• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Kalkıp oturmaktan konuyu takip edemez oldum :1: bizim bebişime aldığımız seride Evante diye geçiyor google'a yazıp bakabilirsiniz ben çok beğenerek aldım inşallah sorunsuz bi şekilde de kullanırız..:32:

Yok canım Rus takviminden hiç haberim yok o ne ki...

Bebek cinsiyetini veriyor çin takvimine benziyor allah bilir tabi ötesi yok ama çin takvimine göre daha bilimsel duruyor kan değişimi falan baz alınıyor. Rus takvimi cinsiyet hesaplama yazarsan hemen çıkacak karşına. Ben de ikisinde de erkek çıkmıştı bakalım bu cumartesi ne çıkacak? Bir kez daha test etmiş olacağız :)

doktor kaşıntı problemini azaltmak için bol su içmelesin dedi...

buarada arkadaşlar dün doktora gittim, 21. haftada ayrıntılı ultrasona gireceksin dedi sonra da 23. haftada bir gebelik kardiyologuna gidip bebeğin kalbini iyice muayene ettireceksin dedi. ben bi sorun mu var dediğim de "yok bu rutin" dedi. ama gel gör ki bugün benim doktoruma gitmiş olan iki arkadaşımla konuştum, onlardan böle birşey istememiş.
acaba aranızda doktoru böyle bi şey isteyen oldu mu ya da çevrenizden duydunuz mu...?
çok panik oldum ):
cnm ben 19+2 de gittim en son..bişi demedi dr um..22. haftada ayrıntılı ultrasona gircem. kardiyolog vs. demedi gerek varsada öle bişiye detaylıya gittiğimizde söyler...
dr ların bi problem varsa "bu rutin bişi" deme gibi bi luxleri yok cnm bence...yani bişi olsa açıklardı anlatırdı ..bence panic olmana gerek yok...diğer arkadaşlar bi sonraki gittiğinde sölücek olabilir...
ya bende bebek odası beğendim hatta almak için sipariş ettik ama bir kaç değişiklik istedik
onu yapmak için süre istedier 2 ay kadar eşimde ne yapıyosunuz altı üstü renk değişikliği falan diye siparişi iptal ettik.

Petuş benimde senin gibi 2+1 evim. Aslında yer sıkıntım var bende eski düşünceme geri dönüyorum sayılır
oyun pakı alıp birde şifonyer mi alsam..

çok kararsızım
tek karar verdiğim şey 28 haftayı devirmeden bişey almayacağım
:44::44::44:

park yatakla 70*130 yada 60*120 mobilya beşik aynı gelyo ya bana...park yatağın tabanı biraz aşağıda bide ayarlanabilirmi bilmiyorum ama mobilya beşikler daha güzel gelio bana

Arkadaşlar birde benim göbeğimin altındaki çizgi belirmeye başladı tıpta adı linea nigra geçen çizgi... Benimki dümdüz cetvel ile çizilmiş gibi sanki sizinki belirginleşti mi sanki benimki çok erken olmuş gibi geldi de...

Bebek cinsiyetini veriyor çin takvimine benziyor allah bilir tabi ötesi yok ama çin takvimine göre daha bilimsel duruyor kan değişimi falan baz alınıyor. Rus takvimi cinsiyet hesaplama yazarsan hemen çıkacak karşına. Ben de ikisinde de erkek çıkmıştı bakalım bu cumartesi ne çıkacak? Bir kez daha test etmiş olacağız :)

İnşallah sağlıklı sıhhatli doğar canım cinsiyetin benim için pek önemi yok...

Arkadaşlar birde benim göbeğimin altındaki çizgi belirmeye başladı tıpta adı linea nigra geçen çizgi... Benimki dümdüz cetvel ile çizilmiş gibi sanki sizinki belirginleşti mi sanki benimki çok erken olmuş gibi geldi de...

cnm bende o çizgi gebeliğimin en başından buyana var..kasığımdan başladı şu an göbek deliğime ulaştı...hatta azcık göbek deliğiminden üstünden yukarıya gitmeyede hazırlanan bi çizgide başladı...

bende bi yerde okumuştum..eskiden bu çizgiye göre bebeğin boyunu ölçerlermiş.
rivayete göre bebeğin boyu bu çizgi kadarmış:))
ama test etmedim:24::27:

bende de bu aralar oluyor gercekten dayanilmaz oluyo bazen nemlendirici krem suruyorum... nedenini tam bilmiyorum ama ya kis aylarinda kalin giyindigimiz icin vucut havasizliktan kalin giysilerden kasiniyor olabilir yada hamileligin vucudumuzda yarattigi degisikliklerden olabilir[/QUOTE

evet hamilelikten sonra gelişen bir olay bu daha önce hiç yaşamadım , eylül 83 arkadaşın dediği gibi bol su içilmesi gerektiğini duydum.Ben bol su içen biriyim ama kışın etkisiyle yeterince içmediğim için olmuş olabilir.Sanırım hamilelikte vücudun su ihtiyacı artıyor.Yinede doktora kontrole gidince soracağım 6 aralıkta randevum.Sanırım banada bol su içmelisin diyecek çünkü sırtımdan kollarımada vurmaya başladı ve sanırım cildin nem oranının düşmesinden.

