• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar merhaba benim bebeğim 18 günlük gece uykumuz yok sürekli ağlıyor ve emmek istiyor ama benimle kavga halinde gibi gerçekten yoruldum sütüm yetmiyor diye mama veriyorum onada ebeler karşı vermesem kakasını yapmıyor.şimdi bide ishal oldu ama sarı diye doktora götürmedim tehlikeli ishal değildir umarım bana akıl verebilirmisiniz sürekli ağlıyorum oğluma bakamıyorum sanki şimdiden teşekkürler.:43::43::43:

ağlama canım ben de çok ağladım daha dün ağlamaktan öldüm ama
biz herkesten daha iyi bakarız yavrularımıza
ishal konusunu bilemeyecem ama sürekli emmek istemesi ve kavga halinde olması
kesinlikle gaza işaret
gazının tamamıni çıkarmadan emzirdiğin için tekrar gaz oluo gaz birikio
gaza çözüm istersen inan ben de bulamadım çareszm o konuda ne deseler yaptım ama yok
oğlum ağlamaktan kıpkırmızı oluo gözleri şişiyo uykusuzluktan ne gazmış illallah
Allah yardımcın olsun

kızlar merhaba benim bebeğim 18 günlük gece uykumuz yok sürekli ağlıyor ve emmek istiyor ama benimle kavga halinde gibi gerçekten yoruldum sütüm yetmiyor diye mama veriyorum onada ebeler karşı vermesem kakasını yapmıyor.şimdi bide ishal oldu ama sarı diye doktora götürmedim tehlikeli ishal değildir umarım bana akıl verebilirmisiniz sürekli ağlıyorum oğluma bakamıyorum sanki şimdiden teşekkürler.:43::43::43:
canım bi sakin ol bence, bi kere sütün yetmediğindne eminmisin henüz midesi çok küçük, sütünü arttırmak için öncleekle stres yapma ve uykunu almaya bak , uyku ve sıcak duş sütü geri getirir sende mamadan kurtulursun, birde bebiş ağlıycak tabi daha bu dünyaya uyum sağlamadıki o annesi, sana ihtiyacı var sende ağlarsan napsın o:49: kakası sıvı oluyo zaten bebklerin merak etme, kalk biraz dinlen duş al;)

oğluşumun sünnetiyle ilgili soru soran arkadaşlar olmuş,tek tek cvp yazmayayım diye genel bir anlatım yapayım istedim,malum bebişten fırsat olmuyo pek nete girmeye :)

saat 10:30 da randevumuz vardı,gittik,doktorumuz genel cerrahtı ürolog değil ,ameliyathaneye aldılar oğlumu,dedesi girdi yanında (eşim ben dayanamam dedi :) iğne vurmuşlar lokal anestezi için,iğnede ağlamış biraz ama sünnet esnasında genelde uyumuş,15 dk falan iğnenin etkisini bekledi doktor uyuşsun diye,sünnet de 15-20 dk arası sürdü,çıktıklarında pipisinde sargı vardı bir de pet bardağın alt kısmını kesip pipinin üzerine bantlamış doktorumuz,beze falan değmiyodu pipisi,5 saatte yarım ölçek calpol ver dedi ağrı kesici olarak,bir de bir fitil verdi,gece yatarken yarısını sok diye o da ağrı kesici,ben gece çok ağlar diyodum ama hiç sıkıntımız olmadı,hatta çişini yaparken canı yanar diyodum,evde altını açınca çişini gözümün önünde yaptı ama hiç ağlamadı,sanırım canı yanmadı,yani her günkü gibi bir gün geçirdik biz,ertesi gün pansumana gittik,sargısını aldı,yine pet bardak koydu,rifosin diye ampul içinde üzerine sürmek içim bir ilaç var,onu enjektire çekti günde 2 kere bir kaç damla dikişlerin kenarına damlat dedi,onu yapıyoruz,bardak da duruyo pipide,o nedenle kucağa alırken falan kasmıyorum fazla,bana bugün için bardğı da çıkarabilirsin dedi ama ben bir kaç gün daha tutayım diyorum,bebeği kucağıma alırken falan rahat hissediyorum kendimi,dikişler 15-20 güne kaynarmış ama bir kaç sonra beze falan da değse bişi olmuyomuş,yani aslında iyileşiyo şu anda,çok rahatız,tavsiye ederim,ben çiş yaparken ağlar diyodum,sünnetle ilgili hiç sıkıntı yaşamadık diyebilirim.Yalnız doktorunuzu iyi araştırın,mutlaka sağlam referans olsun elinizde,bir arkadaşın oğlunun 1 ay boyunca sünnet yeri kanamış,iyileşmemiş,bazıları genel cerrah tercih edin ürolog yerine de d,yolar bimiorum ne kadar doğru,biz önce ürologda karar kılmıştık ama arkadaşımın oğlunu sünnet eden genel cerrahı çok önerdiler,doğum yaptığım hastaneden vazgeçtim başka hastanede o cerraha sünnet ettridik,ne kanaması oldu ne de olumsuz bişi,biz 200 tl verdik,ama 300 ve 500 tl ye yapan hastaneler de var,mesela Acıbadem de 500 tl miş,bu arada ben Eskişehirdeyim,buralı olup da sünnet yaptırcak varsa doktorumuzun adını verebilirim.

