2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar benım oğlum poposuyla yürüyor bikaç sanıyede odanın başından sonuna ulaşıyorr eşim poposuna tekerlek takalım diyor :9::9::9::9:her yer minder oldu evde ama yınede mındersız yerleri bulup orda oturuup oynuyor bıde bişeye uzanınca çok uzanırsa tepe taklak oluyor bu yuzden yalnızda bırakamıyorum işimiz iş hep başındayımm eve beledıyeden gelcekelr artık korkuyorum bugun ıkı makına çamaşır yıkadım serdım iş yaptım dıye sevındım o arada dedesı tuttu anca okadar yüümeye bi başlasa yaz gelse bukadar zor olmaz rahat rahat işimi yaparım dıyorum bilmıyorum ozaanda hep böyle başında durmak gerekırmı

Bugün yoğurtlu pirinçli ıspanak yedik kızlar, çok sevdik. Hatta o kadar güzel yedik ki ortalığı yoğurt ıspanak dünyasına çevirdik Bir ara mama sandalyesinden kalkıp, yemek masasına gidiyorduk son anda baba gücü tarafından ele geçirildik. :)))
Ada son günlerde koltuktan yastıksız inmeyi öğrendi. Çıkarken de zorlanmıyor. Tutunarak yürüyor. Baybay yapıyoruz bir yere giderken, biri giderken. Acıkınca mammammammam diyoruz. Birşey isteyip de olmazsa ,alamazsa nannannnannnan, dadedeydeydey diye saydırıyor. Elimizle obbobobo diye ses çıkarıyoruz ağzımızdan. Şimdi de içeriden anne nereye gitti gene diye nanannannennenen diye saydırarak yanıma gelmiş bulunuyor. :)))

Son düzenleme:
ahsen henüz tutunarak kalkamıyor ben destek verirsem anca birde koltugun kenarını tutunsa yada benım dizlerimi tutup kalksada ayakta oldugunu unutuyor ve ellerini bırakıp düşüyor hemen yakalıyorum yoksa kafa üstü yere çakılacak sizde durumlar nasıl

ahsen henüz tutunarak kalkamıyor ben destek verirsem anca birde koltugun kenarını tutunsa yada benım dizlerimi tutup kalksada ayakta oldugunu unutuyor ve ellerini bırakıp düşüyor hemen yakalıyorum yoksa kafa üstü yere çakılacak sizde durumlar nasıl

bugün Muhammed Beşir de masanın ayaklarını tuttu, ileri doğru fırlayan oyuncağı elinden kaydıktan sonra, ben de heyecanla bekliyorum tabi acaba tutunup da kalkacak mı diye ama cesaret edemedi galiba. biraz alıştırma mı yapmak lazım ya bizimki tembel olunca ben de çok üstüne düşmedim ama şimdi de çocuğu çok mu sınırlıyorum acaba? hava da soğuk diye yerlere bırakamıyorum rahatça...

bebekler hareketlendikçe anneler topiğe çok takılamaz mı oldu acaba... ben de uyutup geldim yine...

kızlar tavuksuyuna çorba yaptım miray yemek için elimi çekti ağzım açık kaldı:27:
sizde deneyin yerler belki önce soğanı kavurdum sonra kırmızı biber ve havuç ekleyip onlarıda kavurdum biraz kavrulunca haşladığım tavuğun suyunu döktüm pişince blendırdan geçirdim tel şehriye attım bieaz karabiber attım sonra nane kızdırıp döktüm pek bi sevdi hanımefendi damak tadı var şimdiden:27::27::56::56:

canım bugün tarifini denedim et de ilave ederek beğendi bebeğim, teşekkür ederim.
ben de bir tarif paylaşmak istiyorum arkadaşlar eğer bebeğiniz yoğurt çorba seviyorsa ki çoğu bebek sever mutlaka deneyin derim.
ben bu çorbayı kereviz yaprağı çorbasından uyarladım .
Tarifim: Evde bulunan sebzeleri örneğin:havuç, soğan, patates, kırmızı biber, brokoli veya soğan, ıspanak vb. aşırı minik doğranıp, 10 dk falan kısık ateşte az yağla sotelenir. içine bir tatlı kaşığı kadar un karıştırıp et suyu veya su eklenir, yoğurt ve az limon suyu da eklenip bir kaç dakika kaynatılır. kıvamı yoğurt çorbası gibi olmalı, ben kıvamı tutturamazsam tarhana ekliyorum biraz daha kaynatıyorum, bebiş de cup cup içiyor.

ama benim kahvaltı aşırı sorunum kızlar sadece yumurta sarısı ile kahvaltı yapıyrouz ıhlamurla. peynir ekmak bisküvi falan asla yemiyor, meyve suyu bile içmiyor sabahları.

