• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
be hatılıyorum birimiz diğerinden daha az değildi eminim o zmana ne olcak

bide şöyle derler eşini kim daha çok seviyosa bebek karşı tarafa benzermişşşş

yani ben kocamı daha çok seviyorum bebeğim babasına benzicek

2.çocuk bana benzerse eşime sevgm azalmış demektir :)

:1::1::1::1::1::1:
heheh evet bakalım görücez kim kimi daha çok seviyor ...

ben bu konularda gelenekçiyim biraz.. kundak yaparım büyük ihtimalle.. hem piyasa da bile modern kundaklar satılıyor artık.. sonra bebeğin başı yamuk yumuk olmasın diye de yatırırken bi şeyler yapıyorlardı yaa.. o çok önemli bence..
bana ne yaptıysa annem gelsin bebikime de yapsın.. no problem.. doktorların da herşeyin doğrusunu bildiğini düşünmüyorum ben..:33:

kundak olayına gelınce ben kızımı kundaklamadım ama , kundaklasam elelrı ayakları rahat dururdu uykuya guzel dalardı dye düşünuyorum :)
kendılerını guvend ehıssederlermiş hafifçe sarılmış bı kundakta kendılerını anne karnında gıbı sıkışmış hıssederlermiş ondan bıde bebeklerı sırt üztıu yatırdıgımızda kendıelrı boşlukta hıssedıp panık yaşarlarmış bı dr dan duymuştum
ve çok mantıklı geldı çunkı doğdukları zaman aynı anne karnındakı gıbı ayaklaı karınlarına çekıp öle uyumak ıstıyolar sureklı tekrarlanıyo bu haraketleri top gıbı oluyolar yerım bennn:46:

evet nassı oluyo nassı..
benim bebikim babasına benzesin inşallah.. özellikle kaş göz ve kirpikler.. zaten babasına benzerse sarı ve beyaz olur.. ama kızım olursa da benim gibi esmer olsun istiyorum.. kapkara saçlar boncuk boncuk zeytin gözler...
ama babasına benzesin de istiyorum..
ben ne istediğimi bilmiyorum... iş şehvete ateşe kaldıysa orda da oran %50.. kime benzicek yaniee..
o vakıt sarı saçlı zeytin gözlü olcak bebem...

ben bu konularda gelenekçiyim biraz.. kundak yaparım büyük ihtimalle.. hem piyasa da bile modern kundaklar satılıyor artık.. sonra bebeğin başı yamuk yumuk olmasın diye de yatırırken bi şeyler yapıyorlardı yaa.. o çok önemli bence..
bana ne yaptıysa annem gelsin bebikime de yapsın.. no problem.. doktorların da herşeyin doğrusunu bildiğini düşünmüyorum ben..:33:

bende bilemiom walla annemde kayınvalidemde burda olcaklar bi ayar çekerler sanırım..
mersinde bebek doğduğunda ağzının etrafına bal sürerler dili tatlı olsun die...bide harbi tuzlu ballı bi karışımı vucuduna sürerler.
hiç unutmam kardeşim temmuz doğumlu , temmuzda bu işlemi yapmışlardı ve çocuk resmen kavrulmuştu:)))

bu arada hastane çıkışlarına bakıyorumda hep erkek bakmışım laciver felan:)))
şimdi lila bakıyorum kendımede lila bı lohusa geceleiği takım olalım:) neyse sız konuşa durun
bend egıdıp kahvaltımı yapayım bebeğim petuşunkınden mınık kalmış azıcık beslensin anası dana gıbı kızı mınnak doğdu demesınler:52::52::52:

ilk defa anne olacaklara duyrulur. (ikinci kez anne olacaklar konu hakkında fikir beyan ederler:)))
bikere doğmadan şurası sana burası bana benzesin diye konuşmalar doğum sonrası u dönüşüyle değişiveriyor. en azından zihinlerde
neden mi bebiş sana yani doğuran anneye hiç benzemiyorsa biraz bozuluyorsun ilk önce
sonra olsun diyorsun
ancak özellikle yakın akrabaların '' ay aynı babası aynı halası -- tıplı bu kadarmı benzer sözleriyle sarsılan bünyen ben taşıdım birazda bana benzesin arzusuna gark oluyor ne yazıkki...
bebiş doğduktan sonra aileler arası su yüzüne çıkmadan süren ilk savaş KİME BENZİYOR SAVAŞIDIR unutmayın

bu arada hastane çıkışlarına bakıyorumda hep erkek bakmışım laciver felan:)))
şimdi lila bakıyorum kendımede lila bı lohusa geceleiği takım olalım:) neyse sız konuşa durun
bend egıdıp kahvaltımı yapayım bebeğim petuşunkınden mınık kalmış azıcık beslensin anası dana gıbı kızı mınnak doğdu demesınler:52::52::52:

o poktan balık yağlarını iç iç içim gevredi bea..bi farkı olcak elbet benim panpişimin:)))

sevda ya bak da beğenirsen bişiler KOYDA BAKALIM bizde, hazıra konalım bi yerde...

