2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
arkadaşlar bebeğinizle ilgili altını değiştirmek, emzirmek, banyo yaptırmak dışında nasıl ilgileniyoruz paylaşalım mı
ben konuşuyorum, oyun halısında ona eşlik ediyorum, kasları gelişsin ve gazı rahatlasın diye günde en az bir sefer yüz üstü yatırıyorum debeleniyor,
başlayacaklarım ise;
ben emzirirken eşim kitap okuyacak, kollarını ve bacaklarını güneşlendireceğim
daha neler ekleyebiliriz?

selamlar herkese...
foruma pek giremedim kızlar. çok fazla kendime ve oğluma döndüm sanırım.
şu an herşey çok güzel. bugün doktor kontrolümüz vardı çok şükür iyi geçti. 1 ay sonra bebeğimi emzirmeye başladım.
bu arada 30 martta doğum yaptım ben. ama sizlerle foruma devam etmeyi düşünüyorum. çünkü hamilelikte hep sizlerle birlikteydim ve tanıyorum sizi.
hepinizi tebrik ediyorum bebişlerinizi öpüyorum.

Üşütmekle ya da açlıkla alakası yok canım. Bebişin gazı var ondan gurulduyor. Bizde de ilk zamanlar oluyordu gurultu şimdi geçti.

Bebeğinin gazının senin yediklerinle hiç bir alakası yok. Sonuçta gaz denilen şey hava yutmasından dolayı oluşur. Senin midendeki gazın damarlarından geçip de sütüne geçmesi imkansız gibi bir şey. Bir emip bir nefes aldığı için hava yutması normal ki hepimiz yutuyoruz ama onun bünyesi henüz alışmadığı için gaz sancısı çekiyor. Emdikten sonra gazını iyice çıkar. Ayaklarını karnına tokken itme, emdikten biraz zaman geçince it. Dizleri dik pozisyonda, ayaklarını alnına doğru götürürsen ( aynı altını alırken ayaklarını yukarıda tuttuğumuz gibi ama dizler bükülmeyecek) o da işe yarar. Gaz sorunu için Nurse Harvey's kullanıyoruz, bitkisel şurup. Gaz sorunumuz iyi şimdilik. Her emdiğinde değil de gazını çıkaramadığında ya da sancı olduğunu anladığımda veriyorum. Bazı bebişlerde gaz sorununu tamamen bitirdiği bile olmuş bu şurubun. İçinde 1 gramdan bile az bir şeker olduğu için kızım severek içiyor. D vitaminine dersen henüz alışamadı her içişinde suratını buruşturuyor. :1:
Merhaba canım nurse harveysi bende kullanıyorum pek fayda göremedim sen ne kadar kullanıyorsun ben sabah akşam 1 çay kaşığı veriyorum tadını da pek sevmiyor bebeğim yarısı ya dökülüyor ya da tükürüyor. Acaba daha fazla versem zararı olur mu, oğlum 50 günlük. Bizim doktor hiçbir ilaç vermiyor ama mecbur kaldım bu gaz sancısını ancak yaşayanlar bilirler. Sürekli huzursuz bebek, uykuya dalarken bile huzursuz, sürekli ıkınıyor ve emmerken de ağlıyor memeyi bırakıyor. Bir de bu nurse harveysin şişesi kullanımı hiç pratik değil hep dökülüyor. Ağız kısmına damlalık gibi birşey yapsalardı

Arkadaşlar bebeği gazlı olanlarda hiç böyle bir sorunu olan var mı? Oğlum emmeye başladıktan 5 dk sonra kıvranıp duruyor sonra memeyi ağzından bırakıyor geri alıyor geri bırakıyor, çekiştiriyor, bir süre sonra ağlamaya başlıyor sonra da pek devam edemiyor. Çok üzülüyorum yeterli beslenemeyecek diye korkuyorum çünkü ilk 5 dk da sadece ön sütü alıyor o da karbonhidrat, ,ilk sütü ve son sütü alamıyor asıl protein orada. Hiç böyle sorunu olan var mı? ya da gazdan değil de başka nedenden dolayı mı böyle

