• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
bende almadım henüz...bi geçenlerde disney oyuncak aldım:52::52::52::52:
bu elektronik eşyalardan hangilerini almak gerekir kafam çok karışık ya...
bi ateş ölçer braun alcam..kulaktan ölçenler...kulaktan ölçenler en çabuk ve en doğru sonucu veriomuş.
ama buhar makinası, stelizatör felan onlara ihtiyaç varmıki bilmom?
bide biberon avent alcam..onun dışında bi fikrim yok bu konuda:(:50:

:54::54::54::54:
istek olduğu sürece çalışırız biz kuzum, no panic..
hadi hayırlısı bakalım...konyadakinde dimi..sonra ordan alnyayamı, yoksa alanyaya cmt günü mü gidicen?:nazar:
bende cmt gidcem detaylı olcak..bakalım :18::18:
kulaktan ateş ölçeri tavsiye ederim
buhar makineside tavsiyemdir
oğlumda bronşit vardı klimada zararlı sonuçta
kışın epey işe yaradı
biz hala kullanıyoruz
süt sağmak için makinada alabilirsin bebeğini erken bırakacaksın bu çok işini görür sabah bir sağarsın öğlen işte bir daha sağarsın
süt koymak için poşetler var onlardan da almak alzım erken ama olsun :)
ayrı odada yatacaksa dinleme cihazıda çok lazım oluyor

çok sağol amin canım hepimizin yafrularını için inşallah hayırlısı ile sağlıkla olsun...

12 hafta 4 günlükken erkek dedi bize 20+2 de kız dediler :)))

QUOTE]
12 4 de çok erkenmiş ama peki bu arada bir daha hiç gitmedin mi

cnm ben 10-15 tane tulum aldım...hevesle kendimi kaybetmişim kız olduğunu öğrendiğim gün..
ama ben değişceğini düşünmüyom çünkü 17. hafatada söledi zaten dr..sonra 19 dada teyid etti..
ben nerden başlıyacağımı ne zmn başlıyacağımı bilemiom..
ama atşeölçer ve biberon u tutturduğuma sevindim:))
ben max. 3 aylıkken bırakcam, ben yokken mecbur anne sütüde olsa biberonla vercekler..
bende anneme güvenmem bu konularda ya..salla pata iş yapar annem, bilirim:)
annem bakacağı aylarda yazarım herşeyi eline verrim, herşeyi kendim akşamdan hazırlarım.
annem kayınvalidem dönüşümlü bakcaklar..

sende şanslısın bakanın olacak
ama ben yapamadım ya
yani anneme bıraktım beslenme işini
o da salladı aynen
nerde hazır var işine o geldi
emek verip yapmadı
hoş zaten zoraki yemek yapar sevmez pek
hiç bana çekmemişşşş

Arkadaşlar şu anda oğlum ilk kez kendini hissettirdi inanılmaz bir his gerçekten. Önce netbook göbeğime doğru dayalıydı bir balık kaydı sanki hemen çektim netbooku 1 dk sonrada 3-4 tane ardarda tekme geldi pıt pıt diye... Göbek deliğimin tam dört parmak altında :emir_bebek::nazar: Çok mutluyuuuuuummmm

hadi gözün aydınnnn

Bende senin gibiyim ilk defa bugün net hissediyorum oğluşu Allahım gerçekten çok büyük bi mutluluk :nazar::emir_bebek:
seninde gözün aydın canım

kızlar...
ultrasyondan 1 saat sonra sol tarafıma çook kötü bi sancı girdi...
yürümekte zorlandım yattım 20-30 dk dinlendikten sonra geçti...neydi o anlamadım,ultrasyon a ne zaman girsem sancım oluyor:26:

her seferinde olması ilginç
ilk çocugunda olmuşmuydu böyle bişey
ihmal etme canım

canım benim eşim ne yemekler yapar bi bilsen..
bakkala beni gönderir emme yemeğinde hasını yapar kuzum.
hafta sonu yoktu yemek yaptım arayıp tarif aldım düşün yani..
evet cnm ben 4+2 den buyana haftada 3 tane balık yersemde 2 tane içiyorum balık yağı
ilk başlarda iğrenç geliodu, içine balina kaçmış gibi oluyosun içtikten yrm saat sonra, ama sonra alışyosun.
ben rahatsız etmesin die hep gece yatarken içiom..o süreci minumuma indiriyorum kendimce:))

