• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
aynen öyle ya pek bi nazlı çıktı bizim kızlar yerleri çok rahat heralde ki doğasıları yok :) dediğin gibi yicez heralde suniyi sunide işe yaramazsa nolcak sezeryanmı olcak dersin
dün gece baya bi uyuyamadım can sıkıntısına hep aklıma takıldı nasıl olcak ne olacak diye. inş bu gün ikinizinde kontrolü iyi geçerde açılma az çok olmuştur napıcaz bu açılmalar olsun diye hem son günler hem açılma yok, acaba diyorum elif ler böylemi oluyo adını değiştirsekmi hatuncukların :9:

Aynen öyle canım bizimkiler nazlı mı oldu ne..Az önce geldim kontrolden.Bebek iri,normal doğurabilirsin diyor fakat bebek henüz kanala inmemiş..Açılma yok..Sancı var gözüküyor nstde ama kasılma olarak hissediyorum sadece..Alttan muayene etti fakat suni sancı pek işe yarayacak gibi değil..Bazı vajinal durumların oluşması gerekiyor suni sancının işe yaraması için..Bu arada basurlarımı da beğenmedi..Cuma sabah tekrar gidicem,ultrason,muayene bakalım o gün karar verilecek.sezaryen demese de açık açık,bana gidişat öyle gibi geldi..Şu 1,5 günde birşey değişmezse sezaryene kalacağımı düşünüyorum..Canım sıkıldı biraz ama hayırlısı neyse o olsun tabi ki..41.haftanın içindeyiz artık..Ya Elif ismine yeni karar verebildik,neredeyse doğumdan sonraya kalacaktı :) Değiştirmemmm :))

Aynen öyle canım bizimkiler nazlı mı oldu ne..Az önce geldim kontrolden.Bebek iri,normal doğurabilirsin diyor fakat bebek henüz kanala inmemiş..Açılma yok..Sancı var gözüküyor nstde ama kasılma olarak hissediyorum sadece..Alttan muayene etti fakat suni sancı pek işe yarayacak gibi değil..Bazı vajinal durumların oluşması gerekiyor suni sancının işe yaraması için..Bu arada basurlarımı da beğenmedi..Cuma sabah tekrar gidicem,ultrason,muayene bakalım o gün karar verilecek.sezaryen demese de açık açık,bana gidişat öyle gibi geldi..Şu 1,5 günde birşey değişmezse sezaryene kalacağımı düşünüyorum..Canım sıkıldı biraz ama hayırlısı neyse o olsun tabi ki..41.haftanın içindeyiz artık..Ya Elif ismine yeni karar verebildik,neredeyse doğumdan sonraya kalacaktı :) Değiştirmemmm :))

off ne sende değişiklik var şöyle güzel haberlerle gelsek olmuyomuu canım sıkılıyo zaten sanki normali bekledik o kadar derken sezeryanamı giricez kısmet napalım cnm cuma bari güzzel haberlerle gelseniz, yok canım şaka yapıyorum artık bu saatten sonra değiştiremeyiz zaten zor karar verdik :)

nisan 26 da doğum yapmam gerekiyordu ama hala tık yok bende ne yapıcam bilemiyorum doktor 8 mayısa kadar bekle dedi suni sancı verilecek galiba doğumu geciken var mı ?

Merhaba, benim nisan 27 de doğum yapmam gerekiyordu, şimdiye kadar hiç belirti yok doktorum 3 mayısa kadar bekle dedi, cuma günü suni sancı veririz dedi.Bilemiyorum daha beklesem mi ama çevremdekiler çok bekleme diyor bebek kakasını yapabilir filan diyorlar, son günlerde yürümekten yoruldum ama bir türlü sancı olmuyor aslında ben oluyor sanıyordum ama hissettiklerim sadece gaz sancısı filanmış

bu arada serenay naptı acaba onuda merak ediyorum, onun bari iyi geçmiş olsa
yok canım ben de hala beklemedeyim, saat 6 da kontrolüm var, hep umut ettim kendiliğinden doğum başlasın diye ama şimdilik birşey yok. Doktorum bana en geç cuma doğumu başlatalım demişti acaba pazartesiye beklesem mi ama sonra bebeğe bir şey olur diye de korkuyorum.

