2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Çok sevindim canım allah hepimize sağlıklı bebeklerimizi kucagımıza almayı nasip etsin inşallah...Bu Detaylı ultrason da doktor nelere bakıyor canım bana yaptımı acaba cunku ben gecen gittigimde 1 saate yakın cocugun orasına burasına baktı o detaylı ultrasonmu oluyor ? başının çevresini falan olctu

yarım saat sürüyor en az. cdyede aldılar. bi de renkli resim verdi doktor. ama bebişim yüzünü döndü görünümüyor pek.
kafa ölçüsüyle başlıyor, karın çevresi, beyincik, beyin sıvısı, beyin boşlukları, omirilik dizilişi, akciğer, karaciğer, mide, pipi, bacak ölçüler, kol ölçüsü, parmak sayısı, göz çukuru, kulakları, damağı, burun kemiği, kordonu kordon kan akışı, kalp kapakçıkları, kalpteki kan akışı, karın çevresi, rahim boyu hatırladıklarım bunlar kızlar. yani tüm anatomisi. tekrar tekrar bakıyor.
sadece bazı şeyler mm.lik şeyler şu an görülmuyormuş, bunlar yemek borusu, anüs çıkışı, pipi deliği, kalp üfürüğü, kulak işitme, göz görme dedi doktor. ama şuan bakılan şeylerde çok önemli. bebek gerilikleride şu an anlaşılmazmış.bunuda not düştü doktor.(bunlarında bilgisini vermek zorundaymış. hatta raporuna bile yazdı) ama çok çok bilgi veriyormuş bu ultrason bebeğin gelişimiyle ilgili. rabbim hepimizin hamileliğini sağlıcakla tamamlamamızı nasip etsin ve bebişlerimizi sağlıcakla kucağımıza alalım.
bide benim böbreklerime, karaciğerime baktı.
umarım açıklamamı beğenirsiniz.

bende 17+4de hissettim bendee
doktor erken dedi çocuk kiloluysa erken hissedilirmiş
en çokta 500gr a yaklaşıncadaha fazla olabilirmişş

kızlar siz hissediyorsunuzdur bence. ben hissedemiyorum diye özellikle sordum. hani endişeleniyorum diye. doktorda onun için erken dedi. siz üstünüze alınmayın. benim oğluş tembel tembel. baksana saat 9 olmuş anca uyandı.:emir_bebek::emir_bebek:

bnde zayıf kişilerin erken hissetigini duymustum kişiden kişiye degişiyomus zaten hisettme haftası simdi tam gobegin 2 parmak altında cikolata yedikten sonra en cok hareket ettigi zamn bide banyodayken :)

bebişimn yeni cicilerini koydum son ördügüm tivitili atkımla arı desenli tulumumu da koydum simdi de elimde bi hırka var kapsonlu rabbm saglıla giydirmeyi nasıp etsin insallh:nazar:

bebişimn yeni cicilerini koydum son ördügüm tivitili atkımla arı desenli tulumumu da koydum simdi de elimde bi hırka var kapsonlu rabbm saglıla giydirmeyi nasıp etsin insallh:nazar:

sağlıcakla güzel günlerde giysin bebişin inşallah.:nazar::nazar:

gunYDIN KISsslarr,

kaç gün oldu iyileşemedim bende ya ..ayakta iyileşmeye calısyrouz mınosetle ıhlamurla lımonla .......evde de bıı suru iş var bıraz dınlenıımde oyle yapıım dıorum...sizlerde ne var ne yok...

geçmiş olsun çok yorma kendini. ıhlamura azcık limon sık iç. mandalina, portakal ye bol bol.

