• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
memleketimde gittiğim doktor banada 21 nisan dedi :1::1:
bakalım hikmet bey ne dicek cuma gün eğer oda 21 nisan derse desene hastanede aynı gün beraber doğurcaz gosenay :1::1: birbirimize destek oluruz ne güsel:1:
bu arada sabah sordum ama görmedin heralde canım.. hikmet bey sana 4 boyutluylamı baktı??

canım normal ultrasonla baktı o bakarken ben dedim renkli ultrason varmış onunla ne zaman bakcaksınız diye o da diğer kontrolde dedi, sonra hadi senin merakını gidereyim bu 4 boyutlu ultrason ama şimdi bebek uzaylı gibi görünür dedi o ultrasonla gösterdi renkliydi ve oğlum gerçekten uzaylı gibi görünüyodu :))))

benim de 21 nisan ama biz 14ünde doğsun istiyoruz.. :)
arkadaşlar bu aşı mevzundan içinize fenalık gelmiş olabilir ama sormadan edemicem, bana doktorum hiçbişey demedi, çevremde bi kaç kişiye de sordum aşı olmamışlar..
Siz nerden biliyodunuz tetanoz aşısı olunacağını ve sağlık ocağı nerden biliyo da arıyo falan sizi..?
Bi aydınlatır mısınız..?

canım doktoru aradım çok yoğun telefon bağlattırmıyor şimdi yarın sağlık ocağına gitsem yapalım deseler ne yapıcam bilmiyorum doktora da soramıcam..17. Haftada gitmiştim doktora en son o zaman demedi.sen yaptırdın mı

muayene için birkez bile devlet hastanesine gittiyseniz sizin hamile olduğununzu devlet oradan öğreniyor ve size en yakın sağlık ocagına sağlık bakanlığı bilgi veriyor. Tetenoz aşısı önemli olmanızda yarar var hem sizi hemde doğumdan sonra bebeğinizi koruyorn bir aşı. Size en yakın sağlık ocağına gidip yada aile hekiminize danışa bilirsiniz özel doktorlar genelde kendi hastanelerinde ücretli yaptırıyorlar ama bunu devlet karşılıyor ucretsiz yaptırabilirsiniz. 22 23 haftalarda şeker yüklemesi yapılması gerekiyor bunuda devlet hastaneleri ücretsiz yapıyor. Bilginize

kızlarrrr başıma gelenlere gülermisiniz,ağlarmısınız:5:
duş aldım,saçımı düzleştirdim,oğlumu giydirdim,giyindim kuşandım tam çantamı hazırlıyordum kiiii...gebelik takibi dosyamı bulamadımm:14:
e akşam hastaneye gidicem diye heryere baktım,evde aramadığım yer kalmadı yokk yok yokkkk:47:
heraman yatakodamda aynalı şifonyerin çekmecesine koyarım bütün evrak ıvır zıvır dosyalar ordadır...
neyse 2 saat aradım en sonunda gitmiyorum bi yere die sinirimden delirdimmm,20 kere açıp baktığım çekmeceyi tekrar açtım ve aklıma birden çekmecenin altına düşmüş olma ihtimali geldiiii ve orda buldum:27::27:
çook sevindim bulduğuma amaa hala gerginliği atamadım üzerimden...
sonuçta kaanın bile bütün ultrasyon resimlerini saklıyorum,onu kaybettim sandım çook üzüldüm:43:

canım normal ultrasonla baktı o bakarken ben dedim renkli ultrason varmış onunla ne zaman bakcaksınız diye o da diğer kontrolde dedi, sonra hadi senin merakını gidereyim bu 4 boyutlu ultrason ama şimdi bebek uzaylı gibi görünür dedi o ultrasonla gösterdi renkliydi ve oğlum gerçekten uzaylı gibi görünüyodu :))))

canım gözümden kaçmış kusura bakma sen diyince tekrar baktım buldum bende yazdığını:1:
ya benim bi arkadaşta aynı hastanede güler hanıma gidiyo daha 11 haftalık 2li test için gitti dün ve 4 boyutluyla bakmış renkli gördüm bebeği dedi..bende alla alla dedim hikmet bey bakmadı bana..cuma günüde bakarmı bilmiorum ama bende rica etcem yaa baksın artık..11 haftalıkken bi cihaz gelcek demişti tamam ozaman neyse:1: en son ne zaman gitmiştin sen canım kaç haftalıkken?

