kızlar bebeklerin aylık cizergesini nasıl yapıyorsunuz alttakiben bulamadm
öncelikle herkes güzel bir hafta diliyorum.
benim sizlere bir sorum olacak. oğlum yaklaşık 1aydır 3 yada 4günde 1kez kaka yapıyor. daha önce hergün 1kez yapardı. birde gaz çıkardığı zamanda bayağı bir kokulu çıkarıyor. kaka da aynı kokulu. sizlerin bebeklerinin gaz ve kaka durumları nasıl acaba?
birde bebeğin doyup doymadığını yada yeterince beslendiğini kakasından yada şişinden anlayabilir miyiz? ben sağlık ocağına götürmüştüm doktor yeterince doymuyor o yüzden 3günde 1kez yapıyordur dedi. ama doymazsa ağlar. ben mama vermiyorum sütümle besliyorum acaba yetiyor mu? en son 3ay 8günlükken 6.750gr dı.
şimdiden teşekkürler... bebişlerinzle beraber bol gülücüklü günler...
Lilypie - First birthday tickers ben bı sıteden yaptım takıldığın yer olursa yardımcı olabılırım oğlum uyanmazsaa :)
kızlar oğlum bu aralar çok kusuyor, güne başladığında ilk emmeden sonra kusarsa o gün her emmeden sonra kusuyor nerdeyse , daha önce burda yazanlar olmuştu aynı durumu, doktora sordunuz mu merak ediyorum ben de...
( 0-1 yaş ) Süt çağı işlev oyunları
Bip Bip Oyunu
Araba oyunu gibi oynanır; sözler söylendikçe, çocuğun aynı yerlerine dokunulur.
Araba geldi,
Durakta durdu,
Bip bip.
Çevren çevren çemberlik oyunu
Çevren çevren çemberlik ( Parmakla, avuç içine halkalar çizilir )
Ortasında pınarcık ( Parmakla, avuç ortasına vurulur )
Bir kuş gelmiş su içmiş ( Parmak avuç ortasına vurulur, yukarıya kaldırılır,kuşun su içerken yaptığı gibi )
Sonra pırrr diye uçmuş ( Denir, elle kuşun uçup gitmesi canlandırılır )
Araba Oyunu
Araba (denir çocuğun çenesine dokunulur)
Maraba (denir çocuğun çenesine dokunulur)
Cip (denir çocuğun çenesine dokunulur)
Bip (denir çocuğun çenesine dokunulur)
Beş kardeş oyunu
Beş minik kardeş varmış ( Beş parmak gösterilir )
Bir gün ava gitmişler
Bir kuş görmüşler
Bu tutmuş ( Baş parmak tutulur, sağa sola sallanır )
Bu temizlemiş ( İşaret parmağı tutulur, sallanır )
Bu pişirmiş ( Orta parmak tutulur, sallanır )
Bu yemiş ( Yüzük parmağı tutulur, sallanır )
Bu da ( Küçük parmak tutulur )
"Hani bana, hani bana ?" demiş. ( Küçük parmak sallanır )
"Yok sana, yok sana" demişler.
"Ben de gider ararım, Ben de gider ararım" ( Bu sözler yinelenirken, uygulayıcı ikinci ve üçüncü parmakları ile yürüyüş öykünmesi yaparak, çocuğun bileğinden koluna doğru parmaklarını yürütür ve koltuk altına vararak çocuğu gıdıklar, gıdıklarken de aşağıdaki sözleri söyler : )
"gıdı gıdı, gıdı gıdı "
Tel sarar oyunu
Tel sarar Ayşe tel sarar ( Eller yukarı kaldırılarak, sağa sola döndürülür )
Tel bulamazsa ne sarar ( Ellerle soru devinimi yapılır )
Komşunun oğlunu sarar ( Çocuğa sarılma devinimi yapılır )
Not : Ayşe yerine, çocuğun adı neyse o söylenir. Çocuk erkekse son satırda "Komşunun kızını sarar" denilir.
Köşe Bakkalı Oyunu
Köşe bakkalı ( denir, çocuğun çenesi elle tutulur )
Kapalı çarşı ( denir, ağız gösterilir )
Horhor çeşmesi ( denir, burun tutulur )
Elmacılar ( denir, yanaklara değilir )
Aynacılar ( denir, gözler gösterilir )
Kemancılar ( denir, kaşlar sıvazlanır )
Düz bayır ( denir, alna dokunulur )
Karışık çayır ( denir, saçlar karıştırılır )
Sar makarayı oyunu
Sar sar makarayı ( Eller önde tutulur, birbiri çevresinde yün sarar gibi döndürülür )
Çöz çöz makarayı ( Devinim tersine yapılır )
On kilo yağ ( İki el on parmak açılarak ileriye uzatılır )
On kilo bal ( Aynı devinim yinelenir )
Yala yala bitmez ( Avuçları yalama devinimi yapılır )
Beşi sana ( Beş parmak açılır ve çocuğa gösterilir )
Beşi bana ( Beş parmak açılır ve göğse konur )
Kediye cık cık ( Yok anlamına gelen cık cık sesi çıkarılır, Baş ve ellerle yok devinimi yapılır )
Merhaba. Benim kızım da kum döküyormuş ama bezinde bi değişiklik göremiyorum ben. Tahlil sonucuyla öğrendik. Doktor su içir dedi.
bizdede olmuştu.susuz kaldığından oluyormuş.bizimkinin beslenmesi ii değildi.ben su verdim.şimdi olmuyor.bu aylarda normal olduğunu bilmiyordum benm oğluşumun böbreğinde taş varmış.inşallah dökmüştürde kurtulmuşuzdur.