Mrh arkadaşlar hamileligimin başından beri hep burayı takip ettim. Arada bir küçük cevaplar yazdım. Birazda ben anlatmak istedim. Oğlum 5,5 yaşında kizimda 22 nisan doğumlu, bende 1983 doğumluyum. Işletme mezunuyum ama artık diplomalı ev hanimiyim:-) ikiside normal doğum. Hamileligim o kadar hareketliydiki çok rahat bir doğum yaptım. Hastaneden geldiğim gibi pijamalari çıkarttım ve bir daha giyemedim:-) ev işleri ve misafir hiç bitmedi. Çatım dar olduğu için dikisim fazlaydı. Geceleri yorgunluktan sızlıyordu. Üstüme yaramaz oğlum ve gazlı kızım. Kızım iki aylık olunca tatil yapalım dedik.tatilin ikinci günü kötü haber geldi. Eşimin abisini trafik kazasında kaybetmiştik. O uzun yolu nasıl geri döndüğümuzu bilemedik. Biz ist oturuyoruzz eşimin köyude ist bağlı ama iki saat mesafe var. Cenaze işleri, eşimin ailesine destek ve tüm hizmetler için iki ay kadar köyde kaldım. Hayatım birden bire çok değişti. Yaramaz oğlum küçük bebeğim ve üzgün bir eş. Okul açılırken eve döndük oğlum anaokuluna başladı. Okula gidipgelme konusunda komsularim destekçi. Diğer her işimi kendim halldediyorum. Anlayacaginiz kızım nasıl büyüdü anlayamadim. Oysa eşimle ikincinin tadını çıkaracağız hemen büyüsün diye acele etmeyeceğiz diyorduk. Ama arada derede büyüdü. Çok hareketli, hiç durmuyor. Koltuk kenarlarında yürüyor. Her deliğe giriyor. Ilk dişini yeni patlattı. Ikinci diş yolda, çok sıkıntılı ve huysuz. Gece uykularmiz doğumdan beri düzensiz. Iştah hiç yok bu aralar. Sizinle paylaşmak istedim. Biraz uzun oldu. Telefondan yazıyorum. Hatalarım olabilir. Hepinizi takipteyim:-)

Bugün yoğurtlu pirinçli ıspanak yedik kızlar, çok sevdik. Hatta o kadar güzel yedik ki ortalığı yoğurt ıspanak dünyasına çevirdik Bir ara mama sandalyesinden kalkıp, yemek masasına gidiyorduk son anda baba gücü tarafından ele geçirildik. :)))
Ada son günlerde koltuktan yastıksız inmeyi öğrendi. Çıkarken de zorlanmıyor. Tutunarak yürüyor. Baybay yapıyoruz bir yere giderken, biri giderken. Acıkınca mammammammam diyoruz. Birşey isteyip de olmazsa ,alamazsa nannannnannnan, dadedeydeydey diye saydırıyor. Elimizle obbobobo diye ses çıkarıyoruz ağzımızdan. Şimdi de içeriden anne nereye gitti gene diye nanannannennenen diye saydırarak yanıma gelmiş bulunuyor. :)))
Ay maşallah yanımda olupta ısırasım geldi :9:
canım elifte koltuk kenarında yada yatakta başlığa tutunmaya bayılıyor ama hafif destek istiyor kalkmak için ama ben illa tutuyorum çünkü kendisini bırakıveriyor
canım bugün tarifini denedim et de ilave ederek beğendi bebeğim, teşekkür ederim.
ben de bir tarif paylaşmak istiyorum arkadaşlar eğer bebeğiniz yoğurt çorba seviyorsa ki çoğu bebek sever mutlaka deneyin derim.
ben bu çorbayı kereviz yaprağı çorbasından uyarladım .
Tarifim: Evde bulunan sebzeleri örneğin:havuç, soğan, patates, kırmızı biber, brokoli veya soğan, ıspanak vb. aşırı minik doğranıp, 10 dk falan kısık ateşte az yağla sotelenir. içine bir tatlı kaşığı kadar un karıştırıp et suyu veya su eklenir, yoğurt ve az limon suyu da eklenip bir kaç dakika kaynatılır. kıvamı yoğurt çorbası gibi olmalı, ben kıvamı tutturamazsam tarhana ekliyorum biraz daha kaynatıyorum, bebiş de cup cup içiyor.

ama benim kahvaltı aşırı sorunum kızlar sadece yumurta sarısı ile kahvaltı yapıyrouz ıhlamurla. peynir ekmak bisküvi falan asla yemiyor, meyve suyu bile içmiyor sabahları.
elif te kahvaltısını yapmıyor peynir yiyor sadece ama yumurtayı pek yemiyor bende hep yapıyoum ama yemeyince mecbur mama yapıyorum başka nasıl vercem bilmem

günaydınnnnn:16::16::16::16::16:
nasılsınız bakalım ben çok uykusuzum ev dadinide ve kendimi çok yorgun hisediyorum:19:

Alp Safa da yerinden hiç kalkmıyor, kollarını kaldırıyo kaldırın beni diye, çok tembel benim oğlum hiç bir şey için gayret göstermiyo, ya da ben çocuğa bunu nasıl öğretmeliyim bilmiyorum.
2 gecedir gecede 3 kez kalkıyo, çok mutluyum....