işte doktoru aradım çok yoğunmuş telefon bağlattırmıyormuş. 2 aralıkta başka doktora detaylı ultrasona gönderdi bana ocakta gelirsin dedi off çok daraldım yaa

sıkma canını çok önemli olsaydı doktorun mutlaka söylerdi 2 aralıkta geç kalmamış olursun 24.haftaya kadar yapılabiliyormuş canım

kızlar tetanoz aşısı ile ilgili kararımı verdim.doktorum çok yoğun telefon bağlattırmıyor dediler ben de mesaj attım. adam 1 dk sonra geri aradı yaa ve biz çok üzerinde durmuyoruz ama sağlık bakanlığı öneriyor 20 haftada ve 4 hafta sonrasında sağlık ocağında yaptırabilirsiniz kazancınız da kaybınız da olmaz dedi canım doktorum o yoğunluğun içinde beni aradı yaa büyükçekmece kolan hastanesi mehmet deniz yılmaz tek geçiyorum onu

kızlar tetanoz aşısı ile ilgili kararımı verdim.doktorum çok yoğun telefon bağlattırmıyor dediler ben de mesaj attım. adam 1 dk sonra geri aradı yaa ve biz çok üzerinde durmuyoruz ama sağlık bakanlığı öneriyor 20 haftada ve 4 hafta sonrasında sağlık ocağında yaptırabilirsiniz kazancınız da kaybınız da olmaz dedi canım doktorum o yoğunluğun içinde beni aradı yaa büyükçekmece kolan hastanesi mehmet deniz yılmaz tek geçiyorum onu

sevindim canım hadi hayırlısı inşallah

canım bana da doktorum bişey demedi. burda duydum olunduğunu. bir sağlık ocağına kayıt yaptırıyorsun sonra onlar arıyormuş öyle işte ben de doktora ulaşamıyorum yaptıramıcam herhalde

kızlar
bir sağlık ocağına gidip kayıt yaptırmıyosunuz
artık sağlık ocakları aile sağlığı merkezlerine döndüler biliyosunuz
ve sizin bağlı olduğunuz muhtarlığa göre size bir aile hekimi ve hemşire atanıyor
siz hamile kaldığınızda bu hemşire sizi takip etmek muayene için çağırmak ve aşılarınızı vurmakla yükümlüler
keza doğumdan sonra aşı ve muayene hizmetini bebeğinize de vermekle ve sizi takip etmekle yükümlüler ve bir kerede lohusa muyayenesi için hemşire veya doktor eve gelicek...

internetten tc kimlik nonuzla aile hekiminizi bulun ve oraya gidin
eğer hiç aranmadıysanız ve hiç gitmediyseniz hemşireler size burun kıvıracaklardır...
çünkü hiç aranmadıysanız bunun iki sebebi var
ya gittiğiniz hastane sizin sisteme gebelik kaydını yapmamıştır ya da aile sağlı merkezindeki hemşire sizi takip etmemiştir.
iki durumda da sağlık bakanlığına kim görevini yapmadıysa şikayet edilir ve haklarında işlem yapılır...

