yarın oğluma rota virüsü aşısı yapılıcak 3 tane doktora sordum çokta tatmın edici yanıtlar almadım aslında ama yinede aşıyı yaptırmaya karar verdık aşının bildim tek kötü tarafı düşükte olsa bağırsak düğümlenmesine yol açması umarım kötü bişile karşılaşmam bu arada arkadaşım sağlık ocağında kızına rota virüsü aşısı yaptırdı ağızdan damlatılacak aşıyıbebeğin bacağına enjekte etmişler çok şükür kötü bişi olmadı gayet sağlıklı bebişi şimdilik
soruma cevap veren herkese teşekkür ederim öncelikle..
bugün doktor kontrolüm var demiştim. kızım 4750 gr olmuş. 2. ayında toplam 1 kg almış yani. doktorum çok iyi, artık mamayı azaltıp anne sütüne ağırlık ver dedi. yavaş yavaş bırakırsan geçişe adapte olabilir dedi. acaba bünyesinden kaynaklanan bir sorun nedeniyle mi kilo alımı az oldu, bunu öğrenmekmiş niyeti. o zaman tahlil vs yapmamız gerekirdi, şimdi öyle bişeye gerek kalmadı dedi. (ilginç bi yöntem)
bir bebek günde ortalama 750 ml alması gerekiyormuş. benim kızım max. 600 ml filan alıyor. 750'de sabit tutmaya çalış dedi, gerekirse mama takviyesi ile.. kalça usg'si normal çıktı hamdolsun. cuma günü 3lü aşısı olacak inşallah. rota aşısını ise ben yaptırmanı tavsiye ederim ama sen araştır istersen dedi. siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
bakalım 3. ayında durum ne olacak.. :18: hayırlısı..