• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Dün gece sabah 6 ya kadar ağrı çektim karnımın alt tarafında. Sabah eşim işe giderken bile kıvranıyordum artık inletti resmen kızım beni. Doğum sancısı değildi herhalde yani sancıdan öte ağrı gibibydi nedenini bilmiyorum ama karnım da çok aşağıda yürürken sanki pıt diye kayıvericek gibi. Sızlana sızlana uyuyakalmışım sonunda. Bir de iç çamaşırımı ıslatacak kadar altıma kaçırmışım sanırım yataktan kalkarken becerdik o işi de.:9: Şimdi biraz daha iyi gibiyim ama ayaktayken gene ağrıyor. Yarın sabah sezaryene gidiyoruz. Umarım yarına kadar dayanabilirim bu ağrılara.

mrb arkadaslar
11 nisan carsamba gunu saat 9;30 da kizim deniz spinal anastaziyle dunyaya 3100 gram 49 cm olarak geldi. suanda evdeyim bebegimde bende gayet iyiyiz :46::46: .... darisi bekleyen annelerin basina allah sag salim kucuklariniza nasip etsin....:emir_bebek::emir_bebek:

selam kızlar sanırım topikte tek normal doğumu bekleyenler kaldı :D nisanın son annesi ben olacam galiba yada mayısa da sarkacak :) benim kızında gelmeye hiç niyeti yok gibi..

Uykusuzkarakedi banada bu hafta dediler parmak ucu kadar diye :) bu kaç cm tekabül ediyor bilmiyorum, sancım falanda yok sen gibi..bekliyorum öyle ama sanki o gün hiç gelmeyecek gibi :) haftaya çarşamba tekrar kontrol dediler, artık gitmek bile istemiyorum, inşAllah kontrolden önce bebeğim gelir :)

mrb arkadaslar
11 nisan carsamba gunu saat 9;30 da kizim deniz spinal anastaziyle dunyaya 3100 gram 49 cm olarak geldi. suanda evdeyim bebegimde bende gayet iyiyiz :46::46: .... darisi bekleyen annelerin basina allah sag salim kucuklariniza nasip etsin....:emir_bebek::emir_bebek:

canım gözün aydın öncellikle, spinal nasıl geti hastane neresiydi? bi de neden sezeryan.
benimde -şu ana kadar sürekli normal düşünmüş biri olarak- oğlumun gelmeme niyeti ile sezeryan olma ihtimalim var da.
:D Soruyorum herkese...

hayırlı olsun canım güzel sağlıklı günlerde kullanmayı nasip etsin Rabbim inş..
kaç haftalıksın?? dün gece benimde ilk defa sancılarım oldu uyuduğumda geçmeseydi sabah doktora gidecektim..yalancı doğum sancıları olsa gerek..

Saolasin canim insallah.. Bugun 39. Haftamiz doldu. bakalim nezaman gelicek bu hafta dogsa diye bekledik ama olmadi. Dr dogum sancisini beklicez dedi gunumuz gecerse bilmiyorum napcaz sali yine Kontrole gitcez ozamana bisey olmazsa Dr kesin bisey der sanirim. Hakkimizda hayirlisi bakalim az sanciyla kurtuluruz insallah :nazar:

selam kızlar sanırım topikte tek normal doğumu bekleyenler kaldı :D nisanın son annesi ben olacam galiba yada mayısa da sarkacak :) benim kızında gelmeye hiç niyeti yok gibi..

Uykusuzkarakedi banada bu hafta dediler parmak ucu kadar diye :) bu kaç cm tekabül ediyor bilmiyorum, sancım falanda yok sen gibi..bekliyorum öyle ama sanki o gün hiç gelmeyecek gibi :) haftaya çarşamba tekrar kontrol dediler, artık gitmek bile istemiyorum, inşAllah kontrolden önce bebeğim gelir :)

ben de doktora sordum, parmak ucu ne demek yani diye, 'açılma başlamış ama hızı kişiden kişiye göre değişir, bilemeyiz' dedi..
aynen ya, gelsin artık bebişlerimiz..

ben de doktora sordum, parmak ucu ne demek yani diye, 'açılma başlamış ama hızı kişiden kişiye göre değişir, bilemeyiz' dedi..
aynen ya, gelsin artık bebişlerimiz..