canım çok teşekkür ederim çok güzel anlatmışsın, eskişehrde olsam bu anlatımla kesisn senn doktora giderdim, ankarada doktor tavsiyesi olan varsa önerilere açığım:)) bu arada yeniden hayırlı olsun sünnetiniz:8:

canım bi çogumuzda aynı problemler var hazır mamalarda gaz daha yapıyo sütünü artıracak şeyler yap evde yardımcın varsa dinlen bol su iç bide kucaga alışır filan deme al gösünün üzerine sende sırt üstü yat sırtını ovala gazıda kolay geciyo hemde sende dinlenmiş olursun bide annenin kalp atışları bebegi rahatlatıyormuş anne karnıda gibi hisediyo bide karnı sana degdigi için ısınıp gazda rahat cıkıyomuş internette okudum bi dene istersen allah hepimizin yardımcısı olsun

kesinlikle gaza işaret
gaza çözüm istersen inan ben de bulamadım çareszm o konuda ne deseler yaptım ama yok
oğlum ağlamaktan kıpkırmızı oluo gözleri şişiyo uykusuzluktan ne gazmış illallah
Allah yardımcın olsun[
oğlum gazını alttan çıkarıyor sanki ama ben ağızdan çıkarttıramıyorum o yüzden sürekli ıkınıyor.cevabın için sağol insan tek başına ne yapacağını şaşırıyor Allah bütün annelerin yardımcısı olsun anne olmak güzel olduğu kadar çok zormuş...

canım bi çogumuzda aynı problemler var hazır mamalarda gaz daha yapıyo sütünü artıracak şeyler yap evde yardımcın varsa dinlen bol su iç bide kucaga alışır filan deme al gösünün üzerine sende sırt üstü yat sırtını ovala gazıda kolay geciyo hemde sende dinlenmiş olursun bide annenin kalp atışları bebegi rahatlatıyormuş anne karnıda gibi hisediyo bide karnı sana degdigi için ısınıp gazda rahat cıkıyomuş internette okudum bi dene istersen allah hepimizin yardımcısı olsun

ahsenim cnaım sen elazığdaydın demi bildiğim kadarıyla, ben ankaradyım şimdi yazın tayin yerimiz elazığ gibi görünüyor, biraz anlatır mısın nasıl, memnun musun?

kızlar merhaba benim bebeğim 18 günlük gece uykumuz yok sürekli ağlıyor ve emmek istiyor ama benimle kavga halinde gibi gerçekten yoruldum sütüm yetmiyor diye mama veriyorum onada ebeler karşı vermesem kakasını yapmıyor.şimdi bide ishal oldu ama sarı diye doktora götürmedim tehlikeli ishal değildir umarım bana akıl verebilirmisiniz sürekli ağlıyorum oğluma bakamıyorum sanki şimdiden teşekkürler.:43::43::4
canım psikolojini bozma lütfen ağlama geçecek bu günler emin ol benimki geçtiyse herkezinki geçer benim sıpa uyanık kaldığında muhakkak ağlardı sakince durmazdı millet halime acırdı ne uykum vardı ne yemek yiyebilirdim afedersin tuvalete zor giderdim akşamı beklerdim eşim gelsinde ona veriyim öle gidiyim diye öyle böyle bi ağlama değil hemde ağlardım senin gibi bakamıyorum çocuğa niye ağlıyo niye susturamıyorum diye ama 1,5ay sürdü bebeğin ne kadarlık bilmiyorum ama biraz sabrediceksin emin ol geçecek bu günler sadece biraz sabır en fazla 3 ay sürermiş benimki 1.5ay sürdü inşallah seninkide çabuk geçer üzülme geçecek

ahsenim cnaım sen elazığdaydın demi bildiğim kadarıyla, ben ankaradyım şimdi yazın tayin yerimiz elazığ gibi görünüyor, biraz anlatır mısın nasıl, memnun musun?

