Sağol canım dediğin gibi başka doktora da gösterecem bir prof buldum bu alanda uzman eşim pek taraftar değil ama gerekirse ben tek başıma kendi imkanlarımla götürecem hatta bugün randevu aldım ama 4 marta verdiler artık mecbur bekleyecem en azından kesin tanı koysun ve ilaç tedavisine ne diyecek onu öğrenecem şimdilik antidepresanı vermeyecem, antidepresanı geçmişte benim vücudum bile kaldıramamıştı eşime kalsa ver uyusun derdinde, şimdilik sadece 1 ilaca başladım o da antidepresan değil konuşma için olanı da vermeyecem daha 2 yaşında bile değil aslında benim oğlum evde tek başınayken daha öfkeli sinirli dışarıda ve başka insanlarla birlikteyken mutlu ve eğleniyor doktora bunu da danışacam eğer faydalı olursa oyun grubuna da götürecem. Tanıdığından bahsetmişsin antidepresan türü bir ilaç mı kullanıyor ya bizim uyku sorunu olmazsa ben hiç ilaç vermeyecem ama oğlum da dinlenemez ben de dinlenemez olduk bir türlü uykuya dalamıyor uyku belirtileri gösteriyor sürekli esniyor halsiz ama beyin uykuya geçemiyor yatakta şiddetli sallanma ve hareketler başlıyor sonra gülmeler şu 1 ayın içinde oldu bunlar gece uyanıp 5 saat uyuyamıyor şaşırdım kaldım nasıl birden böyle oldu hani önceden emdiği için uyanıyordu şimdi gece beslenmesi yok ama uyku da yok oldu. Senin oğlunda ne gibi belirtiler vardı benim oğlum mesela dışarı da daha da hareketli koşuyor yetişemiyoruz dolap çekmece etrafta ne varsa kurcalar dağıtır ve fırlatıyor ilgisi birşey çekince 1-2 dk bakıp fırlatıyor bir de uykuları gittikçe bozuldu öfke nöbetleri de artınca ben tükendim inanırmısın altını değişmek için ne kadar uğraşıyorum banyoya geçirsen bir dert çıkarsan bir dert oldu vallahi kolay çocukları olan anneler ne şanslıymış bir de merak ettiğim birşey var hamileliğin stresli mi geçti
Hamileliğim hiç stresli geçmedi. Tam tersi hiç de hareket etmezdi karnımda. Ama doğunca elleri ayakları hiç durmazdı. o yüzden asla tek başına bırakıp içeri bile gidemezdim.
Bizde seninki gibi aşırılık yok yani belki kız diyedir. Laf dinler. Ama çoook hareketli. Bir yerde oturupta çay içtiğimi bilmiyorum. Mama sandalyesinde oturmaz, oto koltuğunda pusette oturmaz. hep ayakta fıldır fıldır. konsantrasyon sıfır bir oyuncakla 1 dakika ancak vakit geçiriyor. tek odada durmaz. hep evi gezecek. Ben hiperaktif olduğunu düşünmyorum ama yuvadaki öğretmenleri de öyle söylüyor. dikkat eksikliği var ama. Dediğim gibi eğitim işi. hep sakin olmalısın sen sakinledikçe o da biraz sakinliyor. ben artık odanın kapısını kapatıyorum burdan çıkamazsın diyorum. artık dinliyor çıkmıyor. Dediğim gibi oyun grubunda biraz daha düzeldi. Uyku sorununa gelince bizimki de kalkıyor ama gidip yanına yatarsam veya elini tutarsam uyuyor. öyle ayık kalma durumu yok yani.
Arkdaşıma gelince onlar kuruldan geçirilen ilaçdan kullanıyorlar nedir ismi bilmiyorum ama kurul gerekiyor çünkü pahalı bir ilaç.
Bence öncelikle bunu kabullenmelisin. inan kabullenince sabrın da çok olacaktır. hep sevgiyle yaklai bağırıp çağırmamaya özen göster. Sen de hareketlerini yavaşlat, sen telaşlandıkça o da telaşlanıyor çünkü. evdeki tüm oyuncakları kaldır. sadece 1 tane ortada dursun. 1 ay onla oynasın. sonra diğerlerini çıkart yavaş yavaş. çok enerjili besinler verme. ve yiyeceklerini kontrol et. yani hangi yiyecekle enerjisi nasıl oluyor kontrol et. çok enerji yapanları gördükçe onları kes. papatya çayı yap. sakinler. hep öp kokla, sevgini göster. hep konuş. normal insan varmış gibi karşında. uyurken klasik müzik dinlet o da beyni yumuşatıyor biraz. baby mozart falan var onlardan al. gece yatmasına yakın çok hareketli oyunlar oynamasına izin verme. gece yatarken milupanın gece çayı var ondan yap.
ve sana tavsiyem çevredeki oyun grupları ile görüş. öğretmenlere durumu anlat. onlar çok yardımcı oluyorlar. olmadı bir deneme dersi iste. bakarsın orda çocuklarla beraber saldırganlığı kalkar. ama oyun grubu kesinlikle çok yararlı çevredekilere sor bakalım ne diyecek öğretmenler. bence hiperaktif diye bu tip şeylerden mahrum bırakılmamalı ve kesinlikle gözlem altında tutulmalı.
ama önce sen. bunu sakın unutma. sen sağlıklı olduklçe ve bu haytta var oldukça o yaşayacak. Sende gerekirse passiflora falan al sakinleş. doktorlar çok önermiyolar ama onla uyumayı dene. bizim kız benimle uyuyunca sabaha kadar deliksiz uyuyor mesela.
televizyon cep telefonu bilgisayar kesinlikle yok. bizimki telefonla çok oynardı vermezsen ağlardı. daha evvel kullanmadığın bir kelime seç. mesela ben "olmaz" diyorum. o zaman daha algılıyorlar. bugüne kadar o kadar çok hayır demişim ki meğer. ve kurallarını koy. yavaş yavaş ama sakin sakin. canım olmaz de. sevecenlikle. o zaman daha çok algılıyorlar.
şimdilik aklıma gelenler bunlar. daha sorun varsa sorabilirsin bende aklıma geldikçe yazarım zaten. 4 marta kadar sabır sabır sabır. Allah herşeyin çözümünü verir.