Merhaba, benim nisan 27 de doğum yapmam gerekiyordu, şimdiye kadar hiç belirti yok doktorum 3 mayısa kadar bekle dedi, cuma günü suni sancı veririz dedi.Bilemiyorum daha beklesem mi ama çevremdekiler çok bekleme diyor bebek kakasını yapabilir filan diyorlar, son günlerde yürümekten yoruldum ama bir türlü sancı olmuyor aslında ben oluyor sanıyordum ama hissettiklerim sadece gaz sancısı filanmış

ee bugün seninde randevun yokmuydu

yok canım ben de hala beklemedeyim, saat 6 da kontrolüm var, hep umut ettim kendiliğinden doğum başlasın diye ama şimdilik birşey yok. Doktorum bana en geç cuma doğumu başlatalım demişti acaba pazartesiye beklesem mi ama sonra bebeğe bir şey olur diye de korkuyorum.

bişey olmayacağını bilsek beklemesine beklerizde insan tereddüt içinde oluyo arkadaşımın tanıdığı 40+2 de doğum yaptı ama o zamanda bile çocuk kakasını yutmuş midesini yıkadılar şimdi buna bakarak nasıl bekleyebiliriz yine en iyisi dr.a bırakmak o daha ii bilir diyorum mecburen kaldıki 42 ye kadar bekleyelimmi diyen ben artık çok bekleyesim yok kaldıki seninde benimde haftalar geçti haftaya benim 41 bitmiş oluyo seninde öyle, git bakalım dr. ne dicek haberleriini bekliyorum

Saat 6 da randevum var artık gerilmeye başlıyorum, her gören daha doğurmadın mı, herkes tel açıp duruyor, stres yaptılar beni, hayırlısı olsun, sen gittin mi kontrole

gittim dün cnm gittim ama daha çok moralim bozuldu az çok açılma bekliyodum ama hiçççç yokmuş cmrtesi bi nst pzrteside hazırlıklı gel dedi yatırma ihtimalide varmış gönderme ihtimalide ondan sizin cuma benim pzrtesi kritik gün olcak heralde

gittim dün cnm gittim ama daha çok moralim bozuldu az çok açılma bekliyodum ama hiçççç yokmuş cmrtesi bi nst pzrteside hazırlıklı gel dedi yatırma ihtimalide varmış gönderme ihtimalide ondan sizin cuma benim pzrtesi kritik gün olcak heralde
Hayırlısı olsun canım, ben de çok stres yapmaya başladım, dua edelim iyi düşünelim suni sancı işe yarayacak ve normal doğum yapacağız inşallah. Beni arkadaşım 42 ye kadar beklemiş hiç sancı su gelmemiş suni sancıyla 2 saatte doğurmuş, darısı başımıza

Hayırlısı olsun canım, ben de çok stres yapmaya başladım, dua edelim iyi düşünelim suni sancı işe yarayacak ve normal doğum yapacağız inşallah. Beni arkadaşım 42 ye kadar beklemiş hiç sancı su gelmemiş suni sancıyla 2 saatte doğurmuş, darısı başımıza

amin inş arkaddaşının gibi kolaycacık olur da sezeryana gerek kalmaz ama öyle daha sağlıklı olacaksa o da olur napalım hakkımızda hayırlısı canım bebişler iyi olsunda

amin inş arkaddaşının gibi kolaycacık olur da sezeryana gerek kalmaz ama öyle daha sağlıklı olacaksa o da olur napalım hakkımızda hayırlısı canım bebişler iyi olsunda
Canım yarın büyük ihtimal nete giremem, kontrolde nst pek iyi değildi sonra doğumhanede tekrar nst ye bağladılar çok şükür çok güzeldi ama doktorum daha fazla bekletmeyelim dedi yarın suni sancı verip doğumu başlatacak, ben de ne bir sancı ne bir kasılma hiçbir şey yok, artık hayırlısı neyse olsun. Çok stresli günler geçirmeye başlamıştım, inşallah herşey yolunda gider.

