• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
canım yazını görünce cevaplamak istedim. ben şubat annesiyim. benim kızımda çağak vardı ilk kontroşşerde doktor ılık su ile sil dedi yaptım fakat geçmedi. herkes başını üşütüyordun ondan dedi durdu. ama tek gözü çapaklanıyordu. üşütse ikiside olur diye düşünüp duruyordum. 20 günlükken dayanamadım göz doktoruna götürdüm. çok şanslıydım ki çok iyi bir doktora denk geldim. onunda yeni bebeği olmuş aynı sorun onlardada varmış. üşütme falan değildir iltihap kapmışta olabilir göz yaşı kanalı tıkalıda olabilir dedi.öncelikte ilk 5 gün dalin şampuanı ılık suyla karıştır pamuğu ıslat ve gözünü temizle arkasından da durulamak için bi kapta daha ılık su yap ve onunlada durula dedi. eğer geçmezse beni ara dedi. 5 gün boyunca yaptım fakat geçmedi. sonra aradım göz damlası verdi antibiyotikli onuda kullandık vee yine geçiremedim. sonunda göz yaşı kanalının tıkalı olduğuna karar verdi. 1 yaşına kadar yapılabilecek tek şey burun kemiğine yakın olan yere pompa yapar gibi 10 kez bastır dedi. bir kaç kez de kendi yaptı ve bastırmamla gözün içine iltihap geliyor ordan. o iltihabı hemen ıslak pamukla temizliyorum. günde en az 5 kez masaj yapmak ve iltihabı akıtmak lazım. ben devamlı yapıyorum artık o kadar çapak olmuyor ara sıra uzun uykulardan sonra yine oluyor tabi hemen temizliyorum. bu arada iltihap bulaşıcı olduğu için iki kezde diğer gözüne bulaştırmış kızım o zamanda o göze hemen damla damlatıp 1-2 güne geçiriyorum.devamlı bu işlemi yapmak lazım göz yaşı kanalının açılması için eğer açılmazsa 1 yaşına gelince sondalama yöntemi ile açılması gerekecek. geçmiş olsun inşallah faydalı olabilirim.

benim oğluşumdada aynı problem var nedamla ne ılık su bizde işe yaramadı.benim oğlışum prematüre olduğu için doğduktan snr iki göz özel bi göz muynesi yapıldı bişey çıkmadı doktor bizede masajı önerdi yapıyorum aslında ama hala tam olarak düzelmedi.gözü çapaklanmaya ve iltihap akmaya devam ediyo ama allaha şükür öncekine oranla daha iyi durumda..bencede masaj bu konuda çok daha faydalı yani..

bugün dr kontrolümüz vardı ve dr günler dolduğu için bugün yatırıp suni sancıyla doğum yaptırıcaktı oda anca yarın doğar dedi çünkü açılma 1 cm miş
bende bi kaç gün daha bekleyelim olurmu dedim oda sen bilirsin dedi bi sakıncası olurmu dedim kakasını yaparmı o düşük bi ihtimal dedi acaba diyorum hatamı ettim perşembeye kadar beklemekle çok zor geldi bu kararı vermek inş doğru bi karar vermişimdir çocuğuma bişey olmaz :26: birde dr rahim geride dedi ne yapacağımı düşünürken bunun da etkisi varmıdır geride olunca nolur falan diye hiç sormak aklıma gelmdi. offff çok sıkkın canımm

arkadaşlar benim bebeğim henüz 11 günlük ama uykusunda dahi ıkınıyormuş gibi garip sesler çıkarıyor kasılıyo gibi yani 3-4 saat uyumadığı oluyor sizlerde böle bi proplem yaşayan var mı ?bunlar normalmidir ?