canım ben suan 20 haftalık hamileyim hgb 11.1 cıktı demir dediğin hangisi oluyor canım doktor hiç ilaca gerek yok dedi bende buna taktım yaa sanki kan ilacı yazmayınca bebege bişi olcak gibi bi dusunceye kapılıyorum (( hamilelik sendromu işde herşeyin altında bişi arıyoo insan off yaa :S))

hemoglobin birim kandaki demir oranıdır ve bunun için 11 çok normal ancak bebeğin ihtiyaçları arttıkça değerlerin düşecektir ben 1 aydır kullanıyorum demir ilacı hiç yükselmedi dedim doktora o da ama kullanmasaydın düşecekti en azından düşmedi dedi
bir de demir deposu var ki adı ferritin sadece hemoglobine bakmamak lazım buna da bakılacak hemoglobin normalken bu düşük olabilir ve de dediğim gibi şu an normal ama bebeğin ihtiyacı arttıkça düşebilir o zaman demir şurupları içersin ki onlar acayip iğrenç

arkadaşlar ilaçlardan konu açılmışken ben de sorayım
hangi ilaçları kullanıorsunuz
ferrevit ve gyno ferro kullanıorum ben
ama sanki başka kullanmam gereken ilaçlar varmış da dr vermemiş gibime gelio:44:

arkadaşlar ilaçlardan konu açılmışken ben de sorayım
hangi ilaçları kullanıorsunuz
ferrevit ve gyno ferro kullanıorum ben
ama sanki başka kullanmam gereken ilaçlar varmış da dr vermemiş gibime gelio:44:

yok artık daha ne ilerde de kalsiyum magnezyum başlayacaksınız

Günaydın kısslar.
ben geldim. şükür detaylı ultrasonumuz güzel geçti. herşey yolunda. rabbime şükkürler olsun.
uyuyakalmışız sabah. rüyamda tam geç kaldımızı görüyodumki uyandım. 8,30 ta orda olmamız gerekirken ben 8,30 ta uyandım. süt içtim iki hurma attım ağzıma gittik. oğluşumun herşeyini gördüm çok şükür. ama tüp bebek olduğu için sanırım ben transfer tarihimi tam söyleyemedim. bir evraklarımı karşılaştırayımda öğreneyim.
bu arada oğluşum uyuyordu. ben demiştim dimi size o saatte uyanmaz benim bebe diye. ölçümleri yaptı doktor. sonrada uyandı minik. o kadar tatlıydıki ya. ağzını açıp kapıyordu. ama güzel resim vermedi. doktorda dürttü. bebem dahada içine kapandı. yüzünü örttü oğluşum. bu arada hareketleri duymak için erken dedi doktor. 22. haftada hissedersin dedi. 20artı 4 günlük dedi. 393 gr. maşallah.:nazar::nazar:
haber verim dedim sizlere. dualarım sırada detaylı yaptırcak herkese.doktor bir sürü açıklama yaptı.

canım çok sevindim bebeğinin sağlıklı olduğuna,maşallah walla kilosuda çook güzel bizimkide 355g'dı 20.haftada:29:

gızz sen ne hamaratsın öylee,güle güle giysin bebenn:46:

ah bir bilsen daha neler ormüstüm onun bana gelmesini beklerken cogunu dagıttım umudu kesip kalanlarda kız kıyafewti oldugu için yeniden basladım oglusuma :) bnde 4 kilo aldım iyi sanırım 52 kilo olmusum bnm bebiş 16. haftada 150 gr dı cuma gidicez bakalım ne kadar olmus

kızlar siz hissediyorsunuzdur bence. ben hissedemiyorum diye özellikle sordum. hani endişeleniyorum diye. doktorda onun için erken dedi. siz üstünüze alınmayın. benim oğluş tembel tembel. baksana saat 9 olmuş anca uyandı.:emir_bebek::emir_bebek:

canım ben de hissetmiyorum daha,merakla bekliyorum 2 haftadır falan ama,sanki bir iki kere içim gıdıklandı gibi oldu ama ben mi öyle sandım,bebek mi kıpırdıyo anlamadım,o nedenle hissettim diyemiyorumm henüz,biz geç hisseden azınlıktanız galiba.Forumlarda araştırdığım kadarıyla çoğu hamile 17-18. haftalarda bişiler hissettiğini yazmış,artık bebişin keyfini beklicez demek ki ,b,raz ehl-i keyif mi bizimkiler ne?:1:

