• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kişiden kişiye fark ettiği için sezeryanı bazıları önerirken bazıları kesinlikle önermiyor..nedeni de şu,eğer etin azgısa yani yaran geç kapanıyorsa sezeryan senin için ömür boyu kabus olabilir sonuçta bıçak deyiyor...diğer bir yandan kim demiş normal doğumda kesiyolar die hiçte beni kesmediler walla..hatta dikişim bile yoktu hem kesseler bile wajina kendini sürekli yenileyen bi organ olduğu için iyileşmesi çok basitt...bence en iyisi normal doğum hatta epidural (prenses doğum) normal doğum:29:

Ya ilk doğumda hemen hemen kesiyorlarmış sen nerede yaptın ki doğumunu. Ya kiminde 2.3. de de kesiliyormuş. doğum sonrası da rahattır. Ya ben kesinlikle sezeryan düşünmüyorum bir aklik çıkmazsa Allahtan benim yaralar çok geç iyileşir.

tatlım bi arkadışım var kadın doğum hemşiresi.. o yıllar evvel ben daha öğrenciyken diyordu sakın yaptırmayın diye.. tek sebebi cinsel hayatı etkilemesiymiş.. başka hiçbir sakıncası yok yani..
ama haklısın doktorlar diyo ki saçma sapan yırtıklar oluşmasındansa düzgünce kesmek daha mantıklı diye.. fakat gel gör ki sadece fazla uğraşmamak için kesip alıyorlarmış çocuğu..

Kesinlikle katılıyorum az önce de okudum tek şansımız kesmeyen doktor bulmak.

Kız dur hele hemen korkma azıcık birşeycik kesiliyor. ama yapmayan doktor bulabilirsin doktoruna bir sor. İstemiyorum de. Çoğu mecburi diyebilir ama hakikat öyle değilmiş amaç görünürde küçük yırtıkları önlemek ama hiç öyle değil. Neşse karaşak hikaye. Ben kesmeyen bir doktor bulmayı amaçlıyorum. Gittiğim doktor da öyle deyince umutlandım. Sezeryan daha kötü be canım normalde iyileşme süreci daha çubukmuş. Aklına bile getirme bence.

kişiden kişiye fark ettiği için sezeryanı bazıları önerirken bazıları kesinlikle önermiyor..nedeni de şu,eğer etin azgısa yani yaran geç kapanıyorsa sezeryan senin için ömür boyu kabus olabilir sonuçta bıçak deyiyor...diğer bir yandan kim demiş normal doğumda kesiyolar die hiçte beni kesmediler walla..hatta dikişim bile yoktu hem kesseler bile wajina kendini sürekli yenileyen bi organ olduğu için iyileşmesi çok basitt...bence en iyisi normal doğum hatta epidural (prenses doğum) normal doğum:29:

bi tanıdıkta 12 dikiş varmış 40 gün ağlaya ağlaya tuvaletini yapmış
kişiden kişiye değişyo yaaa
:30::30::30::30:

ablam benim normal yaptı..günlerce çişini yapamdı.
tavsiye etmio normal doğumu
ben çok istiodum..dr um eş şimdilik aşağıda olduğu için çıkmazsa sezeryan olursun didi..çıkma ihtimali yüksekmiş ama yinede soktu aklıma..
öncedn hiç düşünmüodum, ama alıştırdım kendimi
hatta fazla alıştırmışım, şimdi normal istemiom resmen:))
ve ben yarısını geçtim ya hamileliğin..21 haftadayım ya..
yani düşünsenize 38 de felan doğsa 18 hafta kaldı
uyyamıom sanki ben artık hiç:18::18::18:

Sen hangi hastaneye gidiyorsun?
Ankara'da olan arkadaşlar için Güven Hastanesi ücretsiz hamile eğitim seminerleri düzenliyor. Ben arayıp sordum. Aralık ayında yeni bir seminer başlayacakmış.
Cumartesi günleri oluyormuş sadece ve 4 hafta sürüyormuş. İnternet sitelerinden takip edebilirmişiz. Ben katılmayı düşünüyorum.

ben hastanesi doktorları hemşireleri hastabakıcıları hizmeti vs herşeyiyle güven hastanesini tavsiye ederim kızlar.. bi de akay hastanesinde tolga bey çok iyi bir doktordur.. akay hastanesi de çok çok iyidir.. ama güven hastanesini tek geçerim.. başkent de iyi derler ama hiç gitmedim bilmiyorum..

