi oluor annemde beni normal kardeşimi sezeryanla doğurdu 5 dikişi var tabi onun alttan ama diyor sen öyle kilolu değildin uzundun bu defa çok dikiş atılırsa alttan yaşlı kadınların şeyine döner söliyim dior :( benim daha çok şeyim vaar ama yaşıcak kocişimlen yaa

valla ben doğumla ilgili hiç birşey düşünmüyorum.doğum hikayeleride dinlemiyorum okumuyorum.bakalım ne yapıcam hiç bir fikrim yok :) sende bence doktorunun tavsiyelerini dikkate al ve panik yapma..

cnm ben istikbalden aldık uyku setini.110 tl verdim.çok şık ve kullanışlı tavsiye ederim

hmm haklısın sanırım ben artık şu sezeryan vs hiç bişi okumiyim kendimi iyice hazırliyim bu cumadan gideyim konuşayımkontrolüme. dimi

kıslar internet bağnatımızda olan sorun nedeniyle dün bir endişeye sebep olmuşuz şu an için face e giremiyoruz ama kk ne girdik şimdilik
ama her an yine bağlantımız kopabilir merak etmeyinn
gün içinde tekrar girebilecekmiyim sorun nedeniyle bilmiyorum ama şu ana kadar doğum yok ve belirti yok yarın da kontrolümüz varrr
merak eden arkadaşlara duyrulurr:34:

kız ben seni de çok merak ediodum bak nerelerde alla alla diye neyse iyiymişsin iyi iy maşallah:nazar::nazar::nazar:

kızlar günaydın herkese biri vardı aramızda kaşıntıdan dolayı kontrole giden kimdi hatırlayan var mı ? yada bu kaşıntı için ben daha önce cildiyeye gitmiştim kan tahlili yaptı neye baktı bilmiyorum ama karaciğerden gelmediğini değerlerimin normal olduğunu söyledi. acaba yanlış doktora mı gittim ben ?

çünkü ellerim ayaklarım falanda kaşınmaya başladı korkuyorum açıkcası. bu konuda fikri olan var mıııı ?

cnm bendim bi tanesi biride başka arkadaşımızdı. ben daha gitmedim yediklerime dikkat edip bol su içiorum artıkın napiim çünkü doktor dedi hoca baktı mı ultrasonla ciğerine safrana dedim dalak ciğer safra hepsine bakıldı tertemiz gebeliğe bağlı dedi dedim o da bişi dememdi ilaç vs. kulanmıorum yani. bebişime geçmesin istemiom o ilacın diğer kimyasalları.

Eşimin yengesi 2 hafta önce 3900 bebek doğurdu,normal doğumla,doktorunla konuşup karar verebilirsin,sonuçta sezaryen bu kadar yaygın değilken,evde ebeler doğurturken,bebeğin kilosu falan ölçülmediği zamanlarda 4 kg normal doğuruyodu kadınlar,çatının darlığına göre değşir bence doğurup doğuramayacağın,doktrunla ayrıntılı görüş,4 ün üstünü hiç bi doktor normal yaptırmıyo zaten ama 3800 falan normal de doğuyo

hmm maşallah yengesine allah bağışlasın yavrısını.:nazar: haklısın dediğin gibi bi gideyim bu cuma salıya dayanamıcam belli ki neyse artık kendimi ona göre alıştırayım haber etcem sizlere bu ara çok giremiorum malum sınavlarda bu ay sonu gibi başlar vizelerim. allahtan evde verebilme imkanım var. çalışıorum bi yandan o bakımdan ama sizleri de hep aklımdasınız takip ediorum valla...

bende bir de nazarboncuğu24 adlı arkadaşta karaciğer enzimlerinden kaynaklı kaşıntı vardı canım,gebelik kolestazı diyolar,ben 10 gündür ilaç kullanyorum,oldukça normale yaklaış değerlerim,doktorum gastroentelojiye yönlendirdi beni,karaciğer fonksiyon testlerini falan yaptı doktor,sarılık vs,negatif çıktı hepsi çok şükür,ostrojen hormonu safra akımını engellediğinden kanda safra birikiyoumş,ondan oluyomuş,ursafolk diye bi ilaç kullanıyorum,3 hafta sonra bi tahlil daha yapcak doktorum alt ve ast ölçümü için,kendi doktorum panik yapma,bebeğe bişi olmaz,zaten ilaçla da düşüyo değerler dedi,kaşıntılarım oldukça hafifledi zaten.hayırdır canım,seninki de mi kolestazmış?

ayy ne akaa güzel iyiki hafiflemiş ben gece gndüz halimi gör doğuma gircem o kadar süslencem dedim bacaklarımı görn kollarımı gören kedi köpek aygır boğuşmuş bişeylerle sanki der valla:):):) e doğumada çok az kaldı die bi etkisini görmem diyerekten almadık ilaç yazmadı da doktor zati o da öyle düşündü zahar ki napalım uyuz gibi kaşıncam artık doğurana kadar dua edin de tez zamanda doğurayım sağlıklısıylan artık yeride hiç kalmadı zor hareket edioır benimki ama çıkınca acısını çıkartır sanırım. bu gün 37.0 olduk çk şükür hiçbi tehlike kalmadı.:nazar::nazar::nazar:

kızlar dün pentiden flexi diye bi sütyen aldım (öyle bişi adı),hem balensiz,tel yok,dışı da içi de penye,ama ince süngeri de var,şekli de hani kalın askılı bikini üstlerini andırıyo ama boyundan bağlamalı değil tabi,göğüsleri topluyo,çok rahat bişi yani,,bu sütyeni bugün de takmaya başladım,bi bakın derim,emzirme sütyeni almıcam,zaten doğum yapan arkadaşlarım evde direk memeyi çıkartıp emziriyoz diyolar,dışarda da emzirme sütyen kullanışlı değil,desteği yok,yaz mevsimi malum,t-shirt giycez,bu sütyen çok kullanışlı geldi,fiyatı da 30 tl civarı,çok pahalı değil,renkleri de var,siyah,gri,açık pembe ve beyaz,ben beyaz aldım,bir de hiç senetik kumaş yok,her tarafı penye,bi sürü çamaşır mağazasına baktım,normal sütyenler pamuklu olmuyo,zaten mağazadaki kız da doğum için bundan alan çok dedi,bi deneyin derim.ben daha 3 aylık hamileyken görmüştüm bu sütyeni,beğenmiştim ama emzirme sütyenlerini bilmediğimden almamıştım,bilinçli olarak gittim yani mağazaya,Daha pahalı mağazalarda da beğendiğim sütyenler oldu ama ithalmiş,75 tl falan deyince ben sonra gelirim deyip çktım:53: pentinin fiat da uygun,bilginize...

benim eşim halen daha erken diyo bogasım geliyo ne erkeni 6 haftam kaldı ve yürüyemiyorum ben alırım sen hiç merak etme diyo ama zevk meselesi ben kimsenin aldıgını begenmem ki:19:

:114:
Evet evet bende beğenmiyorum insanın kendisi gibisi varmı zor iş zorr

allah tan eşim benim tarafımdaydı da ben rahat alabildim :)

Ya birde dün dr. Randevum vardı dr mantar olduğunu söyledi mantarı muhakkak geçirmem lazım yoksa doğumda dikiş sayım artarmış. Günlük ped kullanıyomusun dedi evet dedim onsuz olmuyoki, kullanma oda iyileştirmez dedi.
Aranızda kullanan varmı bilmiyorum ama önermiyorlar meğer
bebişimde 2 kilo olmuş bu ay hiç ben almamışım bebeğim almış canım kızım benim :)

ayy ne akaa güzel iyiki hafiflemiş ben gece gndüz halimi gör doğuma gircem o kadar süslencem dedim bacaklarımı görn kollarımı gören kedi köpek aygır boğuşmuş bişeylerle sanki der valla:):):) e doğumada çok az kaldı die bi etkisini görmem diyerekten almadık ilaç yazmadı da doktor zati o da öyle düşündü zahar ki napalım uyuz gibi kaşıncam artık doğurana kadar dua edin de tez zamanda doğurayım sağlıklısıylan artık yeride hiç kalmadı zor hareket edioır benimki ama çıkınca acısını çıkartır sanırım. bu gün 37.0 olduk çk şükür hiçbi tehlike kalmadı.:nazar::nazar::nazar:

benim değerler 425 ve 230 lu değerler çıkınca ,ve 2 günde yapılan tahlilde 50-100 gibi artmıştı,ondan ilaca başladık,zaten kandaki safra azalınca otomatikman kaşıntı gidiyo,kendi doktpruma şu anda risk var mı dedim,yok dedi,ama değerler yüksekken sezaryen olmak zorunda olsaydın anestezide sorun çıkardı dedi,sanırım karaciğer enzimleri pıhtılaşmada falan da sorun yaratıyomuş,senin değerler çok yüksek değilse risk yoktur zaten.benim max 40 lı olması gereken değerlerim 425 ve 230 luydu,yüksekti yani,1000 in üzerine çıkarsa ciddi tehlike oluyomuş,nette öyle yazıyodu,benimki de hızlı yükseliyodu,zaten tek ilacı var,gebelerin kullanabildiği bi ilaç,bebeğe geçmiyo,sadece safra kanallarını açıyo,nette çok araştırdım,kolestaz olanı hemen her gebe bunu kullanmış,yan etkisi yok,ilk 3 ay kullanmak sakıncalı olabilirmiş o da organlar yeni oluştuğundan her ilaç için geçerli zaten,ben nette gebelik kolestazını okuyunca çok moralim bozulmuştum,şimdi değerler düşünce rahatladım

Son düzenleme:
Ya birde dün dr. Randevum vardı dr mantar olduğunu söyledi mantarı muhakkak geçirmem lazım yoksa doğumda dikiş sayım artarmış. Günlük ped kullanıyomusun dedi evet dedim onsuz olmuyoki, kullanma oda iyileştirmez dedi.
Aranızda kullanan varmı bilmiyorum ama önermiyorlar meğer
bebişimde 2 kilo olmuş bu ay hiç ben almamışım bebeğim almış canım kızım benim :)

ben dışarı çıkarken bazen mecburen koyuyorum günlük ped çünük çok yürüyünce akıntı da artıyo ayakta kaldığımı için, ama evde hiç kullanmıyorum,çamaşır değiştirmek de her zaman çözüm olmuyo,ben selpakla çözüm buldum kendimce,sık sık değiştiriyorum,ne bileyim,burnumuzu sildiğimize göre hijyeniktir heralde,ıslak tutmamaya çalışıyorum,şu ana kadar mantar olmadım umarım olmam,son aylar iyice mantara ve idrar yolları enf. açık hale geliyoz,hayırlısıyla doğursaydık:49:

Back
X