hıhhhhh..geldinmi sen..
dün yazdılarınızı okudum sen ve menzil kazana düştünüzzzzzzzzz:19::19::19:
cnm ya şimdi ne desem boş yani..sen 3 aylık olunca bırak bebeği, sonrada kaşık dürt biberon dürt ağzına bilmom yani..anne sütünü içsinde nasıl içerse içsin.
şimdi çok prensipli anneler gibi konuşmak istemiom yani öle olmaz budur doğrusudur die..
ananne/babanne bakcak..artık onlar nasıl alıştırırsa..:34::34:
benim eşim yumurta bile kırmaz
ben yoksa evde kahvaltı bile yapmaz
napacak bilmiyorum üzülüyorum bu haline
hastalık var diyorum ölüm var diyorum öğren azıcık yok hevesi falan

canım balık yağını doktorun mu verdi
bana bişey demedi
ama ben her hafta balık yemeye dikkat ediyorum
içmek gerek mi ki ya

benim annem erkek arkadaş olayını duysa sallandırırdı beni bi yerlerden, evlenme kararımı söleyene kadar karnım ağrıdı, zati ben sölemedim organizasyon yaptık arkadaşım söledi :3::3:

sen bile bile lades olmuşun, ben de bula bula babamın aynısını buldum. abilerim bazen diyoki nerden buldun babama bu kadar benzeyeni :27:

eşim eve 2 saat geç gelse ortalığı ayağa kaldırırım bensiz gezemezsin diye, ama kendim arkadaşlarımla bi cafede buluşur saatlerce oturur eve de gece yarısından sonra gelirim çıtı çıkmaz :46:
ah ah ne güzel
şanslısın eşin anlayışlıysa
ehhh insanlar çeşit çeşit:27:
sen gece yarısı eve gelirsin bişi demez,benimkide gelince beni evde bulmak için yanına anahtar almaz...ama kendiside eve 1 saat geç gelmez..biz böyle mutluyuz walla,alıştık artık 5 senedir o bana ben ona mutluyuzz:1::nazar:
ben eşimden sonra gelmem ama komşuya falan gittiysem geçiktiysem seyret laf çarpmalarını

Siz beni bu aralar çok boşladınız söyleyeyim :14:

Balık yağını kimler kullanıyor hap niyetine??

datlımmm bennnn bennnnn bennnnn diom
4+2 den buyana kullanıyorummm
haftada 3 ile başladım..bu aralar haftada 2 ile devam ediyorum.
çünkü balık yiyorum haftada bi kere mutlaka..sonrada 2 kere gece yatmadan balık yağı içyom..:24::24::24::24:

4+2 nedir yani:)))22. haftaya giriom..
allam ya zmn ya..bak şimdi..o zmnlarda hafta hafta gebelikte 10. haftaya falan bakıodum merakla, nolyoki o zmnlarda die:)) çok şükür bin şükür:nazar::nazar::nazar:

çünkü balık yiyorum haftada bi kere mutlaka..sonrada 2 kere gece yatmadan balık yağı içyom..:24::24::24::24:

allam ya zmn ya..bak şimdi..o zmnlarda hafta hafta gebelikte 10. haftaya falan bakıodum merakla, nolyoki o zmnlarda die:)) çok şükür bin şükür:nazar::nazar::nazar:

ben hergün yemekten sonra 1 tane içeceğimmm:25:

kadis:46::46::46:
o aletleri bilen biri olyy.
peki bişi sorcam sütler için böle sağınca koyulacak cam kavanoz vari bişiler var onlarmı mantıklı poşetlermi???
stelizatör kullandınmı peki veya kullanana varmı?
evet cnm inş. bakan olcak..kışın kayınvalidem yazın annem..
kayınvalideme dicek lafım yok gözüm arkada kalmazda annem için aynı şeyi sölüyemicem..esra erolu felan izlerken bulmaca çözerken kendini kaybedio gadın:50::50::50: çocuğun eline verir yarım bi domates allahhhhhh:21::21::21:
balık yağını dr verdi cnm.
her gittiğimdede soruo devam dimi die..
omeganın altını çok çizio...balık yiyilecek + hap içilecek..:49::49:

arkadaşlar,
ben balık yağı kullanıyım mı diye doktoruma sordum, o da gerek yok, balık yağı damarları genişlettiği için bebek daha fazla kilo alıyo o kadar. dedi kullanlar normal doum yapamıyorlar bebek şişiyo dedi..
kafam karıştı..?

