2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

soruma cevap veren herkese teşekkür ederim öncelikle..:34:

bugün doktor kontrolüm var demiştim. kızım 4750 gr olmuş. 2. ayında toplam 1 kg almış yani. doktorum çok iyi, artık mamayı azaltıp anne sütüne ağırlık ver dedi. yavaş yavaş bırakırsan geçişe adapte olabilir dedi. acaba bünyesinden kaynaklanan bir sorun nedeniyle mi kilo alımı az oldu, bunu öğrenmekmiş niyeti. o zaman tahlil vs yapmamız gerekirdi, şimdi öyle bişeye gerek kalmadı dedi. (ilginç bi yöntem)

bir bebek günde ortalama 750 ml alması gerekiyormuş. benim kızım max. 600 ml filan alıyor. 750'de sabit tutmaya çalış dedi, gerekirse mama takviyesi ile.. kalça usg'si normal çıktı hamdolsun. cuma günü 3lü aşısı olacak inşallah. rota aşısını ise ben yaptırmanı tavsiye ederim ama sen araştır istersen dedi. siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

bakalım 3. ayında durum ne olacak.. :18: hayırlısı..
yarın oğluma rota virüsü aşısı yapılıcak 3 tane doktora sordum çokta tatmın edici yanıtlar almadım aslında ama yinede aşıyı yaptırmaya karar verdık aşının bildim tek kötü tarafı düşükte olsa bağırsak düğümlenmesine yol açması umarım kötü bişile karşılaşmam bu arada arkadaşım sağlık ocağında kızına rota virüsü aşısı yaptırdı ağızdan damlatılacak aşıyıbebeğin bacağına enjekte etmişler çok şükür kötü bişi olmadı gayet sağlıklı bebişi şimdilik

kızlar size birşey soracağım.benim oğlum uyurken bazen gözleri yarı açılıyor ve bazen korkuyor gibi ağlıyor,bazen gülüyor hatta kahkahayla.ama gözleri aralık ve sağa sola bakıyor ama uyuyor gibi yani.sonra ya uyanıyor yada uyuyor o durumdan sonra.internette araştırdımda bazı şeylerden korktum.sizdede varmı böyle şeyler..ne de olsa tecrübeli diye halama sordum olur diyor.pimpirik olduk çıktık bu internet yüzünden ama annelik işte her halukarda şüpheli oluyorsun.bence olunmalı zaten ama dozunda tabikiii....

Benim kızımda uykusunda korkuyormus gibi aglıyor bezen güluyor hatta kıkırdıyor :-) normal oldugunu söyledi annem ve kayınvalidem.

canım benim kız uyanınca hiç sırtı yere gelmiyo kucagımda sürekli oyun halısı filan hayal oldu ama ben yaklaşık 1 aydır her sabah yarım saat güneşlendiriyorum 9'30 10 arası bide babasıyla konuşmayı çok seviyo resmen cevap veriyo eşime bende kıskanmıyo degilim ama onunkadar tatlı konuşamıyorum demekki :9:

Bizde basladık sabah guneşlenmeye bide aksam guneslenecegiz. Alıstıracagız yavas yavas hava alsín kuzular. Bizim kızda simdiden babaci olacagının sinyallerini veriyor. Babasina gülücükler atıp agucuklar yapıyor, nerdeyse dile gelip konusacak :-). Özellikle sabahları cok keyifli masallah. Otur karsısına o konussun sen dinle.

Ben de yetmiyor süt diye SMA mama aldım 40'ımız çıkınca. İlk ayda akşamları gaz sorunu çok olduğundan sürekli emmek istiyordu ve süt çok verimsiz oluyordu haliyle sürekli emdiği için. Sabahları da göğüslerim çok sönük oluyordu gece bir şey yemediğim için. Mamaya bu sebeplerden başladım ben de. Bazen sabah bazen gece yatmadan önce veriyorum. Dışarı çıkarken de yanıma alıyorum yolda acıkır da ezmiremezsem diye. Günde 2 öğünü geçmiyorum, kimi zaman hiç vermiyorum. İlk zamanlar karnı aç mama ver diyorlardı ama dinlemedim. Ne zaman ki yetmediğimi hissettim o zaman başladım mamaya.Gerçekten doymadığını düşünüyorsan ver derim.