Sen hangi hastaneye gidiyorsun?
Ankara'da olan arkadaşlar için Güven Hastanesi ücretsiz hamile eğitim seminerleri düzenliyor. Ben arayıp sordum. Aralık ayında yeni bir seminer başlayacakmış.
Cumartesi günleri oluyormuş sadece ve 4 hafta sürüyormuş. İnternet sitelerinden takip edebilirmişiz. Ben katılmayı düşünüyorum.

Keşke Ankarada olsaydım benim ailem orada bu yıl görev gereği Iğdıra geldik ama doğumu Ankara da yapacağım.Çağ hastanesine gittim geçenlerde bayram tatiline gittiğimde..

ben hastanesi doktorları hemşireleri hastabakıcıları hizmeti vs herşeyiyle güven hastanesini tavsiye ederim kızlar.. bi de akay hastanesinde tolga bey çok iyi bir doktordur.. akay hastanesi de çok çok iyidir.. ama güven hastanesini tek geçerim.. başkent de iyi derler ama hiç gitmedim bilmiyorum..

Sanırım orası çok pahalıymış fiyatlarını biliyor musun peki. İyi olduğunu ben de duydum ama.

ben çok istiodum..dr um eş şimdilik aşağıda olduğu için çıkmazsa sezeryan olursun didi..çıkma ihtimali yüksekmiş ama yinede soktu aklıma..

hııı ayy ayyy ayyyy:18: öyle deyince az kalmış oluyoo yaa.. ama daha şu kadarlık geçmişimiz kadar gelecek var önümüzde.. yaaa yarısı kadar daha var işte petuş.. garuşturma milletin aklını..

bi tanıdıkta 12 dikiş varmış 40 gün ağlaya ağlaya tuvaletini yapmış
kişiden kişiye değişyo yaaa
:30::30::30::30:

Belli olmuyor öyle. Benim ablam da pek birşey olmamıştı. Ama cinsellikte eskisi gibi olmaz tabi sanırsam. Ama böyle deyipte arkadaşları korkutmayalım ma değil mi. 40 gün çeken az var nadiren yani gözümüzü korkutmayalım arkadaşlar.

Hastane aslında iyi gibi . Ama doğum hastanesi değil ya o kafamı karıştırıyor. Sen de ankaradaydın yanlış hatırlamıyorsam. Senin önereceğin bir yer var mı? Doktor iyi ama hastane nasıl bilemiyorum.

yok canım ben istanbuldayım..
ama burda gittiğim hastanede doğum hastanesi değil..zaten doğum hastanesi olmasına gerekte yok doğum katı var zaten hastanenin,he birde eğer doktorun iyiyse hastaneyi gez biraz doğum katına fln çıkıp bak ol:29:madı zekai tahir burak kadın hastalıkları ve doğum hastanesi'ne de bi bak sadece doğum üzerine iyi bi hastaneymiş

hııı ayy ayyy ayyyy:18: öyle deyince az kalmış oluyoo yaa.. ama daha şu kadarlık geçmişimiz kadar gelecek var önümüzde.. yaaa yarısı kadar daha var işte petuş.. garuşturma milletin aklını..

hafta olarak bakınca çok az gibi gelyo bana:18::18:
ben 2-3 güne çantamıda hazırlayıp koyarım sanırsam kapnın önüne:50::50:
yarısı nasıl geçti anladınmı hıı sorarım sana hıı
zmn su gibi akıp geçio
günler kısa gecelr uzun:emir_bebek::emir_bebek:

Arkadaşlar çok alakasız birşey sorucam. Ben 3 ay önce işten ayrıldım. Ssk ayrıldıktan sonra 3 ay daha devam ediyor diye biliyorum. Eşim de ssklı ve ben şimdi eş durumundan ssklı oldummu?
Yoksa olmam için birşey mi yapmam gerekiyor. Sistem otomatik geçiş yapıyormudur acaba? Hastaneye gitmem durumunda sıkıntı yaşamak istemiyorum ama bu konuyla ilgili bir telefon numarası da bulamadım.

Bnm daha önceden apandist ve dıs gebelki ame old için mecbur sezeryan olacak hemsire dediki 37 38 haftada dogum olur dedi bide bnm agrı esigim cok yüksek ne iç kanamada nede apandistim patladıgında gr agrı hissetmedim sancıyı hissetmem die erken olsun die de düsünüyoruz

Ya ilk doğumda hemen hemen kesiyorlarmış sen nerede yaptın ki doğumunu. Ya kiminde 2.3. de de kesiliyormuş. doğum sonrası da rahattır. Ya ben kesinlikle sezeryan düşünmüyorum bir aklik çıkmazsa Allahtan benim yaralar çok geç iyileşir.

ben doktor ve hastane bakımından çok şanslıyımm eğer uzak değilse tavsiye de edebilirim...sultangazi özel bahat hospital--doktorumda hastanenin başhekimi ve sahibi op.dr.HAMZA BAHAT ve ya MUSTAFA BALIK ikiside süper doktorlar..linkide şu BAHAT HOSPİTAL

tabee insan birkaçgün zorlanıyor tuvalette ama sezeryan da benim arkadaşım oldu kız çook mutsuzdu beni ikiye bölmüşler gibi hissediyorum fln diyordu,yoksa benim normal doğum tecrübem var ama sezeryanı bilemem...k.validem kadın hastalığından ameliyatlı en ufak bişi yapsa ağrısı tutar..ben normal istiyoomm:47:

Şimdiden düşünmeyin arkadaşlar daha çook var deyin 20 hafta ne uzun sürdü bana uzun geliyor vallahi. Şimdiden doğumdu kesiydi düşünüp canızı sıkmayın. Doğum anı insana öyle bir cesaret güç kuvvet gelir ki. Bebişinize kavuşmak için gözünüz hiçbirşeyi görmez. Tecrübeliler daha ii bilir.

eşimin yeğeni inat etti normal doğuracam diye banada hep kızıyolardı sezeryan seçtiğim için,sonuç ben 38.haftada sezeryan oldum.ikinci gün ayaktaydım ve inanın hiç ağrı kesici bile kullanmadım.
benim yaram çoook geç iyileşir ama göbek kısmı yağlı bölge olduğu için kendini çabuk yeniliyor.
yeğenimiz 41.hafta sonuna kadar bekledi.2 gün hastanede sancı çekti ve alt kısmına 2 kesik ve toplam 10 civarı dikiş atıldı.kız 3-4 gün hastanede kaldı.sonrasında 10 gün kadar wc sorunu.

yani diyeceğim gerçekten doktorunuz size hangisini uygun görüyorsa onu yaptırın ve kulaktan duyma hiçççbişeyi kafanıza takmayın.:32:

yok canım ben istanbuldayım..
ama burda gittiğim hastanede doğum hastanesi değil..zaten doğum hastanesi olmasına gerekte yok doğum katı var zaten hastanenin,he birde eğer doktorun iyiyse hastaneyi gez biraz doğum katına fln çıkıp bak ol:29:madı zekai tahir burak kadın hastalıkları ve doğum hastanesi'ne de bi bak sadece doğum üzerine iyi bi hastaneymiş

Ya ben de duydum zekai tahir burak hastanesini ama çok kalabalıkmış. Doktor hemşire ii davranmıyormuş öyle duydum doğru ya da yanlış.

