2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kasılma nasıl bir şey ben de şöyle birşey oluyor, aşağı kısımlara vajinaya doğru bıçak kesiyor gibi acılar oluyor bu sıralar

yok canım kasılma öyle bişey değil..karnın bir bölümü top gibi olup sertleşiyor..resmen taş gibi..o sırada benim kalbimde düzensiz çarpıyor..nefesim daralıyor...2.gebelik olunca daha tecrübeliyim tabi artık ayırdedebiliyorum kasıkmayla sancıyı...

sağol,lollycm hoşgeldin:54:

amin canım,herkesin başına gelebilir böyle bişey üzme kendini..
hsb tatlım sende hsg canım :48:
bende bişi söylüyüm çok yakın arkadaşım hamileydi kız istiyodu hep erkekmiş cinsiyeti hep bana kız istiyodum niye erkek oldu diye isyan ediyodu uyarıyodum hep hayırlısını iste diye anlamıyodu kız olsaydı keşke diyodu hep 7 aylık hamileyken bi anda kan boşalmasıyla düşük yaptı sonra anladı hatasını çok pişman oldu isyan ettiğine psikolojiside bozuldu doktora gitti bu yüzden şimdi sadece hayırlısı olsun kız erkek farketmez diyo başımıza gelen her şeye hayırlısı böyleymiş demek lazım:34:
kesinlikle canım allah kimseye boyle uzucu seyler yasatmasın ama bazen oluyor allah korusun :31:
Amin canım Allah daha kötüsünden korusun, anlattın olaya üzüldüm bazen isyan etmek ve yakınmak felaketlere yol açıyor, dua edip beklemekten başka çare yok
amin tatlım allah inş tez zamanda sizi duzluge cıkarır bebegınızın kısmetiyle inş bundan sonrası cok guzel olur çok zor tahmın ediyorum hamilelik psikolojisiyle birlikte bole zorluklar yasamak belkı sınıyor sizi allah yanınızda olsun hep :48:

Ben Güven Hastanesinde yapacağım bir aksilik olmazsa.

2 ay önce bir buluşma organizasyonu oldu aslında. Ben organizasyon yapmaya çalışıyordum o sırada Ankaralı kk üyeleri de buluşmaya çalışıyorlardı Lagrima arkadaşımız organizasyon yaptıklarını söyledi ama haftaiçi olduğu için bizden kimse gidemedi. Ben de 2 ayrı organizasyon olmasın yapılana katılırım diye düşündüm. Ben çalışmıyorum ama buluştukları gün kar yağdı ben de gidemedim. O günden sonra da kar hiç kalkmadı ki toplanalım.

cnm arada topiğe gel ozaman biz onun üzerine çok defa buluştuk :) yeni topikten haberin vardır benim actıgım.

benim şuanda sancılarım geçti magnezyum içince iyim şuanda doktorum günde bitane iç dedi bundan 3 hafta öncede karnım çok sertleşiyordu ondan verdi

canım biraz öncede söyledim çok temizlik yaptığım gün indiğini farkettim annem ve eşimde onayladı onlarda farketti şundanda farkettim midem artık yanmıyodu göğsüme baskı yapardı tekme atardı ondan rahatlamıştım böyle oldu bu arada amma çok farkettim lafını kullanmışım onu farkettim:60::1::1::1:

Hmmmmmm hareket etmek etkili demek ki ;) ben zorunlu istirahatteyim tuvalet harici kalkamiyorum daha inmeii ok beklerm ozaman :1:

Son düzenleme:
Biraz daha sakin biraz daha güzel biraz daha ağrısız bir gün diliyorum hepinize güzel anneler...
Ben sizlerle birşey paylaşmak istiyorum.Kızım 34 haftalık oldu bugün...Ama sorun mu değil mi bilemediğim bir durumla karşı karşıyayım.Bu haftanın başından beri hareketleri çok cılızlaştı,önceleri hareket ederken canımı yakan kızım o kadar sakin ki,çok sıkıştırdığımda küçük tekmelerle cevap veriyo bana...hıçkırmalarını günde bir iki defa hissetmesem -Allah Korusun-birşey oldu zannedicem...siz de aynı durumu yaşadınız mı...sebep ne ola ki..
Bu arada tanışmamız nasip olmadı ama paris arkadaşımızın doğumuna çok mutlu oldum.İnşallah kızıyla mutlu ve sağlıklı bir hayat geçirir...