3. Ay kilo alısı düsük olursa baslamaya karar verdim. Bakalim 10 gun sonra kilo alimi nasil olacak. Anne olmak güzel olduğu kadar zormus . Karar vermek icin defalarca düsünüyorum artık.

slm cnm nurse harveysi çay değil tatlı kaşığı ile ver bence belki o zaman işe yarar
biz yoğun bakımdan çıktık cuma günü bugünde hastaneden çıktık kızımla çok şükür evdeyiz ama artık takipler çok önemli umarım nöbet geçirmez o yüzden çok önemli napıcam bilmiyorum
haftaya kontroller var aynı dr.da birde tıp fakültesinde bir prof tan randevu aldık onu iyi diyolar bakalım hayırlısı inşallah Rabbim hayırlısını versin hastalık zor kızımın hep elleri ayakları delik deşik olmuş canım kızım benim.
çok zor herkesede çok geçmişler olsunn

Allah yardımcín olsun. Kontrollerinizde iyi haberler alırsınız insallah.

soruma cevap veren herkese teşekkür ederim öncelikle..:34:

bugün doktor kontrolüm var demiştim. kızım 4750 gr olmuş. 2. ayında toplam 1 kg almış yani. doktorum çok iyi, artık mamayı azaltıp anne sütüne ağırlık ver dedi. yavaş yavaş bırakırsan geçişe adapte olabilir dedi. acaba bünyesinden kaynaklanan bir sorun nedeniyle mi kilo alımı az oldu, bunu öğrenmekmiş niyeti. o zaman tahlil vs yapmamız gerekirdi, şimdi öyle bişeye gerek kalmadı dedi. (ilginç bi yöntem)

bir bebek günde ortalama 750 ml alması gerekiyormuş. benim kızım max. 600 ml filan alıyor. 750'de sabit tutmaya çalış dedi, gerekirse mama takviyesi ile.. kalça usg'si normal çıktı hamdolsun. cuma günü 3lü aşısı olacak inşallah. rota aşısını ise ben yaptırmanı tavsiye ederim ama sen araştır istersen dedi. siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

bakalım 3. ayında durum ne olacak.. :18: hayırlısı..
Emzirirken ne kadar ml aldıgínı nasıl takip edeceksin? Sagarak mı vereceksin?

Bayanlar bugün çok yorgun ve mutsuzum, oğlum 3-4 gündür meme emmek istemiyor aç kalırım diyor süt emmiyor. Önce iştahla başlıyor 5 dk sonra ağzından bırakıyor sinirlenerek sonra tekrar alıyor ya da ben yardımcı oluyor alsın diye sonra birden ağlamaya başlıyor zor sakinleştiriyorum. Her öğün yapıyor bunu ve çok yoruldum. O aç ve mutsuz olduğundan benim de iştahım kapandı. Ailemden uzak şehirde yaşadığım için çok zorlanıyorum telden ancak sorabiliyorum doktora götür diyorlar sanki doktora her gittiğimizde çözüm mü buluyoruz. Kıyamıyorum ona öyle aç kalmasına çok üzülüyorum mama vermek de istemiyorum. Emmesini anne sütüyle beslenmesini istiyorum, çok mücadele ediyorum ama gün geçtikçe düzeleceğine daha kötü oldu. Bakalım bugün doktora götürecem doktor ne diyecek, o kadar da yorgun ve moralsizim ki bir yere gidecek halim de yok. Allah yardımcımız olsun