kadis:46::46::46:
o aletleri bilen biri olyy.
peki bişi sorcam sütler için böle sağınca koyulacak cam kavanoz vari bişiler var onlarmı mantıklı poşetlermi???
stelizatör kullandınmı peki veya kullanana varmı?
evet cnm inş. bakan olcak..kışın kayınvalidem yazın annem..
kayınvalideme dicek lafım yok gözüm arkada kalmazda annem için aynı şeyi sölüyemicem..esra erolu felan izlerken bulmaca çözerken kendini kaybedio gadın:50::50::50: çocuğun eline verir yarım bi domates allahhhhhh:21::21::21:
balık yağını dr verdi cnm.
her gittiğimdede soruo devam dimi die..
omeganın altını çok çizio...balık yiyilecek + hap içilecek..:49::49:
ben kullanmadım şanslıyım işim hemen evimin altında çıkıp çıkıp emzirdim bunda da inşallah öyle olacak
kız kardeşim kullandı
çok da memnun
poşeti pek kullanamadı o kavanoza benzeyen daha kullanışlı oldu onun için
stelizatör kullanmadım canım

birde biberonda vermemek lazım
kolay olsun diye büyükler ona yönelebilirler
ama mutlaka kaşıkla verilmeli miniklerimize

merhaba bayanlar
hep gelip yazdıklarınız okuyorum ama
bi yazma fırsatı bulamıyorum
bugün sağlık ocagına gittim bende tetanoz aşısı oldum
önümüzdeki ay tekrar yapılcak
geçen gün 3 lü testi yaptırdım oda çok
şükür çok iyi çıktı
geçen cumartesiydi doktor kontrolümüz
16 cm ve 170 grdı maşallahı var dedi doktor:nazar:
vitamin ve demir hapı verdi
veee bu zamana kadar toplamda 6 kilo almış bulunmaktayım
zayıf hamile kalanlar gerçekten çok kilo alıyormuş demekki
birazdan göbeğimizden resimini cekerim hiç 6 kilo almıs bi
halim yok ama psikolojik olarak çok geldi yaa:1::1:

kızlar biz geldik.. kızımı gördüm.. hatta göremedim bile diyebilirim.. o kadar hareketliydik ki şov yaptı resmen yavrum..
300 gr. 21 cm.. sağ eli yine alnında sibel can pozuna devam.. gelişimi herşeyi çok iyiymiş.. doktor da oldukça müsaitti.. bayağı uzun ve ayrıntılı bi muane oldu.. göbeğimdeki ağrı için de gerilmeden kaynaklı olabileceğini söyledi.. başka bilmem ne servisini aradı telefonla.. eğer fıtıksa da şimdi göremeyebiliriz 1 ay sonra demişler.. oradan diş doktoruna gönderdi.. tarama yapıldı.. diş eti kanamalarımdan bahsettim.. çok normalmiş ama diş taşı çokmuş bende.. onları temizletmem gerekiyormuş..
ayrıntılı ultrason içinse istanbul prenatal diye bi yere yönlendirdi.. ve doktoruma kritik soruyu sordum.. neden bazı yerlerde 100 lira bazı yerlerde 500 lira dedim.. sadece semtten dolayı mı diye sordum.. cevap ikna edici geldi bana.. 100 liralık yerde radyoloji uzmanı bakıyo ve ellerindeki aletler çok kapsamlı olmayabiliyo dedi.. ve radyoloji uzmanı kadın doğumcudan bi basamak ileridedir bu mevzuda dedi.. ama 500 liralık yerde hem cihaz ayrıntılı her şeyi bi kontrolde söylüyo hem de prof bakıyo dedi.. hiç tereddüt etmeden tavsiye ettiği yerden randevumu aldım.. 350 liraymış..doç. dr. ahmet gül.. bakırköydeymiş yeri. düşünen gitmek isteyen arkadaşlar için söylüyorum.. benim görümcemin özellikle yaptır dediği kalp ekosu durumu vardı.. bu merkezde zaten bu kontrolde hepsine bakılıyormuş.. ayrıca bi yere gitmeyecekmişim..
bu arada ben de sadece 1 kilo almışım çok mutlu oldum.. kilo almamam gereken dönemlerde ayda 2 kilo almıştım.. şimdi 1 kilo almama doktor da sevindi.. benim kocam da diyo ki normaldir doktor hanım benim hatun terstir azıcık.. midesi de bulanmadı bunun ilk 3 ay, onu da son 3 'te bekliyorum ben:37:

kulaktan ateş ölçeri tavsiye ederim
buhar makineside tavsiyemdir
oğlumda bronşit vardı klimada zararlı sonuçta
kışın epey işe yaradı
biz hala kullanıyoruz
süt sağmak için makinada alabilirsin bebeğini erken bırakacaksın bu çok işini görür sabah bir sağarsın öğlen işte bir daha sağarsın
süt koymak için poşetler var onlardan da almak alzım erken ama olsun :)
ayrı odada yatacaksa dinleme cihazıda çok lazım oluyor

