• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
inş. cnm ya...ya bende öyle o oldu bu oldu yazmıomda..her resmin yanında kaç günlük olduğunu yazıom..boyu kilosu:)
ilk tekmesi, cinsiyetini öğrendiğim gün, ilk kalp atışı felan..yoksa bende bütün duygu ve düşüncelerimi yazamıom..
bu topic inşallah bundan 10 sene sonrada ulaşılabilir olur, burdan okurlar işte, daha güzel günlük var:))

evett tuniye emanet ettim zaten..
dedim benden 2 gün hbr alamazsanız hastanenin sayfasında aytaç bebek varmı bakın taammı, hemen yayınlayın burdan petuş doğurmuş ahanda yağmur die:))

sol cnm benim..daha güzelleri senin olsun...nezih kırtasiye var burda ordan aldım..ama internettede gördüm ben bu defteri...hatta unnado da mı gördüm , limangodamı gördüm..daha bu sbh görmüştüm hatta

evettt yağmur bebeyi takip benden sorulur bayanlarrr:46::46:
hemennnnn yazarımm topiğee :emir_bebek::emir_bebek:
petuşum saol bebem çok güzel hatıralar bunlar cidden yaa...annemde bana hamileyken değilde ben doğduktan sonra yazmış bana ama her okyuşumda ağlıyorum hala saklarımm o defteri..eminim bizim yawrularımızda okuyunca çoook duygulancaklar:49::49:

benimde doğurasım var bi an önceeeeee
böyle ultrasonda gördükçe taam işte olmuş diom..eli ayağı gözü hepsi ok yani:))
allahım sağlık versin bebiklerimize ya..
yefrum bana başka şeylerle gel..
silikon dudak, minnak burun anasından ötürü yağmurdada var..:27::27::27:
verilmiş sözlerim var hem benim:))))99:1::1:
:nazar::nazar::nazar:
maşallah kuzularımıza..

o kadar baska duygulardayım ki ben ben olalı hiç böyle olmamıştım
daha bi sefkat doluyum sevgi doluyum
daha bi sever oldum butun insanları
eşim ''annelik sana cok yakıstı'' diyo
kokun bile degişti daha bi guzel kokuyosun bigun bebek kokuyosun bigun aşk..
cok mutluyum elhamdulillah
gecenlerde uzman tvde izledim 16. haftalarda bebeklerimiz duymaya baslıyomus
ilk duydukları ses bizim kalp atışlarımızmıs ve annesinin kalp atışları o minicik savunmasız
yureklere guven olurmus huzur dolarlarmıs..
kötu oldum yinee Rabbimize hamd olsun el acıp evlat evlat diye yalvartmadı
yalvaran tum kullara ver ya rab!! yasat bu duyguları mahrum etme..

bende günlük ped kullanıyordum:44::44::44:

37+0 zaten 37. haftanın son günü olyor...
walla benim bu konuda net bi fikrim yok...internetten araştırdım biraz ama herkes farklı bişi yazmış..
32. hafta gelsin artık dr ada iş yerinin personel işlerinde sorecem bakem..bi bilen çıkar sanırsam:14::14::14:
yok öyle değil 37+0 dan önce doktorlar zaten yazmıyor

benim
37+0 23 mart
40+0 13 nisan
arada tam 3 hafta var

ben diyelim 4 nisanda doğum yaptım
13-4 9 gün yanıyor
ve ayın 4 ünden itibaren 13 hafta doğum sonrası izin sayılıyor
birde 37+0 dan sonra yani 37+6 da ayrılırsan 6 günde fazladan çalışıyosun

ben raporu 19 mart olarak yazdırmayı düşünüyorum
ayarlayan doktorlar varmış bunu
ama 32 haftada raporu yazdırırken bunun hesabı yapılmalı doktorla

ilk doğumumda 10 gün erken oldu ve ben 10 gün erken işe başladım
ağzım yandı yaniiiiiiiiiii

