• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar bebeğiniz kusuyor mu benim bebeğim günde bir iki defa kusuyo neden acaba bunu yaşayan var mı aranızda?
bide 27 günlük oldu bebeğim ama hala göğüs uçlarım çatlak yetmiyo sütüm mama takviyesi yapıyorum acaba ondan mı ?

kızlar bebeğiniz kusuyor mu benim bebeğim günde bir iki defa kusuyo neden acaba bunu yaşayan var mı aranızda?
bide 27 günlük oldu bebeğim ama hala göğüs uçlarım çatlak yetmiyo sütüm mama takviyesi yapıyorum acaba ondan mı ?
canım kusmasını engellemek için yastıkta yatırmak gerekiyomuş ben öyle apıyorum kusması olmuyo yani çok nadir oda çok içtiyse sütünü artıracak şeyler ye bol bol canım dereotu helva bol yeşillik rezene çayı vede bende etkili olan humana süt artıran çay inşallah sütün çok olur bebiş cok cok emer

zor ama annelik gerçekten çok güzel bi duygu...ilk günler çok yorucu olabiliyor uykusuz kalıyorsun bitkin düşüyorsun ama bebeğinin bi bakışı güç veriyor işte :16: göğüs uçların için göğüs kalkanını tavsiye ederim canım göğüslerin kurumuyor hava aldığı için çatlayıp yara olmuyor lansinoh krem yada bepantende kullanırsan daha çabuk iyileşir

aynen canim onlarin o masum saf bakislari herseyi unutturuyor insana..gogus kalkanini hastanede hemsirede soylemisti ama ilerde bebek ona alisinca memenin kendisini tutmuyor dedi bikac kisi.bepantenide tavsiye edenler oldu senin gibi.simdi baska bir krem kullaniyorm bid onu deneyim bakalim nasil olacak

normal dogum yapan arkadaslar dogumdan sonra karninizi sardinizmi.ben sarmadim usendigimden.yazmayla sarinca yada korse takinca karin bolgende fazlalik kalmiyomus.ole diyolar.bende var simdi biraz fazlalik.henuz eski haline gelmedi

Canım benimde ğöğüs uçlarım ilk zamanlar çatladı,emzirirken canım çok yanıyordu,krem sürdüm geçmedi.Soğanı rendeledim göğüs ucuma koydum birkaç kez.Çok iğrenç koktu ama başka çarem kalmamıştı.Bir de lansinoh krem kullandım.ikisinden biri geçirdi soğan antibiyotik etkisi gösteriyormuş.istersen bir uygula.İlk zamanlar benimde sütüm yetmiyordu.Göğsüm ağrıdığı için süt de az olurmuş İçimizi çektikçe süt de çekilirmiş öyle dediler,belki etkiiyordur.Biz 27 günlük olduk benim de sütüm yetmedi her emmeden sonra mama verdim.kontrolunde olduğumuz doktorumuz bir emzir bir mama ver dedi.Öyle yaptıkça sütüm artmaya başladı.Şimdi günde 1 ya da 2 sefer mama veriyorum.

Zaman nasil geciyo cuma gunu 1 aylik olacagiz gaz sancimiz devam ediyor aksam 7 olmadan baslayip 9 10 gibi bitiyor sizde durum ne gaz icin ne kullaniyosunuz

canım bizim gaz sanımız az oluyor.eğer bebek bacaklarını karnına doğru çekip ağlarsa bebeğin karın ağrısı vardır,bu durumda bebeğin kasıklarına ve karnına masaj yapmak gerekiyormuş.Bunu yaparken çocuk sakin olmalıymış.Doktorumuz öyle söyledi.Umarım etkili olur.İnşallah gaz sancısından kurtulursunuz canım

canım kusmasını engellemek için yastıkta yatırmak gerekiyomuş ben öyle apıyorum kusması olmuyo yani çok nadir oda çok içtiyse sütünü artıracak şeyler ye bol bol canım dereotu helva bol yeşillik rezene çayı vede bende etkili olan humana süt artıran çay inşallah sütün çok olur bebiş cok cok emer
sağol canım deneyeyim bakalım yastığı peki geceleride mi kalıcak o yastık ?
Canım benimde ğöğüs uçlarım ilk zamanlar çatladı,emzirirken canım çok yanıyordu,krem sürdüm geçmedi.Soğanı rendeledim göğüs ucuma koydum birkaç kez.Çok iğrenç koktu ama başka çarem kalmamıştı.Bir de lansinoh krem kullandım.ikisinden biri geçirdi soğan antibiyotik etkisi gösteriyormuş.istersen bir uygula.İlk zamanlar benimde sütüm yetmiyordu.Göğsüm ağrıdığı için süt de az olurmuş İçimizi çektikçe süt de çekilirmiş öyle dediler,belki etkiiyordur.Biz 27 günlük olduk benim de sütüm yetmedi her emmeden sonra mama verdim.kontrolunde olduğumuz doktorumuz bir emzir bir mama ver dedi.Öyle yaptıkça sütüm artmaya başladı.Şimdi günde 1 ya da 2 sefer mama veriyorum.