O yüzden aşı vurdurmasanızda orda takip edilmesenizde gidin kayıt yaptırın.
Türkiyede bu sistemin yürümesi için bunu yapın.
Herkes işini doğru yapsın.... Bu yaptırım için gidin...

canım gözümden kaçmış kusura bakma sen diyince tekrar baktım buldum bende yazdığını:1:
ya benim bi arkadaşta aynı hastanede güler hanıma gidiyo daha 11 haftalık 2li test için gitti dün ve 4 boyutluyla bakmış renkli gördüm bebeği dedi..bende alla alla dedim hikmet bey bakmadı bana..cuma günüde bakarmı bilmiorum ama bende rica etcem yaa baksın artık..11 haftalıkken bi cihaz gelcek demişti tamam ozaman neyse:1: en son ne zaman gitmiştin sen canım kaç haftalıkken?

canım ben en son 10 kasımda gitmiştim 17 haftalıktı.....3 lü testi de o zaman yaptı, sende gidince sorarmısın 4lü test yapcakmı inşallah yapmaz stres oluyoruz.....sen şimdi bunları sor sonra ben 10 aralıkta gitcem o zamana kadar merak ettiklerimizi ben sorarım böyle böyle götürürüz :))))

kızlar
ve sizin bağlı olduğunuz muhtarlığa göre size bir aile hekimi ve hemşire atanıyor
siz hamile kaldığınızda bu hemşire sizi takip etmek muayene için çağırmak ve aşılarınızı vurmakla yükümlüler
keza doğumdan sonra aşı ve muayene hizmetini bebeğinize de vermekle ve sizi takip etmekle yükümlüler ve bir kerede lohusa muyayenesi için hemşire veya doktor eve gelicek...

eğer hiç aranmadıysanız ve hiç gitmediyseniz hemşireler size burun kıvıracaklardır...
ya gittiğiniz hastane sizin sisteme gebelik kaydını yapmamıştır ya da aile sağlı merkezindeki hemşire sizi takip etmemiştir.
iki durumda da sağlık bakanlığına kim görevini yapmadıysa şikayet edilir ve haklarında işlem yapılır...

canım öyle de benim ikametgahım van da olduğu için orda aile hekimim. mesele burdan çıkıyor. onun için ben gidip varlığımdan haberdar etmeliyim onları.çok sağolun cevaplarınız için

kızlar

cnm beni nette çıkan aile sağlığı merkezinden arayan olmadı
bende alakasız başka bi yere gittim, dedim böle böle arayn olmadı ben kaydımı buraya aldırmak istiom hemde aşı olmak istiom.
ebe kız dedeiki kaydını alırsam benim maaşımdan keserler 20. hafta olmuş nie bu gebeyi aramadın die didi.
deim olurmu senin beni buaray naklettiğin tarih belli yani
dedi ben aşınız yapim ama kaydınız da almim, 2. doz içinde gelin yaparım didi..
didim allah sizi bildiği gibi yapsın, resmen kaçak aşı oldum:1::1:

petuşun gitti hastane
5300müydü neydi :)))

cnm bizim hastene dikişi altın iple atımoş:))
walla geçen sordum..sigorta şirketinin anlaşmasına göre doğum fiyatları değişyomuş.
bizim sigorta şirketiyle ilginç bi anlaşmaya imza atmışlar..
normal doğum sezeryandan daha pahalı:)
normal doğum 4800, sezeryan 4300..epidurallerde fark yok..

canım ben en son 10 kasımda gitmiştim 17 haftalıktı.....3 lü testi de o zaman yaptı, sende gidince sorarmısın 4lü test yapcakmı inşallah yapmaz stres oluyoruz.....sen şimdi bunları sor sonra ben 10 aralıkta gitcem o zamana kadar merak ettiklerimizi ben sorarım böyle böyle götürürüz :))))

10 aralıkta detaylı için gitcen sen dimi?? tamam canım sorarım ben 4lüyü muhakkak..haber veririm..yapar gibime geliyo sanki..ben bu gidişimden sonra 1 ay belkide 2 ay hikmet beye devam edemicem çünkü memlekete gidip orda kalıcam ama döndüğümde tekrar hikmet beyle devam edicem doğumuda ona yaptırmayı düşünüyorum o yüzden evet irtibatı koparmayalım canım :1::1:

Back
X