• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
TUNIHANCIM gecmis olsun canm.ins iyilesirsin en kisa zamanda.dun petus soledi.sendemi hissetmiyosun halen bebisin hareketlerini.ben malesef hissetmiyorum henuz.dun agladim hatta niye ben hissedemiyorum diye.10 gun sonra kontrolum var.o zaman sorucam doktora.

canım benim çok saol inş. atlatırım dediğin gibi..
evet canım bende 2 akşam pıt pıtlar oldu ondan sonra bişey yok onuda elimi koyunca hissettim ama onun dışında harekettir seyirmedir başka herhangi bişey yok henüz benimde çok canım sıkılıyor dün ben doktora sordum daha erken dedi alla alla dedim bende erkenmiiiii:26::26: sen benden 2 hafta öndesin bide anlamadım ki canım valla bi biz kaldık heralde hissetmeyen :43:

canım benim çok saol inş. atlatırım dediğin gibi..
evet canım bende 2 akşam pıt pıtlar oldu ondan sonra bişey yok onuda elimi koyunca hissettim ama onun dışında harekettir seyirmedir başka herhangi bişey yok henüz benimde çok canım sıkılıyor dün ben doktora sordum daha erken dedi alla alla dedim bende erkenmiiiii:26::26: sen benden 2 hafta öndesin bide anlamadım ki canım valla bi biz kaldık heralde hissetmeyen :43:

evet canm 2 hafta var aramizda.ya bazen cok az segirmeler hissediyorum ama ole tekmeleme icinde kayma filan degil.dur bakalim 1,2 haftaya hissetmeye baslariz belki

neeeeeeeee
24sün ve ikinci çocuk
:57::57::57:

niye bizi beklemedin?

evet yaa,çok garip ama ben bile şaşırıyorum...herşey peşpeşe yaşanıyor hayatımda,o kadar aceleki herşeyim,belkide hayat çok kısa ondandır:5:ama emin ol hepsi benden bağımsız oluyorr..2yıl üniv.,sonra hemen bittiği an evlilik,evlendiğim an çocuk(hemde o gece)...şu an evlenmiş ilk çocuğumu bekliyor olsaydım normali buydu galiba amaaa napimm dedim ya acelem var:4:

TUNİİİİ geçmiş olsun tatlım,dikkat et kendine:54::54:

Kızlar yine kocişleri çekiştirmişiz...benimkide işine gelince herşeyi öylee güzel yaparki...
şöyle bi huyu varrr,yapmaz yaptığı zamanda hakkını verir..
ama ben evi temisletmem ona,gider bi temizlikçi tutarım yine onun eline yakıştırmam..gözümde imajı zedelenir,karizması yok olur..
evlide olsak onun karizmasına aşığım ben:54::54::54:
sözün kısası,evi toparlama ve ağır işler onda..evi süpürüp,viledayla silmek 20dk'lık iş benim için...hiç problem değil..
yemek konusuna gelince,eğer vakti varsa kesinlikle girer mutfağa beraber yaparız,ama hafta içleri fln ben yapıyorum alt tarafı 1 çeşit yemek bide çorba yane nolcak:40:

canım valla hem güldüm hem hayran kaldım ah böyle yapabilsem benim eşim de yapar ama ben nasıl davranacağımı bilmiyom sanırım işve cilve yok anam..kayınvaldene de maşallah böyleleri kalmış mı ya oğullarına kıyamazlar ya:1: benimki yapıyor her iş elinden gelir yapmak isterse yapar ama sonrasında acısını çıkarıyor sanki söylenip duruyor ozaman da benim canım sıkılıyor ayarını yapamadık biz sanırım:50::50::50:

canım benim eşimin sülalesinde var naz cilve.. bi hasta olsunlar allah allah yani.. ölürsün kahrından.. görümcem hamileyken içtiği su bile ayağına geliyordu.. yemeği bizimle birlikte masada yemezdi.. önüne sehpa koyulurdu oturduğu kanepede yerdi.. yani bunlar naz yaparlar ama nazı da çekerler... fakat benim ailem hiç öyle değildir.. acillik olmadan asla hastayım denmez.. bi insandan iş yapmasını istedin diyelim.. yapmadı mı bi daha asla minnet edilmez.. kendi yapabileceğin iş asla başkasına bırakılmaz.. vs vs..
eşimin tarafına benzemem zaman aldı benim de ama dediğim gibi olmayacak adama naz da cilve de işlemez.. benim ki ailden idmanlı:1:
ama hakkını ödeyemem asla.. hamilelikten önce de öyleydi benim eşim.. eve bi misafir gelsin.. peşimde dolaşırdı öyle.. yardım ederdi.. en azından gelip çaktırmadan öper lojistik destek sağlardı.. :nazar::nazar: ay ay maşallah yaa kocama dün beni biraz kızdırmıştı kafam atıktı muhtereme ama kanım kaynadı şimdi.. :27:

sigara içen veya içmek isteyen anneler siz geldiniz aklıma paylaşıyım dedim

SİGARA VE HAMİLELİK

Sigaranın hamilelikteki etkileri nelerdir?
Hamilelik sırasında sigara içtiğinizde bebeğinize giden ve büyümesi için geresinim duyduğu kan, oksijen ve besin maddelerinde azalmaya neden olursunuz.

