• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
ilave oluo cnm...toplamda 16 hafta doğum öncesi sonrası artık nasıl denk gelirse:)
cnm ücretsiz izni doğum iznin bittikten sonra konuşuyosun sanırsam, çünkü doğum iznin bitince mutlaka işyerine bi uğraman gerekyo, o zmnda ücretsiz izni konuşyosun sanırsam...ama iş yerinden iş yerine değişebilir...bana sordu yöneticim düşünyomusn die hayır dedim..sende şimdiden sözlü olarak söyle istersen yinede..

cnm bana kalsa mayıs-eylül arası 4-5 ay annane baksın, kalan aylarda da kayınvalidem baksın istiom ama kayınvalidemin anneme çok bırakcanı düşünmüyom...normalde o çeşmede sitenin kafe sini işletio yazları..ona yine devam etsin istiom yazlarıda annem baksın istiom ama kayınvalidemde kafeden falan vazgeçecek bi hava var, hatta bayramda dioki doğumyazın çeşmeye götürrüm .....nassı ya didim 3 aylık bebiki nasıl ayırcan benden...yani anneme bırakcanı düşünmüyom, banada bırakcanı düşünmüyom, onda kaçırcakmış gibi bi hava var ya neyseeeeeeeeee:30::30::30:

aynen caım
benim kayınvalidemde de aynı hava var
hatta herşeyini kendisi beğenmek istiyor ve kendisi almak istiyor...
mesele bir alt açma beğenmiş bana gösterdi ben pek beğenmedim dedim olsun diyo...
yani benim beğenmemem bile önemsiz onun için...
Herşeyiyle ona odaklanmış durumda
korkarım daha hastaneden alıcaklar kucağımdan....
:41::41:

ilave oluo cnm...toplamda 16 hafta doğum öncesi sonrası artık nasıl denk gelirse:)
cnm ücretsiz izni doğum iznin bittikten sonra konuşuyosun sanırsam, çünkü doğum iznin bitince mutlaka işyerine bi uğraman gerekyo, o zmnda ücretsiz izni konuşyosun sanırsam...ama iş yerinden iş yerine değişebilir...bana sordu yöneticim düşünyomusn die hayır dedim..sende şimdiden sözlü olarak söyle istersen yinede..

cnm bana kalsa mayıs-eylül arası 4-5 ay annane baksın, kalan aylarda da kayınvalidem baksın istiom ama kayınvalidemin anneme çok bırakcanı düşünmüyom...normalde o çeşmede sitenin kafe sini işletio yazları..ona yine devam etsin istiom yazlarıda annem baksın istiom ama kayınvalidemde kafeden falan vazgeçecek bi hava var, hatta bayramda dioki doğumyazın çeşmeye götürrüm .....nassı ya didim 3 aylık bebiki nasıl ayırcan benden...yani anneme bırakcanı düşünmüyom, banada bırakcanı düşünmüyom, onda kaçırcakmış gibi bi hava var ya neyseeeeeeeeee:30::30::30:

:) valla kayınvalıden iyi insandır bu kayınvalıdeler iyi insandır ama kayınvalıdedir uzakta oldugunuz için ne sozlu ne de ortam fazla paylaşmayınca cok dert tasa kaygı endişe yaratmazlar ama sende kalmaya basladıgında cocuguna sevgiyle bakıyor olması belki agır basacak karısmaları cok rahatsız etmicek ne kadar kocanı cok sevsen annesi bu yaşlara getirmiş olsada annen gibi olmaz hiç bii zmn lohusalık sıkıntısıyla da kı umarım olmaz yanı anlatma istediğim kayınvalıdenın sizin yanınızda uzun sure bebege bakıyor bıle olması senı rahatsız etmez cnm hazırlıklı ol..hee su gotururum fln şakası bile benım canımı sıkıyor bana espri yapıolar guya allrız bızde kalır fln fılan elbette zamnı gelince olcak ama simdi bunları paylaşmalarını istemyorum zor zar saglıklı gıden bii gebeliğim oldu ve ilk cocugum su an duygularımla eşimden başka kımseyle paylaşmamak :27: kayınvalıdem de ilk torun dıe konusyr işte valla istersen bi tane dogur sende :37: ben annelik tatmadım daha sıranı beklicen bunu bana ver 2.si senın olsun ay cıldırdım bı ara :47::47: yok 2.si hayde dedim

ayy yawrumm sakın verme yevrunuuu çeşmede olsa 2 saatlik yolda olsa daha yeni doğmuş onunda annesine ihtiyacı olacakk zaten kafeden vazgeçme bi hevesi varsa oraya gelir bakar bence ayırmasınlar yağmurr bebişiii bizdennnnn:5::5:
hem mersin çok daha uzak kendi annenin sürekli gelmesi zor olur yazık kadıncağzın..[/QUOTE]