inşallah benimkide artar yaa çok üzülüyorum mama verirken.soğan baya mantıklı geldi onu deniycem çok saol canım

nasıl kusuyo?fışkırır tarzda yediğinin hepsini mi yoksa sadece peynir ya da yoğurt gibi emdikten sonra fazlasını mı kusuyo?eğer emdikten sonra fazlasını çıkarıyorsas normal,benim bebeğim de midede hava varsa emdikten sonra azcık çıkarıyo gün içinde,doktorlar ona normal diyolar,ama eğer fışkırır gibi kusuyorsa reflü olabilir,eşimin akrtabasının bebeği yedikten hemen sonra hepsini kusuyomuş mesela,reflü demiş doktor,ama onun dışında hiç kusmayan bebek var mıdır bilmem

Garmastan krem kullandim emdikten sonra gogus kalkani kullandim 2 haftada gecti sukur birde zeytinyagi surdum ama bana kalirsa bu ciltle alakali bir durum alisinca gececek gibi

Bugun aglamadi sukur bende surekli rezene ictim onada icirdim kimyon verdim ve metsil verdim ayaklarini karnina cekiyo aglarken gunduz iyi uyuyo sukur benimki cok kusuyo saymadim hic ama yogurt kivami sukur ama sanci tuttumu su gibi kusuyo kilo alimi nasil yavrularinizin ben henuz tarttirmadim sut artirmak icinde bol su kizlar

Selam kizlar nasilsnz.bebisle pek giremiyom.simdide mobilden baglaniyorm.bugn 8 gunumuz bitti.alismaya calisiyorz.geceleri biraz uykusuz kalsakta annelik harika bir duygu.birazda meme sorunum var.malesef uclari catladi.
Serenay ,eyidas ve diger dogumu bekleyen arkadaslar ins en kisa zamand hayirlisiyla guzel haberlerinizi aliriz...

bak nasıl ne zaman olacak derken doğdu bebişin şimdi bebişinle vakit geçriyosun inş herşey yolunda gider.
ben daha beklemedeyim ve hiç açılma yok üffff açıkçası canım çok sıkıldı
bende bugün kontrole gittim alttan muayene etti ama sıfır açılma kızlar size cuma demişler bana cmrtsi nst dedi pazartesi de hazırlıklı gel dedi duruma göre bakıcam dedi belki eve gelirim belkide yatış verir suniyemi bağlar nasıl olur bilmiyorum hiç açılma olmazsa sunide açmazsa sezeryanamı alırlar acaba :44: nedense hiç dr. a da sormak istemedim rahat gözüktüm belki ama hakikaten bu açılma muhabbeti canımı sıktı hiç beklemiyodum açılma vardır az çok diye düşünüyodum ama nst de gayet güzel sancılarım çıkmış zaten dr un ilk sorduğu soru sancın varmı dedi yok dedim çok çıktı demekkiki sancımın olmasını bekledi off açılırmı acaba pzrtesiye kadar

günaydın

kusma olayı benim kızımdada oluyo.emmeden hemen sonra sütü çıkarıyo,ama fışkırır şekilde değil.
bide gaz sorunumuz var,fazla değil ama kızım uyurken çok rahat değil
bide kıslar sütü ılık banyo arttırıyor mutlaka günde en az 1 kez duş lazım

bak nasıl ne zaman olacak derken doğdu bebişin şimdi bebişinle vakit geçriyosun inş herşey yolunda gider.
ben daha beklemedeyim ve hiç açılma yok üffff açıkçası canım çok sıkıldı
bende bugün kontrole gittim alttan muayene etti ama sıfır açılma kızlar size cuma demişler bana cmrtsi nst dedi pazartesi de hazırlıklı gel dedi duruma göre bakıcam dedi belki eve gelirim belkide yatış verir suniyemi bağlar nasıl olur bilmiyorum hiç açılma olmazsa sunide açmazsa sezeryanamı alırlar acaba :44: nedense hiç dr. a da sormak istemedim rahat gözüktüm belki ama hakikaten bu açılma muhabbeti canımı sıktı hiç beklemiyodum açılma vardır az çok diye düşünüyodum ama nst de gayet güzel sancılarım çıkmış zaten dr un ilk sorduğu soru sancın varmı dedi yok dedim çok çıktı demekkiki sancımın olmasını bekledi off açılırmı acaba pzrtesiye kadar

