• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Çoook uykusuz yorgun huzursuz bir günün ardından selam...
sabah 9 da bi uyandık inanın akşama kadar toplamda 1 saat uyumamıştır... helak oldum memeler kanı çekilmiş solucana döndü...
Yavruceezim o kadar bunaldı ki uyuyamamaktan memeye kızıyo ağlıyoo delirdikk...
Akşam annemlere gidelim dedik .Annem çok konuşur bebikte dinler sakinleşir dedim ama nafile fecii bunaldı ağladı arabada sızdı kaldı nihayet...Bu gece deliksiz uyur die tahmn ediyorum...Gaz sancısı olsaağlar durmaz açta olamaz emerken yutuyo...Bu uyanık durmayı mı seviyo acaba diyorum artık...
Yarından korkar oldum valla...Boooll uykulu huzurlu geceler kızlar

canım ben de aynı sorunları yaşıyorum 19 günlük kızım var....şimdi uyuttum...9 da kalktığında bazen 2 ye kadar uyumuyor...akşam da uyandırdığımda da 11-12 ye kadar...uyandığında da hep emmek istiyor...kafası uykusuzluktan şiştiği için de homurdanıp duruyor... avutmak gerçekten çok zor...artık uykuya daldığında ilk emme saatini uyandırmadan sağıp veriyorum...uykusunu alsın diye...Rabbim kolaylık versin

heralde nisan annelerinin sorunu uyanınca benim kızda en aşşagı 4 saat uyumadan duruyo uykusu geliyo emzikle memeyle dögüşüyo homurdanıyo ne yapacagımı şaşırıyorum bakıyorumda çogumuzun sorunu bu daha neyapalım katlanıcaz uykusuzluga gece nerdeyse aglayacaktım sanki benim uykum geldikce kızım daha canlanıyo :9:

Canım allah analı babalı büyütsün inşallah.Ben de seni merak ediyordum.Suni sancı işe yaramadı demek..Hayırlısıyla aldık ya Elif'lerimizi kucağımıza önemli olan bu.İlk zamanları zor sezaryenin,1 haftaya toparlarsın.Göbek bile neredeyse kalmadı bende.Uykusuzlukla mücadele ediyorum bu ara.Allah kolaylık versin sana da.

Arkadaşlar bebeğini ayağında sallayarak uyutan var mı?

Benim oğlum dört haftalık, ayağımda salladım ama uyutmayı başaramadım pek...

heralde nisan annelerinin sorunu uyanınca benim kızda en aşşagı 4 saat uyumadan duruyo uykusu geliyo emzikle memeyle dögüşüyo homurdanıyo ne yapacagımı şaşırıyorum bakıyorumda çogumuzun sorunu bu daha neyapalım katlanıcaz uykusuzluga gece nerdeyse aglayacaktım sanki benim uykum geldikce kızım daha canlanıyo :9:

aynı sorunu ben de yaşıyorum bazen... cumartesi günü oğlum beş altı saat boyunca emdi ve uyumadı, o kadar çok emdi ki ben halsiz düştüm, dediğin gibi arada da sinirleniyo sanki, hem ağlıyo hem emmek istiyo... insan ne yapacağını şaşırıyo... burda yazılanları okuyunca rahatladım doğrusu...

Herkezn anneler gunu kutlu olsn cicegi burnunda annisler.
Kizlar sizn bebislerde banyodan sonra uyuyormu.benm kiz cok guzel uyuyo banyodN sonra.masallah.aksamlari yikiyorm.cunku aksamlari gazimz oluyo.huzrsz agliyorz hep.banyo iyi oluyo hemen mayisip uykuya dAliyo benm kuzu

benim oğlum da banyodan sonra çok güzel uyuyor... ilk haftalar öyle derin uyuyordu ki emzirmek için uyandıramıyordum bile...

Aynen canım ben de evde oturmayı hiç sevmem hamileliğim boyunca hep dışarıdaydım ama ben de nasıl bebekle çıkarım diye düşünüyorum biz biraz küçüğüz 10 günlük olduk ama evden bunaldım

benim oğlum da dört haftalık oldu ama sadece hastaneye gittik bir de bir hafta annemde kaldım ben de biraz değişiklik oldu bana... yoksa çok sıkılırdım şimdiye kadar... ben dışarıya çıkmayı çok sevmem ama insan görmeyince bunalırım evde... neyse ki gelen giden oluyo, annem, kardeşlerim filan...
oğlum da emmek isteyince çok sabırsız oluyo zaten dışarda zorlanırım şimdilik...

o kadar faydası oluyo yani maşallah
bizimkini sadece arabada gezmek sakinleştirio gece eşimi kaldırıoz kilometrelerce yol gidiyoz uyuyunca eve gelioz:26:

bi de çocuk çok gazlı ise ememez diyorlar doğru mu
ama gazlı iken de meme ister gibi aranıyo:44:

valla benim oğlum da gazı varken emmek istiyo... ben de emdikçe rahatsız olacak diye korkuyorum ama emziriyorum yine de...