çok sağol amin canım hepimizin yafrularını için inşallah hayırlısı ile sağlıkla olsun...

12 hafta 4 günlükken erkek dedi bize 20+2 de kız dediler :)))

QUOTE]
12 4 de çok erkenmiş ama peki bu arada bir daha hiç gitmedin mi

sende şanslısın bakanın olacak
ama ben yapamadım ya
yani anneme bıraktım beslenme işini
o da salladı aynen
nerde hazır var işine o geldi
emek verip yapmadı
hoş zaten zoraki yemek yapar sevmez pek
hiç bana çekmemişşşş

hadi gözün aydınnnn

seninde gözün aydın canım

her seferinde olması ilginç
ilk çocugunda olmuşmuydu böyle bişey
ihmal etme canım

benim eşim yumurta bile kırmaz
ben yoksa evde kahvaltı bile yapmaz
napacak bilmiyorum üzülüyorum bu haline
hastalık var diyorum ölüm var diyorum öğren azıcık yok hevesi falan

canım balık yağını doktorun mu verdi
bana bişey demedi
ama ben her hafta balık yemeye dikkat ediyorum
içmek gerek mi ki ya

ah ah ne güzel
şanslısın eşin anlayışlıysa

ben eşimden sonra gelmem ama komşuya falan gittiysem geçiktiysem seyret laf çarpmalarını

ben yeni kullanmaya başladım canım,kim boşladı senii göster bakiim:41:

bana kullanma haftada 2 gün mutlaka balık ye dedi. yiyemiyorum dedim, ye dedi...

Canımsınız canım kader arkadaşlarım bu sesleniş de bir değişik oldu ama idare edin :9:
Balık yağı çok önemli ya ben de bugün tam 22 haftadayım kullansam mı diyorum haftada bir kez muhakkak yiyorum kararsız kaldım

arkadaşlar,
ben balık yağı kullanıyım mı diye doktoruma sordum, o da gerek yok, balık yağı damarları genişlettiği için bebek daha fazla kilo alıyo o kadar. dedi kullanlar normal doum yapamıyorlar bebek şişiyo dedi..
kafam karıştı..?
sesli düşünüyorum: balık yağını çocuklarada verio dr lar.kilo alsın die vermiolar,omega zeka gelişimi için çok önemli, zeka gelişimi için veriolar...ilk 3 ay bulantılardan ötürü balık yağı verdi dr um balık yiyemiodum..sonrasında ymeye başladım, özen gösteriyorumda her hafta en az bi kere yemeye..haftada 2-3 kez balık yiyemeyeceğim içinde yiyemediğim zamanlar içinde balık yağına devam ediyorum...test edelim bakalım, gerçekten şişcekmi bizim bebik..5 aydır kullanıom, şişerse en çok benimki şişer:))
ben kullanmadım şanslıyım işim hemen evimin altında çıkıp çıkıp emzirdim bunda da inşallah öyle olacak
kız kardeşim kullandı
çok da memnun
poşeti pek kullanamadı o kavanoza benzeyen daha kullanışlı oldu onun için
stelizatör kullanmadım canım

birde biberonda vermemek lazım
kolay olsun diye büyükler ona yönelebilirler
ama mutlaka kaşıkla verilmeli miniklerimize
saol canımcım..şimdiden anneminde kayınvalideminde kulağını bükim o zmn, üşenmeyin uleyyn die..
merhaba bayanlar
şükür çok iyi çıktı

gözün aydın cnm..maşallahh kuzumuzada:nazar::nazar:

arkadaşlar,
kafam karıştı..?

