merhaba nisan anneleri ben mayıs annesiyim 3 gündür ellerimde kaşıntı var kaşındıkça küçük su kabarcıkları oluyo daha çok kaşınıyor benim gibi olan varmıydı aranızda arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim
canım benim 30 haftamda kaşıntım başladı,öyle döküntü falan yok,ama avuç içlerim,ayak tabanlarım biler kaşınıyodu gece,öyle böyler dfeğil,gittikçe de artıyo kaşıntı,önce üzerinde durmadım,sonra nette araştırayım dedim,alerjik döküntülü kaşıntılar farklı bi grup,bir de benim gibi normalde döküntü olmayıp kaşıyarak cildi tahriş etme ya da yara yapma var,onun sebeplerinden biri de gebelik kolestazı olabiliyor,karaciğer enzimleri yükseliyomuş,yani kandaki safra oranı artıyo,o da kaşıntı yapıyomuş,neyse zaten 32. haftamda rutin tahlilim vardı,doktoruma dedim,ben kaşınıyorum,o alerjik diye düşündü ben dedim kolestazdan şüpheleniyorum,önceki tahlilde değerlerim çok normal çıktığı için sanmıyorum dedi,cildiyeye git dedi,neyse o gün tahlil sonucum içinm aradım,haklıymışsın ,enzimlerin yüksek dedi,normal sınır 49 falanken benim biri 200 lü biri 400 lü değerlere çıkmış,gastroentolojiye git yarın hemen dedi,gittim,doktor ultrasonla karaciğere baktı temiz,başka testler de istedi,onlar da temiz dedi ostrojen hormonu neden oluyomuş,tek çaresi doğum yapmak,normale dönüyomuşl doğumdan sonra,hamilelikte de Ursofalk diye bi ilaç kulanılıyomuş,onu verdi,10 gün sonra tahlili tekrarladı,normale yaklaşmış değerler,kaşıntılar da gittikçe azaldı,yapacağın şey,normal kan tahlilinde biyokimyaya bakılıyo ya,AST,ALT,GGT değerlerine baktırman,onlar normalse gebeliğin kendisindendir,onlar yüksekse zaten doktorun tedavi önerecektir,şu anda da ilaca devam ediyorum,27 martta rutin muayenemde bi tahlil daha yapılcak,bu forumda 2 arkadaş daha vardı aynı sorunu yaşayan,kaşımaktan yara oldu ellerim ayakalrım diyodu bi tanesi hatta,ihmal etme tgahlil yaptır derim,değerler çok yükselirse bebek için risk oluşturuyomuş,ilacın hamilelere bi yan etkisi yok,sadece kandaki safrayı atıyo,ilaçla değerler düşmezse bebek gelişimin tamamlar tamamlamaz doğum yaptırıyolarmış,doktorum şu anda normal seyrinde gitsin,tehlikeli bi durum yok dedi,şimdilik her şey yolunda çok şükür,2 hafta önce araştırmadığım site kalmadı,bilseydim ihmal etmez kaşıntı başlar başlamaz hemen tahlil yapptırıdım,28. haftadan sonra genelde başlıyomuş,ne olur ne olmaz tahlil yaptır