yok yevrum haklarım ben onu...isterse full yıl baksın isterse yazları gitsin annem gelsin..
emme göndermem yani..yani 5-6 yaşında yazın 1 aylığına felan belki gönderebilirimde minnakken olmazzz...
sıkıldığı yerde annem gelir bakar...banada değişiklik olur sürekli birini evde görmemiş olurum, değişik değişik:)) :52::52::52:

yok yevrum haklarım ben onu...isterse full yıl baksın isterse yazları gitsin annem gelsin..
emme göndermem yani..yani 5-6 yaşında yazın 1 aylığına felan belki gönderebilirimde minnakken olmazzz...
sıkıldığı yerde annem gelir bakar...banada değişiklik olur sürekli birini evde görmemiş olurum, değişik değişik:)) :52::52::52:[/QUOTE]

evet evet bencede büyüdüğü zaman başka hem kuzuyada tatil olur denize girer oynar ama minnakken hayatta olmaz sütten nasıl ayrılır el kadar bebiş kıyamamm..artık doğduktan sonra muhakkak bi ayar çekilir ona anane babane hallederler bişeyler aralarında..
ben çalışıyo olsam benim kayınvaldem hayatta bakamaz artık ondan geçmiş bacaklarıda hasta zaten annem artık buraya taşınmak zorunda kalırdı kadıncağız :)) zaten kardeşim şubatta askere gittcek yalnız kalcam seydişehirden alanyaya gelmem artık diyo vayyyy dedim pabucumuz dam misalii olmuş şimdiden:1::1:

petuşşşşşşş çizelgem nasıl :)))))) yaptım kurtuldun artık bendennnnnnnnnnnnnn
o zmn bi alkış cnm, bebik doğmadan oldu çok şükür
:46::46::46::46:

aynen caım
mesele bir alt açma beğenmiş bana gösterdi ben pek beğenmedim dedim olsun diyo...

bizimkide "bu çok güzelmiş" ama " sen bilirsin" der:)) bende gözüne baka baka çok güzelmiş derim, elimle diğerini alırım:))
yatak setini almış, yorgan battaniye vs. hepsi çok güzelde içinde kahverengi var
aaaa anne çok güzelmiş çok beğendim didim, yüzüme felan yasladım..
ama napcam, gidcem istediğim gibi bi tane daha alcam:)):46:
bana kalsa çok karıştırrım kesin çok bişi diememde eşimden fena tırsıo..eşim hayır anne didimi taam :9:
ama yinede çok seviom, annemle eşdeğer diyebilirim...daha hiç bi lafına incinmedim bunca yıldır..

:) valla kayınvalıden iyi insandır bu kayınvalıdeler iyi insandır ama kayınvalıdedir uzakta oldugunuz için ne sozlu ne de ortam fazla paylaşmayınca cok dert tasa kaygı endişe yaratmazlar ama sende kalmaya basladıgında cocuguna sevgiyle bakıyor olması belki agır basacak karısmaları cok rahatsız etmicek ne kadar kocanı cok sevsen annesi bu yaşlara getirmiş olsada annen gibi olmaz hiç bii zmn lohusalık sıkıntısıyla da kı umarım olmaz yanı anlatma istediğim kayınvalıdenın sizin yanınızda uzun sure bebege bakıyor bıle olması senı rahatsız etmez cnm hazırlıklı ol..hee su gotururum fln şakası bile benım canımı sıkıyor bana espri yapıolar guya allrız bızde kalır fln fılan elbette zamnı gelince olcak ama simdi bunları paylaşmalarını istemyorum zor zar saglıklı gıden bii gebeliğim oldu ve ilk cocugum su an duygularımla eşimden başka kımseyle paylaşmamak :27: kayınvalıdem de ilk torun dıe konusyr işte valla istersen bi tane dogur sende :37: ben annelik tatmadım daha sıranı beklicen bunu bana ver 2.si senın olsun ay cıldırdım bı ara :47::47: yok 2.si hayde dedim
walla bende her zmn açık kapı bırakıom cnm, sonuçta seviyorum şu an ama uzakta dediğin gibi..
aynı evde max. 15 gün kaldık, ama ondada o misafirdi...
gelince nasıl olur bilemem tabi...ama en azından aldığım muzu çocukmu yiyo bakıcımı die bi şüphe kalmıcak aklımda:)) 4 yıl idare edcem
sıkıldığı yerde annem gelir bakar...banada değişiklik olur sürekli birini evde görmemiş olurum, değişik değişik:)) :52::52::52:

evet evet bencede büyüdüğü zaman başka hem kuzuyada tatil olur denize girer oynar ama minnakken hayatta olmaz sütten nasıl ayrılır el kadar bebiş kıyamamm..artık doğduktan sonra muhakkak bi ayar çekilir ona anane babane hallederler bişeyler aralarında..
ben çalışıyo olsam benim kayınvaldem hayatta bakamaz artık ondan geçmiş bacaklarıda hasta zaten annem artık buraya taşınmak zorunda kalırdı kadıncağız :)) zaten kardeşim şubatta askere gittcek yalnız kalcam seydişehirden alanyaya gelmem artık diyo vayyyy dedim pabucumuz dam misalii olmuş şimdiden:1::1:[/QUOTE]

cnm ne yalan sölim kayınvalidemin bakmasını daha çok istiom..
annem şeker hastası bide çok gamsızdır yani, çok rahattır, öle dışarı çıkaramaz felan..
ama yüzde bin aminim kayınvalidem elinden gelenin en iisini yapar, çekirgem benim:52::52:

temziliğimi yasakladı doktor şeker?? valla bana herşeyi kocişim yasaklıyor başımda bi doktorda o saolsun işler noluyo haliyle ona kalıyo :46::46: bende yan gelip yatıyorum ohhh
evet canım doktor herşeyi yasakladı sadece yatıyorum
şimdi şimdi biraz kalkıyorum onun dışında bol bol dinleniyoruz
bizdede ileri eşim yapıyor ama yattığım yerden anlatmak daha zor kalkıp yapsam daha iyi

aynen caım

kızlar benm bi ark kayınvalidesi geldi aklıma
siz böyle yazınca
kadın tam akıllara zarar
neymiş ilk doğduğunda onun kucağına vermişler
ilk onun kokusunu almış annesiymiş onun
herşeyine karışıyo kızın
arkadaşım saolsun hiç sesini çıkaramaz
başına dert oldu
siz siz olun yüz vermeyin

birde kim bakarsa baksın çocuk için anne bir başka

halamın kızı saat 5 olunca merdivenn başına geçer

annesini beklerdi gelecek diye

çok etkilenmiştim o zman küçücüktü

ilgi çok etrafında bir sürü insan var onu seven

saat 5-6 arası annesini bekliyordu kuzum

şimdi büyüdü cadı oldu birazcık

işte bunu yapmamasından korkuyorum ben etrafında kı ilgi den benden uzaklasabileceginin dusuncesi var:26:

bizdede ileri eşim yapıyor ama yattığım yerden anlatmak daha zor kalkıp yapsam daha iyi

siz böyle yazınca
kadın tam akıllara zarar
herşeyine karışıyo kızın
başına dert oldu

anammmm döverim ben o kadını ....
:41::41::41:

walla bende her zmn açık kapı bırakıom cnm, sonuçta seviyorum şu an ama uzakta dediğin gibi..
aynı evde max. 15 gün kaldık, ama ondada o misafirdi...
gelince nasıl olur bilemem tabi...ama en azından aldığım muzu çocukmu yiyo bakıcımı die bi şüphe kalmıcak aklımda:)) 4 yıl idare edcem

ben çalışıyo olsam benim kayınvaldem hayatta bakamaz artık ondan geçmiş bacaklarıda hasta zaten annem artık buraya taşınmak zorunda kalırdı kadıncağız :)) zaten kardeşim şubatta askere gittcek yalnız kalcam seydişehirden alanyaya gelmem artık diyo vayyyy dedim pabucumuz dam misalii olmuş şimdiden:1::1:

cnm ne yalan sölim kayınvalidemin bakmasını daha çok istiom..
annem şeker hastası bide çok gamsızdır yani, çok rahattır, öle dışarı çıkaramaz felan..
ama yüzde bin aminim kayınvalidem elinden gelenin en iisini yapar, çekirgem benim:52::52:[/QUOTE]

inşalahh cnm dusundugun gibi benim de dusunmedim gibi gelişir hersey ben babaanne pek muhabbeti yaşamadım bize yakın otururdu mustakil ev içinde ayrı bı odaı vardı kızının cocuguna içli köfteler yapar kapıyı kıtler ona yedirirdi :52: babaannenin benım gozumde hep önyargılı bir tarafı var maalesef

o zmn bi alkış cnm, bebik doğmadan oldu çok şükür
:46::46::46::46:

bizimkide "bu çok güzelmiş" ama " sen bilirsin" der:)) bende gözüne baka baka çok güzelmiş derim, elimle diğerini alırım:))
yatak setini almış, yorgan battaniye vs. hepsi çok güzelde içinde kahverengi var
aaaa anne çok güzelmiş çok beğendim didim, yüzüme felan yasladım..
ama napcam, gidcem istediğim gibi bi tane daha alcam:)):46:
bana kalsa çok karıştırrım kesin çok bişi diememde eşimden fena tırsıo..eşim hayır anne didimi taam :9:
ama yinede çok seviom, annemle eşdeğer diyebilirim...daha hiç bi lafına incinmedim bunca yıldır..