... Sigara içmeniz durumunda bebeğinizin düşük doğum ağırlığı ile doğma riskini yaklaşık 2 kat arttırırsınız. 1998 yılında ABD'de hamilelikleri süresince sigara kullanan annelerden doğan bebeklerin %12'si düşük doğum ağrılığı ile dünyaya gelmiştir.

Yaşına göre düşük doğum ağrılıklı dünyaya gelen bebekler doğum sonrası bazı sağlık problemleri açısından yüksek risk taşırlar. Bunların en önemlileri serabral palsi (felç), zeka geriliği ve hatta ölüm riskidir.

Öte yandan sigara içilmesi erken doğum riskini de %30 oranında arttırır. Bununla birlikte gebeliğin 16. haftasında sigarayı bırakan bir anne adayının bebeğinindüşük doğum ağrılıklı olma riski hiç sigara kullanmayan bir anne adayı ile aynı düzeye iner. Yani sigaray bırakmak için hiçbir zaman geç değildir.

Erken doğum riskinin yanı sıra sigara bazı doğumsal anomalilerin görülme riskini de arttırmaktadır. Yeni yapılan bir çalışmada hamileliğin ilk 3 ayı boyunca sigara içen kadınların bebeklerinde daha fazla yarık damağa rastlandığı bildirilmiştir.

Sigaranın hamilelikteki olumsuz etkileri bunlarla sınırlı değildir. Hamilelikte ortaya çıkabilen bazı problemler sigara içen kadınlarda daha fazla görülür. Örneğin sigara içen kadınların düşük yapma olasılığı içmeyenlere göre daha fazladır. Benzer şekilde plasenta previa ya da plasentanın erken ayrılması durumu da sigara kullanan kadınlarda 2 kat fazla karşılaşılan bir durumdur. Plasentanın erken ayrılması durumunda hem anne adayının hem de bebeğin hayatı ciddi oranda tehlikeye girer.

Sigaranın gebelikteki belki de en korkutucu etkisi ölüm doğum riskinde yarattığı artıştır. Hamilelikleri süresince sigara içen kadınların bebeklerinin herhangi bir dönemde anne karnında hayatını kaybetme şansı sigara içmeyenlere göre çok daha fazladır.

evet yaa,çok garip ama ben bile şaşırıyorum...herşey peşpeşe yaşanıyor hayatımda,o kadar aceleki herşeyim,belkide hayat çok kısa ondandır:5:ama emin ol hepsi benden bağımsız oluyorr..2yıl üniv.,sonra hemen bittiği an evlilik,evlendiğim an çocuk(hemde o gece)...şu an evlenmiş ilk çocuğumu bekliyor olsaydım normali buydu galiba amaaa napimm dedim ya acelem var:4:

TUNİİİİ geçmiş olsun tatlım,dikkat et kendine:54::54:

Kızlar yine kocişleri çekiştirmişiz...benimkide işine gelince herşeyi öylee güzel yaparki...
şöyle bi huyu varrr,yapmaz yaptığı zamanda hakkını verir..
ama ben evi temisletmem ona,gider bi temizlikçi tutarım yine onun eline yakıştırmam..gözümde imajı zedelenir,karizması yok olur..
evlide olsak onun karizmasına aşığım ben:54::54::54:
sözün kısası,evi toparlama ve ağır işler onda..evi süpürüp,viledayla silmek 20dk'lık iş benim için...hiç problem değil..
yemek konusuna gelince,eğer vakti varsa kesinlikle girer mutfağa beraber yaparız,ama hafta içleri fln ben yapıyorum alt tarafı 1 çeşit yemek bide çorba yane nolcak:40:

:46::46::46::46:
yefrum senin 10 saatte 20 dk vaktın olyodurda, çalışan gadın akşam evde 2 saati olyo ondada tabiki el attıryo kocasına yani lütfennnn, lütfennnn.
erkeklerimizin karizmasına laf yok, onlar bize yardım ederken ben böle bi kez daha bi kez daha aşık oluom...evde olsam bi işe eliniz sürdürsem nağmerdddd olayııımmm:1::1::1:

