canım yazını görünce cevaplamak istedim. ben şubat annesiyim. benim kızımda çağak vardı ilk kontroşşerde doktor ılık su ile sil dedi yaptım fakat geçmedi. herkes başını üşütüyordun ondan dedi durdu. ama tek gözü çapaklanıyordu. üşütse ikiside olur diye düşünüp duruyordum. 20 günlükken dayanamadım göz doktoruna götürdüm. çok şanslıydım ki çok iyi bir doktora denk geldim. onunda yeni bebeği olmuş aynı sorun onlardada varmış. üşütme falan değildir iltihap kapmışta olabilir göz yaşı kanalı tıkalıda olabilir dedi.öncelikte ilk 5 gün dalin şampuanı ılık suyla karıştır pamuğu ıslat ve gözünü temizle arkasından da durulamak için bi kapta daha ılık su yap ve onunlada durula dedi. eğer geçmezse beni ara dedi. 5 gün boyunca yaptım fakat geçmedi. sonra aradım göz damlası verdi antibiyotikli onuda kullandık vee yine geçiremedim. sonunda göz yaşı kanalının tıkalı olduğuna karar verdi. 1 yaşına kadar yapılabilecek tek şey burun kemiğine yakın olan yere pompa yapar gibi 10 kez bastır dedi. bir kaç kez de kendi yaptı ve bastırmamla gözün içine iltihap geliyor ordan. o iltihabı hemen ıslak pamukla temizliyorum. günde en az 5 kez masaj yapmak ve iltihabı akıtmak lazım. ben devamlı yapıyorum artık o kadar çapak olmuyor ara sıra uzun uykulardan sonra yine oluyor tabi hemen temizliyorum. bu arada iltihap bulaşıcı olduğu için iki kezde diğer gözüne bulaştırmış kızım o zamanda o göze hemen damla damlatıp 1-2 güne geçiriyorum.devamlı bu işlemi yapmak lazım göz yaşı kanalının açılması için eğer açılmazsa 1 yaşına gelince sondalama yöntemi ile açılması gerekecek. geçmiş olsun inşallah faydalı olabilirim.
benim oğluşumdada aynı problem var nedamla ne ılık su bizde işe yaramadı.benim oğlışum prematüre olduğu için doğduktan snr iki göz özel bi göz muynesi yapıldı bişey çıkmadı doktor bizede masajı önerdi yapıyorum aslında ama hala tam olarak düzelmedi.gözü çapaklanmaya ve iltihap akmaya devam ediyo ama allaha şükür öncekine oranla daha iyi durumda..bencede masaj bu konuda çok daha faydalı yani..