valla ben memnunum çünkü elazığlıyım ama küçük bi şehir ankaradan sonra biraz sana zor gelebilir gezmeye eglenmeyi seviyorsan fazla bi bekletin olmasın çok bi secenegin yok ama sakin bi şehir insanları hoş:9:kendimizi öveyim hakında hayırlısı eşin ne iş yapıyo

valla ben memnunum çünkü elazığlıyım ama küçük bi şehir ankaradan sonra biraz sana zor gelebilir gezmeye eglenmeyi seviyorsan fazla bi bekletin olmasın çok bi secenegin yok ama sakin bi şehir insanları hoş:9:kendimizi öveyim hakında hayırlısı eşin ne iş yapıyo

bebişle gezmek pek mümkün görünmüyor zaten cnaım, ama alışveriş yapıcak bir iki merkez olsa fena olmaz:9: doğu görevi için gelicez eşimin, eşim asker, doğu şehirleri içinde ilk terchmz elazığ, gönlümdende geçen orası bakalım hakkımızda hayırlısı olsun inşallh, havaalanı varmı elazığda?

bebişle gezmek pek mümkün görünmüyor zaten cnaım, ama alışveriş yapıcak bir iki merkez olsa fena olmaz:9: doğu görevi için gelicez eşimin, eşim asker, doğu şehirleri içinde ilk terchmz elazığ, gönlümdende geçen orası bakalım hakkımızda hayırlısı olsun inşallh, havaalanı varmı elazığda?

var canım havaalanı alışveriş merkezimizde var 2 tane o kadarda kötü degil ama beklentilerini düşük tutman için söyledim askeriyemiz lojmanlar filan merkezde güzel hadi bakalım hayırlısı

var canım havaalanı alışveriş merkezimizde var 2 tane o kadarda kötü degil ama beklentilerini düşük tutman için söyledim askeriyemiz lojmanlar filan merkezde güzel hadi bakalım hayırlısı

saol cnaım merkezmi olur ilçemi o belli değil, gelişmeleri paylaşırım burdan, hakkımızda hayırlısı:8::8:

kesinlikle gaza işaret
Allah yardımcın olsun[
oğlum gazını alttan çıkarıyor sanki ama ben ağızdan çıkarttıramıyorum o yüzden sürekli ıkınıyor.cevabın için sağol insan tek başına ne yapacağını şaşırıyor Allah bütün annelerin yardımcısı olsun anne olmak güzel olduğu kadar çok zormuş...
Aynen canım benim oğlum da sürekli uyanıyor zor uykuya dalar sürekli huzursuz bir halde, meme verince kısa sürede uyur yatağa koyarım 5 dk sonra yine ağlar uyanır, biz de gaz problemini yaşıyoruz, ıkınır kıpkırmızı oluyor sırtını ovunca hiç ağzından gazını çıkartamıyorum. Allahtan annem teyzem yanımda yardımcı oluyorlar ama 10 gün sonra tek kalınca nasıl başa çıkacam bilemiyorum. Ben de çok yorgun ve uykusuzum artık emzik vermeye başladım biraz sakinleştiriyor yoksa başa çıkamıyoruz. Kuru incir, aç karnına dere otu yemek sütü arttıyormuş

canım bebeğin sırtını ovalamaktan ziyade sıryına hafif hafif vurman gerekiyor.Bebeği sol omzuna yatır,sol kürek kemiğine doğru hafif hafif vur.o zaman gazını çıkarır ağızdan.ovalayınca midesine pek etki etmiyor.Bir de bunu dene bakalım.Umarım işe yarar.