Bayanlar bugün çok yorgun ve mutsuzum, oğlum 3-4 gündür meme emmek istemiyor aç kalırım diyor süt emmiyor. Önce iştahla başlıyor 5 dk sonra ağzından bırakıyor sinirlenerek sonra tekrar alıyor ya da ben yardımcı oluyor alsın diye sonra birden ağlamaya başlıyor zor sakinleştiriyorum. Her öğün yapıyor bunu ve çok yoruldum. O aç ve mutsuz olduğundan benim de iştahım kapandı. Ailemden uzak şehirde yaşadığım için çok zorlanıyorum telden ancak sorabiliyorum doktora götür diyorlar sanki doktora her gittiğimizde çözüm mü buluyoruz. Kıyamıyorum ona öyle aç kalmasına çok üzülüyorum mama vermek de istemiyorum. Emmesini anne sütüyle beslenmesini istiyorum, çok mücadele ediyorum ama gün geçtikçe düzeleceğine daha kötü oldu. Bakalım bugün doktora götürecem doktor ne diyecek, o kadar da yorgun ve moralsizim ki bir yere gidecek halim de yok. Allah yardımcımız olsun

gazdan olmasın cnm .benmde bebiş bazzen yapıyor dediğin gibi ama gazı olduğu belli ıkınıyor.veremezsen sağıp dene birkaçsefer aralardada mutlaka emzir bence.

selam canım.inş doktorundan bi çözüm bulmuşsundur.ama benım tavssıyem sütünü sağ biberonla ver aç kalacagına.benım oğlumda aynen oyle davranıyordu gecen hafta bende cok arastırdım.ama bu sorun sadece gazdan.bende cok sık emzırıyodum her agladıgında memeyle sustururum mantıgıyla emdıkce o sıkıntısıyla daha cok gaz yuklenıyor.farkındaydım ama baska turlu susmuyodu.en sonunda bunuda yapmamaya karar verdım .boyle huysuzlandıgında bıberonla besledım rahatladı.3 gundur ayrıca butun ilaçları kestım gaz ılacı falan da vermıyorum sadece huysuzlandıgında bıberonla beslıyorum.cok guzel uyuyo sasıyorum.bugun bebegım 69 gunluk oldu merak etme yavaş yavaş rayına oturuyo hersey.hep allahım bı 4 aylık olsaydı dıyorum...10 sene sonra bu 3. bebegım zor valla :)rahata alışmışım..

selam hatunlar, dün bizde 2. ay aşımızı olduk, ve gece ateşlendi, ateşi koltuk altından 38'e kadar çıktı..bende calpol verdim..ölçmeye devam ediyorum, en son 37 idi yine koltuk altından, sizce normal mi? endişeleniyorum valla, dün gece hiç uyuyamadım..şurup vermeye devam edeyimmi..ateş kaç gün devam eder..

Birde benim kızımda arkadaşın dediği gibi gözleri yarı açık uyuyor bazen..gülüyor kahkaha ile bazende korkup ağlıyor..ben normal olduğunu düşündüm acaba endişelenmelimiyim? doktora falanda sormadım..

selam canım.inş doktorundan bi çözüm bulmuşsundur.ama benım tavssıyem sütünü sağ biberonla ver aç kalacagına.benım oğlumda aynen oyle davranıyordu gecen hafta bende cok arastırdım.ama bu sorun sadece gazdan.bende cok sık emzırıyodum her agladıgında memeyle sustururum mantıgıyla emdıkce o sıkıntısıyla daha cok gaz yuklenıyor.farkındaydım ama baska turlu susmuyodu.en sonunda bunuda yapmamaya karar verdım .boyle huysuzlandıgında bıberonla besledım rahatladı.3 gundur ayrıca butun ilaçları kestım gaz ılacı falan da vermıyorum sadece huysuzlandıgında bıberonla beslıyorum.cok guzel uyuyo sasıyorum.bugun bebegım 69 gunluk oldu merak etme yavaş yavaş rayına oturuyo hersey.hep allahım bı 4 aylık olsaydı dıyorum...10 sene sonra bu 3. bebegım zor valla :)rahata alışmışım..
Selam canım, doktora gittik adam hiçbir şeyi yokmuş gibi davrandı tabi kendisi bu sıkıntıları yaşamadığı için ona göre hava hoş. Kbb ye gönderdi kulaklarda birşey yok şükür, burunda hafif tıkanıklık vardı damla verdi, bir de prebiyotik damla verdi. Ben de gaz ilaçlarını kestim sab simplex kullanmıştım 1 hafta nurse harveys ikisi de etkili olmamıştı biz de. Ama nedir bu gaz anlamıyorum her beslemeden sonra gaz çıkartmama rağmen bitmiyor. Emzirmeye başladığımda bağırsaklar guruldamaya başlıyor. Doktor eğer geçmezse gelirsin bazı tahliller yapılacak dedi umarım geçer bu sıcakta hastaneye bebekle gitmek çok zor yalnız olunca... Eve geldik emzirme çabalarım hep ağlamayla son buldu. Ben de sağmayı deneyeceğim pompamı kullanıyorsun? Elektirikli mi manuel mi önerirsin hangisinde rahat oluyor. Ne kadar ilginç memeden içince huysuzlanıyor biberondan içince daha rahat, biberon kolayına mı geldi acaba. Böyle az emince sütümün azalmasından korkuyorum