Son düzenleme:
günaydınnn/tünaydıııııınn herkese:119::119:

haftanın son iş gününde hayırlı cumalar diyorum hepinize... spiker konuşması gibim oldu beeeeaa:118:
benim bu hafta inanılmaz sırtım ağrıyor. Surekli yaa olamaz böyle birşey... Kendime yastık edindim bütüngün çalışırken sırtıma koyuyorum onu ama fayda etmiyor. Geceleri sırt üstüde yatamıyorum, ince bi yastık koymaya çalışıyorum ama gecenin ilerleyen saatlerinde yastık benden ayrılıp kafasına göre takılıyor :)) bağlasam mı acaba :)

Ya arkadaşlar ben Ankarada çağ hastanesine gittim.Doktor pek iyiydi Erol Bayraktardı ismi bilen giden var mıydı ? Ankarada ailemin yanında doğum yapacağım. Doktora kesi yapılmadan doğum olur mu dedim. O da bebeğin büyüklüğüne göre bakarız dedi. Sizce nasıl bir cevap olumlu mu olumsuz mu geçiştirme mi. Ama o kadar ilgili ki sıcak birisi.
çok politik bir cevap olmuş bence :)))
ama iyi oldu hatırlattığın haftaya dr gittiğimde unutmazsam sorayım bende

gü-nayy-dınnnnn :119::119::119:
(seda sayan gibi söylediğimi düşünün ltf)

http://www.kadinlarkulubu.com/nisan...nisan-anneleri-gobisleri-21.html#post21737393

yağmurla yaptığımız sanatsal çalışmada bu linktedir:))
maşşallaaahh maşallaaahhh sizeeeee:nazar::nazar::nazar: yağmura bakkk ne kaa büyümüş annesini koca göbüşlü yapmış....

kızlar sabah demir ilacından ne kadar sonra kahvaltı yaptınız.
doktor bana 2 saat gibi bişey dedi benim yarım saat oldu ama ben acıktım yaaa:56:

ben demir ilacımı yatarken alıyorum. Gün boyu ne yeriçerim saati ne olur, olursa kendimi nasıl tutarım gibi şeyler bende belirsiz olduğu için en garanti zamanı tercih ettim :))

good morninggggg biz geldikkkk:46:
anam sabaha sabah maşalah döktürmüşsünüz sayfalar almış başını gitmiş hızınıza yetişmek mümkün değil yawws ne bu enerji:1:haa haftanın son günü tabeeee..neyse biz kahvaltımızı edip hemen gelcez teyzelerii..acımdan ölüyoreee :1:

gü-nayy-dınnnnn :119::119::119:
(seda sayan gibi söylediğimi düşünün ltf)

http://www.kadinlarkulubu.com/nisan...nisan-anneleri-gobisleri-21.html#post21737393

yağmurla yaptığımız sanatsal çalışmada bu linktedir:))

yağmurrrrrr petuşşşşş anemmm yirim len sizi şekerrler..maşalah göbüşe benimde dün tamda izah etmek istediğim bu şekildi işte sabahları resimde koyduğum gibi akşamları 2 katı oluyo resmen demekki sadece bende değilmiş bende sabahları niye hala böyle diye üzülüp dururdum:1: kuzummm göbüş yağmur ve senn bi harikasınız :36:

günaydınlarrr...
güneşli bi gün, üstelik cumaaaaa..
koca göbekli petuşş.. maşallah :nazar: kuzucum.. artık benim de büyük göbeğim ağlamıyorum neden büyümüyor diye..
dün göbek deliğimdeki ağrı eve gidince arttı yine ve ne yazık ki misafir geldi eşimin işyerinden.. 2 aile olarak geldiler.. gadınların ikisi de hamileydi..birinin doğumuna birkaç hafta kalmış.. göbeğine dokundum.. ay balık gibi kaydı döndü ne şebeklikler yaptı.. resmen bebikin kemiklerini hissettim.. çok heyecan vericiydi.. kadının karnına bakmaktan kimi çayı bitmiş ne konuşuldu hiç farkında değildim.. film gibi.. al karşına izle.. kıpır kıpır oynuyo kadıncağızın göbeği..
ötekisi de 7 aylık hamileymiş.. kadın incecikti.. küçücükte karnı vardı.. minyon çıtıpıtı bi gadın zaten.. onun içinde bebek nasıl yaşar hareket eder anlamadım.. öteki hatun tam bi hamileydi.. koca göbekli kilolu felan.. zayıf olana hiç yakışmamış hamilelik zatii.. ondan anne olmaz gibi geldi bana.. :19:

yaaaaa ayy bizde yaşıcaz o dönemleri ne güzelll annemde kardeşime hamileyken onunda göbüşü oynardı kafası falan nerde uzaktan belli olurdu ozaman tabi çocukluk yaratık falan heralde diye düşünüyodum:52::52:
aaaa bende zayıf hamile kalanlardanım hatta hala zayıfım ama anlamadığım bi şekildede kilo alıyorum çirkin hamile olmiciğim bben inş. kocişim nazar cdeğmesin diyip durur karşımda en çok o nazar değdircek bu gidişle:1:

yeaaa bu koca modeli çok tandık gelio:19::19:
benimki ek olarak beni bakkala gönderio bide...
eve geliom kapıyı açıo göbemi öpüo artık hoşgeldin die:19:
sbh uyanınca gece yatarkende öle...salata yaparmısın diorum yağmur istiosa yaparım dio:19:
uykusunda eli belimde değil resmen göbeğimde:19:
içim çok rahat, sen sert yapan ebeveyn olcan, o nedenle beni daha çok sevcek dio:19:
şimdiden ultrason resimlerine bakıo aşık oldum sanırım dio:19::19:
ee ben ben diorum, sen kal dio:19::19:
kızımız bana aşık olcak bende ona dio...:19::19:
daha doğmadan böle doğunca nasıl olcakki böle:18::18:

iştee yaaa benimde herifim demek bu yüzden kız olsun istiyodu köpek resmen:1:

Canım ben o ağrıyı 4 hafta kadar çektim. Benimki 8. haftada başlamıştı. Yabancı bir sitede okumuştum siyatik ağrısıymış rahim sinire baskı yaptıkça olurmuş rahim yukarı çıktıkça ağrı azalırmış yazıyordu. Benim de gerçekten öyle oldu. Oturuş şekli çok önemli eğer yumuşak koltukta yayılıp oturursam yerimden kalkamıyordum. Belini hiç boş bırakmayacaksın oturduğunda.
Benim de kocam bebe yağıla masaj yapıyordu çok rahatlatıyor bir de ütüyle bir havluyu ısıtıp kalçana sar o da çok iyi geliyor. Doktorum yapacak birşey yok bu ağrılar normal, dayanamazsan parol iç demişti ama ben hiç içmedim. Geçmiş olsun senin de yakın zamanda geçecektir inşallah.

canım çok saol bende hiç parol almadım ama doktorum magnezyum ve kalsiyum desteği verdi onları kullanıyorum biraz hafifledi gibi ama devam ediyor..