Canımın sütünün yetip yetmediğini anlamak için doktor takibine başlamalısın.
Benim bebeğim emdikten sonra sürekli ağlıyordu,emerken memeyle kavga halindeydi,yarım saat aralıklarla uyuyup uyanıyordu ve yine meme istiyordu.Bende artık saatlerce emzirmekten bitkin haldeydim.1 hafta aralıklarla doktor kontrolüne götürdüğümüzde tartıda sütümün yetmediği belli oldu.Bende sağdığımda ilk etapta 2.5 saatte bi 10-15 cc çıkıyordu sadece ve o da yetmiyordu.Mecburen üzerine mama takviyesi yapıyorduk.
Sonralarda her acıkmasında önce emzirdim,sonra mama takviyesi yaptım.Göğüstede süt kalıp kalmadığını kontrol etmek için pompayla kalanını çektim hep.Şimdilerde ise bebeğim 21 günlük oldu.Sütüm 2.5 saatte 50-60 cc geliyor artık.Yine tam doyurmuyor yavrumu ama en azından sütümün zamanla artacağına inanıyorum.Kimbilir belki mamayı bile zamanla bırakabiliriz.
Yani senin anlattığın davranışlar sütünün azlığından da olabilir gazdan da.Kesin emin olmak için doktorla görüşmelisin.Kendi kafana göre mama vermeni tavsiye etmiyorum.

bebeğim 1.ayında meme almaya karar verdi ama tek memeyi:( öbür memeyi ne yapsam reddediyor böyle bir durumla karşılaşan oldu mu? doktor uğraşın diyor ama bu arada meme veremiyorum çünkü aldığı meme artık kanamaya başladı:(

Çok Sevindim canım, gözün aydın. Seni çok merak etmiştim en son biz kalmıştık doğuramayan, çok enteresan gerçekten neden kendi sancılarımız ve açılmalarımız olmadı, sen de suni sancı işe yaramamış ama çok şükür sağ salim doğum yapmışsın, sezeryan daha zor tabi inşallah kısa sürede toparlanırsın. Normal doğumun faydasını bizzat yaşayarak gördüm, dikişlerim acıdı ama şimdi hafifledi, yine de çok rahat ilk günden hareket edebildim hatta nazara gelmekten korktum hemen eski halime dönebildim Allah'a şükürler olsun. Şimdi bebeğime harcıyorum tüm enerjimi çok da yoruluyorum, uykusuzluk çok zormuş bu zor günlerde geçecek inşallah. Kendine iyi bak, zorlama kendini iyileşene kadar, ben biraz zorladığım için dikişlerim acımıştı çok ayakta kaldım çok hareket ettim. Tekrar hayırlı uğurlu olsun bebeğin

HEPİNİZE ÇOKK TEŞEKKÜR EDERİM :)
çok şükür ki doğum konusunu atlattık ama biliyomusun evde bebeğimin iki annesi vardı anane ve babane ben sanki o çocuğun annesi değilmişim gibi hissediyordum ayağa biraz daha rahat kalkıp kucağıma yardımsız alana kadar, emziricem çocuğumu yardımsız alamıyorum dikişlerim acıyo değmemesi için üff kendimi çok eksik hissediyordum çok şükür yavaş yavaş atlatıyoruz
bi bakayım ne var ne yok diye dedim ama bizim bebiş ağlıyo çıkmalıyım mama istiyo sanırım

Merhaba bayanlar benim bebeğim 15 günlük oldu, ama gece huysuzluğu giderek artıyor şimdi annem ve teyzem sağolsunlar yardımcı oluyorlar onlar gidince iyice hayat zorlaşacak benim için. Geceleri sık uyanıp sürekli emmek istiyor bazen ememiyor huysuzluk yapıyor kızarıyor ıkınıyor sanırım gaz sorunu var ve doymuyor gibi doktor takviye olarak gece bir defa mama ver dedi ama alışmasını istemiyorum sonra meme emmez diye korkuyorum. Aranızda bu kadar küçükken mama veren var mı, bir de gaz giderici kullanıyor musunuz doktor bana sab simplex diye damla verdi acaba yan etkisi var mı diye kulanmadım henüz, be damlayı ya da başka damla kullanan var mı? Bebeğin gece huysuz olması beni de etkiliyor sanırım stresten bende de gaz problemi, şişkinlik oldu, Allah yardımcımız olsun umarım 40 ından sonra geçer hatta daha erken geçer inşallah