Merhabalar kizlar uzun süredir yazamamistim umarim herkes iyidir.. Biraz gecmise goz attim rahatsız olan bebislerimiz varmis ins en kisa zamanda sagliklarina kavusurlar..

Bugun bebegim 62 gunluk oldu.cok sukur sagligimiz yerinde cuma gunu ilk asilarini olacak.

Sizler rotavirus aşısı yaptirdinizmi kizlar. Ben kararsız kaldim esim yaptiralim diyor. Bilmiyorum artik.

Benim sol göğsüm neredeyse hic sut üretmiyor en basindan beri sag tarafa göre azdı ama yetiyordu artik oyle degil. Gecen gun sagdim 20 cc zor cikti. Napcam bilmiyorum :( tek gogusle besliyorum oğlumu. Solu yinede emziriyorum sut devam gelir belki diye...

Merhabalar kizlar uzun süredir yazamamistim umarim herkes iyidir.. Biraz gecmise goz attim rahatsız olan bebislerimiz varmis ins en kisa zamanda sagliklarina kavusurlar..

Bugun bebegim 62 gunluk oldu.cok sukur sagligimiz yerinde cuma gunu ilk asilarini olacak.

Sizler rotavirus aşısı yaptirdinizmi kizlar. Ben kararsız kaldim esim yaptiralim diyor. Bilmiyorum artik.

Benim sol göğsüm neredeyse hic sut üretmiyor en basindan beri sag tarafa göre azdı ama yetiyordu artik oyle degil. Gecen gun sagdim 20 cc zor cikti. Napcam bilmiyorum :( tek gogusle besliyorum oğlumu. Solu yinede emziriyorum sut devam gelir belki diye...

ben rotavirüs aşısını kesinlikle yaptıracağım ilerde keşke dememek için.çok ciddi bir hastalık sonuçta.

kızım 1 haftadır sürekli tükürük çıkarıyor.sizin bebişlerde böyle varmı.
doktor kontrolümüzede daha 2 hafta var.merak ettim.

bide su olayı nasıl bizim doktorumuz 6 ay kesinlikleee su verme dedi.
bende böyle düşünüyorum ama biraz acaba demeye başladım.
siz veriyormusunuz.
gece kaç kere kalkıyo bebişleriniz

siz veriyormusunuz.
Benim oğlum da tükürük çıkarıyor hatta bazen boğazına kaçıp öksürdüğü oluyor. Ben hiç su vermedim ama bir ara rezene çayı vermiştim fayda olmayınca bıraktım. Akşam 9 gibi uyusa 2-3 defa kalkıyor.
Anne sütü alıyorsa bence su verme canım, benim oğlum 4 gündür memeyi almak istememesine rağmen su vermedim doktorda ver demedi

siz veriyormusunuz.

bizdede var tükürük olayı.
suyuda yeni yeni vermeye başladım.yaz aylarında çok terliyorlar ve sıvı kaybediyorlar.benim oğluş kabız da oldu 3 günde bir yapıyor kakayı buna bağladım bende ve su veriyorum ara ara ama fazla değil.3 sefer 2-3 çay kaşığı.
gece de belli olmuyor bazen 2 bazen 3 sefer kalkıyor.