kızlar bu pazar günüm var benm :((( para geleceği için çok mutluyum ama çok yoruluyorum artık nasıl altından kalkacağım heyecan içindeyim :) aah aaah nerde eski günler :) her güne bir iş koydum bugün koltuklar silineek ama zor geliyor :((

gelsin paracıklar desene

kızlar bir soru sorucam.eşim 3 ay önce ameliyat olmuştu yarın doktora gidicez doktor röntgen isteyebilir acaba röntgen çekildikten sonra eşimin yanında durmam sakıncalı mı?bildiğimiz röntgen emar falan değil hani kafam karıştı eşim hastaneye gelme diyoo bende gitmek istiyorum.doktoruma ulaşamıyorum.bilgisi yada görüşü olan var mıdır?

zaten röntgen çekilen yere giremezsin
film çekilsede çekilmese de
eşin giyinsin dışarı kendi çıksın

detaylıya girerken hep röntgen çekilen yerler vardı dedim bu nasıl iş
kapı kapalı kurşundan bişey olmaz dedi görevli
peki kapı altından bu ışın çıkmıyo mu dedim
röntgenlerin olduğu koridora girmek bile bana göre yanlış

ama benim bildiğim iş yeri saymıyor yani senin sezeryan tarihin önceden belliyse o güne göre 3 hafta geri gidiliyor..ama tabii ekstra durumlarda yanma ihtimali olabilir haklısın..bi de ben devlet memuruyum sonra da rapor almayı düşünüyorum eğer önceden alırsam yıllık rapor hakkımdan düşüyo sanırım

canım bildiğim başıma gelen yazılan raporlara ve doğum tarihine göre ayarlanıyo bu durum
ben işçiyim ama
bir öğretmen arkadaşım vardı onunda yandı günü

37.hafta daki raporu ne kadar erken alırsak o kadar az çalışıyoruz
doğumdan sonrada 13 hafta izin hakkımız var zaten yok ben 10 gün erken doğurdum 13 hafta alayım 10 gün daha alayım yok yani

bende kabuğunun üstüne düşmüş kaplumbağa gibi oluo uyurken ya...
her tuvalete giderken kocamı mutlaka uyandıryosun tıs tıs die zorlarken kendimi:((
petuş senn 24. hafta bitmek üzere ya:)) aman yarabbim kızlaaaaaaaaaaaar az mıı kaldı ne doğumlara :)) nasıl çıkacak bu çocuk ah ah!

şimdi altın gunune gelecek 2 şıkıdım gadın için ne yorucan hem kendini hem bebişini heee ne yorucan??
otur oturdugun yerde bi süpür toz al koltuklarına sık oda spreyini
doguma yakın yaptıracak birini bul ve yaptır

zeynepmeynep
aynen canım önce totoyu kaydır sonra destek al ve hooopp ayaktayız
hele gece sagan sola donerken kocişin kolunu koparıcam bi gece :D
onunda uykusu öyle agırkii hiç uyanmaz cekiştirip duruyorum hele
wcye kalkacagım zaman yatagın kenarına kadar cekiyorum herifi
cok komik oluyo gelincede totomla itttire ittire yerine kaydırıyorum :D:D:D:D

aynen canım yaa gece dönmek için onu destek alıyorum
zavallımda beni rahatsız ettim sanıyor
uyku sersemi noldu diyip duruyor
:1::1::1:

evettt yağmur bebeyi takip benden sorulur bayanlarrr:46::46:
hemennnnn yazarımm topiğee :emir_bebek::emir_bebek:
petuşum saol bebem çok güzel hatıralar bunlar cidden yaa...annemde bana hamileyken değilde ben doğduktan sonra yazmış bana ama her okyuşumda ağlıyorum hala saklarımm o defteri..eminim bizim yawrularımızda okuyunca çoook duygulancaklar:49::49:
:27::27::27:
erkek bebeklerin okuyupta duygulanacağını sanmıomda..kız olunca bende özenip yazıom bişiler:))
o kadar baska duygulardayım ki ben ben olalı hiç böyle olmamıştım
daha bi sefkat doluyum sevgi doluyum
daha bi sever oldum butun insanları
eşim ''annelik sana cok yakıstı'' diyo
kokun bile degişti daha bi guzel kokuyosun bigun bebek kokuyosun bigun aşk..
cok mutluyum elhamdulillah
gecenlerde uzman tvde izledim 16. haftalarda bebeklerimiz duymaya baslıyomus
ilk duydukları ses bizim kalp atışlarımızmıs ve annesinin kalp atışları o minicik savunmasız
yureklere guven olurmus huzur dolarlarmıs..
kötu oldum yinee Rabbimize hamd olsun el acıp evlat evlat diye yalvartmadı
yalvaran tum kullara ver ya rab!! yasat bu duyguları mahrum etme..
yaa o koku olayını eşimde söylüo..senin kokun değişti die:31::31:
bide ben cildim kurumasın die ve şampuan gibi kimyasala çok maruz kalmim die hamile kaldığımdan buyana haftada 2 kere yıkanıyorum..
önceden en az 4 kere yıkanırdım ona rağmen kendimi pis hissederdim bi gün yıkanmasam..şimdi hiç pislenmiyorum ya..çok ilginç..

petuş senn 24. hafta bitmek üzere ya:)) aman yarabbim kızlaaaaaaaaaaaar az mıı kaldı ne doğumlara :)) nasıl çıkacak bu çocuk ah ah!

evetttttt ben diom size az kaldıııııııııııııııııııı:26::26::26:

erkek bebeklerin okuyupta duygulanacağını sanmıomda..kız olunca bende özenip yazıom bişiler:))

bide ben cildim kurumasın die ve şampuan gibi kimyasala çok maruz kalmim die hamile kaldığımdan buyana haftada 2 kere yıkanıyorum..
önceden en az 4 kere yıkanırdım ona rağmen kendimi pis hissederdim bi gün yıkanmasam..şimdi hiç pislenmiyorum ya..çok ilginç..

evetttttt ben diom size az kaldıııııııııııııııııııı:26::26::26:

ayyyyy o konuda benim oğluş babasına çekmesin nooooolllur Allahım accık duygusal olsun :52::52:

kuzucum ben ararım seni.. zaten sen topikte 2 saat yazmazsan ben hemen ararım bu gadın doğurmaya gitti diye...
sen doğumdayken telefonunu başkası açarsa da takdim ederim kendimi artıkın ben kk'dan diye..:1:

Canım röntgen odasına girmedikten sonra bir şey olmaz, çekim yapılırken yanında bulunma. Bildiğimiz röntgen vs değil derken neyi kastettiğini anlamadım ama Allah korusun da rahmetli babama ilaçlı radyasyonlu bir çekim yapılmıştı ona da PET deniyor. O yapıldığı zaman 1 gün boyunca hastanın yanına çocuk ve hamile girmesi sakıncalı.
canım teşekürederim cevabın için bende teredütt ettim eşim daha önceden ayrıntılı ultrason gibi işte sintigrafi diyorlar çektirmişti ona yasaktı hamile ve çocuklardan uzak dur demişlerdi 1 gün boyunca.doktorumu saatlerdir arıyorum ulasamadım hostesinede ulasamadım inanki o arada aile hekimimin hemşiresi aradı tatanoz asın var diye onlar daha ilgili daha rahat ulaşıyorum ona sordum yok bişey olmaz dedi için rahat olsun...