çok garip yaa.. her doktor ayrı bişey mi söylüyo yani.. benim doktorum da ne kadar balık yersen ye balık yağından aldığın kadarını alamazsın dedi.. onu için mutlaka kullan ilacını dedi.. :44:

kızlar biz geldik.. kızımı gördüm.. hatta göremedim bile diyebilirim.. o kadar hareketliydik ki şov yaptı resmen yavrum..
300 gr. 21 cm.. sağ eli yine alnında sibel can pozuna devam.. gelişimi herşeyi çok iyiymiş.. doktor da oldukça müsaitti.. bayağı uzun ve ayrıntılı bi muane oldu.. göbeğimdeki ağrı için de gerilmeden kaynaklı olabileceğini söyledi.. başka bilmem ne servisini aradı telefonla.. eğer fıtıksa da şimdi göremeyebiliriz 1 ay sonra demişler.. oradan diş doktoruna gönderdi.. tarama yapıldı.. diş eti kanamalarımdan bahsettim.. çok normalmiş ama diş taşı çokmuş bende.. onları temizletmem gerekiyormuş..
ayrıntılı ultrason içinse istanbul prenatal diye bi yere yönlendirdi.. ve doktoruma kritik soruyu sordum.. neden bazı yerlerde 100 lira bazı yerlerde 500 lira dedim.. sadece semtten dolayı mı diye sordum.. cevap ikna edici geldi bana.. 100 liralık yerde radyoloji uzmanı bakıyo ve ellerindeki aletler çok kapsamlı olmayabiliyo dedi.. ve radyoloji uzmanı kadın doğumcudan bi basamak ileridedir bu mevzuda dedi.. ama 500 liralık yerde hem cihaz ayrıntılı her şeyi bi kontrolde söylüyo hem de prof bakıyo dedi.. hiç tereddüt etmeden tavsiye ettiği yerden randevumu aldım.. 350 liraymış..doç. dr. ahmet gül.. bakırköydeymiş yeri. düşünen gitmek isteyen arkadaşlar için söylüyorum.. benim görümcemin özellikle yaptır dediği kalp ekosu durumu vardı.. bu merkezde zaten bu kontrolde hepsine bakılıyormuş.. ayrıca bi yere gitmeyecekmişim..
bu arada ben de sadece 1 kilo almışım çok mutlu oldum.. kilo almamam gereken dönemlerde ayda 2 kilo almıştım.. şimdi 1 kilo almama doktor da sevindi.. benim kocam da diyo ki normaldir doktor hanım benim hatun terstir azıcık.. midesi de bulanmadı bunun ilk 3 ay, onu da son 3 'te bekliyorum ben:37:

hoşgeldin cnm..ohhh dielim o zmn hadi herşey yolundaymış ne güzel:nazar::nazar: maşllah kuzumuza..mantıklı cnm detaylı ultrason olayı..çünkü benim o ilk randevu aldığım detaylı ultrasoncu prof du 500 liaydı..kendi hastenmde 285 liraya yaptırcam..o prof olan adam çok ii şeyler yazılmış nette...yani adamın illaki bi farkı olmalı bencede:27::27::27:

arkadaşlar,
kafam karıştı..?

zatenn tiksinerek içtimm bi de bunu sokk aklıma,benim bebeeem kilolumu biraz yaaa 16cm ama 355g:26:

merhaba bayanlar
şükür çok iyi çıktı

maşallah canım seninki erkekti dimee..yaaa bak işte seninki 16cm 170g,benimkide 16cm 355g..ya seninki cılız ya benimki şişkoo:26:

slm kızlar nasıl gidio bakalım kızımıza isim bulduk miray istiyo eşim bende sevdim nasıl sizce

güzell..eyice kararınızı verinde tabloya yazalım:29:

mavileffff gözün aydın tatlım maşallah bebeineee:29::nazar:

:46::46::46::46:
süper bir tespit...kız çocuklarının isteyipte babaların yapmadığı şey çok azdır....şahsen ben öleydim babama istediklerimi yaptırıdım illa :1:

bu arada herkese günaydın kızlar...bebeğimin şansına mıdır bilmem işler açıldı bizim burda..akşama kadar başımı kaldıramıyorum işten..akşam eve gidince uyuyakalıyorum.hiç birşey anlamıyorum zaman geçip gidiyor böyle..

mistral;
geçmişi okurken tesadüf gördüm.sende lina kadın sağlığına gidiyorsun değilmi?çok heyecanlandım ya....bende hamileliğimin başından beri oraya gidiyorum.salı günü detaylı ultrasonum var benim ali beymiş sanırım.herkes çokça övdü umarım işinde uzmandır.
sen doğum fiyatı konusunda bilgi aldın mı?

Back
X