benımoğlumdada oldu tahlıl yaptırmadık nerdeyse 3 gun içinde oldu geçti bol su vermiştim hatta burayada yazmıştım oğlum bir günde 25 cclık biberonu bıtırıyor dıye herhalde suyla ılgilydi çocuk drye götürmeden geçti aile hekimıne danışmıştım şimdi ıkı gunde bıtıyor bi biberon yalnız benım oğlumun lekelerı turuncuydu
canım doktor tahlil yaptımı kum döktügünü söyledi benim kızımmında bezinde pembelikler vardı tahlil yaptırdık hiç bişey çıkmadı doktoru susuz kalmıştır hava çok sıcak su ver dedi zorla veriyorum suyu hiç sevmiyor
bunu uzunzamandır sorucam dıyorum fakat bana gülerler dıye soramıyorum ama çokta merak edıyorum bızdeki inanışa göre bebek doğduğu gun yıkanmaz yanı benım oğlum pazartesı doğdu ve o gun yıkamıyoruz 1 yaşına kadar :26::26::26::26::26::26:bunu duyan yada uygulayan varmı yanı saçma gelsede yıkamıyorum pazartesılerı havada sıcak oldundan yıkasamıydım dıye düşünüyorum her pazartesi :44::44:
kızlar bir sorum var.benim kızım gündüzleri uyumuyo tabi akşam olunca uyuttuğumda yorgunluktan sızıyo artık.akşam 8.30 gibi uyuyo bazen 2 gibi uyanıyo emiya bazen daha sonra uyanıp emiyo.bu kadar süre emzirmemek doğr mu acaba.ama ben kendim 2-3 saatte bir emzirsem de uyku problemi olur diye korkuyorum.zaten gündüz uyumuyo bir de gece uykusu kaçarsa...bir de 6 aylıkken falan sanırım artık gece mama almaması deliksiz uyuması lazım.şimdi geceleri her 2-3 saatte bir ben zorla emzirirsem böyle alışır ondan sonra hep ister mi??
bunu uzunzamandır sorucam dıyorum fakat bana gülerler dıye soramıyorum ama çokta merak edıyorum bızdeki inanışa göre bebek doğduğu gun yıkanmaz yanı benım oğlum pazartesı doğdu ve o gun yıkamıyoruz 1 yaşına kadar :26::26::26::26::26::26:bunu duyan yada uygulayan varmı yanı saçma gelsede yıkamıyorum pazartesılerı havada sıcak oldundan yıkasamıydım dıye düşünüyorum her pazartesi :44::44:
kızlar bir sorum var.benim kızım gündüzleri uyumuyo tabi akşam olunca uyuttuğumda yorgunluktan sızıyo artık.akşam 8.30 gibi uyuyo bazen 2 gibi uyanıyo emiya bazen daha sonra uyanıp emiyo.bu kadar süre emzirmemek doğr mu acaba.ama ben kendim 2-3 saatte bir emzirsem de uyku problemi olur diye korkuyorum.zaten gündüz uyumuyo bir de gece uykusu kaçarsa...bir de 6 aylıkken falan sanırım artık gece mama almaması deliksiz uyuması lazım.şimdi geceleri her 2-3 saatte bir ben zorla emzirirsem böyle alışır ondan sonra hep ister mi??
günaydın, umarım bebeklerimiz ve bizim için güzel bir gün olur
ben bişey sormak istiyorum aranızda bebeği kum döken varmı benim oğlum bir haftadır kum döküyor bezinde pembelik oluyor. doktora telefonla sorduğumda kum döküyor dedi bu aylarda normalmiş anne sütü ile besleyenler su veriyormusunuz?
selam kızlar, herkes iyidir inşAllah, bizde çok şükür idare ediyoruz..ya benim kızçe daha dönmüyorDötünü hiç kaldırmıyor neredeyse :) çokmu acele ediyorum ne? umarım en kısa zamanda döner..
Birde arkadaşlar o bezdeki pembemsi turunculu leke 2 gün bizdede olmuştu, hatta burada yazmıştım, ogün ve diğer günlerde bolca su verince çok şükür bizimde geçti, aman susuz bırakmayın bebeklerinizi..çok aşırı terliyor yavrucaklar..
bizimkilerde de var o inanış. benim kızım çarşamba doğdu bir de ctesi de yıkanmazmış (müslümalıkla ilgili bişeyler anlattılar ama tam hatırlamıyorum) ilk başlarda cidden yıkatmadılar o günlerde ama isilik başlangıcı olunca kimse kusura bakmasın yaz başından beri hemen hemen hergün yıkıyorum kızımı, karışamıyorlar.
selam kızlar..her actıgımda kımsecıkler olmuyor.ıns bebıslerınız ve sızler ıyısınızdır..benım bebısım 1 haftadır cok sıkıntılıydı.tekrar gaz problemımız oldu.bende tekrar ayaklarını sıcak tutmaya basladım malum 1 haftadır da ankarada havalar serınledı..çıplak gezmeye alışmışken tekrar gıyınmek zorunda kaldı bebısım..kakası da 1 haftadır yesıl sarı karısık..korktum ve bayagı da yoruldum bu hafta..bugun aldım goturdum doktora.tahlıl yapıldı bısı cıkmadı allaha sukur..gaz dedı doktor.sıcak tutalı ayaklarını daha ıyı bugun..
kızlar bırde direk musluk suyuyla banyo yaptırdıgımızda bebegın agzına kacan sudan bebısler dızanterı mıkrobu kapıyorlarmışş..kaynatıp kullanmakta fayda var banyo suyunu..bilginize..bugunlerde sularımız mıkroplu burda bızım.ankara da yanı..hazır su kullanıyoruz..
benim kızım 2,5 aylıkken dizanteri oldu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?