Son düzenleme:
cnm bende o çizgi gebeliğimin en başından buyana var..kasığımdan başladı şu an göbek deliğime ulaştı...hatta azcık göbek deliğiminden üstünden yukarıya gitmeyede hazırlanan bi çizgide başladı...

bende bi yerde okumuştum..eskiden bu çizgiye göre bebeğin boyunu ölçerlermiş.
rivayete göre bebeğin boyu bu çizgi kadarmış:))
ama test etmedim:24::27:

Bende boyuna dikkat etmedim ama benimki dümdüz bi arkadaşımın ki bu kadar düz değildi hatta kimisinin daha belirmemiş bile kişiye göre bu gebelikteki herşey değişiyor bence :))

Bana göre bu iki takvimde yanlış ölçüyor :)) şimdi tekrar baktım her ikisinde de kız çıktı ama doktor gebeliğimin 8. haftasından beri erkek diyor :1:

Yanlış çıkan bir çok insan var dediğin gibi :9::9: İnsan ne diyeceğini şaşırıyor. Maşallah senin meleğinin cinsiyeti belli bunlara bakmana bile gerek yok :9::9:

cnm aradınmı toktoru yada nasıl oldun:44:

aradım canım.. beklenen cevap normalll
mide bulantısı ve kusma olursa mutlaka gel ama dedi.. kızım yukarı doğru hareket etmiş de ondan acıtıyormuş canını..
benim herifçiğe söyledim... dedim böle böle oldu.. korktu hemen geliyordu.. sonra gelme dedim normalmiş ama canım çok fena halde acıyooo.. ağlamaklı bi ses de ekledim.. normalmiş kızında da bi sıkıntı yokmuş yaaa.. pis pis güldü.. oy benim kızım yukarı mı çıkıyormuş felan diyee.. ha haa haa güldükçe o.. ben ağladım:19: cidden ağladım.. ben ağladıkça o güldü.. çok sinirliyim ve hala göbikim acıyoo:47:

Bende boyuna dikkat etmedim ama benimki dümdüz bi arkadaşımın ki bu kadar düz değildi hatta kimisinin daha belirmemiş bile kişiye göre bu gebelikteki herşey değişiyor bence :))

evet cnm kişiye göre değişyomuş..ben daha ilk hamileyim dediğimde belirmeye başlamıştı..ben bide esmerim ondanda olabilir...benimkide dümdüz..ve çok belirgin..

Son düzenleme:
mide bulantısı ve kusma olursa mutlaka gel ama dedi.. kızım yukarı doğru hareket etmiş de ondan acıtıyormuş canını..
benim herifçiğe söyledim... dedim böle böle oldu.. korktu hemen geliyordu.. sonra gelme dedim normalmiş ama canım çok fena halde acıyooo.. ağlamaklı bi ses de ekledim.. normalmiş kızında da bi sıkıntı yokmuş yaaa.. pis pis güldü.. oy benim kızım yukarı mı çıkıyormuş felan diyee.. ha haa haa güldükçe o.. ben ağladım:19: cidden ağladım.. ben ağladıkça o güldü.. çok sinirliyim ve hala göbikim acıyoo:47:

ayy ii cnm geçmiş olsun
ben anlamıomki ne zmn panik olmamız gerkir...herşey normalll
kanama dışında herşey normal...
yefrum benim ya göbek deliğine salıncak kurmuş oynuo dimekki annesi:))
bazen gülyom hani kordon bağıyla oynuolarmış ya bayağı halay çekiolar yani hee:9::9::9:

ya bende çizgi namına heç bişey yok açık tenliyim ondan olabilermi acep :52

kuzummm yeni okudum çok geçmiş olsun oy demek senin prenses yukarı çıkmış annesinin göbüşünü sıkmış:1::1: yukarı doğru çıktığı için yerleşiyodur ondan hala acıyodur annesi sen stres sıkıntı yapma kendine bacaklarını uzatta dinlen biraz bakalım..

sabahtan beri sol bacagımın ustune basamıyorum kızlar. belimden bacagıma beter bi agrı var :(

geçmiş olsun kuzum..o varya çok fena bi ağrı bilirim bana geceleri çok oluyor yatakta nasıl yatıyom bilemiyom 2 gündürde sırt ağrısından yatamıyorum..canım bana doktor bu ağrı için kalsiyum verdi suda eritip içiyorum..kalsiyumu doğal yollardan aldığım halde verdi biraz rahatladım ama..

al kuzum ya yiter yani...

bide bakın ben naptım...hayatımda yaptığım ilk bere...ip almıştım heveslenip napsam napsam dedeim..netten bere örneği buldum...yapılışı yoktu bende doğaçlama yaptım:))

ölçü olarak da kocamaın elini kullandım...kızımızın kafası babasının elinden daha büyük olursa artık oyuncaklarına giydirir evcilik oynarken...yamuk yumuk bişi oldu ama amatör ruhumu yansıttığna inanıyorum:6::6::6:

Eki Görüntüle 289893 Eki Görüntüle 289892

:16::16::16::16:

canım kendini alkışla benim yerime malum ifade kullanamıyorum :) cok guzel olmus ellerine saglık..

sabahtan beri sol bacagımın ustune basamıyorum kızlar. belimden bacagıma beter bi agrı var :(

yani dr um aynı bendede böle bi ağrı olduğu için osteacare(kemik güçlendirici) ve magnezyum tozu-magvital verdi...ama hangisini bu ağrı için verdi onu bilmom...geçmiş olsun..kalçam ağrıodu basamıodum ayağımın üstüne, bebik kemiklere baskı yapıo demişti

Back
X