Ben de seni merak ediyordum,demek açılma hiç yok sende de..Gidişat aynı bizim baksana,kızların gelmeye niyeti yok yiyeceğiz suniyi.. :53: Benim de canım sıkılmıştı ilk önce ama hayırlısı be arkadaşım..İnş.kendi sancımız gelir o zamana kadar..Ama benim günüm daha yakın,cumaya dedi doktorum.Bugün de kontrole gidicem bakalım,netleşecek durum.Rahat olmamız lazım ki bebişler de hissedip strese girmesin :) Birkaç güne Elif bebeler kucağımızda inşallah :52:

uzun bi aradan sonra yazabilmek ne hoş;)
sanırım bebekleri olan boş buldukları fırsatta uyuyorlar
biz bugün tam 30günlük olduk biraz uykusuz geceler geçiyoruz
herkes 40ı çıkınca düzene girer diyor bakalım bekliyorum bende
gaz problemi bizimde en başlıca sorunumuz yavrum kıvranıp kıvranıp
duruyor bnde dayanamadım en sonunda ilaç vermeye başladım
o zamandan beri daha kaliteli uyuyor meme ucu çatlağı ilk günler
benimde problemimdi göğüs kalkanı ve lonsioh kremle çözdüm

annelere sorum aile hekimliğinden verilen d vitaminin kullanıyormusunuz?

nisan 26 da doğum yapmam gerekiyordu ama hala tık yok bende ne yapıcam bilemiyorum doktor 8 mayısa kadar bekle dedi suni sancı verilecek galiba doğumu geciken var mı ?

uzun bi aradan sonra yazabilmek ne hoş;)
sanırım bebekleri olan boş buldukları fırsatta uyuyorlar
biz bugün tam 30günlük olduk biraz uykusuz geceler geçiyoruz
herkes 40ı çıkınca düzene girer diyor bakalım bekliyorum bende
gaz problemi bizimde en başlıca sorunumuz yavrum kıvranıp kıvranıp
duruyor bnde dayanamadım en sonunda ilaç vermeye başladım
o zamandan beri daha kaliteli uyuyor meme ucu çatlağı ilk günler
benimde problemimdi göğüs kalkanı ve lonsioh kremle çözdüm

annelere sorum aile hekimliğinden verilen d vitaminin kullanıyormusunuz?

uyumakmı nerdee
ben diğer kızımla ilgileniyorum o okuldaykende ev işleri.......
d vitaminini ben veriyorum vermekte gerekiyor

Ben de seni merak ediyordum,demek açılma hiç yok sende de..Gidişat aynı bizim baksana,kızların gelmeye niyeti yok yiyeceğiz suniyi.. :53: Benim de canım sıkılmıştı ilk önce ama hayırlısı be arkadaşım..İnş.kendi sancımız gelir o zamana kadar..Ama benim günüm daha yakın,cumaya dedi doktorum.Bugün de kontrole gidicem bakalım,netleşecek durum.Rahat olmamız lazım ki bebişler de hissedip strese girmesin :) Birkaç güne Elif bebeler kucağımızda inşallah :52:

aynen öyle ya pek bi nazlı çıktı bizim kızlar yerleri çok rahat heralde ki doğasıları yok :) dediğin gibi yicez heralde suniyi sunide işe yaramazsa nolcak sezeryanmı olcak dersin
dün gece baya bi uyuyamadım can sıkıntısına hep aklıma takıldı nasıl olcak ne olacak diye. inş bu gün ikinizinde kontrolü iyi geçerde açılma az çok olmuştur napıcaz bu açılmalar olsun diye hem son günler hem açılma yok, acaba diyorum elif ler böylemi oluyo adını değiştirsekmi hatuncukların :9:

nisan 26 da doğum yapmam gerekiyordu ama hala tık yok bende ne yapıcam bilemiyorum doktor 8 mayısa kadar bekle dedi suni sancı verilecek galiba doğumu geciken var mı ?

geciken olmazmı bizlerde beklemdeyiz kimimizin bu cuma benimde pzrtesi belli olacak hayırlısı artık napalım kısmet

Merhaba kızlar...5 gün önce sezeryan ile doğum yaptım.
Oğlum doymadığı için ve sarılık riski olduğu için mama takviyesine başlamıştım mecburen.
Dün medela elektrikli göğüs pompası aldım.Her iki göğüsümü 3 saat aralıklarla sağdığımda toplam 30 cc süt çıkıyor anca.
Şimdi size sormak istediğim,bebeğimi 2 saatte bir emzirip üzerine tahmini mama hazırlayıp takviyemi yapayım ?
Yoksa böyle 3 saat aralıklarla sağıp kaç cc süt çıktığını görerek mi doyurayım oğlumu ?
Son olarak benim gibi sezeryan olanlar sütünüz kaç gün sonra geldi acaba ?

Back
X