Arkadaşlar bebeği gazlı olanlarda hiç böyle bir sorunu olan var mı? Oğlum emmeye başladıktan 5 dk sonra kıvranıp duruyor sonra memeyi ağzından bırakıyor geri alıyor geri bırakıyor, çekiştiriyor, bir süre sonra ağlamaya başlıyor sonra da pek devam edemiyor. Çok üzülüyorum yeterli beslenemeyecek diye korkuyorum çünkü ilk 5 dk da sadece ön sütü alıyor o da karbonhidrat, ,ilk sütü ve son sütü alamıyor asıl protein orada. Hiç böyle sorunu olan var mı? ya da gazdan değil de başka nedenden dolayı mı böyle

canım benim kızda aynı senin dediğin gibi yapıyor, ben sütüm yetmiyor ondan öyle yapıyor sanıyordum ama bir arkadaş gazdan dolayıdır dedi :) birde benimki süt gelene kadar öyle yapıyor, gelince emmeye başlıyor, benim sütüm sıkıntılardan dolayı azaldı ve yetmiyor, arada da mama veriyoruz.. şuanda ilk emmeye başladığında yapıyor dediğini, ama önceden gazdan dolayı yapıyordu sanırsam, ağlıyordu çekip bırakıyordu, geri alıyordu, bende süt yok sanıyordum..

selam bayanlar,

size şimdi dert yanacağım.. ve öneri bekleyeceğim..

kızım bugün tam 2 aylık. 3350 doğdu, 3200e düştü. ilk ay emme refleksinde hiç sorun olmamasına rağmen sütüm yetmediğinden dolayı yalnızca 500gr almıştı. doktor mama takviyesine başlayın, kaşıkla yeterince yiyemez biberonla verin dedi. bünyesinden dolayı mı kilo almıyor diye endişe etmişti. 10 gün sonra 4200gr oldu kızım. ama yavaş yavaş memeyi bırakmaya başladı, geceleri rahat emiyordu ama gündüz almıyordu. ben de sağıp vermekte buldum çareyi.. ta ki 4-5 gün öncesine kadar.. sorun şu ki, şimdi biberonu da emmiyor. ağzına değer değmez ağlıyor. günde 400ml ancak alıyordur. ne yapacağımı şaşırdım. yarın kontrolümüz var, doktora da soracağım, kaç kilo olduğunu çok merak ediyorum. ama önce size danışayım istedim.. bu konu hakkında önerisi olan var mı?

Büyük ihtimalle gazdan dolayıdır canım. Ama bir de emzirme pozisyonunu değiştirmeyi dene istersen. Yutarken problem yaşıyor olabilir.

Merhaba canım nurse harveysi bende kullanıyorum pek fayda göremedim sen ne kadar kullanıyorsun ben sabah akşam 1 çay kaşığı veriyorum tadını da pek sevmiyor bebeğim yarısı ya dökülüyor ya da tükürüyor. Acaba daha fazla versem zararı olur mu, oğlum 50 günlük. Bizim doktor hiçbir ilaç vermiyor ama mecbur kaldım bu gaz sancısını ancak yaşayanlar bilirler. Sürekli huzursuz bebek, uykuya dalarken bile huzursuz, sürekli ıkınıyor ve emmerken de ağlıyor memeyi bırakıyor. Bir de bu nurse harveysin şişesi kullanımı hiç pratik değil hep dökülüyor. Ağız kısmına damlalık gibi birşey yapsalardı

Benim kızım tadını seviyor, direk ağzına dökmüyorum, yavaş yavaş kendi çekiyor. Zorladıysan içirmeye kaşıktan iğrenmiş olabilir. İlk zamanlar D vitamini verirken bizimki de itiyordu, istemiyordu kaşığı. Şuruptan sonra itmemeye başladı, içinde şeker olduğu için seviyor sanırım. Şurubu günde max. 6 kere verebilirsin, 1 tatlı kaşığı her verişin. Zararı olmaz yani , bitkisel olduğu için faydalı bile onun için. Şimdiye kadar gün içinde 4 kereyi geçmedim. Başlarda 1 çay kaşığı veriyordum, şimdi tatlı kaşığıyla veriyorum. Zaten birazı dökülüyor ağzının kenarından. Tam doldurmassan kaşığı dökülme ihtimali de azalıyor. Bize de doktor hiç bir şey vermedi, en son aile doktoru Metsil damla vermişti ama bir işe de yaramadı, şurubu internette okuyup da aldım.

