Merhabalar, bugün rota aşımızı yaptırdık. Biraz huysuzluğumuz var ama ateş vs. gözlemlemedim.
Geçen ay SMA mama almıştım, takviye için. Günde 2 kereyi geçmiyor verdiğim zaten, 1 ay gitti bana o kutu mama. Dün mamamız bitince bu sefer de Milupa Aptamil deneyeyim dedim, belki daha çok sever onu, içinde immunofortis varmış ya hani. Her aldığımın etiketini, kutusunda yazanları okumak gibi bir huyum olduğumdan, şansıma mamanın da kutusunda yazanları okudum. İçinde kanola yağı denilen bir yağ içeriyor. Ve bu yağ kolza bitki tohumlarının genetiği değiştirilerek elde ediliyor. Kanola yağı, insanda ve hayvanda amfizem solunum sıkıntıları, kansızlık, kabızlık, aşırı duyarlılık ve körlük sebebi olabiliyor.Margarinlerden bile daha zararlı. Bu kanola yağı makinelerde kullanılan yağın sözde zararları azaltılmış olanı. Bildiğiniz kanserojen madde yani. Immunofortis var diye reklam yapmasını biliyorlar, içinde kanola yağı da var niye demiyorlar? Kanola yağı piyasadaki en ucuz insan sağlığına en zararlı yağdır. Neyse ki henüz kutusunu bile açıp bebeğime vermedim. Geri vermeye götüreceğim hemen.
Kanola yağı hakkında:
KANOLA YAI VE KANSER RSK
Artık bebeğinize verip vermemek size kalmış...