Canım yarın büyük ihtimal nete giremem, kontrolde nst pek iyi değildi sonra doğumhanede tekrar nst ye bağladılar çok şükür çok güzeldi ama doktorum daha fazla bekletmeyelim dedi yarın suni sancı verip doğumu başlatacak, ben de ne bir sancı ne bir kasılma hiçbir şey yok, artık hayırlısı neyse olsun. Çok stresli günler geçirmeye başlamıştım, inşallah herşey yolunda gider.

hayırlısı olsun canım ya inş herşey yarın yolunda gider suni sancıyla açılır da bebişi yarın kucağına alırsın her ikinizde sağlıklı bişekilde kızlar biz doğduk dersin :34:
herşey için hakkımızda hayırlısı olsun, güzel haberlerini bekliyoruz en kısa zamanda inş

Merhaba kızlar...5 gün önce sezeryan ile doğum yaptım.
Oğlum doymadığı için ve sarılık riski olduğu için mama takviyesine başlamıştım mecburen.
Dün medela elektrikli göğüs pompası aldım.Her iki göğüsümü 3 saat aralıklarla sağdığımda toplam 30 cc süt çıkıyor anca.
Şimdi size sormak istediğim,bebeğimi 2 saatte bir emzirip üzerine tahmini mama hazırlayıp takviyemi yapayım ?
Yoksa böyle 3 saat aralıklarla sağıp kaç cc süt çıktığını görerek mi doyurayım oğlumu ?
Son olarak benim gibi sezeryan olanlar sütünüz kaç gün sonra geldi acaba ?

canım göğüslerini 3 saat değilde 1-1,5 saat ara ile çek.ne kadar çekersen o kadar sütün çoğalır arayı ne kadar açarsanda sütün azalır.sıksık çek ,ılık banyo yap.
ben ilk kızımı sırf süt çekme ile besledim.elimde makine tüm gün çekiyordum çıktığı kadar içiriyordum.böylece 1 yaşına kadar anne sütü alabildi.yoksa tembeldi,emmiyordu ve sütüm çok yoktu,bende saat başı çakip 10 ml-20 ml şeklinde biriktirip uyanınca içiriyordum.

bide bence sütün sezeryanla filan alakası yok.bak yanılmıyorsam sadece annelerin %2 sinin filan sütü yetmezmiş çocuğuna
yani kafana takma.rezene çayı, 3-4 lt. su , 2 bardak süt ve bol yeşillik yiyerek arttırabilirsin

30 nisan sabah 9 20 de bebişim dünyaya geldi arkadaşlar normal doğumla çok şükür Rabbim herkese nasip etsin biran hiç olmayacak sandım ama akşam dokuz gibi hafif hafif sancılarım başladı gece 4 gibi evden çıkıp hastaneye gittik 5 gibi yatışım oldu sabah 9 20de bebişim dünyaya geldi sıkıntı yapmayın normal doğum o kadar zor değil son bir saatinde şuurumu kaybedecek gibi oldum ama Rabbim inanın darda koymuyor herşey elinizde haberiniz olsun siz ne kadar yardımzı olursanız doktorunuz o kadar kolay bi şekilde yapıyor doğumunuzu

canım göğüslerini 3 saat değilde 1-1,5 saat ara ile çek.ne kadar çekersen o kadar sütün çoğalır arayı ne kadar açarsanda sütün azalır.sıksık çek ,ılık banyo yap.
ben ilk kızımı sırf süt çekme ile besledim.elimde makine tüm gün çekiyordum çıktığı kadar içiriyordum.böylece 1 yaşına kadar anne sütü alabildi.yoksa tembeldi,emmiyordu ve sütüm çok yoktu,bende saat başı çakip 10 ml-20 ml şeklinde biriktirip uyanınca içiriyordum.