arada öyle oluyo diyorlar,istersen sağlık ocağına gidip kalp atışlarını dinle,zatyen normal çıkınca rahatlarsın,benim de özellikle geçen haftalarda gözünm kulağım hep karnımdaydı,belki okumuşsundur karaciğer enzimlerim son tahlilde yüksek çıktı,gebelik kolestazı diye bişi,kaşıntıyla kendini gösteriyo,ilk öğrendiğimde netten falan da okuyunca çok korkmuştum bebeğe bişi olursa diye,o günlerde sürekli bebek hareketi takip ediyodum,doktorum normalden farklı hissedersen say,paranoyak gibi sürekli sayma dedi,Allahtan bu aralar sürekli ayağıyla kaburgamı falan ittiryo da içim rahat,seni çok iyi anlıyorum canım,için rahat etmezse doktruna da danış,stres yapma ama,sen stresli olunca o da tepki olarak sessiz kalıyo olabilir,ya da çok yoruluyosan sen yorgun olunca o da yorgun oluyo annesi :55: annenin ruh hali bebeğe geçermiş,öyle yazıyodu nette

kısssslarr beni akşam oldumu bir sıcaklık hararet basıyo soyunasım geliyo ya..size de böyle sıcaklık basıyo mu terliyo musunuz?

dün gece pijamamın üstünü çıkarıp incecik penye giyip uyudum,yorganı zaten doğru dürüst örtemiyorum bile,menoıpozlu teyzelere döndüm:1: bu kış o kadar soğuk olmasına rağmen,hiç üşümeden geçirdim desem yeridir,kazak ya da hırka zaten giyemiyorum,normal yani canım hararet basması

arada öyle oluyo diyorlar,istersen sağlık ocağına gidip kalp atışlarını dinle,zatyen normal çıkınca rahatlarsın,benim de özellikle geçen haftalarda gözünm kulağım hep karnımdaydı,belki okumuşsundur karaciğer enzimlerim son tahlilde yüksek çıktı,gebelik kolestazı diye bişi,kaşıntıyla kendini gösteriyo,ilk öğrendiğimde netten falan da okuyunca çok korkmuştum bebeğe bişi olursa diye,o günlerde sürekli bebek hareketi takip ediyodum,doktorum normalden farklı hissedersen say,paranoyak gibi sürekli sayma dedi,Allahtan bu aralar sürekli ayağıyla kaburgamı falan ittiryo da içim rahat,seni çok iyi anlıyorum canım,için rahat etmezse doktruna da danış,stres yapma ama,sen stresli olunca o da tepki olarak sessiz kalıyo olabilir,ya da çok yoruluyosan sen yorgun olunca o da yorgun oluyo annesi :55: annenin ruh hali bebeğe geçermiş,öyle yazıyodu nette

migicim ben dr a gittim değerlerim 155 ve 79 çıktı bbilrubin düşüktü açlık safra asidim 30.40 çıktı ve son 4 gündür hastanede gözetim altına aldılar beni.
değerlerim düşünce biraz yolladılar bu gün az önce geldim.
pazartesi tekrar bakıcaklar değerlerime. ama doktor değerlerin düşse bile 37 . haftada doğum dedi bana

merhaba nisan anneleri ben mayıs annesiyim 3 gündür ellerimde kaşıntı var kaşındıkça küçük su kabarcıkları oluyo daha çok kaşınıyor benim gibi olan varmıydı aranızda arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim:16:

canım benim 30 haftamda kaşıntım başladı,öyle döküntü falan yok,ama avuç içlerim,ayak tabanlarım biler kaşınıyodu gece,öyle böyler dfeğil,gittikçe de artıyo kaşıntı,önce üzerinde durmadım,sonra nette araştırayım dedim,alerjik döküntülü kaşıntılar farklı bi grup,bir de benim gibi normalde döküntü olmayıp kaşıyarak cildi tahriş etme ya da yara yapma var,onun sebeplerinden biri de gebelik kolestazı olabiliyor,karaciğer enzimleri yükseliyomuş,yani kandaki safra oranı artıyo,o da kaşıntı yapıyomuş,neyse zaten 32. haftamda rutin tahlilim vardı,doktoruma dedim,ben kaşınıyorum,o alerjik diye düşündü ben dedim kolestazdan şüpheleniyorum,önceki tahlilde değerlerim çok normal çıktığı için sanmıyorum dedi,cildiyeye git dedi,neyse o gün tahlil sonucum içinm aradım,haklıymışsın ,enzimlerin yüksek dedi,normal sınır 49 falanken benim biri 200 lü biri 400 lü değerlere çıkmış,gastroentolojiye git yarın hemen dedi,gittim,doktor ultrasonla karaciğere baktı temiz,başka testler de istedi,onlar da temiz dedi ostrojen hormonu neden oluyomuş,tek çaresi doğum yapmak,normale dönüyomuşl doğumdan sonra,hamilelikte de Ursofalk diye bi ilaç kulanılıyomuş,onu verdi,10 gün sonra tahlili tekrarladı,normale yaklaşmış değerler,kaşıntılar da gittikçe azaldı,yapacağın şey,normal kan tahlilinde biyokimyaya bakılıyo ya,AST,ALT,GGT değerlerine baktırman,onlar normalse gebeliğin kendisindendir,onlar yüksekse zaten doktorun tedavi önerecektir,şu anda da ilaca devam ediyorum,27 martta rutin muayenemde bi tahlil daha yapılcak,bu forumda 2 arkadaş daha vardı aynı sorunu yaşayan,kaşımaktan yara oldu ellerim ayakalrım diyodu bi tanesi hatta,ihmal etme tgahlil yaptır derim,değerler çok yükselirse bebek için risk oluşturuyomuş,ilacın hamilelere bi yan etkisi yok,sadece kandaki safrayı atıyo,ilaçla değerler düşmezse bebek gelişimin tamamlar tamamlamaz doğum yaptırıyolarmış,doktorum şu anda normal seyrinde gitsin,tehlikeli bi durum yok dedi,şimdilik her şey yolunda çok şükür,2 hafta önce araştırmadığım site kalmadı,bilseydim ihmal etmez kaşıntı başlar başlamaz hemen tahlil yapptırıdım,28. haftadan sonra genelde başlıyomuş,ne olur ne olmaz tahlil yaptır

Selam kizlar bugun iki gundur sancliyim ve kasintiliym dye kntrole gttm sanclarm ckti hssediyorum cogunu zaten, bebegm de kanala girmis 2 cm aclmsiz, dogum başlamis, haberim yok, yarin spinal ile dogumum var dualarnizi eksik etmeyin, telden yaziyorum, 3850 yi gectigi icin riske atamam boyuda cok uzun diyor, gorenlerde hep ikiz diyor zati, haftayaydi ama artik yarn bugun alckti yemek yemstim, olmaz dedi, sanci cekmem iyiymis bebegimin cgerleri gelisimini ve sut gelmesini sagliyomus bu gece de cekcem suyum gelirmis bugece buyuk ihtimal hepinizi öpuyorüm saglikli hayirli bi sekilde kolarima almayi nasip etsin insallah, dua edin cok korkuyorum cunku

canım tahlil falan yaptırdınmı kaşıntı için,ilaca başlıcam diyodun noldu,sağlıko ocağı yazabiliyo mu ilacı?