bugün dr kontrolümüz vardı ve dr günler dolduğu için bugün yatırıp suni sancıyla doğum yaptırıcaktı oda anca yarın doğar dedi çünkü açılma 1 cm miş
bende bi kaç gün daha bekleyelim olurmu dedim oda sen bilirsin dedi bi sakıncası olurmu dedim kakasını yaparmı o düşük bi ihtimal dedi acaba diyorum hatamı ettim perşembeye kadar beklemekle çok zor geldi bu kararı vermek inş doğru bi karar vermişimdir çocuğuma bişey olmaz :26: birde dr rahim geride dedi ne yapacağımı düşünürken bunun da etkisi varmıdır geride olunca nolur falan diye hiç sormak aklıma gelmdi. offff çok sıkkın canımm

bende seninle aynı duumları yaşadım sayılır ve ben suni sancıyı terçih ettim ama ahim ağzı çok darmış hiç açılmam olmadı çektiğim ağrılarda çabası sonunda sezeryan oludum ve bebeğim anne karnında enfeksiyon kapmış 4 gün hastanede kaldık :43: çok zor günlerdi umarım bebeğini sağ sağlim kucağına alısın ama bence fazlada bekleme bebeğini riske atma bende aman kakasını yer aman göbek bağı yaşlanır diye korkarken enfeksiyonla karşalıştık ne olacağı belli olmuyor yani senin için en hayırlısı olsun :23:

Canım benim tabi ki senin tercihin ama keşke beklemeseydin...Neyse canını sıkmak istemem İnşalllah sorunsuz bir doğumla alırsın yavrunu kucağına...

Rahimin geriye dönük olması hiç sorun çıkarmıyor merak etme canım,bende de aynı sorun vardı,az buz değil bayağı bir geriye dönükmüş benim rahim ama çok şükür sorunsuz bir doğum yaptım...

Bugün 18 günlük olduk ve Benim kızım büyüme atağına girdi sanırım yaklaşık 48 saattir uykusuzuz sürekli emmek istiyor ve sürekli ağlıyor...sabır sabır ya sabır:)))

biliyorum beklemek pekte akıl karı değil ama annem ve çevredekiler bekle dedi Rabbim hayırlısını versin inş şu 3 günde bişey olmazda vicdan azabı çekmem :44::26:, ama bildiğim kadarıyla 41. haftada alıyolar ben daha 41 e yeni girdim. şimdi gidip biraz yürüyeyim oturmakla olmuyo başka açılma için napsamki fikri olan varmı :)

kızlar merhaba ben 9 nisanda doğum yaptım bebeğim 27 günlükken ilk dr.kontrolümüz vardı doğum kilosu 3140 hastane çıkışı 2900 27 günlükken 3660tı.sütüm de maşallah iyi geliyo sık sık da emiyo ama dr.sınır buldu kilo alımını 1 hafta sonra tekrar gel bakalım 1 haftada güzel kilo almazsa mama takviyesi dedi ama sütün varsa açıkçası yazmak istemem dedi.sütüm var hatta ben göğüs pedi koymazsam şar şar akıyo kocaman ouyolar bebek emince yumuşuyo.moralim bozuldu mama almaya değil süt varken yazarsa??çok mu az kilo almış.bir de 7 8 kere kaka yapıyordu 1 haftadır 2 3 keze düştü ama en son cumartesi yaptı fazla miktarda 2 gündür yok ben çok pimpiriklibi annemyim yaaaa

Bugün 18 günlük olduk ve Benim kızım büyüme atağına girdi sanırım yaklaşık 48 saattir uykusuzuz sürekli emmek istiyor ve sürekli ağlıyor...sabır sabır ya sabır:)))
atak için erken gibi geldi gazı oluncada çok emmek ister alıyosa emzikle oyala derim çok sık emmekte hazımsızlık yapar :34:

kızlar merhaba ben 9 nisanda doğum yaptım bebeğim 27 günlükken ilk dr.kontrolümüz vardı doğum kilosu 3140 hastane çıkışı 2900 27 günlükken 3660tı.sütüm de maşallah iyi geliyo sık sık da emiyo ama dr.sınır buldu kilo alımını 1 hafta sonra tekrar gel bakalım 1 haftada güzel kilo almazsa mama takviyesi dedi ama sütün varsa açıkçası yazmak istemem dedi.sütüm var hatta ben göğüs pedi koymazsam şar şar akıyo kocaman ouyolar bebek emince yumuşuyo.moralim bozuldu mama almaya değil süt varken yazarsa??çok mu az kilo almış.bir de 7 8 kere kaka yapıyordu 1 haftadır 2 3 keze düştü ama en son cumartesi yaptı fazla miktarda 2 gündür yok ben çok pimpiriklibi annemyim yaaaa

sütün bolsa mama verme daha az kg aldı demek için erken 750 gr dan fazla almış gayet iyi bence,bu drlarda bi alem

kakasıda daha düzenli olmaz 3 te yapar 7 de ama 10 u bulursa ishal olabilir onu takip et yeter derim :34:

kızlar minik bebeişlerinizin tadınıı çıkarın çabucak büyüyolar anlamıyosunuz bile özlüyosunuz o ufacık hallerini :16:

Herkese merhaba arkadaşlar.Ben de 3 Mayıs perşembe sabahı kavuştum bebeğime :) Sabaha karşı 5 gibi sancım başladı ve nişanım geldi..Birgün sonrası için randevum vardı halbuki,sancılarımın kendiliğinden başlamasına çok sevinmiştim..Hastaneye gittik birkaç saat içerisinde ve hemen suyum geldi.Suni sancı vermeye başladılar..Daha 1 saat olmadan ben ağrılara katlanamaz hale gelmiştim bile..Sadece 1 cm açılma olmuştu..Beni sezaryene alın dedim ve epidural sezaryen ile doğum yaptım.Havalı havalı normal doğurucam diye düşünürken ve doğum kendiliğinden başlamışken belki yazık oldu bilemiyorum ama sancılar katlanılacak gibi değildi..Bebişim de 4 kilo 70 gr doğdu,belki de çok zor olacaktı hayırlısı böyleymiş.Sütüm yeterli değil henüz mama takviyesi yapıyorum.İştahı da çok yerinde bebişimin,biberonla besliyorum.Günde 250-300 ml mama alıyor,beni de emiyor geldiği kadar..Umarım sütüm artar yakında da keserim mamayı..
Eyidas umarım doğumun kolay geçer..Sen de kavuş artık bebene kim kaldı nisan annesi başka:)

kızlar minik bebeişlerinizin tadınıı çıkarın çabucak büyüyolar anlamıyosunuz bile özlüyosunuz o ufacık hallerini :16:
peki b ieşy daha var en son cumartesi kaka yaptı ya 2 gündür ıkınıyo sürekli acaba kabız mı 2 gündür yapmadı.zaten çok gazlı bi bebğiz

1 ayı dolan anneler
*bebişlerin 2.doz hepatit b aşısını yaptırdınızmı?
özeldemi,sağlık ocağındamı yaptırdınız?
ateş yaptımı?

*40 ı dolan anneler genel kontrolünuze kaçıncı gün gittiniz

Canım biz de 29 günlükken hepatit aşımızı olduk yani bu cumartesi.Hepatit aşısı da ateş ve ağrı yapmıyor .Biz her 15 günde bir kontrole götürüyoruz oğlumu özel Muayenehaneye gidiyoruz.

canım benim oğlum 3500 doğdu,3330 a düştü kilosu,29 günlükken 3940 olmuştu.Doktor ortalama kilo alımına sahip dedi.Ben az aldı diye düşünüyordum ama doktorumuz aya göre boy ve kilo aralığını gösterdi,biz de o arada olduğumuz için rahatladım.Bence sende rahatla,keşke sütüm benim de öyle gelse.Sen anne sütüne devam et.Bence o kadar pimpirikli değilsin gayet normal yaptıkların ya da bana göre öyle.Biz de oğlum 10 günlükken gözünde bir şey olmadığı halde gözünün her şeyini kontrol ettirmiştik,daha neler var neler

bizim pazar gunu kirkimiz cikiyor asimizi olduk kilo almamizda iyi ama gazimiz cok bben kimyonu sutumle vveriyorum metsil zinco kullaniyorüm ama aksamlari hala saatlerce agliyor ve bazen sallayinca susuyor kimyonu suya atip bende iciyorum 15 kilonun sadece 6si gitmis istahim cok acik dikkat etmem lazim