sanırım Petunya arkadaşdı hatırladığım kadarıyla 2 cmlik açılma ile 3 hafta gibi bir süre beklemişti :) umarım biz o kadar beklemeyiz..

kızlar kolay doğum için dua olarak bişiler okuyormusunuz?

selam bayanlar,

her gün takip etmeme rağmen uzun zamandır yazmıyordum. doğum yapanları okudukça içimi bir heyecan kaplıyor. henüz doğum yapmamış olanların da -benim gibi- sabrı tükenmek üzere eminim.. nasıl bir yaradılış, düzen ise, insan o acı çekeceği anın bir an önce gelmesi için dua edebiliyor. gebelik süresinin 9 ay gibi uzun bir zamana yayılmış olmasının hikmeti ise bu olsa gerek, tamamen maddi ve manevi hazırlık aşaması..

biz de kızımla hala tek vücud dolaşıyoruz.. 39+0'dayız. son haftamıza girdik.. ben o ilk ayların sıkıntılarını bulantılarını hiç yaşamamış bir anne adayı olarak, hamileliğimi, şu son 1 ayından dolayı pek hayırla yad edemeyeceğimi düşünüyorum.. :50: mide yanması ile başlayan süreç, eller yüz ve bilhassa ayaklarda şişme ve son olarak eklem ağrılarıyla sürmekte.. mide yanması nasıl zor bir şeymiş arkadaş, rennie duo'ya bağışıklık kazandım resmen etki etmiyor artık, yatakta sırtımda 3 minder ile oturur pozisyonda 'uyukluyorum'. şişlikler de ırsi bizde, teyzemler ve annemden miras, 37 olan ayak numaram 40'a varmış durumda, ellerime bırakın yüzük takmayı bilekliklerimi bile ucu ucuna takabiliyorum. uzanınca az biraz iniyor ama 39 numara derecesinde :1:

dün randevumuz vardı, 10 gün önceki randevuda hiç açılma yok yazan kağıtta bu kez parmak ucu yazıyordu. doktoruma sordum, açılma başlamış ama kayda değer derecede değil, silinme yok dedi. nst'de bir kaç düzensiz sancı çıktı. benim hiç ağrım sızım yok, bu parmak ucu ifadesinden sonra daha doğuma var diye mi düşünmeliyim, yoksa her an beklemeli miyim sizce? :44:

kızım 3100gr, 50cm olmuş :nazar::nazar: plasentamız ve suyumuz gayet iyiymiş. salı günü tekrar kontrole gideceğiz. inşallah biz gitmeden kızımız gelir..

nisan'ın başında annemle evi dip köşe tertemiz silip süpürdük, daha doğrusu ben şunu şöyle yapalım bunu böyle yapalım diye nazik komutlarla ortalıkta döndüm durdum :1: kızımın beşiğini, hastane çantamızı hazırladık, kıyafetlerini yıkayıp ütüledik.. bebek şekerlerimizden, adını yazdırdığımız özel balonlara kadar her şeyimiz hazır.

sadece minik hanımefendi'nin teşrif etmesi kaldı.. kızım artık gel lütfen.. bu son günler hiç geçmiyor annecim.. :25:

Ne güzel tercüman olmuşsun hamişlere:))
Sağlıkla sıhhatle kavuş inşallah meleğine...Amaaa her an hazırlıklı ol benm sabah 8 de başlayan yarım saatte bir sancım öğlen 1de 4 cm idi...Çok hızlıda ilerleyebilir...

Ne güzel tercüman olmuşsun hamişlere:))
Sağlıkla sıhhatle kavuş inşallah meleğine...Amaaa her an hazırlıklı ol benm sabah 8 de başlayan yarım saatte bir sancım öğlen 1de 4 cm idi...Çok hızlıda ilerleyebilir...

