canım benim bebiş kordonun birini açtı en son ama doğumda bile dolanabilirmiş ya da açabilirmiş..
doğum için riskten bahsetmedi ama sezeryan olacaktı zaten fıtığımdan dolayı..
kordon sadece normal doğumda risk taşıyomuş sakin ol..
bebek kilosunu ultrasonlar her zaman düzgün ölçmüyoki ablamı 3500 diye normal doğuma aldıar bebek 4 kg doğdu kadının 20 tane dikişi vardı altta
işte bende o 20 vs dikiş korkusundan birazda olursa sezeryan daha mantıklı die düşünüodum amma
diyosun lollym sağolasın cnm bnm iyisindiri nşallah gözüm arıor seni her girdiimde. valla napcam bende bilniorum salıya dayanamıcam en iisi gidem cuma bakem konuşam kadıncağızxla da kendimi ona alıştırayım doğum geldi bu muammalar beni daha bi yoruor.
bende gittim aile hekimliğine,oğlumuda dedesiyle parka gönderdim..minik kızımın pıtı pıtı atan kalbini dinledi hemşire..kiloma bakt

ı 65,toplamda 12-13 civarı aldım

..tansiyonumda 12/7 iyyim yani,herşey yolunda
maşallah ikinizedeeeee

CANIM VALLA bence hiiiiiiiiiiiiççç normal diye tutturma bırak doktorun buna karrar versin sonuçta seninde bebeğinde sağlığı çok önemli..iki öğretmen arkadaşımda normal diye diretti biri 15 saat sancıdan sonra sezeryana alınmış bebk oksijensiz kalmış çıkamamış berbat ssaatler geçirmiş tabi 8 günde hastanede yattı bebek ,diğeride uzun süre sancıdan sonra normal doğurdu ama çocugun kolu sıkışmış omuzda problem olmuş doktor çekince daha 2 aylık bebek fizik tedavi görüyo koldan yani bizler aönce allaha sonra doktorlara emanetiz doktoru dinlemekte fayda var...benim bebeğimde çok iriii doktorumla hiç doğum konusunu konuşmadım normal doğum olacak gibi kafamda kuruyorum çogu şeyi ama sezeryan dese hiç ses çıkarmam sadece sezeryan şeklini seçerim .. zorlamanın kimseye faydasıı yok hayırlısı ve sağlıklısı neyse o olsunnnn hepimiz için
hmm sanırım çoğunluk riske atma diyor ol kurtul diyor sezeryan dimi, iyi oldu bu konuyu sizlere danıştığım böyle muammalara iyi oluor annemde beni normal kardeşimi sezeryanla doğurdu 5 dikişi var tabi onun alttan ama diyor sen öyle kilolu değildin uzundun bu defa çok dikiş atılırsa alttan yaşlı kadınların şeyine döner söliyim dior

benim daha çok şeyim vaar ama yaşıcak kocişimlen yaa
valla ben doğumla ilgili hiç birşey düşünmüyorum.doğum hikayeleride dinlemiyorum okumuyorum.bakalım ne yapıcam hiç bir fikrim yok :) sende bence doktorunun tavsiyelerini dikkate al ve panik yapma..
cnm ben istikbalden aldık uyku setini.110 tl verdim.çok şık ve kullanışlı tavsiye ederim
hmm haklısın sanırım ben artık şu sezeryan vs hiç bişi okumiyim kendimi iyice hazırliyim bu cumadan gideyim konuşayımkontrolüme. dimi
kıslar internet bağnatımızda olan sorun nedeniyle dün bir endişeye sebep olmuşuz şu an için face e giremiyoruz ama kk ne girdik şimdilik
ama her an yine bağlantımız kopabilir merak etmeyinn
gün içinde tekrar girebilecekmiyim sorun nedeniyle bilmiyorum ama şu ana kadar doğum yok ve belirti yok yarın da kontrolümüz varrr
merak eden arkadaşlara duyrulurr
kız ben seni de çok merak ediodum bak nerelerde alla alla diye neyse iyiymişsin iyi iy maşallah

kızlar günaydın herkese biri vardı aramızda kaşıntıdan dolayı kontrole giden kimdi hatırlayan var mı ? yada bu kaşıntı için ben daha önce cildiyeye gitmiştim kan tahlili yaptı neye baktı bilmiyorum ama karaciğerden gelmediğini değerlerimin normal olduğunu söyledi. acaba yanlış doktora mı gittim ben ?
çünkü ellerim ayaklarım falanda kaşınmaya başladı korkuyorum açıkcası. bu konuda fikri olan var mıııı ?
cnm bendim bi tanesi biride başka arkadaşımızdı. ben daha gitmedim yediklerime dikkat edip bol su içiorum artıkın napiim çünkü doktor dedi hoca baktı mı ultrasonla ciğerine safrana dedim dalak ciğer safra hepsine bakıldı tertemiz gebeliğe bağlı dedi dedim o da bişi dememdi ilaç vs. kulanmıorum yani. bebişime geçmesin istemiom o ilacın diğer kimyasalları.
Eşimin yengesi 2 hafta önce 3900 bebek doğurdu,normal doğumla,doktorunla konuşup karar verebilirsin,sonuçta sezaryen bu kadar yaygın değilken,evde ebeler doğurturken,bebeğin kilosu falan ölçülmediği zamanlarda 4 kg normal doğuruyodu kadınlar,çatının darlığına göre değşir bence doğurup doğuramayacağın,doktrunla ayrıntılı görüş,4 ün üstünü hiç bi doktor normal yaptırmıyo zaten ama 3800 falan normal de doğuyo
hmm maşallah yengesine allah bağışlasın yavrısını.

haklısın dediğin gibi bi gideyim bu cuma salıya dayanamıcam belli ki neyse artık kendimi ona göre alıştırayım haber etcem sizlere bu ara çok giremiorum malum sınavlarda bu ay sonu gibi başlar vizelerim. allahtan evde verebilme imkanım var. çalışıorum bi yandan o bakımdan ama sizleri de hep aklımdasınız takip ediorum valla...