Arkadaşlar bebeklerinin idrar rengi ile ilgili sıkıntı yaşayan varmı? Bebegimin bezınde pembe turuncu rengi oluyor 2gündür . Netten okudugum kadarı ile susuz kalması veya yetersiz beslenmesinden olabiliyormus . Sıcaklar nedeni ile çok terleyip su kaybediyor. Su veriyorum ama azmı veriyorum acaba. Bebeginize su veriyormusunuz ve ne kadar veriyorsunuz?

Turuncu renk deyince aklıma geldi aynı şeymi bilmiyorum ama benim kızımda ilk 1 haftalıkken turuncu lekeler oluyordu bezinde hatta önce kanmı acaba idrardan dolayı rengi açılmış kan olabilirmi diye çok telaş yapmıştım ama doktorumuza gösterdiğimde ''kristal'' oldugunu bazı bebeklerde oldugunu tehlikeli bir durum olmadıgını zamanla gececeğini söylemişti öylede oldu 10 gune kalmadan tamamen gecmişti. Doktoruna bezini göstermende fayda var.

ben doğumdan sonra hastaneden çıkarken çocuk doktoru uyarmıştı, böyle bişey olursa doymuyodur diye... ilk iki gün ben de yaşamıştım ama sonra geçti...

ben bir gün bebeğimin sabahı turuncu idrar yaptığını gördüm, o arada idrar yolu enfeksiyonu geçiriyordu ben ona yormuştum doktoruma söyledim, yetersiz beslenmedendir dedi ki gerçekten o gece çok uzun bir süre 5-6 saat emzirememiştim

Turuncu renk deyince aklıma geldi aynı şeymi bilmiyorum ama benim kızımda ilk 1 haftalıkken turuncu lekeler oluyordu bezinde hatta önce kanmı acaba idrardan dolayı rengi açılmış kan olabilirmi diye çok telaş yapmıştım ama doktorumuza gösterdiğimde ''kristal'' oldugunu bazı bebeklerde oldugunu tehlikeli bir durum olmadıgını zamanla gececeğini söylemişti öylede oldu 10 gune kalmadan tamamen gecmişti. Doktoruna bezini göstermende fayda var.

Cevaplar icin tesekkür ederim arkadaslar. Yetersiz beslenme problemini bir an önce çözmeye çalısacagım. Süt var ama sıcaklardan çok kısa emip uyuyor yada bırakıyor . Sağıp biberonlamı versem acaba? Daha az efor harcar ve daha cok icer o zaman. Yada ek gidayami baslasam. Ne tavsiye edersiniz?

Cevaplar icin tesekkür ederim arkadaslar. Yetersiz beslenme problemini bir an önce çözmeye çalısacagım. Süt var ama sıcaklardan çok kısa emip uyuyor yada bırakıyor . Sağıp biberonlamı versem acaba? Daha az efor harcar ve daha cok icer o zaman. Yada ek gidayami baslasam. Ne tavsiye edersiniz?

Ben de yetmiyor süt diye SMA mama aldım 40'ımız çıkınca. İlk ayda akşamları gaz sorunu çok olduğundan sürekli emmek istiyordu ve süt çok verimsiz oluyordu haliyle sürekli emdiği için. Sabahları da göğüslerim çok sönük oluyordu gece bir şey yemediğim için. Mamaya bu sebeplerden başladım ben de. Bazen sabah bazen gece yatmadan önce veriyorum. Dışarı çıkarken de yanıma alıyorum yolda acıkır da ezmiremezsem diye. Günde 2 öğünü geçmiyorum, kimi zaman hiç vermiyorum. İlk zamanlar karnı aç mama ver diyorlardı ama dinlemedim. Ne zaman ki yetmediğimi hissettim o zaman başladım mamaya.Gerçekten doymadığını düşünüyorsan ver derim.

slm cnm nurse harveysi çay değil tatlı kaşığı ile ver bence belki o zaman işe yarar
biz yoğun bakımdan çıktık cuma günü bugünde hastaneden çıktık kızımla çok şükür evdeyiz ama artık takipler çok önemli umarım nöbet geçirmez o yüzden çok önemli napıcam bilmiyorum
haftaya kontroller var aynı dr.da birde tıp fakültesinde bir prof tan randevu aldık onu iyi diyolar bakalım hayırlısı inşallah Rabbim hayırlısını versin hastalık zor kızımın hep elleri ayakları delik deşik olmuş canım kızım benim.
çok zor herkesede çok geçmişler olsunn

slm cnm nurse harveysi çay değil tatlı kaşığı ile ver bence belki o zaman işe yarar
biz yoğun bakımdan çıktık cuma günü bugünde hastaneden çıktık kızımla çok şükür evdeyiz ama artık takipler çok önemli umarım nöbet geçirmez o yüzden çok önemli napıcam bilmiyorum
haftaya kontroller var aynı dr.da birde tıp fakültesinde bir prof tan randevu aldık onu iyi diyolar bakalım hayırlısı inşallah Rabbim hayırlısını versin hastalık zor kızımın hep elleri ayakları delik deşik olmuş canım kızım benim.