Detaylı ulrtason muayenesi olan arkadaşların muayeneleri nasıl geçti?Bir iki kişinin güzel haberlerini okudum,çok sevindim,daha doktordan gelmeyenler var sanırım,akşama okuruz:6:

Günaydın kısslar.
ben geldim. şükür detaylı ultrasonumuz güzel geçti. herşey yolunda. rabbime şükkürler olsun.
uyuyakalmışız sabah. rüyamda tam geç kaldımızı görüyodumki uyandım. 8,30 ta orda olmamız gerekirken ben 8,30 ta uyandım. süt içtim iki hurma attım ağzıma gittik. oğluşumun herşeyini gördüm çok şükür. ama tüp bebek olduğu için sanırım ben transfer tarihimi tam söyleyemedim. bir evraklarımı karşılaştırayımda öğreneyim.
bu arada oğluşum uyuyordu. ben demiştim dimi size o saatte uyanmaz benim bebe diye. ölçümleri yaptı doktor. sonrada uyandı minik. o kadar tatlıydıki ya. ağzını açıp kapıyordu. ama güzel resim vermedi. doktorda dürttü. bebem dahada içine kapandı. yüzünü örttü oğluşum. bu arada hareketleri duymak için erken dedi doktor. 22. haftada hissedersin dedi. 20artı 4 günlük dedi. 393 gr. maşallah.:nazar::nazar:
haber verim dedim sizlere. dualarım sırada detaylı yaptırcak herkese.doktor bir sürü açıklama yaptı.

gözün aydın canım
darısı başımıza inşallahhhhhh

Canim bende seninkine benzer bi durum yaşamıştım hamilelegimin 3. aylarında..sağlık ocagında aile ekimliğine kaydımı yaptırdım işte aşılar için falan tabi hamile oldugumu ogrendıklerınde belli kan ve idrar tahlıllerı yaptılar.. ben zaten daha once yaptırmıstım kendı doktorumun ıstegıyle. Senelerdir aynı doktora giderim ben kesinlikle kan değerlerin cok iyi şuan ilaca gerek yok derken sağlık ocagındaki aile hekimi kan ilacı almam gerektigini soyledi ve ayrıca bide ustune zinnat antibiyotik yazdı neymis idrar yollarında enfeksıyon varmıs... Doktoruma bunu sordum aslaa dedi ve cok kızdı hamilelikte bazı degerler yuksek cıkabilirmis ve bunu kaDIN DOGUM UZMANLARI normal kabul ederlermıs... ben tabıkı kendı doktorumu dinledim... cunku biri kadın dogum uzmanı biri her dala bakıyor ne kadar verimli olabilir ki? Benim doktorumun bana dediği şu hamilelikte ne kadar az ilaç kullanırsan o kadar iyi eksiklerini besinler ile takviye etmek daha saglıklı cunku her ilacın bi yan etkısı var ve suan hgb 11.1 hala bana ne kan ilacı ne baska bi vitamın yazmadı...

iyide zinnat çok ağır bir antibiyotik yaaa
nasıl verdiler sana bu ilacı
bende kronik bronşit var soğuk alğınlığım iltihabi durumum çok ilerlediği anda dotor bana yazıyor bu antibiyotği mesela
15 gün geçmeyen griplerimde enfeksiyonlu durumlarımda falan....
tövbee tövbee nasıl yazdılar yaaa

ah bir bilsen daha neler ormüstüm onun bana gelmesini beklerken cogunu dagıttım umudu kesip kalanlarda kız kıyafewti oldugu için yeniden basladım oglusuma :) bnde 4 kilo aldım iyi sanırım 52 kilo olmusum bnm bebiş 16. haftada 150 gr dı cuma gidicez bakalım ne kadar olmus

hmm..anldım canım,sağlık olsun bi daha örersin...4 kilo eyii yaa ben 21. haftadayım 6 kilo almışım:27: oğlumda 70 kilo ile gitmiştim douma,bunda da olurum 70 heralde şu an 59:25:

Back
X