Alp Safa da yerinden hiç kalkmıyor, kollarını kaldırıyo kaldırın beni diye, çok tembel benim oğlum hiç bir şey için gayret göstermiyo, ya da ben çocuğa bunu nasıl öğretmeliyim bilmiyorum.

oh maşalllah canım dilini ısır umarım hep böyle devam eder ben kltukta kenarını tuturuyorum ahsende perdeyle oynuyar sürekli tutuyorum a<ma hemen ellerini bırakıp pat yere alışacaklar inşallah

her çocuğun zamanı var sanırım zorla bişi yaptıramıyoruz yada öğretemıyoruz bu dönemde bende emeklesi diye çabalıyorum ama yok boşa emekleme pozisyonuna getırıyorum kendımde yapıyorum emeklermiş gibi görsün dıye bıkaç sanıye duruyoo sonra kollarını bacaklarını bırakıyo yere yapışıyoo benımki geceleri hiç uyanmıyorr ama sabahları uyanınca mamammamamm dıyerek uyanıyor çok acıkıyor sanırım mamasını içince bırlıkte yatıp yatak keyfı yapıyoruz en fazla yarım saatt dayanabılıyo ben gözlerımı kapatınca parmkalrını gözlerıme sokmaya başlıyo anlıyorum sıkıldığını kalkıyoruzz

Selam kızlar sizleri özledim yaa kaç gündür giremiyom topiğe girsemde hemen çıkıyorum işler çok yoğun kızlar kendimi çok halsiz ve yorgun hissediyorum duru yu yüklicek halim yok.

Çok geç uyuyor dün uyuya kalmışım bi baktım bir ses başımın ucunda dıgıllll dıgıll dıııgııllllll, bvvvvrrrrrrrrrr bbıırrvvrrr diye sesler :1: :1: :1: ve uyuya kaldığım saat 12,30 yalnış anlamayın ve resmen duru yla kavga ettim yatırdım ayağıma yüksek sesle uyu artık uyuu yorulmadınmı dedim ve bi baktım oo benim sesimden daha yüksek bir sesle aaaağğğğğğğğğğğğğğ ağğğğ diye bir bağırdıkii tırstım valla :27::27: sonra kaldırdım sat 2 ydi uyuduk sabah ta 6,30 da çamaşır serip işe geldim :84:

şu 4 günüm resmen kabus gibi geçti.cmrtesi gününü anlatmıştım zaten iğrenç bi hastanenin acilinde sinir krizi geçirmek üzereydim.pzrtesi normal bi dktra götürmeye karar vermiştim.dün görümcemin önerisiyle kendi çocuklaırnın dktruna gittim.çok şükür dktru beğendim.biraz geç oldu ama 5.denememizden sonra oğluma iyi bi doktor bulabildim sonunda.umarım yanılmamışımdır.15 gün önce gittiğim acilde oğluma boğaz enfeksiyonu denmişti geçen cmrtesi gittiğimde faranjit dendi.dün gittiğim doktorda bronşit olabilir dedi.benim oğlumun nesi var artık çıldırmak üzereyim.kan tahlili istedi ona göre kesin bilgi verecek.zaten maceramızda kan almada başladı.tam 30 dk sürdü.damarı zor buldular.oğlum delik teşik oldu.ağlamadan resmen mosmor oldu bebeğim.delik teşik olmasına rağmen 2 tüp kan gerekirken oğlumdan zorla sadece yarım tüp kan alabildiler.bugün sonucu almaya gittiğimizde şok olduk.kan tahlili yapılamamış.kan yetersiz gelmiş tekrar çağırdılar oğlumu.labarotuvardaki ben alırım dedi.birazönce tekrar oğlumu alıp gittik.yine çok zorlandık.ağlıyacaktım resmen.laborant damarı buluyor ama daha önce iğne batırıldığı için tekrar iğne batırmak istemiyor aynı yere.çokta şeker biriydi.uzun bi uğraştan sonra çok şükür kan alındı.saat 2 de sonuç çıkacak.umarım kötü bişey çıkmaz nolur dua edin.kafayı yemek üzereyim.gözlerimin altı mosmor oldu.kendimi tanıyamıyorum artık.gece yine uyuyamadık ateşten.gecenin 4 ünde banyo yaptık.neden oğlumun ateşi bukadar sık çıkmaya başladı.üstelik antibiyotik ve ağrı kesici ateş düşürücü kullanmamıza rağmen.artık ben hastalığı geçtim ya dişi çıkacak diyorum yada oğlumdan düşündüğümden daha ciddi bi hastalık var.yeminederim hayatımda bukadar üzüldüğümü hatırlamıyorum hiç.çok yıprandım şu 20 günde.benim oğlumun neyi var yaa offf

Back
X