siz veriyormusunuz.

bizdede var tükürük olayı.
suyuda yeni yeni vermeye başladım.yaz aylarında çok terliyorlar ve sıvı kaybediyorlar.benim oğluş kabız da oldu 3 günde bir yapıyor kakayı buna bağladım bende ve su veriyorum ara ara ama fazla değil.3 sefer 2-3 çay kaşığı.
gece de belli olmuyor bazen 2 bazen 3 sefer kalkıyor.

kızlar göğüslerim çok fena çatladı ve hiçbir çare bulamadım.kadın doğum-cildiye kim varsa gittim.cildiyenin verdiği kremler işe yaradı biraz ancak bebek emdiği sürece kesinlikle kapanmayacak yaralar..
silikon göğüs ucu denedim ama fayda etmedi.göğüs kalkanı vs denemediğim şey kalmadı.
sonunda aventin silikon göüğs ucunu aldım ve çok memnun kaldım.uç kısmı biraz büyük olunca oğlum alamaz sandım ama çok kolay aldı.ancak çok gaz yutuyor ve hiç olmadığı kadar gaz yapıyor.uyky uyumakta zorlanıyor.sancısı olunca gece daha çok uyanıyor.çatlaklarım da iyileşmeye başladı.biraz daha böyle dayanacağız heralde yani oğlum dayanacak.
emzirmek işkence haline geliyor ve biran önce emzirmeyi bitirmek istiyorum.
böyle sorun yaşayan varmı,silikon göğüs koruyucu kullanan varmı acep???

kızlar göğüslerim çok fena çatladı ve hiçbir çare bulamadım.kadın doğum-cildiye kim varsa gittim.cildiyenin verdiği kremler işe yaradı biraz ancak bebek emdiği sürece kesinlikle kapanmayacak yaralar..
silikon göğüs ucu denedim ama fayda etmedi.göğüs kalkanı vs denemediğim şey kalmadı.
sonunda aventin silikon göüğs ucunu aldım ve çok memnun kaldım.uç kısmı biraz büyük olunca oğlum alamaz sandım ama çok kolay aldı.ancak çok gaz yutuyor ve hiç olmadığı kadar gaz yapıyor.uyky uyumakta zorlanıyor.sancısı olunca gece daha çok uyanıyor.çatlaklarım da iyileşmeye başladı.biraz daha böyle dayanacağız heralde yani oğlum dayanacak.
Bende de göğüs ucu çatlaması vardı 2 çeşit krem kullandı çok etki görmedim ama rahatlatıyordu biraz, lansinoh ve mustela kullandım. Biraz yumuşatıyordu acıyı da azaltıyordu fakat 4 gündür oğlum aşırı gazdan ve ağrıdan dolayı memeyi çok kısa emiyor, emerken sanırım gaz sancısı artıyor bu yüzden emmeyi azalttı. Azaltınca benim göğüs uçları da normale döndü şimdi emdiğinde hiç acımıyor ama bu seferde eskisi gibi iştahla emmediği için üzülüyorum. Ama sorunu çok iyi biliyorum canım ben de yaşadığım için, emzirmeye başladığım ilk 5 dk boyunca öyle acı hissediyordum ki ya bağırıyordum ya da ayağımı bir yere tekmelerdim o derece acırdı. Ben silikon göğüs ucu kullanmadım ama biraz sabret iyileşsinler sonra onu kullanmadan rahat emzirebileceksin bence

bu sorunu yaşamayan pek yok galiba. canım o kadar acıyodu ki sütüm çok az gelmeye başlamıştı. silikon göğüs uçlarını denemedim daha önce ablam deneyip memnun kalmamıştı çünkü. daha önce de yazdım, benim çarem hametan pomad krem oldu. 1 hafta da fln geçirdi, iyileştikten bi süre sonra daha kullandım. artık hiç krem kullanmıyorum tamamen iyileşti.

Back
X