Merhaba bayanlar benim bebeğim 15 günlük oldu, ama gece huysuzluğu giderek artıyor şimdi annem ve teyzem sağolsunlar yardımcı oluyorlar onlar gidince iyice hayat zorlaşacak benim için. Geceleri sık uyanıp sürekli emmek istiyor bazen ememiyor huysuzluk yapıyor kızarıyor ıkınıyor sanırım gaz sorunu var ve doymuyor gibi doktor takviye olarak gece bir defa mama ver dedi ama alışmasını istemiyorum sonra meme emmez diye korkuyorum. Aranızda bu kadar küçükken mama veren var mı, bir de gaz giderici kullanıyor musunuz doktor bana sab simplex diye damla verdi acaba yan etkisi var mı diye kulanmadım henüz, be damlayı ya da başka damla kullanan var mı? Bebeğin gece huysuz olması beni de etkiliyor sanırım stresten bende de gaz problemi, şişkinlik oldu, Allah yardımcımız olsun umarım 40 ından sonra geçer hatta daha erken geçer inşallah

cnm bnm bebeğim bugn 1 aylık oldu ve çok gazlı bi bebeğim var. tek çarem rezene çayı ve anason çayı. aktardan aldım onu veriyorum. ve gerçkten çok rahtladm.tavsiye ederm. mamaya falnda başlama bnce. memeni sık eğer sütün geliyosa damla damla çıkıyosa memenden yada fşkırıyosa sakn verme. bnde aynı sorndan doktra gitmiştim 15 gnlükken. sütüme baktı gerek yok dedi. eğer doymasa ağlar durmaz. ama anasonla rezene çayını bulndur. çok işine yarar. sende iç rezeneden. yararı olur. bn dün rezene anason paptya ıhlamur ısırgan çaylarnı aldım. gerçkten rahtladm. ewmin işini bile yapabiliyorum artk. :nazar::nazar::nazar:

bebeğim 1.ayında meme almaya karar verdi ama tek memeyi:( öbür memeyi ne yapsam reddediyor böyle bir durumla karşılaşan oldu mu? doktor uğraşın diyor ama bu arada meme veremiyorum çünkü aldığı meme artık kanamaya başladı:(

ilk haftalarda benimki de sadece solu emiyodu,sağı sağarak biberonla veriyodum,sanırım sağ göğüs ucum daha küçük,ondan alamıyodu,çenesi de güçsüz oluyo tabi ilk haftalarda,ya da ben doru tutamıyodum tersime geliyodu sağ tarafım çüünkü nedense,sonra sonra almaya başladı ilk başlarda mırın kırın ederek,istemezse zorlamıyodum,emerse de biraz emip ittiryodu,yavaş yavaş alıştırdım,şimdi ikisini de emiyo ama hala solu emmekten daha keyif alıyo,sabırlı ol,vazgeçme,çene kasları güçlendikçe o memeyi de alcaktır,birini emiyosa meme emmekle sorunu yoktur sadece emmediği memede onu bi şey rahatsız ediyordur,ya doğru pozisyonda tutamıyorsundur emerken rahat edemediğinden almıyordur ya da o memenin ucu diğerinden daha küçük ya da içeride falandır,bize iki göğsümüzde aynı gibi gözükse de bebekler farkı anlıyorlar.Yslnız vermediğin memeni mutlaka sağ ki sütü kesilmesin

HEPİNİZE ÇOKK TEŞEKKÜR EDERİM :)
çok şükür ki doğum konusunu atlattık ama biliyomusun evde bebeğimin iki annesi vardı anane ve babane ben sanki o çocuğun annesi değilmişim gibi hissediyordum ayağa biraz daha rahat kalkıp kucağıma yardımsız alana kadar, emziricem çocuğumu yardımsız alamıyorum dikişlerim acıyo değmemesi için üff kendimi çok eksik hissediyordum çok şükür yavaş yavaş atlatıyoruz
bi bakayım ne var ne yok diye dedim ama bizim bebiş ağlıyo çıkmalıyım mama istiyo sanırım

Seni cok iyi anliyorum canim. Normal dogum yaptim ama bende 10 Gun boyunca bebegimle ilgilenemedim sutumu sagdim doktum..cok kan kaybettim halsiz dustum vucudun direnci dustu enfeksiyon oldu. Dogumdan Beter sancim oldu(Allah bidaha yasatmasin insallah) antibiotik tedavisi gordum butun Gun kolumda serumlar bebegimi kucagima bile alamadim taki taburcu olana kadar.. Hastane odasini kiraladik bir hafta esim yanimda kaldi o ilgilendi hep.. Bende uzaktan melul melul baktim.. Cok sukur gecti o gunler evimizdeyiz cookkk mutluyuz ve 24 gunluguz :nazar::nazar::nazar:

Rabbim herkesin yardimcisi olsun bol sutlu ve uyuyabildiginiz gunleriniz olsun kizlarr.. :16:

Back
X