ayyy canım inşAllah bizimde öyle olur..ama bana çarşamba demişlerdi, bugün cuma ve ağrı, sızı veya sancı falan yok, sanırım benim yavaş ilerleyecek :(

slm nisan anneleri hepinize geçmiş olsun ALLAH analı babalı büyütsün diğer arkadaşlarada bi nefeste kurtulmayı nasip eğlesin inşallah bende haziran annesiyim

zaman ayırıp sorularıma cevap veren arkadaşalara çok teşekkür ederim.hepinize bebişleriniz hayırlı olsun:nazar:

canım gözün aydın öncellikle, spinal nasıl geti hastane neresiydi? bi de neden sezeryan.
benimde -şu ana kadar sürekli normal düşünmüş biri olarak- oğlumun gelmeme niyeti ile sezeryan olma ihtimalim var da.
:D Soruyorum herkese...

saol canim spinal gayet iyi gecti bu defa hic sorun yasamadim neden sezeryan cunku onceki dogumlarim sezeryan oldu o sebeple buda sezeryan ben de normal isterdim ama olmayinca olmuyo iste... diger 2sine gore daha rahatim bu defa daha az agrim oluyo... umarim oglusuna normal dogumla kavusursun ama sezeryanin herkese etkisi farkli oluyo kimi cok rahat atlatiyo kimi daha zor....

saol canim spinal gayet iyi gecti bu defa hic sorun yasamadim neden sezeryan cunku onceki dogumlarim sezeryan oldu o sebeple buda sezeryan ben de normal isterdim ama olmayinca olmuyo iste... diger 2sine gore daha rahatim bu defa daha az agrim oluyo... umarim oglusuna normal dogumla kavusursun ama sezeryanin herkese etkisi farkli oluyo kimi cok rahat atlatiyo kimi daha zor....

teşekkür ederim cnm cevabın için. Allah bağışlasın..

iyi geceler arkadaşlar.10.04.2012 de zorunlu sezeryanla oğlumu dünyaya getirdim.hiç istememiştim sezeryan olmayı ama herşeyde varmış bir hayır oğlumun boynuna kordon 2 defa dolanmış ve suyum nerdeyse hiç kalmamış normal doğum yapsam belkide oğluma birşey olacaktı.ve sezeryan bahsedildiği gibi gerçekten okadar zor değil.ben çok kolay atlattım.henüz doğum yapmayan arkadaşlar emin olun bebeğinizin o ilk ağlayış sesini duymak hayatın eminim ki en güzel sesi ve duygusudur.hele onu ilk görüşünüz ilk kucağınıza alışınız helede ilk emzirişiniz kelimelerle anlatılamayacak kadar mükemmel bi duygu.rabbim bu duyguyu herkese nasip eder inş.benim tek sorunum sütümün 3.günde gelmesi oldu.umarım bu sorunu kimse yaşamaz çünkü gerçkten çok üzülüyor insan.ama allaha çok şükür onuda atlattık.

sanırım Petunya arkadaşdı hatırladığım kadarıyla 2 cmlik açılma ile 3 hafta gibi bir süre beklemişti :) umarım biz o kadar beklemeyiz..

kızlar kolay doğum için dua olarak bişiler okuyormusunuz?

bir ablamız kolay doğum için 312 kez YA RAGIYB çekmek gerek demişti. bir de bi arkadaş 21 besmeleyi bir suya üfleyip içine ayetel kürsi bildiğin duaları okuyup doğuma giderken o suyu iç ben çok faydasını gördüm demişti. hayırlısı olsun inşallah

selam kizlar...gene kimsecikler yok.ee tabi herkez dogurdu bi biz kaldik:52:dun kontrole gittim.20 nisan dedi dr beklenn dogum tarihine.suyumuz,plesentamiz herseyimiz iyi sukur.bendede ara ara sancilar oluyo.hazirlik sancilari heralde.20 sine kadar gelmezse suni sanci vericek dr um.normal dogum istedigim icin.

selam güzel gebeş kardeşlerim..
çok uzuuuun zamandır yazamıyorum birçok yeni arkadaşımız katılmış aramıza hoşgeldiniz kızlarr :emir_bebek::emir_bebek:
bende oğluşuma 24 nisanda kavuşuyorum Allah izin verirse daha önceden acele etmezse sıpam:55::55:
tam 39+3 oluyoruz o gün..spinal sezeryan olucam..:49:

canim ya bende diyorm bu kiz nerde hic yazmaz oldu.ins hayirlisi ile kucagina alirsin bebisini.

mrb arkadaslar

hayirli ugurlu olsun allah anali babali buyutsun canim

Back
X