'T'ünaydın kızlar ben de koca bebeğimi yedirdim yatırdım terliyo şimdi, o arada gireyim dedim.
bu arada bizim yatak odası camından internet kablosu geçiyo cam gevşemiş farketmemişiz dün ceryan yapmış tüm bacak kaslarım ağır spor yapmışım da hamlanmış gibi ağrıyo.
hastalanmak için eşimi bekliyorum düzelsin ki benimle ilgilensin. bi eve iki hasta fazla gelir :27:

gunaydin kizlar.nasilsiniz.gune hic iyi baslamadim.sabah esimle atistik biraz.sudan bi sebep yuzunden.ya neden bu erkekler hic kadin ruhundan anlamiyor.
sabahtan beri agliyorum.:5::5:hic dusunmuyor bu kadin hamile,kendisi uzulurse bebegimizde uzulur diye.biraz once 2 kere aradi ama acmadim.hem uzerler hemde pisman
olup ararlar.yok oyle.konusmucam
canım ben pazar gününü ağlamakla geçirdi, aylardır çocuk odasına şu yapılcak bu yapılcak diyom öteliyo eşim, şimdi de seneye yaparız diyo. çocuk odası yapacağmız oda evin en soğuk odası dış yalıtım var ama iç yalıtım da yapmak gerekiyo. ben evde bebek varken yalıtımla badanayla boyayla uğraşamam. hem bebek odası önden alıncak 1 sene sonra odayı demonte ettirip badanadan sonra tekrar mı kurdurtacağım :19:

eşimin tek dayanamadığım yanı olur olmaz herşeye 'ne gerek var!' demesi:41::20:

cok haklisin menzill.benim esim biraz sinirlidir.hemen parlar bisey olunca kizar bagirir.sonrada kuyrugumda gezer.anlayamiyorum onu bazen.bir melek gibi oluyo.bi bakiyosun gozlerinden duman cikiyo.ben istiyorumki hep bana ilgi alaka gostersin hiccc uzmesin.en azindan su hamilelik surecinde yokkkk
cnm eşin koç burcu mu? beni anlatıyosun gibi geldi de :26:

kızlar ben artık giremicem topiğe. pc ve net dukkana geciyo orda kullanıcaklarmış. dukkana gittiğim zamanlarda girerim ama nasıl dayanıcam bilmiyorum. bu arada dua edin bu semtten kurtuluyoruz %87 oranla. anadolu yakasına tasınıcaz dukkanlarda marmara egitim köyune gidecek :) ben de kartalda yada maltepede oturucam içimde cıglıklar kopuyo. tek uzuldguum sey drumdan ayrılmak olucak ama oda bu durum karsısında pek üzmüyo gidelimde yeterki gidelimmm :)))
ben nasıl hbr alıcam şimdi :( ben gidince toplanın içimde kalmasın :(

z.burnu'nda nerde oturuyosun? sıkılıyosan beraber takılırık arada dicektim dün sana o kadar şey yazdım cvp vermedin hıh:19:
bi de şöyle şehirdışına taşınıyomuş gibi abartma durumu kartal maltepe heryere bi minibüs mesafesinde...
son olarak; ne zaman taşınıyosun?

kızlar selaam geçmişi okuyamıyorum işler çok yoğun bir buluşma organizasyonu mu var? ben de gelmek istiyorum mutlaka kesinleşen bişey var mı?

kızlar selaam geçmişi okuyamıyorum işler çok yoğun bir buluşma organizasyonu mu var? ben de gelmek istiyorum mutlaka kesinleşen bişey var mı?

cnm şu anda ön talep toplama aşamasındayız...katılırım dşosun ok, ist da nerdesin ,onu bildirisen ben not alcam..
buluşma yeri ve tarihi belirleyince hbr veririm sana

REflü hastasıyım. 3. ayımda basladı yanmalar ama öyle böyle değil bende bayadır gaviscon surup kullanıyorum içtiğim anda rahatlıyorum 4-5 şişe bitti bu zmaana kadar dr gunde 3 diyo ama bana 1 yetiyo sıkıyorum dişimi. cok kötudur mide yanması bademciklerim kavruluyo sanıyorum ejderha gibi hissediyodum kendimi :))

Canım benim de reflüm vardı 3 yıl önce aniden başladı ve gece uyutmayacak kadar şiddetliydi. Gaviscon şurup o anlık rahatlatan birşey tedavi etmiyor bence. Ben patates suyuyla reflümden kurtuldum. 21 gün boyunca her sabah aç karnına 1 patatesin suyunu içtim.
Ve maşallah 3 yıldır birdaha rahatsızlığım olmadı.

kızlar akıntınız oluyor mu sizinde açık sarı renkli ayağa kalkınca genellikle birden gelen akıntım var endişelendim 4 te doktora gidicem ama korktum

offf bitiremiyorum işleriiii :50::50:
muhabbet edemiyorum sizinle....
:43::43::43:

bende ev işlerini bitiremıyorum muhabbete katılamıyorum açtım ama ancak oturdum
ben kan hapımı 1 ay duzensız olmak uzere son 1 ayda hiç kullanmadım 12.9 çıktı dr kan hapı kullanuyosun maşallah devam et çok ıyı dedi
kanım ıyı çok şükür kullanmasam nolcakki arkadaşlar benım kanım hiç düşmedi yanı çok şukur

Back
X