kızlar bir de bugün neyi fark ettim.
hep alışveriş için erken diyor etrafımdakiler.ama bir de baktım bir şey kalmamış
biz zaten memuruz ayın 15inden 15ine yapıyoruz alışverişi. bu ay banyo ihtiyaçalrı falam alınacak.
ama bir dahaki ay ocak arabann kaskosu vizesi sigortası vergisi hepsi ockta. yani bebişe bir şey yok.
sonra kalıyo şubat mart nisan. nisanı zaten sayma hastanne masrafı olacajk. eeeeeeee ne kaldı??
sadece şubat ve mart:))

kuzucum ben ararım seni.. zaten sen topikte 2 saat yazmazsan ben hemen ararım bu gadın doğurmaya gitti diye...
sen doğumdayken telefonunu başkası açarsa da takdim ederim kendimi artıkın ben kk'dan diye..:1:
saol bebem...evet özellikle ben "mavilef" de taamı ilk alodan sonra:)))
kızlar bir de bugün neyi fark ettim.
hep alışveriş için erken diyor etrafımdakiler.ama bir de baktım bir şey kalmamış
biz zaten memuruz ayın 15inden 15ine yapıyoruz alışverişi. bu ay banyo ihtiyaçalrı falam alınacak.
ama bir dahaki ay ocak arabann kaskosu vizesi sigortası vergisi hepsi ockta. yani bebişe bir şey yok.
sonra kalıyo şubat mart nisan. nisanı zaten sayma hastanne masrafı olacajk. eeeeeeee ne kaldı??
sadece şubat ve mart:))

cnm ben ay ay gitmiom hiç..hafta hafta bakıom olaya.ç..38 hafta die sayyom..kız bebikler genelde 38 de 39 da doğyomuş..38 die bakıom sonrası süopriz olsun:)
38-24=14 haftammmmm kalmış..
yani çalıştığım için bi tek hafta sonları ben çarşı pzr yapabiliom..
düşünsene max. 14 kere dışarı çıkabilicem:)):emir_bebek::emir_bebek:

canım ben takip ediyorum ama kaçırmışım bi ara üçlü testin riskli çıkmıştı ben çok üzülmüştüm aminiyosentez falan durumu vardı sende ne oldu merak ediyorum son durum nedir insallah sağlıklıdır bebeğin.benimde eltime dediler risk fazla aminiyosentez yapılıcak diye oda yaptırmamıştı yani öyle olsa bile aldırmam demişti oğlu sapasağlam doğdu onu hatırlıyorum.sende durum nedir?

pardonnnnn....bikerem erkekler annelerine daha düşkün olurlar tamammı,biz yazcazda onlar duygulanmıycak öylemi....:))))))
bu arada daha az kirlenmen sigara içmediğin için olabilirmi ha:))))

taam petuş ben mavilef derim..
alışveriş meselesine gelince ben tamamen ekonomik olarak yavaş yavaş almak daha kolay olur diye düşünmüştüm
ve öyle yapptım şimdiden ufak tefek şeyler dışında herşeyimiz tamam..
ama buna rağmen o kadar çok para saçılıyo ki etrafa.. son zamanlara bıraksaydım eğer kesin göçerdik..

canım teşekürederim cevabın için bende teredütt ettim eşim daha önceden ayrıntılı ultrason gibi işte sintigrafi diyorlar çektirmişti ona yasaktı hamile ve çocuklardan uzak dur demişlerdi 1 gün boyunca.doktorumu saatlerdir arıyorum ulasamadım hostesinede ulasamadım inanki o arada aile hekimimin hemşiresi aradı tatanoz asın var diye onlar daha ilgili daha rahat ulaşıyorum ona sordum yok bişey olmaz dedi için rahat olsun...
Ben hamile olduğumu bilmeden boyun röntgeni çekilmiştim 1 hafta sonra hamile olduğumu öğrendim sonra çok sıkıntı çektim kendimi suçladım, üzüldüm bu konuyu araştırıp durdum. İlk başlarda röntgen zarar verdiyse düşük olur dediler o yüzden şimdi hastanelerde röntgen kapısı gördüğüm an tedirgin olup en uzak yere oturmaya çalışıyorum. Hayatımda hiç dikkat etmediğim şeyler benim için ayrıntılı hale geldi kim bilir bebeğim doğunca nasıl olacam ona zarar gelmesin diye neleri takacam aklıma.
Ben sağlık ocağına kayıt yaptırdım ama beni kimse aramıyor bugün tam 21. haftamdayım acaba unuttular mı