bide bence sütün sezeryanla filan alakası yok.bak yanılmıyorsam sadece annelerin %2 sinin filan sütü yetmezmiş çocuğuna
yani kafana takma.rezene çayı, 3-4 lt. su , 2 bardak süt ve bol yeşillik yiyerek arttırabilirsin

Canım çok tşk ederim cevabın için.Sağıp öyle vermek zoruma gidiyor çünkü ruhen bebeğimin beni emmesine çok ihtiyacım var.:14:
Tabiki bebeğimin doyması daha önemli ama lohusa psikolojisi ile biberonu verdikce ağlıyorum sürekli.İstiyorum ki oğlum beni emerken doysun....:14:
Bu arada gün içerisinde 4-5 lt su,incir-dut-karışık kompostolar,tahin-pekmez,humana still tee içiyorum.
Düzenli beslenmeye çalışıyorum.
Birde sormak istediğim süt bebeğe gaz yapmıyor mu?Bana çocuk doktoru gaz yaptığı için tavsiye etmedi.

Canım çok tşk ederim cevabın için.Sağıp öyle vermek zoruma gidiyor çünkü ruhen bebeğimin beni emmesine çok ihtiyacım var.:14:
Tabiki bebeğimin doyması daha önemli ama lohusa psikolojisi ile biberonu verdikce ağlıyorum sürekli.İstiyorum ki oğlum beni emerken doysun....:14:
Bu arada gün içerisinde 4-5 lt su,incir-dut-karışık kompostolar,tahin-pekmez,humana still tee içiyorum.
Düzenli beslenmeye çalışıyorum.
Birde sormak istediğim süt bebeğe gaz yapmıyor mu?Bana çocuk doktoru gaz yaptığı için tavsiye etmedi.

canım seni çok iyi anlıyorum bende aynı durumdayım mamayı vermeyi hiç istemiyorum verince kendimi yetersiz hissediyorum bu yüzden bol bol süt yapacak şeyler tüketiyorum bide düzenli emzirmekte gerekiyo ben 2 saatte bir muhakkak emziririm şimdi bebekte gece 2 saatte uyanıyo emiyo bide benim humana çayın faydasını görüyorum tabi arada mama vermek zorunda kaldığım oluyo :59:

uzun bi aradan sonra yazabilmek ne hoş;)
sanırım bebekleri olan boş buldukları fırsatta uyuyorlar
biz bugün tam 30günlük olduk biraz uykusuz geceler geçiyoruz
herkes 40ı çıkınca düzene girer diyor bakalım bekliyorum bende
gaz problemi bizimde en başlıca sorunumuz yavrum kıvranıp kıvranıp
duruyor bnde dayanamadım en sonunda ilaç vermeye başladım
o zamandan beri daha kaliteli uyuyor meme ucu çatlağı ilk günler
benimde problemimdi göğüs kalkanı ve lonsioh kremle çözdüm

annelere sorum aile hekimliğinden verilen d vitaminin kullanıyormusunuz?

20. gün kontrolünde doktorumuz sağlık ocağı D vitamini verdi mi diye sordu,dedim vermedi henüz (15. günden itibaren kullanılıyomuş,sanırım o nedenle sağlık ocağı ilkj hafta gittiğimizde vermeyi unuttu :) ,bana ACD isimli bir vitamin verdi,A,C,D vitamninleri varmış,günde 10 damla ver dedi,sağlık ocağı Devit diye D vitamini verince bunu bırakırsın dedi,aşı için sağlık ocağına gidincer böyle dedi doktpor diye anlattım,vitamini var mı bitti mi dedi,dedim yarım şişe falan var,onu bitir öyle verelim dediler,1 yaşına kadar kullanıcak D vitamini dediler,ben kendi vitaminim bitince alıcam sağlık ocağından,şimdilik ACD kullanıyorum

emziren anneler bişi sorcam,bana süt ve süt ürünleri anne sütüne geçer bebeğe gaz yapar diyolar,doğru mu?süt ,çsem mi içmesem mi karar veremiyorum

Back
X