- 27 Eylül 2009
- 545
- 74
- 298
Çok sevindim canım allah hepimize sağlıklı bebeklerimizi kucagımıza almayı nasip etsin inşallah...Bu Detaylı ultrason da doktor nelere bakıyor canım bana yaptımı acaba cunku ben gecen gittigimde 1 saate yakın cocugun orasına burasına baktı o detaylı ultrasonmu oluyor ? başının çevresini falan olctu
yarım saat sürüyor en az. cdyede aldılar. bi de renkli resim verdi doktor. ama bebişim yüzünü döndü görünümüyor pek.
kafa ölçüsüyle başlıyor, karın çevresi, beyincik, beyin sıvısı, beyin boşlukları, omirilik dizilişi, akciğer, karaciğer, mide, pipi, bacak ölçüler, kol ölçüsü, parmak sayısı, göz çukuru, kulakları, damağı, burun kemiği, kordonu kordon kan akışı, kalp kapakçıkları, kalpteki kan akışı, karın çevresi, rahim boyu hatırladıklarım bunlar kızlar. yani tüm anatomisi. tekrar tekrar bakıyor.
sadece bazı şeyler mm.lik şeyler şu an görülmuyormuş, bunlar yemek borusu, anüs çıkışı, pipi deliği, kalp üfürüğü, kulak işitme, göz görme dedi doktor. ama şuan bakılan şeylerde çok önemli. bebek gerilikleride şu an anlaşılmazmış.bunuda not düştü doktor.(bunlarında bilgisini vermek zorundaymış. hatta raporuna bile yazdı) ama çok çok bilgi veriyormuş bu ultrason bebeğin gelişimiyle ilgili. rabbim hepimizin hamileliğini sağlıcakla tamamlamamızı nasip etsin ve bebişlerimizi sağlıcakla kucağımıza alalım.
bide benim böbreklerime, karaciğerime baktı.
umarım açıklamamı beğenirsiniz.