Kızlar doğum çantanıza neler koydunuz ? paylaşır mısınız? lütfen
ben kendi tecrübemi yazayım
hasta bezi (doğumdan sonra pedden daha rahat,çünkü pedde sızdırırsa diye korkuyo insan)
alt açma örtüsü (yatakta hem sancı odasında hem de kanama çok olursa yattığın odada lazım oluyor,özellikle normal doğumda sancı çekip açılma olurken sürekli su akıyor ve sadece önlük olduğu için üstünde,yatağa geçmesin diye alt açma örtüsü gerekli)
4-5 adet büyük boy külot (hasta bezi ya da kalın ped koymak için,bir de kanama ilk günler yoğun olduğundan çamaşır kirleniyor,evde de sık sık değiştirmek için gerekli)
2 adet rahat atlet (1 tane de yeter ama yedek almak iyi olur,ben sütyen kullanmadım)
diş fırçası ve macunu (gece kalınacağından lazım oluyor)
tarak,toka,taç,vs (doğumdan çıkınca saç baş birbirine karılmış olduğundan kesinlikle gerekli)
gecelik (ben doğumdan çıkar çıkmaz gecelik giydim,tuvalete giderken ,ped değiştirirken daha rahat oldu)
pijama (ertesi gün hastaneden çıkarken giydim)
çorap
yelek ya da şal (doğumdan sonraki ilk bir kaç saat üstüme bi üşüme geldi,sonra geçti,olabilir)
terlik (rahat ve kaymayan bi terlik,önden açık da olsa olur,farketmez)
kaağıt mendil,ıslak havlu,kağıt bardak vs lazım olabilir,yanınızda olursa gidip almak zorunda kalmazsınız)
not defteri ve kalem (not tutmanız gerekebiliyor)
muayene dosyanız ve nüfüs cüzdanınız
cep tlf nun şarj aleti
fotoğraf makinası ve yedek pil
kirli kıyafet vs koymak için boş poşetler
bir de doğumdan sonra size bi şey yemek içmek için izin verildiğinde çorba içmenizi tavsiye ederim,çok rahatlatıyo,tabi öncelikle koca şişe su içiyosunuz susuz kaldığınızdan,öyle hazır kek ,tost gibi katı şeyler yerine sıcak bi çorba için,zaten hastane kantininde de vardır,ebe eşime bi kağıda yazıp kantine yolladı,çorba getirdi eşim)
şimdilik bunlar geldi aklıma kızlar