pardonnnnn....bikerem erkekler annelerine daha düşkün olurlar tamammı,biz yazcazda onlar duygulanmıycak öylemi....:))))))
bu arada daha az kirlenmen sigara içmediğin için olabilirmi ha:))))
yok yevrum ya...lafım yok daha düşkün olurlarda..
hani bi düşünsene..
12 yaşında oğluna diosun bak bunu ben tuttum
cvp kesin şöyle olur...eeeee napalım yani:))(2 erkek kardeşim var, tecrübeyle sabit)
ama annem bana deseydi bunu 12 yaşında walla o defteri hiç yanımdan ayırmazdım...hormon farkı yani:))
taam petuş ben mavilef derim..
alışveriş meselesine gelince ben tamamen ekonomik olarak yavaş yavaş almak daha kolay olur diye düşünmüştüm
ve öyle yapptım şimdiden ufak tefek şeyler dışında herşeyimiz tamam..
ama buna rağmen o kadar çok para saçılıyo ki etrafa.. son zamanlara bıraksaydım eğer kesin göçerdik..

bende seninle aynı fikirdeyim cnm..bende her ne alıcamı önceden belirliom...o ay onu alıyorum..
dediğin gibi parça parça almak daha hesaplı..son ay alsak aynen çökingen oluruz bizde...

slm kızlar doktora kontrole gittik artık devlete devam edicem bir terslik çıkmazsa özel doktorumu bırakıyorum çünkü doğumum devlette olacak burda tek özel hastane var o da doğum ücretini uçurmuş durumda.:53:bende devlete başladım bugün sezaryen olacak büyük ihtimalle dedi doktorum ciddi bel fıtığım var çünkü 31 martta alrız sezaryen olursa dedi bakalım kısmet:24::24::24::24:

yok yevrum ya...lafım yok daha düşkün olurlarda..
hani bi düşünsene..
12 yaşında oğluna diosun bak bunu ben tuttum
cvp kesin şöyle olur...eeeee napalım yani:))(2 erkek kardeşim var, tecrübeyle sabit)
ama annem bana deseydi bunu 12 yaşında walla o defteri hiç yanımdan ayırmazdım...hormon farkı yani:))

bende seninle aynı fikirdeyim cnm..bende her ne alıcamı önceden belirliom...o ay onu alıyorum..
dediğin gibi parça parça almak daha hesaplı..son ay alsak aynen çökingen oluruz bizde...

kesinlikle katılıyorum kızlar.. bana da hep abartma falan dediler. ya diyorum 9 ayın sonunda hepsi alınmış olacak mı evet olacak.
o zaman ne gerek var son aylara bırakmaya. hem para birikmiyo alıp koymak lazım.
oda takımını gün parasıyla halledeceğim iyi olacak :)

slm kızlar doktora kontrole gittik artık devlete devam edicem bir terslik çıkmazsa özel doktorumu bırakıyorum çünkü doğumum devlette olacak burda tek özel hastane var o da doğum ücretini uçurmuş durumda.:53:bende devlete başladım bugün sezaryen olacak büyük ihtimalle dedi doktorum ciddi bel fıtığım var çünkü 31 martta alrız sezaryen olursa dedi bakalım kısmet:24::24::24::24:

hadi hayırlısı canm.. bende de bel fıtığı var ama benm başlangç düzeyinde.
doktorum çok ilerlemez demşti. geçenlerde internette bel fıtığı olanlara epidural yapılmıyor diye gördüm.
bilgn var mı bu konuda? resmen ağlamaklı oldum... ben epidural olmadan doğuramam ki:)) yıkarım hastaneyi valla....

Back
X