migicim ben dr a gittim değerlerim 155 ve 79 çıktı bbilrubin düşüktü açlık safra asidim 30.40 çıktı ve son 4 gündür hastanede gözetim altına aldılar beni.
değerlerim düşünce biraz yolladılar bu gün az önce geldim.
pazartesi tekrar bakıcaklar değerlerime. ama doktor değerlerin düşse bile 37 . haftada doğum dedi bana

ben ilaca devam ediyorum canım,doktorum doğum falan demedi bana,27 martta 37. hafta muayenem var,bi de tahlilim var o zamn bişi derse bilmiyom,zaten 37 dolunca da çok sorun değil,tehlikeli bi durum olmazsa hiç bi gebeyi erken doğurtmadım bunun için dedi doktorum bana,şu ana kadar da her şey yolunda çok şükür,belki ilaca devam ettirip son ana kadar bekletir beni bilmiyorum,benim 2 martta değerler ,ilaçcı 10 gün kullandıktan sonra yani AST 217 den 64 e,ALT 459 dan 189 a düşmüştü,muhtemelen şu anda daha da düşüktür,diğer herşey normal zaten,GGT falan normal,diğer enzimler de normal,o yüzden seyrinde gidiyo şu anda ,bilmiyorum muayenede ne dicek

Selam kizlar bugun iki gundur sancliyim ve kasintiliym dye kntrole gttm sanclarm ckti hssediyorum cogunu zaten, bebegm de kanala girmis 2 cm aclmsiz, dogum başlamis, haberim yok, yarin spinal ile dogumum var dualarnizi eksik etmeyin, telden yaziyorum, 3850 yi gectigi icin riske atamam boyuda cok uzun diyor, gorenlerde hep ikiz diyor zati, haftayaydi ama artik yarn bugun alckti yemek yemstim, olmaz dedi, sanci cekmem iyiymis bebegimin cgerleri gelisimini ve sut gelmesini sagliyomus bu gece de cekcem suyum gelirmis bugece buyuk ihtimal hepinizi öpuyorüm saglikli hayirli bi sekilde kolarima almayi nasip etsin insallah, dua edin cok korkuyorum cunku

ay canım hadi hayırlısı,sağlıkla doğsun inşallah,kaçıncı haftandaydın sen?yavaş yavaş geliyo bebişler:16:

paris te doğurmuş kızlar,erkenci mi nisan bebişleri ne?nazarboncuğu da yarın doğurcakmış,mart annesi oluyo herkes:52::49:

valla canım anlamadım bende neden bana öyle dedi doktor bakalım pazartesi ne diycek ilk duyduğumda çok ağladım çok korktum gerçi hala korkuyorum .
bide ben duygusal olarak çok garip oldum ya saçma sapan şeylere ağlıyorum falan bunu yaşayan var mı acaba.bu karaciğer enzimi olayıda üstüne tuz biber oldu iyice korkuyorum açıkcası

paris te doğurmuş kızlar,erkenci mi nisan bebişleri ne?nazarboncuğu da yarın doğurcakmış,mart annesi oluyo herkes:52::49:

Allah herkese saglikli dogumlar nasip etsin ; ) migi ben senin dogumunu merak ediyorum ne zamn olacak gunumuz ayni ben de 35 + 2 yim :34:

canım inşallah her şey yolunda gider hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın, ben de sezeryan olursam spinal istiyorum, fırsat bulursan sonra deneyimlerini aktarırsan sevinirim. şimdiden gözün aydın

allah yardımcın olsun canım:nazar:

oy nazarım doguruyorsun demek allah yardımcın olsun canım :46::46: zaten haftan itibariyle bi engel teşkil etmiyordu yanlıs hatırlamıyorsam hadi hayırlı haberlerini bekliyorum canım :48::49:

kızlar pijamam geldi tamda internete göründügü gibi boyu filanda iyi oldu bide bebişe çorap hediye etmişler ama mavi daha alttan giydiririm :9:şimdi bi ev iiçin pike bide bebişe sepet kaldı pikeyi yarın haledecem doktordan sonra beşikte begendim bi arada onu haledersem tamam

Back
X