ilk defa anne olacaklara duyrulur. (ikinci kez anne olacaklar konu hakkında fikir beyan ederler:)))
bikere doğmadan şurası sana burası bana benzesin diye konuşmalar doğum sonrası u dönüşüyle değişiveriyor. en azından zihinlerde
neden mi bebiş sana yani doğuran anneye hiç benzemiyorsa biraz bozuluyorsun ilk önce
sonra olsun diyorsun
ancak özellikle yakın akrabaların '' ay aynı babası aynı halası -- tıplı bu kadarmı benzer sözleriyle sarsılan bünyen ben taşıdım birazda bana benzesin arzusuna gark oluyor ne yazıkki...
bebiş doğduktan sonra aileler arası su yüzüne çıkmadan süren ilk savaş KİME BENZİYOR SAVAŞIDIR unutmayın

halaya babanneye dedeye amcaya benziyor derlerse
döverim onlarııııııı
:41::41::41::41::41::41:

sonra olsun diyorsun

iyi bı haraket yapıyorsa babannesi aynı bana benzıyo bak kaşları hep ben yada aynı halası kötu bişe yapınca hep babası nolcak oluyo buda sınır bozuyo hakketen ama takmıyorum yada ynı halasının küçüklüğü ıyolar benım küçüklüğümden haberleri yok tabi
bende benım küçüklüğüme benzetıyorum ama bşe demıyorum :)) amaaan ne derse desınler sonuçta kıme benzerse benzesın o benım yavrum
yiğenlerimde bana benzer napcaz şimdi:) oyuzden kafa yorulcak şeyler değil bebek doğdugunda kıme benzedıgını tartışanları duymayın sadece bebeğınızın yuzune bakın :) o kendıne benzıyo başka kımseye değil

o vakıt sarı saçlı zeytin gözlü olcak bebem...

bende bilemiom walla annemde kayınvalidemde burda olcaklar bi ayar çekerler sanırım..
mersinde bebek doğduğunda ağzının etrafına bal sürerler dili tatlı olsun die...bide harbi tuzlu ballı bi karışımı vucuduna sürerler.
hiç unutmam kardeşim temmuz doğumlu , temmuzda bu işlemi yapmışlardı ve çocuk resmen kavrulmuştu:)))

evet evet tuzlama işini teri kokmasın diye yaparlar... bizimkinin tuzlamasını babası yapacakmış.. içine lavanta papatya yağı felan da koyacakmış.. benimkinin de bilmediği yok..
ağza bal sürme olayına gelince bebekler için bal sakıncalı bildiğim kadarıyla.. alerjik bişeylere sebep olabiliyormuş ve ciddiymiş diye duydum.. ama zaten o bal sürme mevzu da abartacak kadar değildir.. bişey olmaz yane.. ben seviyorum böyle ritüelleri yaa.. hele bi de 40'ını doldurduğu zaman 40 banyosu yapılır eve misafir gelir ikramlar falan.. ohhh ay gelsin artık o zamanlar.. doğumdan bile korkmuyorum artık..:53:

bayanlar bayanlar yanlış yerlerde dolaşıyoruz zbh zbh..
temel atma töreninde kim daha istekli, şehvetli, ateşli yaklaşmışsa olaya ona benzermiş bebikler:53::53::53:
tarih önemli değil her türlü bana benzeyeceğine eminim :3::17::3:

sonra olsun diyorsun

kayınpedere benzemediği sürece çok sıkıntı yapmam ama büyük konuşmama gerek tabi allah'tan evlat bu her türlü sever insan :emir_bebek:

eşim de az buçuk babaya benziyo ona rağmen sevip evlendim :27:

evet evet tuzlama işini teri kokmasın diye yaparlar... bizimkinin tuzlamasını babası yapacakmış.. içine lavanta papatya yağı felan da koyacakmış.. benimkinin de bilmediği yok..
ağza bal sürme olayına gelince bebekler için bal sakıncalı bildiğim kadarıyla.. alerjik bişeylere sebep olabiliyormuş ve ciddiymiş diye duydum.. ama zaten o bal sürme mevzu da abartacak kadar değildir.. bişey olmaz yane.. ben seviyorum böyle ritüelleri yaa.. hele bi de 40'ını doldurduğu zaman 40 banyosu yapılır eve misafir gelir ikramlar falan.. ohhh ay gelsin artık o zamanlar.. doğumdan bile korkmuyorum artık..:53:

hee o kırk banyosunda kovaya su doludrulur, içine 40 tane çakıl taşı atılır, murt(yaban mersini) dalı, çam dalı..daha bişi bişi daha eklenir.. o suyla hem anne hem beb bayo yapar..