Geçmiş olsun canım, inşallah bir daha nöbet yaşamaz bebeğin, herşey iyiye gider. Aklına bir daha ne zaman olacak diye soruları takma canım, sadece bebeğinle ilgilen. Takiplerini tabiki de ihmal etmeyeceğini bilmiyorum canım, inşallah doktorlardan hayırlı haberler alırsın. Allah yavrularımızı bize bağışlasın, sağlıklı bir şekilde büyütmeyi nasip etsin. Anne olunca annemin değerini çok iyi anladım, anne olmak kolay değilmiş gerçekten. İnsan bebeği için hiçbir şeyi görmemezlikten gelemiyor. Biraz uyumasalar ya da beslenmeseler hemen endişeleniyoruz. Nurse harveysin üzerinde 6 aylıktan küçük bebeklere günde 1 tatlı kaşığı dediği için ben günde 2 çay kaşığı verdim yeterli gelmedi sanırım. Bir de kakası çok sulu olmaya başladı onunla ilgili mi bilmiyorum. Bugün hiçbir şey vermeyecem bakalım sancı durumu filan nasıl olacak. Bizim doktor zaten hiçbir şey önermiyor gaz sancısı için. Ama böyle de olmuyor ki oğlum sancıdan meme ememez oldu. Dün çıldıracaktım 2 saat emzirmek için uğraştım. 5 dk emdi sonra bıraktı aç emmek istiyor ama emerken ağrısı artıyor sürekli gazını çıkarıp tekrar emzirmeye çalıştım. Kan ter içinde kaldım kollarım koptu yüklemekten. Çaresizlik ne kötü birşey Allah daha büyük dertler vermesin canım. Kontrollerden sonra beni haberdar et, inşallah güzel haberler alırsın canım. Allah şifa versin elif bebeğe

allah acil şifalar versin canım insan evine gelince nasıl rahatlıyo dimi allah kimseyi hastanelere düşürmesin valla bizde tıpfakültesine götürdük çocugu delik deşik etiler çok pişman olduk elazıgdada zaten başka altarnatifimiz yoktu mecburen sen hangi ildeydin canım büyük şehirlerde daha çok secenek oluyo bizde internet yoluyla bikaç doktora danışıyoruz allah bütün hasta bebişlere şifa versin bizimkilerede

selam bayanlar,

kızım bugün tam 2 aylık. 3350 doğdu, 3200e düştü. ilk ay emme refleksinde hiç sorun olmamasına rağmen sütüm yetmediğinden dolayı yalnızca 500gr almıştı. doktor mama takviyesine başlayın, kaşıkla yeterince yiyemez biberonla verin dedi. bünyesinden dolayı mı kilo almıyor diye endişe etmişti. 10 gün sonra 4200gr oldu kızım. ama yavaş yavaş memeyi bırakmaya başladı, geceleri rahat emiyordu ama gündüz almıyordu. ben de sağıp vermekte buldum çareyi.. ta ki 4-5 gün öncesine kadar.. sorun şu ki, şimdi biberonu da emmiyor. ağzına değer değmez ağlıyor. günde 400ml ancak alıyordur. ne yapacağımı şaşırdım. yarın kontrolümüz var, doktora da soracağım, kaç kilo olduğunu çok merak ediyorum. ama önce size danışayım istedim.. bu konu hakkında önerisi olan var mı?

canım benim kızımda gecen ay 600 gr almıştı doktor mama ver filan demedi benim kızımda en fazla 5 dakika memede zor tutuyorum oda bi bırakıyo bi hızlı hızlı sinirle emiyo kan ter içinde kalıyoz gaz sancısı oluyo galiba ben internete baktım kirli bez sayısına dikkat edin diyo doydugunu anlamak için

arkadaşlar bebeğinizle ilgili altını değiştirmek, emzirmek, banyo yaptırmak dışında nasıl ilgileniyoruz paylaşalım mı
ben konuşuyorum, oyun halısında ona eşlik ediyorum, kasları gelişsin ve gazı rahatlasın diye günde en az bir sefer yüz üstü yatırıyorum debeleniyor,
başlayacaklarım ise;
ben emzirirken eşim kitap okuyacak, kollarını ve bacaklarını güneşlendireceğim
daha neler ekleyebiliriz?