Arkadaşlar çok alakasız birşey sorucam. Ben 3 ay önce işten ayrıldım. Ssk ayrıldıktan sonra 3 ay daha devam ediyor diye biliyorum. Eşim de ssklı ve ben şimdi eş durumundan ssklı oldummu?
Yoksa olmam için birşey mi yapmam gerekiyor. Sistem otomatik geçiş yapıyormudur acaba? Hastaneye gitmem durumunda sıkıntı yaşamak istemiyorum ama bu konuyla ilgili bir telefon numarası da bulamadım.
benim hiç bi bilgim yok cnm ya:50:
Bnm daha önceden apandist ve dıs gebelki ame old için mecbur sezeryan olacak hemsire dediki 37 38 haftada dogum olur dedi bide bnm agrı esigim cok yüksek ne iç kanamada nede apandistim patladıgında gr agrı hissetmedim sancıyı hissetmem die erken olsun die de düsünüyoruz
hıı bende karaciğerimde biopsi olmuştum, lokal anesteziyle ama..dr um k. ciğerde rahatsızlık olduğunu bilyosa biopsiyi hiç söylemedim, söylemem gerekirmiki???
ben doktor ve hastane bakımından çok şanslıyımm eğer uzak değilse tavsiye de edebilirim...sultangazi özel bahat hospital--doktorumda hastanenin başhekimi ve sahibi op.dr.HAMZA BAHAT ve ya MUSTAFA BALIK ikiside süper doktorlar..linkide şu BAHAT HOSPİTAL

tabee insan birkaçgün zorlanıyor tuvalette ama sezeryan da benim arkadaşım oldu kız çook mutsuzdu beni ikiye bölmüşler gibi hissediyorum fln diyordu,yoksa benim normal doğum tecrübem var ama sezeryanı bilemem...k.validem kadın hastalığından ameliyatlı en ufak bişi yapsa ağrısı tutar..ben normal istiyoomm:47:
karışığım hala:44::44:
Şimdiden düşünmeyin arkadaşlar daha çook var deyin 20 hafta ne uzun sürdü bana uzun geliyor vallahi. Şimdiden doğumdu kesiydi düşünüp canızı sıkmayın. Doğum anı insana öyle bir cesaret güç kuvvet gelir ki. Bebişinize kavuşmak için gözünüz hiçbirşeyi görmez. Tecrübeliler daha ii bilir.
off ya sorun şu ki ben çok plancıyımdır..:44::44:
eşimin yeğeni inat etti normal doğuracam diye banada hep kızıyolardı sezeryan seçtiğim için,sonuç ben 38.haftada sezeryan oldum.ikinci gün ayaktaydım ve inanın hiç ağrı kesici bile kullanmadım.
benim yaram çoook geç iyileşir ama göbek kısmı yağlı bölge olduğu için kendini çabuk yeniliyor.
yeğenimiz 41.hafta sonuna kadar bekledi.2 gün hastanede sancı çekti ve alt kısmına 2 kesik ve toplam 10 civarı dikiş atıldı.kız 3-4 gün hastanede kaldı.sonrasında 10 gün kadar wc sorunu.

yani diyeceğim gerçekten doktorunuz size hangisini uygun görüyorsa onu yaptırın ve kulaktan duyma hiçççbişeyi kafanıza takmayın.:32:

offf...öle diolar, artık sezeryanları çok ii yapıolarmış..minnacık delyolarmış...sonrada hiç bişi olmuomuş:49:

Ya ben de duydum zekai tahir burak hastanesini ama çok kalabalıkmış. Doktor hemşire ii davranmıyormuş öyle duydum doğru ya da yanlış.

canım hiç hiç hatta asla asla asla tavsiye etmiyorum o hastaneyi ben
çok affedersiniz köpek gibi davranırlar orada hastalara.. görümcemi götürmüştüm ben.. hadi bir iki manyak çıktı diyeceğim ama 1 hafta boyunca mı hep manyaklara denk geldik yaniee.. :36: ayrıca bi kaç yıl önce allah korusun tabi de bebek ölümlerine adı karışan hastanelerden biriydi.. numune ibni sina çok çok daha iyidir oraya kıyasla.. illa doğum hastanesi olsun diye düşünmemek gerek bence.. benim evimin yanında var bi hastane.. üstelik ortadoğunun en büyük kadın doğum hastanesiymiş.. kapladığı alan olarak büyük kesinlikle ama benim içeri girmemle çıkmam bir oldu..

Back
X