Canım allah analı babalı büyütsün inşallah.Ben de seni merak ediyordum.Suni sancı işe yaramadı demek..Hayırlısıyla aldık ya Elif'lerimizi kucağımıza önemli olan bu.İlk zamanları zor sezaryenin,1 haftaya toparlarsın.Göbek bile neredeyse kalmadı bende.Uykusuzlukla mücadele ediyorum bu ara.Allah kolaylık versin sana da.

Arkadaşlar bebeğini ayağında sallayarak uyutan var mı?

benim sıpa okadar ağlıyoki mecbur kaldım sallamaya şimdi ayağımda uyuyo ama son zamanlarda memede uyumak istiyo çekiyorum ağlıyo memede uyusa yatağına koyunca uyanıyo mememde yapışık gezecek nerdeyse

valla benim oğlum da gazı varken emmek istiyo... ben de emdikçe rahatsız olacak diye korkuyorum ama emziriyorum yine de...

bebek gazı olup huzursuzlandığında annesine sığınmak için daha çok emermiş buda daha çok gaz yaparmış 2 saatten önce emzirme ağlayınca başka şeylerle oyalamaya çalış(biraz zor oluyo ama )

Herkezn anneler gunu kutlu olsn cicegi burnunda annisler.
Kizlar sizn bebislerde banyodan sonra uyuyormu.benm kiz cok guzel uyuyo banyodN sonra.masallah.aksamlari yikiyorm.cunku aksamlari gazimz oluyo.huzrsz agliyorz hep.banyo iyi oluyo hemen mayisip uykuya dAliyo benm kuzu

dün akşm yıkadk eşimle bir saat kadar uyudu ohhh gece güzel geçecek
demeye kalmadı uyandı saatlerce bağırdı gaz yüzünden çık çık bitmedi gaz bombası olmş bizm oğlan

ben uyanınca altını değiştirip emziriorum sonra gaz çıkarma faslı başlıo 2 3 saat sürüyo sonra
ya ağlamaktan bitap düşüp uyuyakalıo kucagmda ya d gazı çıkıp rahatlayıp uyuyo yatagına bırakıorum uyanıo
tekrar kucagıma alıp uykusu dernleşnceye kadar kucagmda odayı turluoruz o şekilde uyutuyorm
ayagmda sallamıorm ama bu halimi görenler ayaga alıştr yaknda taşıyamayacaksn dio
siz nasıl uyutuyorsunuz

dün akşm yıkadk eşimle bir saat kadar uyudu ohhh gece güzel geçecek
demeye kalmadı uyandı saatlerce bağırdı gaz yüzünden çık çık bitmedi gaz bombası olmş bizm oğlan

ben uyanınca altını değiştirip emziriorum sonra gaz çıkarma faslı başlıo 2 3 saat sürüyo sonra
ya ağlamaktan bitap düşüp uyuyakalıo kucagmda ya d gazı çıkıp rahatlayıp uyuyo yatagına bırakıorum uyanıo
tekrar kucagıma alıp uykusu dernleşnceye kadar kucagmda odayı turluoruz o şekilde uyutuyorm
ayagmda sallamıorm ama bu halimi görenler ayaga alıştr yaknda taşıyamayacaksn dio
siz nasıl uyutuyorsunuz

bizimde bi kaç gecedir gaz sıkıntımız var:18: tam uykuya dalıyo bu sefer başlıyo ıh ıh ıh kıvranmaya, dayanamıyorum alıyorum omzuma azcık rahatlıyo, emmek istiyo sonra , doyuyo derken, altını alıyorum koyveriyo ne varsa:52:
sonra uyut derken zaten geçiyo nerdeyse 2 saat, hadi uyudu oh , yine başlıyoruz ıh ıh ıh ıh:5: bu gaz problemi ilk 3 aydan sonra bitiyomuş sanırım, yada bizimkiler bitenlerden olur inşallah:27:

bizimde bi kaç gecedir gaz sıkıntımız var:18: tam uykuya dalıyo bu sefer başlıyo ıh ıh ıh kıvranmaya, dayanamıyorum alıyorum omzuma azcık rahatlıyo, emmek istiyo sonra , doyuyo derken, altını alıyorum koyveriyo ne varsa:52:
sonra uyut derken zaten geçiyo nerdeyse 2 saat, hadi uyudu oh , yine başlıyoruz ıh ıh ıh ıh:5: bu gaz problemi ilk 3 aydan sonra bitiyomuş sanırım, yada bizimkiler bitenlerden olur inşallah:27:

inş cnm şaka maka 1 ayı atlattık günler geçmezken aylar bitmiş bile

bebek gazı olup huzursuzlandığında annesine sığınmak için daha çok emermiş buda daha çok gaz yaparmış 2 saatten önce emzirme ağlayınca başka şeylerle oyalamaya çalış(biraz zor oluyo ama )

bizimkide gazı olunca ne yapacağını şaşırıyor hem memeye saldırıyo deli gibi çırpınıyo, hemde memeyi kavrayıp ememiyo:27: ilk bir ay heristediğinde emzir dediği için hemşire netten baktım en az 1 saat geçse iyi olur anladığım,

benim oğlum da dört haftalık oldu ama sadece hastaneye gittik bir de bir hafta annemde kaldım ben de biraz değişiklik oldu bana... yoksa çok sıkılırdım şimdiye kadar... ben dışarıya çıkmayı çok sevmem ama insan görmeyince bunalırım evde... neyse ki gelen giden oluyo, annem, kardeşlerim filan...
oğlum da emmek isteyince çok sabırsız oluyo zaten dışarda zorlanırım şimdilik...