canım benim kız uyanınca hiç sırtı yere gelmiyo kucagımda sürekli oyun halısı filan hayal oldu ama ben yaklaşık 1 aydır her sabah yarım saat güneşlendiriyorum 9'30 10 arası bide babasıyla konuşmayı çok seviyo resmen cevap veriyo eşime bende kıskanmıyo degilim ama onunkadar tatlı konuşamıyorum demekki :9:

selam bayanlar,

ben de mama takviyesi yapmıştım başlarda günde 3-4 kez,sonra da günde 1 kere ,ama bende öyle bi sorun olmadı,hem memeyi hem de biberonu aldı,son 8 gündür mamayı tamamen bıraktık,benim okuduğum kadarıyla pes etmeden ısrarla emzirin diyo uzmanlar memeyi bırakma eğilimin de olan bebekler için,ayakta,gezerek,uykusunda vs emzirin diyolar,öyle dene bide bakalım

selam bayanlar,

canım bebekler ilk 4 ay ,ayda en az 500gr en fazla 1000 gr almalılar.500 gr aldıysa az değil ve bencede mamaya gerek yok.benim doktorum süt yetmiyor diye birşey olamaz binde bir kadında olur süt yetmemesi,mama sigara gibidir,sakın vermeyin dedi ki bende sağlık ocağında ebelik yapıorum ve 500 gr alan bebeklere kesinlikle mama vermiyoruz.hiç olmazsa ondan sonraki 1 hafta 15 gün fln takip edip daha sonra önerilerde bulunuyoruz.artık bu saatten sonra yapılacak pek birşey olacağını düşünmüyorum ama sütünü vermeye çalış çünkü çok önemli sende biliyorsunki.mama verirken gazı da fazla olur buarada.mama daha zor sindirilir anne sürtüne göre.inşallah alır bebeğin sütü.olmadı kaşıkla dene bence.

kızlar size birşey soracağım.benim oğlum uyurken bazen gözleri yarı açılıyor ve bazen korkuyor gibi ağlıyor,bazen gülüyor hatta kahkahayla.ama gözleri aralık ve sağa sola bakıyor ama uyuyor gibi yani.sonra ya uyanıyor yada uyuyor o durumdan sonra.internette araştırdımda bazı şeylerden korktum.sizdede varmı böyle şeyler..ne de olsa tecrübeli diye halama sordum olur diyor.pimpirik olduk çıktık bu internet yüzünden ama annelik işte her halukarda şüpheli oluyorsun.bence olunmalı zaten ama dozunda tabikiii....

soruma cevap veren herkese teşekkür ederim öncelikle..:34:

bugün doktor kontrolüm var demiştim. kızım 4750 gr olmuş. 2. ayında toplam 1 kg almış yani. doktorum çok iyi, artık mamayı azaltıp anne sütüne ağırlık ver dedi. yavaş yavaş bırakırsan geçişe adapte olabilir dedi. acaba bünyesinden kaynaklanan bir sorun nedeniyle mi kilo alımı az oldu, bunu öğrenmekmiş niyeti. o zaman tahlil vs yapmamız gerekirdi, şimdi öyle bişeye gerek kalmadı dedi. (ilginç bi yöntem)

bir bebek günde ortalama 750 ml alması gerekiyormuş. benim kızım max. 600 ml filan alıyor. 750'de sabit tutmaya çalış dedi, gerekirse mama takviyesi ile.. kalça usg'si normal çıktı hamdolsun. cuma günü 3lü aşısı olacak inşallah. rota aşısını ise ben yaptırmanı tavsiye ederim ama sen araştır istersen dedi. siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

bakalım 3. ayında durum ne olacak.. :18: hayırlısı..

emme problemim oluca hiç aklıma gelmezdi ama nerdeyse en büyük problem buymuş günde 3 ölçekten 3kere mama emmeden çocuk susmuyoo mamayı verirken oğluma sankı zehir verdımı düşünüyorum ama bir türlüde doyuramıyorum emzirerek bir an önce yemeklerden yiyecek kadar büyüse

Back
X