biliyorum beklemek pekte akıl karı değil ama annem ve çevredekiler bekle dedi Rabbim hayırlısını versin inş şu 3 günde bişey olmazda vicdan azabı çekmem :44::26:, ama bildiğim kadarıyla 41. haftada alıyolar ben daha 41 e yeni girdim. şimdi gidip biraz yürüyeyim oturmakla olmuyo başka açılma için napsamki fikri olan varmı :)

bencede canım bol bol yürü bide sıcak küveti bidene kısmet daha vakti gelmemiş demek kızının bizim perşembe yarım kırkımız cıkıyo burnumuz tıkandı neyapsam acılmıyo önerisi olan varmı damla aldım burun aspiratörü süt sag dediler denedim sonuç vermedi :14:emerken zorlanıyo :50:

peki b ieşy daha var en son cumartesi kaka yaptı ya 2 gündür ıkınıyo sürekli acaba kabız mı 2 gündür yapmadı.zaten çok gazlı bi bebğiz

canım bebnim bebiş tam 4 gün kakasını yapmadı 5.gün yaptı ıkınıyordu gaz çıkıyordu ama kaka yoktu..neyse 3,günden itibaren poposuna zeytin ağı sürdük deliğe yağla masaj yaptık birde günde 2 kaşık yağda verdik..sonuç mükemmeldi rahatladı kuzum yoksa ağlayıp duruyordu gaz yaptıgında..tavsiye ederim

CAnim hakkinda hayirlisi olsun.ins hayirlisi ile sende dogurursunda bebisini kucagina alirsn.sen bol bol yurumeye bak.ben son gunler hep yurudm.cok faydasini gordum.

Herkese merhaba arkadaşlar.Ben de 3 Mayıs perşembe sabahı kavuştum bebeğime :) Sabaha karşı 5 gibi sancım başladı ve nişanım geldi..Birgün sonrası için randevum vardı halbuki,sancılarımın kendiliğinden başlamasına çok sevinmiştim..Hastaneye gittik birkaç saat içerisinde ve hemen suyum geldi.Suni sancı vermeye başladılar..Daha 1 saat olmadan ben ağrılara katlanamaz hale gelmiştim bile..Sadece 1 cm açılma olmuştu..Beni sezaryene alın dedim ve epidural sezaryen ile doğum yaptım.Havalı havalı normal doğurucam diye düşünürken ve doğum kendiliğinden başlamışken belki yazık oldu bilemiyorum ama sancılar katlanılacak gibi değildi..Bebişim de 4 kilo 70 gr doğdu,belki de çok zor olacaktı hayırlısı böyleymiş.Sütüm yeterli değil henüz mama takviyesi yapıyorum.İştahı da çok yerinde bebişimin,biberonla besliyorum.Günde 250-300 ml mama alıyor,beni de emiyor geldiği kadar..Umarım sütüm artar yakında da keserim mamayı..
Eyidas umarım doğumun kolay geçer..Sen de kavuş artık bebene kim kaldı nisan annesi başka:)

elif doğdu demek burda göremeyince doğduğunu tahmin etmiştim inş sütünde gelir güzel güzel emer maşallah güzel doğmuş şirine 4 kilo :)
senin kaçıncı haftandı ben perşembe geç kalmam dimi? 41+4 olcak benim
bende bugün suniyle yatıcaktım yarın doğum olacaktı ama beklemek istedim kısmetse perşembe yatıcam bende hastaneye senin gibi cuma günü derken erkenden gelirse bilmiyorum artık bugün epey yürüdüm hiç halim yokken mecburen yürüyorum yarında yine çarşı pazar dolaşıcam perşembeye kadar böyle

bencede canım bol bol yürü bide sıcak küveti bidene kısmet daha vakti gelmemiş demek kızının bizim perşembe yarım kırkımız cıkıyo burnumuz tıkandı neyapsam acılmıyo önerisi olan varmı damla aldım burun aspiratörü süt sag dediler denedim sonuç vermedi :14:emerken zorlanıyo :50:

doğum doğum diyoruz sonrasındada böyle rahatsızlıklar çıkıyor dimi, Allah çok büyük dert vermesin inş
küveti deneyemeyeceğim küvet yok canım ama yürümeyi yapıcam bugün zorda olsa çarşıdan yürüyerek geldim eve inş işe yararda yorulduğuma değer :)

Back
X