biz 16 günlükken gitmiştik alışveriş merkezine ne iyi gelmişti:8: birde teyzeeme annaneme falan gittik, ev tam bunalım oluyo yoksa bebişle, mutlaka çıkıp bi hava almak lazım bizde bu gün 1. ay aşımızı almaya gitcez hem hava almış oluruz:16:

valla bende denedim çıkarmayı ama sanki gözüne filan denk getirecek yüzünü cizerdiye korkuyorum yanındayken emzirirken acıyorum hava alsın diye hı bu arada anneme gittik bugün sonunda şeytanın bacagını kırdık ama alışverişmerkezi filan için bizim için biraz erken sanırım aglaması bi tutumu meme vermezsem susmuyo bizim burdaki alışveriş merkezlerinide emzirme odası filan yok birazdaha dişimizi sıkacaz:50:

biz eldiveleri banyodan çıkınca üşümemek için takıyoruz genelde ,ben alışveriş merkezine gidicemiz gün hiç düşünmedim valla emzirme odası var mı diye:37: sanırım tek derdim kapıya çıkmaktı

allahtan emzirme odası varmış yıkmıştı bizimki ortalığı
:9:

gerçekten zor oluyo oyalamak ama bi emzirip bi gaz çıkarıyoduk ilk zamanlarda.. şimdi biraz daha iyi... gazını alttan çıkarıyo daha rahatladı sanki oğlum, bi de şimdi emerken daha rahat gaz çıkarıyo sanki...

benim sıpa okadar ağlıyoki mecbur kaldım sallamaya şimdi ayağımda uyuyo ama son zamanlarda memede uyumak istiyo çekiyorum ağlıyo memede uyusa yatağına koyunca uyanıyo mememde yapışık gezecek nerdeyse

aynı şeyi ben de yaşadım emerken uyuyodu memeyi bırakınca uyanıyodu, sonra tekrar emiyo tekrar uyuyo derken derin uykuya dalamıyodu bi türlü şimdi daha rahatız, uyutup geldim oğlumu...

herkese sllmmm.kızlar gazlı bebek anneleri ben biogaia diye bir damla var onu kullanıyorum gayet memnunum.hem gaz için iyi geliyor hemde bağışıklık sistemini güçlendiriyor.doktorlarınıza bir sorun.yakın bir arkadaşım önerdi bu damlayı.kendisi çocuk doktoru ve kendi bebeğinede bu damlayı kullanıyor.belki sizede iyi gelir.eldiven konusu ben hiç takmadım eldiven ama tırnakları çok çabuk uzuyor daha 38 günlüğüz 5 kez tırnaklarını kestim.bebeklerin en güçlü duyusu dokunma imiş.onun için hiç takmadım.bunların dışında iki küçük bebekle tabiki yorgun ve uykusuzum ama sağlıklı sıhatli olsunlarda bu uykusuzluklar yorgunluklar hep geride kalacak.allah sadece gaz sancısı versin geçecek bunlar.kiraz çekirdeği yastığı aldım.mikrodalgaya atıyorum.ılık ılık ovuyorum karnını iyi geliyor.zaten bir haftadır iyice azaldı şikayetimiz darısı diğer bibişlerin başına

kızlar süt durumunuz nasıl benim ilk bebeğimde hiç sütüm olmamıştı.her şeyi denememe rağmen bir damla bile yoktu.şimdi ilkine göre daha iyi durumda çilek kuru incir beyaz dut malt içeceği kızılcık şerbeti komposto bol su vs vsssss yapmadığım şey kalmıyor.allaha şükür şimdilik yetiyor bakalım

kızlar süt durumunuz nasıl benim ilk bebeğimde hiç sütüm olmamıştı.her şeyi denememe rağmen bir damla bile yoktu.şimdi ilkine göre daha iyi durumda çilek kuru incir beyaz dut malt içeceği kızılcık şerbeti komposto bol su vs vsssss yapmadığım şey kalmıyor.allaha şükür şimdilik yetiyor bakalım

canım benimde ilk zamanlar çok azdı rezene çayı içiyorum bol bol hoşaf içiyorum öğün atlamadan yiyorum bide sürekli emzirmekten heralde sütüm bebeğime yetiyo artık

Back
X