maşallah de bi tarafını kaşı..:27: kayınvalidenle sana nazar değecek bak söylemedi deme.. övüp durma şu gadını gari.. kimse kötü düşünmez ama yine de sus otur aşşaaa.. kayınvalide terörü madurları var aramızda.. yazık değil mi onlara.. heveslendiriyon milleti..:36::36:
annenden bahsetmiyon o kaaar..

siz böyle yazınca
kadın tam akıllara zarar
herşeyine karışıyo kızın
başına dert oldu

cnm oğlundan ötürü o kaaa şımaramaz:47::47:
ki kendiside er zaten sen sesini çıkarmıon ama sınırlarınıda çizion die..

denis cim bence korkma cnm ya sonuçta anne yani...evet akşama kadar yanlarında olamıcaz ama bence akşam geçircemiz 3 saatle arayı telefi edcez:) tabiki yanında hep olsak süper ama koşullar buyken bizde elimizden gelenin en iisni yapcaz, anlatcaz artık kendimizi bi şekilde onlara:):34::34:

yavrum kıyamam ona.. benim kızım da mı böyle olacak.. ölürüm ben o zaman ölürüm..:5:

Merhaba arkadaşlar ben de bugün tetanoz aşımı yaptırdım. Şimdilik ağrım yok bakalım inşallah olmaz. Ben de öğretmenm yani bebekim 5 aylık olunca bırakmak zorundayım. ama ben bakıcı düşünüyorum. güvendiğim temz titiz inançlı bir komşum var çok seviyorum. geçen yıl bir arkadaşn bebeğine baktı çok memnun kalmşlardı. ona baktıracağım ben de. benm annm bakamaz babam ve kardeşim var izmirdeler zaten ben zonguldakta. kayınvalide de istemiyorum aynı evde sürekli yapamam ben :(

Merhaba arkadaşlar ben de bugün tetanoz aşımı yaptırdım. Şimdilik ağrım yok bakalım inşallah olmaz. Ben de öğretmenm yani bebekim 5 aylık olunca bırakmak zorundayım. ama ben bakıcı düşünüyorum. güvendiğim temz titiz inançlı bir komşum var çok seviyorum. geçen yıl bir arkadaşn bebeğine baktı çok memnun kalmşlardı. ona baktıracağım ben de. benm annm bakamaz babam ve kardeşim var izmirdeler zaten ben zonguldakta. kayınvalide de istemiyorum aynı evde sürekli yapamam ben :(

canım mutlaka kamera taktır evine
derim ben güvenme o kadar kimseye
anne babanın bile sabrı taşarken
başkalarını düşünemiyorum

cnm güvendiğin biriyse bakıcıda olur tabi maddi imkanın varsa..
ist. da bakıcı ve kreş aynı para aylık 800-1000 falan yani..
benim bakıcak kimsem olmasa bakıcı yerine kreşi tercih ederim gibi gelio ama tanıdığım bi komşum olsa belki böyle düşünmem:53::53:

Son düzenleme:
Kizlar moralim cok bozuk 3 lu testim riskli cikti p. Tesi amniyosentez yaptiricam :( bu 2. Cocugum oglumda hic boyle seyler yasamadim sanki ilk gebeligim gibi tecrubesizim

canım ya nasıl oluyo ıkılı testte cıkmadımı benımde salı gunu korktum bak sımdı sen yıne de kalbını ferah tut

canım mutlaka kamera taktır evine
derim ben güvenme o kadar kimseye
anne babanın bile sabrı taşarken
başkalarını düşünemiyorum

Benm bir de şu avantajım var okulum sabahçı yani öğlen 2de evmde oluyorum. eşimde sabah 8de çıkıyor. yani bakıcı eve 8de gelecek en geç 2de gidecek.Çok uzun süre olmaması da rahatlatıyor beni. ayyyy ya şaka maka anne oluyoruz:))))

cnm güvendiğin biriyse bakıcıda olur tabi maddi imkanın varsa..
ist. da bakıcı ve kreş aynı para aylık 800-1000 falan yani..
benim bakıcak kimsem olmasa bakıcı yerine kreşi tercih ederim gibi gelio ama tanıdığım bi komşum olsa belki böyle düşünmem:53::53:

hu huuu petuşcum sen gördün mü benim yazdıklarımı.. kaşıdın mı popişini..:54:

Back
X