eee ben ist da nerde bulcam murt dalını, nerde bulcam çam dalını:))) evde kova bile yok:))

Son düzenleme:
kızlar bu arada ben size söylemeyi unuttum, kendi dr'um geçen çarşamba cinsiyete bakmaya bile yeltenmeyip 20. haftaya sallamıştı beni. ben de menzil sağolsun dün onun tavsiye ettiği dr'a gittim veeee petuş senin yaşadığın şey benim de başıma geldi aylardır erkek erkek diye dolanıyorum dr caart diye "kız" dedi. defalarca sordum inanamadım :3::65::101:

benim çin ve rus takvimleri, aşağı bakan göbek deliği, artan kıllanma, göbeğin çıkış şekli... hepsi ama hepsi erkek diyodu sadece daha önce de bahsettiğim kırmızı lahana suyu testi kız sonuç vermişti ama bitek o doğru çıktı. zati en bilimseli de oydu :27::27:

bugün alışverişe vuracağım kendimi, sabah beri de liste hazırlıyorum bebek doğana kadar alınacaklar diye...

kızlar bu arada ben size söylemeyi unuttum, kendi dr'um geçen çarşamba cinsiyete bakmaya bile yeltenmeyip 20. haftaya sallamıştı beni. ben de menzil sağolsun dün onun tavsiye ettiği dr'a gittim veeee petuş senin yaşadığın şey benim de başıma geldi aylardır erkek erkek diye dolanıyorum dr caart diye "kız" dedi. defalarca sordum inanamadım :3::65::101:

benim çin ve rus takvimleri, aşağı bakan göbek deliği, artan kıllanma, göbeğin çıkış şekli... hepsi ama hepsi erkek diyodu sadece daha önce de bahsettiğim kırmızı lahana suyu testi kız sonuç vermişti ama bitek o doğru çıktı. zati en bilimseli de oydu :27::27:

bugün alışverişe vuracağım kendimi, sabah beri de liste hazırlıyorum bebek doğana kadar alınacaklar diye...

ayy cnm gözün aydın..insan daha toktorun odasından çıkmadan alışyo ama ya, ben en az 3 kere demişimdir daha odadan çııkmadan kızım kızım die..
cnm ya o listeleri koyun buraya..bencede özwellikle kız bebikte liiste şart..o kadar çok seçenek varki onuda alim onuda alim derken benim gibi 14 tane tulumla gelebilirsin eve..bende liste yapcam walla bööle olmaz..maymın gibi herşeye saldırdım:27::27:

neymiş kırmızı lahana suyu bende yapim :)))))

canlarım günaydınnn yaa internnetimde dünden beri sorun varr yazdıklarınızı okuyamadım açıyorum bağlantı kopuyo sinir oldum yahuuu :47::47: zor zoruna şimdi girebildim ama devam ettirmicek gibi duruyo:1::1: artık giremezsem alanyaya gittiğimde görüşürüz şekerler beni unutmayın:1::1: cinsiyeti belli olan varmı bu arada??? sevdayı biliyorum sadece

hahahah bende etek giydiğim zaman etraftaki insanların gözleri kamaşıyo beyazlıktan
floresan gibi bembeyaz yanıyor :1::1::1:

:60: bende ne zaman denize gitsem. ilk günü beni gören kadınlar bu kız çok beyaz diye plajda konuşuyorlar

peki o zmana çocuk halaya dayıya nasıl benziyorrr

:60: allah allah garip bir çelşki

hayırlı olsun canım demekki hiç biri tutmuyor. ben nasıl sabredeceğim gerçi çoğu gitti azı kaldı 4 kasım inşallah belii olacak

bu arada benim kocişim dediki doğumu aydında yapsan olur?:53: şok oldum neden dedim,,
bizim orada aile doktorumuz oldu artık bi kadın doğumcu var.. annem 10 yıldır gidiyor kuzenler doğumu onda yaptı falan.. ben o adama güveniyorum dedi..
bi de nüfus kağıdında istanbul yazsın istemiyormuş doğum yerinin.. aydın yazsınmış.. bi düşün dedi.. planlarım alt üst oldu..izin alırım gideriz aydına dedi..
sizce hangisi daha iyi olur.. :44:

Back
X